Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@melmel78 uz mam dcerku od byvaleho manzela, ma 12 rokov, ja mam teraz 41 a moj druhy muz ma 44. zatial sme toho vela neabsolvovali, iba vysetrenia a musime sa nejako rozhodnut. muz nema este deti. neviem, ako to cele dopadne. zivot to tak zariadil, stretli sme sa neskor... clovek si moze "naplanovat" zivot ale sa to zvrtne a vselico je potom inak 🙂
@melmel78 Ano, z toho KETu sme otehotneli a este stale sme tehotni - 25tt 🙂.
S tym PGS mas uplnu pravdu, vo vyssom veku je to uz jedno, ale zase ak mas dost vajicok, vies aspon, co je pravdepodobne pricina neuspechu.
Ono asi treba skusat, niekedy motyka vystreli, aj ked uz clovek neveri. Otehotnenie je len ciastocny uspech, potom zacinaju neustale obavy, ako tehotenstvo dopadne, ci je vsetko v poriadku... teda apson u mna to tak je. Ale s tym uz musim pocitat.
Vsetkym vam prajem, aby sa to coskoro zadarilo a uz drzali babenko v rukach. 🙂
A suhlasim s nazorom, ze nestriedat IVF centra, vybrat si jedno, mat doveru v lekara a verit, ze to vyjde. A teda asi este aj kus toho stastia.❤
@luxly drzim ti velmi palce aby vsetko dobre dopadlo. Ale 25tt je uz super, to uz si za polovicou a uz sa len stastne dogulat do ciela 🙂 A presne ako pises, stresujeme sa ze nie sme tehotne a potom az sa to podari, zacina dalsi kolotoc, ze ci bude vsetko v poriadku. Pred tym som to brala tak s lahkostou to tehotenstvo, ale ked budem zasa tehotna, tak to budem mat co robit, aby som sa presviedcala, ze je vsetko ok.
@santine ved prave, ze clovek si moze naplanovat co len chce, ale zivot ti ukaze inu tvar. Ak mas v poriadku vysledky z vysetreni, tak si myslim, ze urcite mozes este otehotniet. Drzim ti palce, aby ste mali spolu s muzom vytuzene babo. Ja v mojom pripade tomu tiez stale verim, tak dufam, ze ma ta moja viera niekam posunie 🙂
@jajavm dakujem, ale obdiv patri vsetkych zenam, ktore su tu, pretoze ten kto to nezazil, nikdy nepochopi. Ja mam partnera, ktory stoji pri mne a som vdacna, ze ho mam. Prezili sme vela dobreho aj zleho, ale to nas len posilnilo. Vztah nie je len o dovere, ale aj o tom, aby ste mali spolocne ciele, partner by mal byt najlepsi kamarat, ktoremu mozes povedat cokolvek bez toho, aby si sa obavala reakcie. U teba to tak zrejme nie je. Su zeny, ktore z nejakeho dovodu zo vztahu nechcu odist, bud kvoli detom, alezo zo strachu z buducnosti. Podla toho co pises, tak tvoj muz ma problem sam so sebou a len ta taha dole miesto toho, aby ta podporoval. Nebudem ta sudit, neviem co je za tvojim rozhodnutim, no dufam, ze budes stastna, akokolvek sa rozhodnes. Drzim ti palce
@dorotka66 jejda, no pekne, kto by to bol cakal, ze zrovna s takymito diagnozami to vyjde 🙂 . Ja som bola nedavno na reumatologii, lebo mi vysli nejake zle vysledky z imunologie, tak ma tam poslali. Cakam na vysledky. Inak ja bojujem s tou stitnou zlazou roky, ale ta je pod kontrolou, beriem na nu lieky, mam tiez autoimunitne ochorenie.
@melmel78 mne až po prvom IVF. Niekedy na jeseň sme ho mali a v apríli začali "putujúce" bolesti rúk, krku, nôh. nevedela som čo to je bola som v šoku. krv bola seronegatívna, tzn. žiaden príznak. ale takto zvyčajne reuma začína seronegatívne ☹ Strácala som silu v prstoch, krk som nevedela otočiť, brutálne ma bolelo rameno. a v lete sa to potvrdilo, bude to začínajúca reuma. Potom som mala diétu, bez mlieka, pšenice, bieleho mäsa ai. a brala som seprepetázu a bola ok. bez liekov, ale po pôrode mi zaniesli do operačnej rany zlatého stafylokoka a tak teraz pichám metotrexata beriem lieky a telo sa stále nespamätalo ☹
@dorotka66 boze, ty si si tiez vytrpela ☹ Ja nemam v podstate ziadene vyrazne bolesti, sem tam ma boli bedrovy klb, alebo klb na prste alebo na ruke, ale to je naozaj len obcas. Mala som vysoku nejaku hodnotu RO52, vraj to ma suvis s reumatologiou, tak som tam naklusala. Ale bol strasny problem vobec najst reumatologa ti poviem. Az nakoniec ma tu v BA jedna ambulancia prijala.
Krásne ránko všetkým 🙂 Tak dnes test so sotva viditeľným dúšikom a špiním už 4 deň.. MS má prísť 17.4., nikdy pred menštruáciou nemávam takéto problémy.. každý deň bolesti, dúfam, že je všetko v poriadku a budem sa môcť tešiť na máj..
@ivankalaco tak od posledného testy slabnú , dobre som to pochopila 🤔 nerozumiem tomu, ak nepríde ms pôjdeš k Dr?
@ria294 nezohnala som tú istú značku, dnes som robila test, čo som kúpila na internete, dá sa kúpiť na kilá,jeden stojí asi 25 centov 🙂 Pôjdem k Dr... takéto niečo sa mi ešte nestalo.. nemávam pred menštruáciou takéto bolesti, asi to bude nejaká cysta alebo hormonálna porucha ☹
@ivankalaco a digitest si neskúšala ? Ja mam doma aj krvný test, ale nikdy som ho ešte nepotrebovala 😔 dúfam, že v tvojom prípade to bude všetko v poriadku ❤️ Je to naozaj čudne, ale verim, že všetko dobre dopadne a vyrieši sa to. Daj vediet, budem na teba myslieť 😘
@ria294 Ďakujem.. Mám ešte jeden digitálny test, ten si nechám na utorok.. Určite sem napíšem 🙂
@ivankalaco dávaj na seba pozor a uži si pekny vikend 😘 že by mal byť slnečný 😉
@ria294 Ďakujem.. aj tebe prajem pekný slnečný víkend.. U mňa bude pracovný, staviame dom a cez leto by sme v ňom už chceli bývať 🙂

@ivankalaco môj priateľ ma dom , tak ja budem mať tiež pracovný vikend, pracovať okolo jeho domu 😂
@ivankalaco velmi ti drzim palce 👏, aby to bolo tehu a nie nejaka cysta, ci ina blbost 😒 Uvidis, ci v utorok test zosilnie a ci pride ms. Radsej na dome nepracuje, ale setri sa 😉
@ivankalaco tiež silno držim palce aby to bolo tento krat uspešne.Ja sa neviem dočkat vkladu,ale ako naschval si moja ms robi čo chce.Už tyžden meška
Ešte som si neprečítala celú diskusiu, ale len tak na úvod - mám takmer 43 a už pár rokov túžim veľmi po treťom dieťatku, no nepodarilo sa doteraz, s lekármi neriešim, nakoľko detičky 2 už mám, tak len či sa nepodarí, žiaľ sa nepodarilo doteraz..... každý mesiac verím dúfam, a nič.... asi už nie je šanca a s lekármi to nechcem riešiť..... prípadne viete mi poradiť, čajíky , kvapky, hluposti som pila stále nejaké
Zienky, na nas to nejako dolahlo... idem sa vam vyzalovat. mame tichu domacnost a partnersku krizu. Muz deti nema vlastne a velmi chce, nedari sa nam, to je vekom, stresom, nasi rodicia pomaly sedemdesiatnici zacinaju mat vselijake nedobre diagnozy. Neviem co bude so vztahom. Takto si to asi nepredstavoval 😔 A dcerka teenagerka nie je male sladke dietatko. Neviem co bude....
Dievcata rada by som vas povzbudila, ja mam 41 a partner 44 otehotneli sme na uplne prvy pokus, klasickym sposobom🙂 Pre mna je to prve tehotenstvo, som teraz v 32 tt, vsetky vysledky ok, ani na amnio ma neposielali ani na rizikovom nie som. Tak hadam to v takomto tempe dotiahnem do konca🙂

@melmel78 Ahojte, velmi obdivujem, co vsetko ste tych 5 rokov museli podstupit. A hlavne, ze partner sa snazi tiez. Dolezite je, aku mate oporu. A ze sa nevzdavate. Klobuk dolu. Je to uzasne, ze take pary existuju. Moj manzel totiz po mojich dvoch potratoch obvinoval zo vsetkeho len mna. Tretie tehotenstvo bolo od zaciatku rizikove, na zaciatku som lezala aj v nemocnici. On mi nebol oporou. Este mi predtým stihol povedat, ze on chce "vlastne deti" a ziadne adoptovane. Vôbec neveril, ze budem mat dieta. A som vdacna, ze mam uzasneho synceka. Bohuzial, vlastneho braceka a sestricku uz mat asi nikdý nebude. Uz pat rokov sme s manzelom nemali ani sex...nuz, cloveka asi nemoze mat vsetko. Tak sa snazim byt vdacna za to, co mam. A o tom to asi je v zivote. Drzim palce, nech sa Vam dari.