Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@ivankalaco ahoj zlatíčko 😘 tak sa s tebou teším, že si tak velmi optimisticky naladená, že všetko išlo tak, ako si si želala a návšteva car dopadla k tvojej spokojnosti. Úprimne ti prajem, aby sa čo najskôr našla vhodná darkyňa , lebo už teraz viem ,😉 že sa staneš matkou svojho krásneho zdravého dievčatka 😉
@joannita Ahoj Joanita neviem ci myslis potraty po IVF vo vseobecnosti alebo nasu vekovu skupinu cca okolo 40. Ak nasu, je to bohuzial ano kvoli veku a zvysenej sance genetickych abnormalit. A tie sa vyskytuju castejsie ci uz tehu bolo prirodzene ci po ivf zial. Ja som si vzdy myslela ked zdvihnem nieco 5kilove alebo sa vystresujem ze potratim - ale cca 75-80% je kvoli genetickym abnormalitam . Ja som na to sla cestou genetickeho testovania rmbryii pred vkladom. Nie je to 100% ale zvysi to tvoje sance.
@darci17 uplny suhlas s prispevkom
@melmel78 Ďakujem 🌹🌹🌹 Želám ti krásne ránko..bylinkárke? Ktorej, ak sa môžem opýtať. Ak do Vrbového, tak po jej návšteve sa budeš cítiť fantasticky 🙂 Lieky začínam brať od 12.6..
@ria294 Veľmi pekne ti ďakujem za krásne prianie 🌷🌷🌷 Dievčatko by potešilo, ale môže byť aj chlapček 😘😘😘
@ivankalaco dakujem Ivanka, ano do Vrboveho k p.Kopacovej idem. Pocula som vela dobreho o nej a tak verim, ze mi poradi, co mam brat. Doteraz som si sama ordinovala bylinky, ona sa predsa len viac vyzna a povie, co by som mala. Ty si u nej tiez bola? Pomohlo ci len si sa dobre citila? Lieky uz 12/6? To ma zachvilu 🙂. Mne sa po estrogenoch velmi tocila hlava a z estrofemu mi byvalo zle. Drzim palce, aby si nemala ziadne negativne priznaky . Bola som inak na hormonalnom profile, vsetko mam v norme, nic zvysene, akurat AMH kleslo a mam 0,40 😢
Bola som u nej minulý rok v auguste.. je to zlatá osôbka.. U mňa je problém, že mám nekvalitné vajíčka.. tam už pomôže iba zázrak alebo IVF s DV.. Áno už 12.6.. Ďakujem, aj ja tebe držím palčeky 😘😘😘
@ivankalaco no ja to vidím na dievčatko 😉 , len nech je to zdravé ❤️ Ale tak som aj ja veľmi zvedavá ☺️
@ingelika78 myslim vseobecne, aj baby do 30tky po IVF velmi casto potracaju. Ja som mala darovane vajicka od mladej zdravej darkyne a tiez som potratila dvojcata, manzel ma DNA spermii na jednotku.
Citala som vcera o tom genetickom vysetreni embryii, ale tie ceny....fuuu to mi pride nehorazne, uuuplne nehorazne. A k tomu vobec nemusis z tych vysetrenych otehotiet, len vies ci su ok. Citala som vcera v nejakej diskusii, ze baba potratila aj napriek tomuto vysetreniu. Neviem, my uz sme dali do vsetkych IVF a vsetkeho kol toho asi 10 000e a dat dalsich 1200e za 1 vysetrene embryo to uz asi odmietam. Mozno by mi to usetrilo dalsie sklamanie (a mozno ani nie) ale citala som ze vysetria aj tak len jednu bunku a tie ostatne mozu byt poskodene a nezistia to.
Kazdopadne drzim palce vsetkym co do toho idu 🙂
@joannita ano mas pravdu, vcera som si tu citala diskusiu, co ste riesili s tou diagnostikou embryjka. Mne aj dr povedala, ze je to zbytocne, pokial ma zena malo vajicok a ledna nejake jedno, dve embryjka z toho. Ze to sa skor robi tam, kde je predkpoklad genetickej vady, alebo ked je velmi velky pocet vajicok a embryi, aby sa vylucili tie zle. U nas je genetika na stastie v poriadku. To vysetrenie ma skratku tusim PiGD alebo tak nejak a suma je ako za jedno cele IVF pomaly. To radsej do dalsieho cyklu, ako vyrazit tolko penazi. Ak to ma vyjst, vyjde aj bez tohto vysetrenia a ak nie, tak s tym nic nezmozes a len vyhodit peniazky. My si budeme davat teraz len Magneticku selekciu spermii, aby sme znizili pocet vadnych spermii, aj ked partner ma relativne slusny spermiogram. Podla mna chyba u mna je kvalita vajok a sliznica maternice. Aj tebe drzim palce
@ivankalaco nevadi ak darovane, aj tak to bude tvoje babatko a nikdy sa nedozvie ze ma inu bio mamu 😉 . Ja by som to tiez nikomu nehovorila. Ludia potom zvyknu mat na to iny nazor a nepochopia tvoje rozhodnutie. Aspon si usetris stres.
No som zvedava na tu bylinkarku, ved potom napisem, co mi odporucala 🙂. Inak ak mne tento posledny pokus ivf nevyjde s vlastnymi vajkami tiez idem do darovanych. Akurt sa bojim, ze aby to moja sliznica prijala, ked stale bojejem s tym, ze je nizka. Mne sa velmi pokazila po potrate a neviem si to dat dokopy, to su tomu 2 roky uz prec
@melmel78 Ano dobre si to napisala, uplne suhlasim s tym gen. Vysetrenim.
Akurat k tomu ze dieta ktore sa narodilo z darovanych vajicok je dolezite aby darkyna mala identicku krvnu skupinu a rh ako ty. Ak nema (nieje to z medicinskeho hladiska podstatne) a dieta zdedi krvnu skupinu po darkyni, tak mu to budes musiet jedneho dna zial vysvetlit ze nikdy nebude po tebe. Ja to tak teraz mam, nakolko sme boli casovo obmedzeni koli poistovni a nebol cas cakat na darkynu s rovnakou skupinou ako mam ja alebo manzel (obaja mame neg. Skupinu a takych ludi je proste ovela menej).
@joannita Vsetky tehotenstva vratane IVF koncia do 12 tyzdna v 10 -25 % spontannym potratom. Nad 30 rokov je to okolo 35%, nad 35 rokov je to 40% a nad 45 rokov je to uz 50% vsetkych tehotenstiev - statisticke info z mojho centra. Rozdiel je len v tom, ze pri IVF to uz vieme zvacsa od zaciatku, ze sme tehotne. Pri normalnych tehotenstvach to zena casto zisti az v druhom, tretom mesiaci tehu. PGS al. PGD ma vyznam, ak ma zena viac vajicok a je mladsia a napriek vsetkym ostatnym vysetreniam sa im stale nedari otehotniet. PGS je hladanie akejkolvek genetickej chyby, PGD je uz zameriavanie sa na konkretnu geneticku translokaciu a vyber embrya, ktory neponesie uz tuto chybu. Pri vysetreni PGS/PGD sa sanca na otehotnenie zvysuje o 30%. Napriek tomu dochadza aj v tychto pripadoch k spontannym potratom a taktiez, akj po vklade takehoto zdraveho embrya, sa to nemusi podarit. Pri tychto metodach vysetria 3-6 buniek, takze je to velmi spolahliva metoda, co sa tyka genetickych ochoreni. My sme si to nedali, lebo to bolo naozaj velmi drahe, ale zase to moze usetrit stres a kopec slz z neuspecnych vkladov.
@luxly uplny suhlas, hlavne z poslednymi dvoma vetami uplne na 100%. Jednej veci nerozumiem preco je to na SK take drahe. Myslim tym pomer k celkovej cene IVF. V AU nás to vyšlo cca 10% z ceny celkoveho IVF cyklu.
@selinaliana je pekne vidno, spontánne tehu,
@darci17 ano spontanne ;)
@joannita Spontanne potraty su vacsinoy kvoli "nezdravym" embryjkam, aj 18-rocna zabka ma geneticky vadne embrya, to nie je iba o veku. Samozrejme, s vekom je tych anomalii stale viac. Plus na to vplyva celkovy zdravotny stav, imunitne ochorenia, stitna zlaza, vonkajsie vplyvy, infekcie, poruchy zrazanlivosti atd... So stupajucim vekom toho pribuda. Plus sa stale presne nevie, preco niektore pary maju vsetky vysledky tip top v poriadku a aj tak sa im stale nedari otehotniet. Alebo otehotneju a potom o babo pride. A co sa tyka toho zistenia v 6-7tt, ja som mala cely zivot nepravidelnu ms, takze uz len ja by som na to urcite prisla az v takom tretom mesiaci a teda poznam viac takych zien. Hlavne zeny, ktore si nerobia kazdy mesiac testy. Ja predtym, nez som sa nezacala upenlivo snazit otehotniet, som si nerobievala testy po kazdom sexualnom styku. Nechavala som to na prirodu.
@selinaliana držím palce
@butterfly333 dakujem
@melmel78 ja som otehotnela v 07/2015 s amh 0,16
Teraz v 10/2017 som mala amh 0,23 a v 04/2018 0,59
Je to ozaj niečo čo závisí od toho ako to vyšetrujú. Sama tomu nerozumiem, lebo už v 2015 isli riešiť v car darované vajíčka, že to je jediná šanca na tehu. Mám jedno dieťa a tak túžim po druhom a nič :( neviem ako zapracovať na kvalite a už ozaj rozmýšľam nad darovaným. Len mi príde take zvláštne ísť do ivf s DV a vyprodukovať neviem aký počet embryi :( čo s nimi potom ak zostanú?
@ceklis zvyšné embryá sa dajú zmraziť, ak by si ich niekedy potrebovala..Napríklad teraz by si mala jedno dieťatko a ak by ste sa za 1- 2 roky rozhodli, aby dieťatko malo súrodenca, tak môžete podstúpiť ďalšie IVF..my sme rozhodnutí pre takéto riešenie..

@darci17 aha, som myslela ze myslis ten embryoskop kde sa tiez nejak skumaju embrya. Toto co pises kolko stoji?
A k tym potratom, ano jasne baba co otehotnie prirodzene ani nevie zo zaciatku ze je v tom a tym padom neriesi. Ale po IVF vacsina abortov je medzi 7 a 12 tyzdnom a to uz aj tie co otehotneju prirodzene urcite vedia ze je v tom.