Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
Tak dostala som menzes, bol čierny a hnusný, dúfam že žiadne zlé znamenie pre mna :(
@brigget Kedze moj doktor je stara skola a niak mi moc nefandi vzhladom na vek, tak som zasla k obvodnej lekarke a ta mi dala vsetky odporucania. Je to skoda, lebo tie potraty nemusia suvisiet s vekom ale prave s metafolinom, teda so spracovanim kyseliny istovej. Vsak uvidim ci to zaberie. Vela zenam to pomohlo aj v mladsom veku. Hematologicke vysetrenia by sa mali robit podla mna vzy, ked chce zena otehotneniet. A nie az po 2-3 potratoch. Nemali by sme tolko zialu. A pri tom staci tak malo. Brat tri mesiace vopred femibion 1 s metafolinom. Ak sa da ziadaj si vysetrenia od obvodnej, stoji to zato, aby si sa vedela pripravit. Lebo ak mas MTHFR heterozygot tak za to zena nemoze, je to dedicne. Ma to kazda tretia, len sa o tom nevie este moc. A podla mna potraty po 40 tke nemusia suvysiet len s vekom ale aj s tymto a to je to najmenej.
@brigget Tak to mi je luto. Skus este zmenit gynekologa ak ti to nechce dat spravit. Je to tak, nechcu to moc robit, lebo je to drahe vysetrenie ci co. Alebo povedz ze mate v rodine dedicnu trombofiliu a potrebujes vysetrenie u hematologa. Mne stacilo mat napisane na vymenom listku : prosim o hematologicke vysetrenie. A hematologicka uz vedela co ma robit. Bola velmi ustretova. Je to Mudr. Katarina Richterova v Malackej nemocnici.
@3d tu v tt ani gynekolog absolutne ziadne vysetrenie mi nechce dat spravit to je take, ze zbadaju vek po 40tke a tahaj do certa nezaujem ,, a obvodny uz vobec nie,, ja som sama zacala brat aspon kyselinu listovu a vitaminy C aj B ,, aj grepovu stavu pijem ,, neviem ci mam ovulaciu,, hlien ovulacny absolutne nemam ,, podla baz. teploty no neviem , nad 37 nemam nikdy , ale stupnutie z dna na den o 0,5 stupna aj viac mam ,,
@3d U nás v meste máme dve také centrá. Ja som zmenila gynekologičku, lebo tiež nechcela žiadne vyšetrenia robiť. Povedala, že preventívky sú v poriadku a máme sa len snažiť. Tak som začala chodiť na preventívky do jedného z týchto centier a nakoniec sa nám to aj tak podarilo prirodzene.
@butterfly333 Mne to hematologicka vysvetlila tak, ze je to resevina dedicnost, ze sa vobec nemusi prejavit, ale pri vycerpanom organizme to moze robit problem (po prvom porode) a preto to treba podporit femibionom a sledovat aj na hematologii. Ano mas pravdu, da sa to tak povedaz ze je ziskana, mozno by si o tom vedele aj nieco blizsie. Tak prosim ta napis. 🙂 budem ti vdacna
@3d som to čitala tu na mk je to vraj lahšia forma ako homozyhota. Ja mam za sebo 5x potrat mám aj heterozygotu aj homozygotu MTHFR C677T hematologicka mi nič nedala až ked budem tehu tak inj. No patrala som po nete a kupila superfolin je pre ženy s mutaciou MTHFR C677T snad mi to pomože.Pozri tu na mk mutacie.
@butterfly333 Jej dakujem, o tom superfoline som nepocila. Idem pozriet tu diskusiu. Drzim ti velmi palce, nech ti to uz dobre dopadne. ❤
@3d no prave som čitala na nete tak aj heterozygota aj homo obe su vrodene no heterozygota je lahšia forma tam stačí kys.listova a vit B12 B6.
Ja mam heterozygot a obe su dedicne len hetero je lahsia forma ziskana len od jedneho rodica. Homozygot je ten zly gen ziskany od oboch rodicov..nic som dopredu nebrala az od otehotnenia si musim pichat fraxiparin az do konca tehotenstva..
@tagon Prosim ta a pri prvom tehotenstve si si tiez pichala fraxiparin? A od ktoreho tyzdna si pichas teraz. Mne pri prvom tehotenstve to este nebolo zistene, teraz ak by som otehotnela mi hematologicka povedala ze mam hned prist, tak asi pre ten fraxiparin? A ako to zvladas s pichanim???
@3d no pichala som si hned ako som zistila ze som tehotna..ale to ti predpise gynekolog normalne..a az potom mozes ist hematologicke..a teraz pri druhom som zistila az v 6tt ze som tehotna tak som letela hned gynekologovi a dal mi hned fraxi..kym sa da do brucha pichat tak celkom fajn..ale teraz uz trpim..cela som modrinova. Bud si picham do stehien alebo do ramena..je to brutus ale da sa to zvladnut☺ hematologicka mi nerobi nic..len zoberie krv a potom zhodnoti ze si treba fraxi pichat bez zmeny a hotovo..ona mi nic nepredpisuje.
@tagon ja mam aj heterozygot aj homozyhot tiež ma čakaju inj ak sa podari tehu. A čo si uživala pred otehu. Ken kys.listovu??
Ja mam heterozygot tiez. Akonahle zistim,ze som tehu musim pichat fraxik preto mam 1 balenie doma. Najhorsia je prva injekcia🙏Kym sa odhodlas pekne sa spotis. Tiez som mala paradne modriny.
@3d inak vraj je dobre fraxi pichat aj pred otehotnenim..lebo sa tym prekrvuje aj sliznica maternice a lepsie sa tam babo uchyti..len to by si musela mat takeho gyndosa ktory by ti to chcel predpisat aj pred..mne co pozostaval fraxi tak som ho dala znamej ktoru cakalo IVF a pichala si ho aj ked nemala na to diagnozu..a zadarilo sa jej☺
@butterfly333 ja som uzivala inofolic iba..vtedy pri prvej dcerke to bola uplna novinka..odporucil mi to jeden gynekolog z piestan..inak velmi mudry a scitany lekar..na baleni je pisane raz denne a kazal mi ho pit 2x denne..nedam na to dopustit..toto nase druhe babo prislo z cista jasna bez snazenia a liekov ked mala Terezka rok a pol..takze taky maly zazrak kedze mam uz 40☺ ale ako som zistila ze som tehotna tak som si aspon femibion zacala davat..
@3d tak tak..frisko si utekaj pre fraxi..alebo nech ti predpise aspon jednu krabicu skor..budes mat doma..moc moc drzim palce nech sa zadari..inak sa priznam ze toto druhe tehotenstvo je uz zahul..uz ledva cakam kedy sa skonci☺ navyse mam 2 rocne dieta tak mam co robit..ale tesime sa samozrejme velmi☺
@butterfly333 fuuha toto vobec netusim lebo s obvodnou som to nikdy neriesila..musela by si sa spytat..ale je to liek na riedenie krvi tak bohvie ci to moze..