icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

darci17
25. apr 2018

Ahojte, pripájam sa k diskusii. Mám za sebou dvakrát ivf, prvé úspešne, tri vajíčka, dve vložili, jedno sa chytilo, no v deviatom tyzdni MA. Potom ďalšie ivf dva prázdne folikuly. Už do toho nepôjdem, chceme skúsiť už len soft v Brne. Boli sme na konzultácii, no ochorela som a doteraz sa to vlečie. Tiež ma nakoniec šupli na reumatologiu. Bolia ma veľmi bedrové kĺby, je to dosť vyčerpávajúce. Som zvedava, aké budú výsledky, koncom maja mám kontrolu. Potom sa uvidí, či soft áno, alebo nič. Ja tiež mám dve dcéry z predchádzajúceho manželstva a terajší priateľ nemá deti. Mám 41 rokov.

melmel78
25. apr 2018

@santine to mas este v pohode vek a ked aj tvoje vajka su v dobrej kondicii tak mas sancu. Ake si mala AMH? Dolezity je nie len lekar aj embryolog presne ako pises. Petrova je doktorka pred tym bola v Iscare. Tu v tomto centre som sa s embryologickou bavila pride mi v pohode. Aj tu maju rovnake postupy ako v Brne. Preco si sla prave do Repromediky? To je mala klinika ale vyhovuje mi ciac ako velka kde nemaju poriadne cas a vsetko robia zrychlene. My sme mali vzdi icsi aj predlzenu kultivaciu. Spermiogram sme mali ok. Embryjka sa nejako nechcu uchytit u mna. Preto idem na konzultaciu kvoli laparoskopii a po nej naplanujeme dalsie ivf. Tu uz zrejme pojdeme okrem icsi aj na macs a dame embryoglue zasa.

santine
25. apr 2018

@darci17 Ahoj Darci, ten soft prosim co obnasa? Dr. vysvetloval tak, ze pocas cyklu bez stimulacie sa uvolni len jeden oocyt a ten sa potom odobera. Pri stimulacii je oocytov viac a sanca sa zvysuje. Navyse vo veku nad 40 je kvalitne kazde mozno... desiate? vajicko.
Prosim Ta, ako to berie tvoj priatel? Velmi chce deti, ci sa dokaze zmierit aj s bezdetnostou? Ja sa toto neodvazim spytat ☹ mojho.... pritom tie sance su vieme ake... mame to podobne, moj je bezdetny.

santine
25. apr 2018

@melmel78 gynekologicka mi to centrum odporucila/spomenula. Tak fajn, ze maju v pohode embyrologicku a postupy ako v Brne 😉
Preco sa nevedia uchytit tvoje embryjka? aj ti zozaciatku stupalo HCG? mozno geneticka vada alebo nieco s endometriom?

darci17
25. apr 2018

@santine ahoj, pri softe stimulujes minimálnou dávkou hormónov. Áno je menej oocytov, ale načo zmykat naše “unavene” vaječníky. Potom robia ešte nativ, bez stimulácie. Priateľovi som už neraz povedala, že nech si nájde mladsiu😁. No tvrdí, že bude rad, ak sa to podarí, no v prvom rade som ja a moje zdravie. Preto sme sa rozhodli, že ivf už nie.

santine
25. apr 2018

@darci17 aj mne priatel povedal, ze dolezite je moje zdravie a ze sa o mna boji. Na ivf nechce aby som isla. Pri tom soft protokole potom pojdes na iui? Kolko maju dcerky? Moja 12 😀 je skvele dievca a je s nou zabava. Skore uzdravenie inak 🍀

darci17
25. apr 2018

@santine 12? To je ešte ozaj sranda. Počkaj pár rokov, začne iná sranda;). Moja staršia ma 16 a mladšia 9 rokov. Obe sú super baby, každá svojim spôsobom. Pri softe ti tiež odoberú vajíčko a oplodňuje sa mimo. Potom vklad. Ďakujem, štve ma, že som chorá. Nič mi nezistili, len mám dlho teploty a teraz že nejaký reumatologicky problem.

eliska13
25. apr 2018

@santine nevidela by som to tak negatívne s tými vajíčkami.V mojom okolí sa to hemží teraz ženami čo porodili po 40 a všetko ok, aj keď to trvalo dlhšie.Moja šéfka z roboty otehotnela ako 44 r prirodzene držím Vám všetkým palce🙂

ketere
25. apr 2018

@darci17 hmmm... stale nieco tusim... veeeeeeelmi Ti drzim palce, nech vsetko dobre dopadne a nech sa zadari 😉

darci17
25. apr 2018

@ketere čo tušíš, to je veľmi tajomná správa. Môžeš mi napísať IP. 😉

ketere
26. apr 2018

@darci17 heeeej, aj tak to mohlo byť pochopené... ale, nič netuším.... ale že stále niečo tušim (resp.zdá sa mi)... ako nič netuším, ale tak že stále nejaké trampoty, ktoré človeka neposúvajú vpred za svojim snom... ☹
...nech už všetky choroby zmiznú, reumatologicka kontrola nech dopadne na jednotku, a nech sa zadarí 🙂 :-*

melmel78
26. apr 2018

@santine ved prave, ze uz to Brno nie je to, co byvalo, ked u nas tie kliniky nemali take vybavenie a lekarov. Teraz je toho vela a mozes si vyberat aj tu 🙂 . Embryjka netusim preco nechcu drzat u mna. Z tych x pokusov umeleho oplodnenia, len jeden bol uspesny, hovorim mu zazraj a moja doktorka tiez. Lenze nedopadlo to dobre, kvoli infekcii, inak babo bolo zdrave. Vtedy som mala 38 rokov, teraz mam 40 a predpokladam, ze aj kvalita vajicok uz nebude to co byvalo, cize moze to byt tym. Potom sa mi nepodarilo uz vobec otenotnie a dost sa bojim kvoli veku. AMH mam nieco okolo 0,80 teda mala som, ale pojdem znova na hormonalny profil teraz tak uvidime. Genetikou to nebude, tu mame v poriadku. Mozno ze aj moja maternica nie je ok.

ketere
Autor odpoveď zmazal
ketere
27. apr 2018

Ahojte, ešte sa chem spýtať.. boli ste počas stimulácie, a samotného IVF na PN? Nemám náročnú prácu - kancelárska krysa 😃

darci17
27. apr 2018

@ketere ahoj, ja som chodila do prace. Musíš to akurát zladiť s predoperacnym vyšetrením. Kľudne chod do prace, aspoň sa nebudeš pozorovať. Stimulácia nič nie je neboj sa. Budeš mat krátky protokol? Už vieš čím budeš stimulovať? davky hormónov.? Ja som v pohode fungovala aj po odbere. Možno pre dobrý pocit ostan doma tri dni po vklade. Držím palce

ketere
27. apr 2018

@darci17 ešte neviem nič, len zhromažďujem informácie (rozumej stresujem 😀)..
momentálne čakám na menzes, mal by dojsť začiatkom bud.týždňa.. tak hneď mám volať doktorovi, pôjdem na utz a dá mi ďalšie inštrukcie...
...stimuláciu (i keď asi jemnejšiu) som už absolvovala pri IUI, ktoré sa teda nedotiahlo do konca, nakoľko moje vaječníky vôbec nereagovali .. takže toho sa nebojím, ale samotné OPU a vklad.. Doma by som mooooc stresovala, už sa poznám :-/
Aký je vlastne rozdiel medzi krátky a dlhým protokolom? To som sa ešte nikde nedočítala...

santine
27. apr 2018

@darci17 ahoj, no to mate doma babinec 🙂
mozno ten soft by bol pre nas vhodny, spytam sa, k dr. idem v pondelok.

santine
27. apr 2018

@eliska13 tak to je fajn a velmi pozitivne 😀 ja take baby v okoli nemam, preto pisem sem a nepriznavam sa nikomu v okoli... kamosky spoluziacky uz maju deti odrastene, v praci su mladsie, tridsiatnicky, vydate, ale bez deti, zatial sa im nedari.

santine
27. apr 2018

@melmel78 ahojky, to je fajn, ze genetiku mate ok ale mozno ako vravis, maternica, mozno vystelka. Ja som sa bala, ze mam asi nizku vystelku, lebo ms sa mi skratila na 3 dni za posledne 2 roky, alechmilka mi ju predlzila a aj cyklus o 2 dni. A amh mi vyslo 1.2 teraz nedavno. To je hadam ok, ms budem mat do 50-tky 😝

luxly
27. apr 2018

@santine Prosim ta, to ti povedal doktor, ze budes mat ms do 50-ky? By ma to zaujimalo, kedze mne moj hovoril, ze AMH rapidne klesa rok co rok.

melmel78
27. apr 2018

@santine jej ty sa maaas ze 1.2 no ja nejakych ubohych 0.8 a s tym musim fungovat. Ja mam kratky menzes uz roky vraj znicena sliznica z antikoncepcie. Brala som ju dlhe roky bez prestavky a keby som vtedy vedela co teraz, tak ju do ust nedam. U mna bude ta sliznica problem. Teraz tiez Alchemilku pijem lebo ine caje som nekupila zatial. Chuti mi tak dufam ze aj mne ju predlzi 😊. Pri transfere embrya mi hormonami vytlacili sliznicu na 8mm co bol rekord lebo normalne mam ovela menej aj krvacanie je slabsie.

slavka11
28. apr 2018

@melmel78 toto je presne realita dnešných dní. Farmaceutický priemysel je obrovský gigant. NaJprv si vychova konzumentov antikoncepcie aby deti nemali a po rokoch zasa konzumentov umelých hormónov ..... na stimuláciu vaječníkov potrebných na IVF a ešte tým zvyšujú aj potenciálne počty onkologických pacientov. Smutné kam speje celý tento svet. V labaku vyrobia vírus o čom sa samozrejme mlčí a zrazu je tu choroba ktorá tu nikdy nebola. Tak a teraz ide druhá fáza akože ideme vyvíjať protilátky. Tie su samozrejme už dávno vivinute. Vznikli pri výrobe vírusu. Začarovaný kruh v ktorom sa točia strašne sumy.

melmel78
28. apr 2018

@slavka11 presne skoda ze takato osveta nebola ked sme boli ovela mladsie ale cesta spet neexistuje. Mne sama doktorka povedala ze mi sliznicu maternice znicila antikoncepcia. Sama som si o tom nasla vela clankov az mi to pomaly doslo. Zaprisahala som sa ze az raz budem mat dceru toto sa jej nesmie stat. Musim toto dobojovat a velmi dufam ze budem uspesna

santine
28. apr 2018

@melmel78 brala som atk ako 20 rocna par mesiacov a prisla som raz pre recept k zastupujucemu lekarovi... Ten povedal, ze antikoncepcia "drzi vajecniky na retazi, na velmi silnej retazi". A vtedy mi to nejako trklo, ze aky nazor oproti tym ostatnym, ako ze atk no problem... pomyslela som si, ze nieco na tom bude a nehovori to len tak a prestala som to brat... tak som mu vdacna, ani neviem, ako sa volal 🙂

santine
28. apr 2018

@melmel78 amh nie je vsetko, aj s amh 0.02 sa da prirodzene pocat a donosti zdrave mimi, ako tuto na fore mimik 😊

haliee
28. apr 2018

@darci17 prosim ta, ake vysetrenia robi reumatolog, teda tebe robil, a co zistil, ? ja mam ist, ma bolieva ruka a tiez aj tie bedrove klby,

slavka11
29. apr 2018

@melmel78 no možno až taká osveta nebola ale keďže sme asi plus mínus rovnako staré o tom že antikoncepcia nie je zdravá sa hovorilo už aj 20rokov dozadu. Nikdy som ju neuzivala a snažila som sa aj kamarátky od nej odhovarat. Do toho celého businessu s deťmi nahráva ešte aj stres, znečistenie životného prostredia, čím ďalej menší počet zdravých spermií, lebo chlapi nosia tesne oblečenie, notasy na kolenách a tým sa teplota v semennikoch zvyšuje a tie malé bycikovce v takom prostredí nechcú existovať.... Za chvíľku bude ozaj vzácnosť ak bude dieťa počaté prirodzene 🤔

slavka11
29. apr 2018

A už som sa stretla aj s názorom gyne že on by svojej dcére ani žene antikoncepcie nikdy nepredpisal

darci17
29. apr 2018

@haliee ahoj, mne zistili zvýšené reumo faktory v nemocnici. Potom ma poslali na reumatologiu. Ja som bola v veľmi milej pani doktorky v BA. Ta sa so mnou dlho rozprávala, ťažkosti terajšie, predtým, teda anamnéza. Potom ma od hlavy po päty prezrela, čo sa týka klbov. Nakoniec ma poslala na mr bedrových klbov a ramien. Dala urobiť odbery, výsledky budú koncom maja.

ketere
29. apr 2018

@darci17 nebola si nahodou u dr.Krahulcovej?