icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

ivana1234
24. apr 2018

@janulka232 ja uz 45

ivankalaco
autor
24. apr 2018

@ivana1234 Ja mám 44, v septemri už 45 🙂 V máji idem do Brna kvôli IVF s DV..

zuzicek88
24. apr 2018

@ivankalaco Ahoj ja ta obdivujem a velmi silno ti drzim palce,nech sa ti splni sen,akurat som po neuspesnom IVF v Brne reprofit a aj ked po dietatku velmi tuzim,uz nevladzem bojovat...v auguste budem mat 42

kakatulik
24. apr 2018

@zuzicek88 aaach,to mi je velmi luto. Bola si na KET?

zuzicek88
24. apr 2018

@kakatulik bola som na SOFT a mala som len jedno vajicko,krasne sa vyvijalo,mala som predlzenu kultivaciu..

kakatulik
24. apr 2018

@zuzicek88 takze sa neujalo? Bolo iba jedno vajicko,alebo emryjko?
V com spocival ten SOFT

ivankalaco
autor
24. apr 2018

@zuzicek88 Ďakujem 🌹🌹🌹 Nebuď smutná, určite budeš mať bábätko..akurát som včera čítala jednu diskusiu, kde písali ženy, že po neúspešnom IVF sa im podarilo otehotnieť prirodzene, vraj po hormónoch je telo naštartované.

zuzicek88
24. apr 2018

@ivankalaco dakujem ti,si moc zlata

zuzicek88
24. apr 2018

@kakatulik jedno vajicko

santine
24. apr 2018

Ahojte. My ako vzdy - nic nove a dnes 1 DC... mame sa rozhodnut, ci ideme do UO. Muz ma najblizsie sluzobky na 3 tyzdne... takze nase vyhliadky su vselijake 😐. Aj v Brne sme boli, bolo to tam fajn... teraz sme bolu tu v BA 2x.

melmel78
24. apr 2018

@ketere ahoj drzim ti palce a neboj sa toho 😉. Tvoje prve ivf? Keby ta nieco zaujimalo kludne sa pytaj je nas tu viac co sme absolvovali niekolko vf a radi poradime.Na ten reumafaktor ti ako prisli? Mala si aj nejake priznaky bolesti a co si brala?

melmel78
24. apr 2018

@santine ahoj a kam chodis v Ba na kliniku?

ketere
25. apr 2018

@melmel78 Ahoj, ďakujem, áno prvé... preto sa tak obávam.. ale keď vidím, že xy žien to zvládlo, tak hádam to dám aj ja 🙂
---ja mám reumu už od cca 18 rokov, striedavo oblačno, raz horšie, raz lepšie.. naposledy som brala Sulfasalazin, Diclofenac, a rôzne vitamíny... bolesti stále.. Dr ma chcela nastaviť na prednison, alebo na bio liečbu, zamietla som, kvôli príprave na tehu.. 01.11.2017 som vysadila komplet všetky tbl od reumatologičky, nech sa prečistím... zatiaľ to ako-tak zvládam 🙂 klop klop

santine
25. apr 2018

@melmel78 ahoj, chodime do Repromedica. Ked ma muz podobny problem s reumou, ako ty, aj to moze byt problem?

slavka11
25. apr 2018

Dievcatka vsetkym vam silno drzim palce nech sa Vase tuzby a snazenia dockaju uspesneho zaveru v podobe zdravého dietatka. Ja mam sice iba 39 a dve deticky 8r. a 3r. syncekov ale presli sme si tiez dvomi abortmi a neochotou lekara nieco riesit ved v dnesnej dobe potrati kazda druha tak naco sa trapit a zatazovat. Keby som to nechala tak a nezobrala do vlastnych ruk a ostala u takého hovada lekara tak asi ani teraz nemame deti respektíve asi adoptovane. Lebo uz sme aj tymto smerom s manzelom rozmyslali. Ozaj Vas velmi obdivujem. Prve sme velmi velmi chceli a ked sa nam narodil starsi syn boli sme stastni ako blchy. Vzhladom ale k negativnym skusenosiam s porodu a poporodnym priebehom som druhe dietatko uz mat nechcela. Navela navela po styroch rokoch od porodu som si pred bliziacou sa 36 uvedomila ze je najvyssi cas ist do toho. Aj tak som sa ale bala ci uz nie som stara na dietatko. Dnes ma syncek 3 roky a je to rodinny general. Obaja su zlati ale najmä ked spia 🙂. Drzte sa a nezufajte a ak to uz ozaj inak nepojde je vela deti bez rodicov tak vzdy je moznost lasku venovat aj takymto detom aj ked som si vedoma toho co si vacsina pri precitani tohto môjho prispevku pomysli, ze vlastne je predsa len vlastne. Rozumiem.

melmel78
25. apr 2018

@ketere pekne ze od 18r, mne len nedavno na nieco take prisli, ale v podstate kosticky a klby ma bolia dlho uz a tiez tak rozne, raz ano raz nie. Hlavne klby na ramene boli dost ostatne nie. Ked som bola u lekara, tak mi hybal s rukou a nic som necitila, skor ked sa zobudim, tak vtedy to citim. tiez moc nechcem lieky, doktorka vie, ze sa snazime, tak uvidime co mi povie v piatok. Nebola naklonena kortikoidom, ktore som brala kvoli imunologickemu problemu tak hadam mi neda nic coby bolo od veci.

ketere
25. apr 2018

Kočky mali ste niektorá hyperstimulačný syndróm? Ak hej, v akej miere, aké sú príznaky... Teraz okolo toho čítam na nete, že niektoré babizne až v nemocnici skončili, a už začínam stresovať ešte viacej... ☹ Je to také hrozné? Mám PCO, takže veľká pravdepodobnosť pre OHSS je...

melmel78
25. apr 2018

@santine aha tusim si raz spominala 🙂 , to chodime spolu aj ja tam chodim a ku komu chodis? Ja k Petrovej, no teraz pauzujem, tak sa tam ukazem len kvoli dohode ze co dalej a popytam sa na diagnosticku laparoskopiu. Preco si z Brna odisla?? Nebola si spokojna? Tiez je tam vela klinik a ja vzdy hovorim, ze je to o ludoch.

ketere
25. apr 2018

@melmel78 Hej, ranná stuhnutosť je prvý príznak.. ja mám túto stuhnutosť mám niekedy až do obeda 😀 keď sa rozhýbem, už je celkom fajn...ja mám postihnuté najviac bedrové klby (v malej miere prsty na rukách)... Keď ma to tak dobre prikvačí, ani chodiť neviem...

melmel78
25. apr 2018

@ketere klidek, nic neboj, ak ta dobr nastavia na hormony tak sa nemusis bat nicoho 🙂 . Ja som mala lahky OHSS, ale ked som lezala v nemocnici, bola tam jedna, co mala skutocne vazny a slo jej o zivot. Pri PCO mas vyssiu pravdepodobnost ze ho dostanes, ale lekary vedia s tym pracovat, takze doveruj lekarovi. Inak pri OHSS sa lepsie otehotnie, lebo telo je napumpovane hormonami a embryjka sa lepsie uhniezduju.

melmel78
25. apr 2018

@ketere a co ti povedali na to v suvislosti s tehotenstvom? Mam obavy aby mi nepovedali, ze som total odpisana. Staci ked som brala na imunitu kortikoidy 3/4 roka, sice zabrali ale rozhadzali mi cely cyklus a po nich som zacala vyraznejsie pocitovat tie reumaticke veci

ketere
25. apr 2018

@melmel78 Ďakujem, porozprávam sa s lekárom...

ketere
25. apr 2018

@melmel78 Nič, lekárka tehu odporúča, je s tým ok... Že v tehu bolesti úplne zmiznú, pretože nadobličky začnú produkovať nejaký tehu hormón, ktorý potlačí reumu.. že horšie je po pôrode, ale že keď sa dobre nastavia lieky, tak je ok 🙂

ketere
25. apr 2018

@melmel78 a aké si mala prosím Ťa príznaky pri OHSS? Ostatné IVF si mala bez OHSS, alebo si mala len jedno IVF?

santine
25. apr 2018

@melmel78 dr. Drabek. V Brne sme boli 1x a spokojnost. Koli vzdialenosti sme isli do BA. Chceli sme zacat iui, najprv ale odporucil laparo alebo hyfosy koli priechodnosti. Ale sance su tam male na uspesnost. Navyse muz teraz nemal dobry spg. Zial vek neoklameme 🙁

melmel78
25. apr 2018

@ketere mala som 4x IVF uz a len pri jednom som mala OHSS. Podla mna sa zbytocne bojis a predcasne stresujes ani ho nemusis mat 😉. Priznaky nafuknute tvrde brucho plynatost bolest brucha tazko sa mi dychalo. Dolezite bolo vela pit ovela viac ako standardne a sledovat ci aj casto cikas. Voda nepomaha moc ale mlieko a izotonicke energeticke napoje ano. Musia to byt bielkoviny a tie znizuju OHSS. Lekar by ta mal na to upozornit. Ak by sa ti zhorsil stav a je ti vyrazne zle treba do nemocnice kde ta napoja na infuzku.

ketere
25. apr 2018

@melmel78 Dakujem veľmi pekne, za upozornenie 🙂 ...no nič, predebatujem s Dr, je veľký odborník (dr.Maršík) tak verím, že bude všetko ok 🙂

melmel78
25. apr 2018

@santine jasne my tiez kvoli vzdialenosti moc nechceme a navyse neviem co by mi ine vedeli ponuknut ked vsetky vysetrenia mam porobene. Vsetky postupy vyskusane. Dobre ze ta Drabek dal na laparoskopiu a hyfosy. Viem ze inde by hned poslali na dalsi pokus ivf. Nasli ti nieco alebo bolo vsetko ok? Preco mala uspesnost? Myslis kvoli veku? Kolko mas? Ja 40tku na krku a tiez mi neni vsetko jedno ale co narobim

santine
25. apr 2018

@melmel78 mam ok hormony, stitnu... este pojdem na reproimuno v juli (som alergik) pre istotu, to ma dr. D. poslal. Ja mam 41, v lete uz 42. Muz bude mat 45. On este deti nema, tak sa netrapim koli sebe (mam dcerku z predch.manz.) ale hlavne koli nemu. Teraz mu vysiel zly spg, trochu to s nim zamavalo. Mala uspesnost iui prave koli veku, aj ivf... ale menzes budem mat este 10 rokov... 🤔 no nech to telo este funguje ako ma...

santine
25. apr 2018

@melmel78 a aka je ta Petrova? Ona je embryologicka? V Brne maju vraj dobru embryologiu... a vela zien, co neuspelo tu uspelo potom v Brne, preto to bola nasa prva volba. Tam nam s nasimi vysledkami (moj vek a zhorsena morfologia sp. rovno odporucili icsi ivf). Pytala som sa Drabeka ci robia predlzenu kultivaciu aj u nich a on ze ano, ze uz sa to robi v kazdom centre. Pristroje, media vedia nakupit aj nastudovat metody...