Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@rula keď mi vynechala ms , len pri prvom to bolo už v 5 mesiaci a prsia mi narástli , pri druhom tehotenstve som bola na preventívke a gynekológ , že mi gratuluje a drží palce , že som tehu, potom mi už ms neprišla a to som už bola 2 mesiace tehotná , absolvovala som dovolenku a ešte som sa chodila aj kúpať do termálneho bazéna. Dokonca som chodila na plávanie s malou ako tehotná , gynekológ v tom nevidel problém . Jediný problém v druhom tehu som mala, že som sa začala otvárať v 32 týždni , tak som bola 2 týždne na udržiavaní. Teraz sa teším mojich drobčekov
@strapka priroda je mocna ale niekedy ma svoje vynimky...😍 aj ja som mala kolegynu co obe tehu do 3 mes mala normalnu ms.. tesim sa s Tebou, ze mas 2 deticky a takto si to super zvladla. Aspon si nestresovala nejakymi testami a teplotami.... akurat si spätne premyslala co si ,,vyvadzala,, dovtedy. Kamoska mala to iste ako Ty,furt ju pichalo v podbrusku a mama ju vzala ku svojmu dr a ten jej povedal ze je v stvrtom mesiaci, ta sa tamrozplakala,ze ,,ja som sa ale vobec nespravala ako matka, fajcila som, aj som si vypila.... dnes ma uz velku dceru.👍
@haannka no ja som mala podla lekarov tiez nepriechodne vajcovody..jeden mi dokonca aj vybrali akoze kvoli tomu...a cuduj sa svete mam 2 krasne a zdrave deti☺ takze nie vsetko co nam natlcu lekari do hlavy je aj pravda..na nieco sa musia vyhovorit ked sa nam dlhy cas nedarilo otehotniet.
ahojte kocky , prosim vas otehotnela ste niektora s FSH 33? je to dost vysoke vraj sa to neda
@rula ahoj ked som si precitala tvoj prvy prispevok mala som pocit akoby som ho pisala ja len s tym rozdielom ze ja neviem najst normalneho gyndosa v Kosiciach 🙂 tak sme zacali chodit do centra...sme este na uplnom zaciatku vysetreni tak zatial neviem ci to bude mat nejaky efekt ale uz to bol pre mna sok ze mi na prvom usg povedal doky v centre ze mam myom a to som bola dva tyzdne predtym u mojho a ten ho asi nevidel lebo bolo podla neho stale vsetko ok 😒 no a nebolo tak dufam ze sa uz konecne niekam posunieme...ale motivaciou pre mna je ked si precitam prispevky tehuliek ktorym sa to podarilo aj v nasom veku 🙂 drzim palce k 🤰
Baby len tak na povzbudenie. Akurat mi hovorila kolegyna, ze jej svokra porodila prve dieta ked mala 38 rokov. Po nom porodila este dalsie 4 deti, posledne ked mala 48 rokov. Teraz ma 93, stale funguje 🙂.
@janulik_81 to je krasne🙂keby tak clovek vedel kolko sa dozije....
Ja som už raz písala, že všetkým snazilkam v tejto téme držím palce! Na margo odporkýň tehotenstva po 40ke chcem len toľko, že prvé tehotenstvo ako 30 ročná som mala úplne bezproblémové. Teraz mám 33 a od začiatku tohto tehotenstva sa na mňa lepí jeden problém za druhým, už druhýkrát ležím v nemocnici. A okrem jednej 39 ročnej baby sú tu samé ročníky 90 a vyššie! Ja osobne som teda veľmi prekvapená, aké mladé baby majú problémy. Čiže nenechajte sa vekom odradiť 😉
@bevab dakujem. Priznaky zatial ziadne. Snazili sme sa rok bol v decembri,aj sa vtedy podarilo,no nevyslo to. Teraz v maji som mala konecne prvu ovulaciu a aj to vyslo. A to mi byvaly gynekolog povedal,ze s mojim AMH 0,02 nemam cakat zazraky,ze to je ako vyhrat velku sportku. Pako. Aj som ho vymenila. Nie je amh podstatne,a za tym si budem aj stat
@tranquillo ja som nemala ziadne problemy,okrem toho ze mi vzdy na zaciatkoch byvalo neskutocne zle,ze som vyvratila aj vodu. Nic ine,mam zdrave deti a verim ze aj toto bude🙂
@mimik07 určite áno 😉 ja tehotenské nevoľnosti ani nepovažujem za problém, ono to prejde, baby tu majú oveľa väčšie problémy a to o 40ke ešte ani nechyrujú.
@tranquillo ved to. Ja neviem ale toto je nejaka divna doba,ked mlade nemozu mat alebo maju kopu problemov. Co my ani nemame alebo zvladneme lahsie cele tehu. A najviac tie mlade idu casto poukazovat na nas,ze sme stare atd.
@bevab no mne to zistil z hormonalneho profilu a tym,ze bolo cislo skoro na nule,povedal ze ani mi nejde nic riesit,ked odmietam IVF. Samozrejme ze som odmietala. My sme stale verili ze vyjde prirodzene a tie nuly nech si strci lekar ... Brala som Inofolic 2 sacky denne,ale vecer naraz,lebo cez den som nemala kedy. A vitex jahnaci od ovu,lebo som mala malo progestetonu,ale ten uz prestan brat v den,kedy uz dufam nepride ms.
Inak ten byvaly gynekolog mi nedal nic,zamietol ma do slova pod koberec. Zmenila som za lekarku a ta mi prave chcela riesit a pomoct,akurat bud.pondelok som mala ist na krv,no dufam ze tam pojdem len oznamit tehu a dohodnut prve vysetrenie a sono

Ja som porodila prvé dieťa ako 40 ročná , do 5 mesiaca som ani nevedela že som tehotná , mala som menštruáciu a nebolo mi vôbec zle, slečna má 6 rokov , je zdravá , žiadne postihnutie nemá a keď som prišla ku gynekológovi , ze som asi tehotná , on pozrel sono a ze áno , ale je to dlhšie ako vychádzalo podľa ms.Gratuloval mi, no vzhľadom tomu že som bola už dlhšie tehotná , tak ani na genetiku som nešla, iba ma poslal na sono , na konzultáciu k termínu pôrodu , mala som vtedy šťastie , že vtedy robil na pôrodnici Grochal, tak som bola pri ňom. Rodiť som mala sekciou , báli sa pre vek, no stihla som si vybaviť akurát predoperačné vyšetrenie a maliarom si ísť dohodnúť termín sekcie, no už som to nestihla, odtiekla mi voda a ledva sme stihli prísť do pôrodnice a bola slečna na svete.
Po roku a pol mi meškala ms a bola som tehotná , zas tam bol rozdiel ale iba mesiac, zas mi nebolo ani raz zle , dokonca aj triple testy som mala v poriadku, aj genetické sono v Martine , tak som na žiadnej amniocentéze nebola.Pôrod bol tiež rýchly po odtečení vody bol drobček na svete do 20 minút , narodil sa v ukončenom 36 týždni. Trochu som si tu zaspomínala, ak dlho tak sa ospravedlňujem a držím palce,nech sa všetky tešíte z drobčekov, nedajte sa odratiť , že ste staré !!!!!