Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@ivana1234 Ja mám 44, v septemri už 45 🙂 V máji idem do Brna kvôli IVF s DV..
@ivankalaco Ahoj ja ta obdivujem a velmi silno ti drzim palce,nech sa ti splni sen,akurat som po neuspesnom IVF v Brne reprofit a aj ked po dietatku velmi tuzim,uz nevladzem bojovat...v auguste budem mat 42
@zuzicek88 Ďakujem 🌹🌹🌹 Nebuď smutná, určite budeš mať bábätko..akurát som včera čítala jednu diskusiu, kde písali ženy, že po neúspešnom IVF sa im podarilo otehotnieť prirodzene, vraj po hormónoch je telo naštartované.
@ivankalaco dakujem ti,si moc zlata
Ahojte. My ako vzdy - nic nove a dnes 1 DC... mame sa rozhodnut, ci ideme do UO. Muz ma najblizsie sluzobky na 3 tyzdne... takze nase vyhliadky su vselijake 😐. Aj v Brne sme boli, bolo to tam fajn... teraz sme bolu tu v BA 2x.
@melmel78 Ahoj, ďakujem, áno prvé... preto sa tak obávam.. ale keď vidím, že xy žien to zvládlo, tak hádam to dám aj ja 🙂
---ja mám reumu už od cca 18 rokov, striedavo oblačno, raz horšie, raz lepšie.. naposledy som brala Sulfasalazin, Diclofenac, a rôzne vitamíny... bolesti stále.. Dr ma chcela nastaviť na prednison, alebo na bio liečbu, zamietla som, kvôli príprave na tehu.. 01.11.2017 som vysadila komplet všetky tbl od reumatologičky, nech sa prečistím... zatiaľ to ako-tak zvládam 🙂 klop klop
Dievcatka vsetkym vam silno drzim palce nech sa Vase tuzby a snazenia dockaju uspesneho zaveru v podobe zdravého dietatka. Ja mam sice iba 39 a dve deticky 8r. a 3r. syncekov ale presli sme si tiez dvomi abortmi a neochotou lekara nieco riesit ved v dnesnej dobe potrati kazda druha tak naco sa trapit a zatazovat. Keby som to nechala tak a nezobrala do vlastnych ruk a ostala u takého hovada lekara tak asi ani teraz nemame deti respektíve asi adoptovane. Lebo uz sme aj tymto smerom s manzelom rozmyslali. Ozaj Vas velmi obdivujem. Prve sme velmi velmi chceli a ked sa nam narodil starsi syn boli sme stastni ako blchy. Vzhladom ale k negativnym skusenosiam s porodu a poporodnym priebehom som druhe dietatko uz mat nechcela. Navela navela po styroch rokoch od porodu som si pred bliziacou sa 36 uvedomila ze je najvyssi cas ist do toho. Aj tak som sa ale bala ci uz nie som stara na dietatko. Dnes ma syncek 3 roky a je to rodinny general. Obaja su zlati ale najmä ked spia 🙂. Drzte sa a nezufajte a ak to uz ozaj inak nepojde je vela deti bez rodicov tak vzdy je moznost lasku venovat aj takymto detom aj ked som si vedoma toho co si vacsina pri precitani tohto môjho prispevku pomysli, ze vlastne je predsa len vlastne. Rozumiem.
@ketere pekne ze od 18r, mne len nedavno na nieco take prisli, ale v podstate kosticky a klby ma bolia dlho uz a tiez tak rozne, raz ano raz nie. Hlavne klby na ramene boli dost ostatne nie. Ked som bola u lekara, tak mi hybal s rukou a nic som necitila, skor ked sa zobudim, tak vtedy to citim. tiez moc nechcem lieky, doktorka vie, ze sa snazime, tak uvidime co mi povie v piatok. Nebola naklonena kortikoidom, ktore som brala kvoli imunologickemu problemu tak hadam mi neda nic coby bolo od veci.
Kočky mali ste niektorá hyperstimulačný syndróm? Ak hej, v akej miere, aké sú príznaky... Teraz okolo toho čítam na nete, že niektoré babizne až v nemocnici skončili, a už začínam stresovať ešte viacej... ☹ Je to také hrozné? Mám PCO, takže veľká pravdepodobnosť pre OHSS je...
@santine aha tusim si raz spominala 🙂 , to chodime spolu aj ja tam chodim a ku komu chodis? Ja k Petrovej, no teraz pauzujem, tak sa tam ukazem len kvoli dohode ze co dalej a popytam sa na diagnosticku laparoskopiu. Preco si z Brna odisla?? Nebola si spokojna? Tiez je tam vela klinik a ja vzdy hovorim, ze je to o ludoch.
@ketere klidek, nic neboj, ak ta dobr nastavia na hormony tak sa nemusis bat nicoho 🙂 . Ja som mala lahky OHSS, ale ked som lezala v nemocnici, bola tam jedna, co mala skutocne vazny a slo jej o zivot. Pri PCO mas vyssiu pravdepodobnost ze ho dostanes, ale lekary vedia s tym pracovat, takze doveruj lekarovi. Inak pri OHSS sa lepsie otehotnie, lebo telo je napumpovane hormonami a embryjka sa lepsie uhniezduju.
@ketere mala som 4x IVF uz a len pri jednom som mala OHSS. Podla mna sa zbytocne bojis a predcasne stresujes ani ho nemusis mat 😉. Priznaky nafuknute tvrde brucho plynatost bolest brucha tazko sa mi dychalo. Dolezite bolo vela pit ovela viac ako standardne a sledovat ci aj casto cikas. Voda nepomaha moc ale mlieko a izotonicke energeticke napoje ano. Musia to byt bielkoviny a tie znizuju OHSS. Lekar by ta mal na to upozornit. Ak by sa ti zhorsil stav a je ti vyrazne zle treba do nemocnice kde ta napoja na infuzku.
@santine jasne my tiez kvoli vzdialenosti moc nechceme a navyse neviem co by mi ine vedeli ponuknut ked vsetky vysetrenia mam porobene. Vsetky postupy vyskusane. Dobre ze ta Drabek dal na laparoskopiu a hyfosy. Viem ze inde by hned poslali na dalsi pokus ivf. Nasli ti nieco alebo bolo vsetko ok? Preco mala uspesnost? Myslis kvoli veku? Kolko mas? Ja 40tku na krku a tiez mi neni vsetko jedno ale co narobim
@melmel78 mam ok hormony, stitnu... este pojdem na reproimuno v juli (som alergik) pre istotu, to ma dr. D. poslal. Ja mam 41, v lete uz 42. Muz bude mat 45. On este deti nema, tak sa netrapim koli sebe (mam dcerku z predch.manz.) ale hlavne koli nemu. Teraz mu vysiel zly spg, trochu to s nim zamavalo. Mala uspesnost iui prave koli veku, aj ivf... ale menzes budem mat este 10 rokov... 🤔 no nech to telo este funguje ako ma...
@melmel78 a aka je ta Petrova? Ona je embryologicka? V Brne maju vraj dobru embryologiu... a vela zien, co neuspelo tu uspelo potom v Brne, preto to bola nasa prva volba. Tam nam s nasimi vysledkami (moj vek a zhorsena morfologia sp. rovno odporucili icsi ivf). Pytala som sa Drabeka ci robia predlzenu kultivaciu aj u nich a on ze ano, ze uz sa to robi v kazdom centre. Pristroje, media vedia nakupit aj nastudovat metody...

@janulka232 ja uz 45