Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@santine odber je v pohode 😴 veď ta uspia. Mne teda brali vajko aj bez narkózy a dá sa v pohode. Je to len nepríjemne, tak ale podľa mna úplne v pohode. Dokonca aj babám ktorým berú viac ako 20 sa to dá, podľa mna najhorší je ten ohss syndróm. To je problém ak nastane. Odberu sa nemusíš bat. Ja najhoršie znášam asi to čakanie na všetko 🙈 lebo každý ten jeden krok keď by sa pokazil, zase to sklamanie vstrebať, je to skôr take (pre mna) na psychiku náročné. Ale verím tomu že sa to podarí, tak snáď si nájdem na tom teste už dve čiarky čoskoro 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Ahojte, ja mám už 41 rokov. Amh posla posledných meraní 0,98. Nič moc. No pred rokom 0.09, takze posledné super. Odber je plánovaný v narkoze aj keď sú len dva folikuly. Napíšem 🙂
@darci17 no cumim ze ti narastlo 😲. Merali ti pred tym dobre? Sa mi nezda zeby takto narastlo. Lebo ma skor tendenciu klesat vekom a nie stupat. Inak 0.98 je super na tvoj vek. Ja mam 0.70 z posledneho odberu a to je uz nizka zasoba zial😖. A mam 40 rokov prec. V kazdom pripade staci jedno kvalitne vajko tak sa drz🙂
@darci17
@melmel78 no baby 🙂 ja som mala v 2015 amh 0,20 a podarilo sa prirodzene, takze asi to ide. Len neviem vôbec ako sa podarilo a všetci doktori doteraz nadomnou krútia hlavami :(
V 10/2017 som mala amh 0,24 a začala som užívať nejaké vitamíny a teraz v 04/2018 som mala 0,59 tak aj z toho sa “teším”
@darci17 ono pri jednom nedávajú narkozu, ale zevraj je tam velke riziko že mu ujde a praskne 🙂 mne tiež pri dvoch už dávali narkozu a vravela som mi, že to vydrzim. Skôr ide o to, aby telo bolo uvoľnene, hocijaký maly pohyb môže spôsobiť že sa mu to nepodarí a folik praskne a vajko ujde
@melmel78 áno, krátky protokol :( ale ja celkovo mám problém s tým, že ovu keď je, tak je strašne skoro (na 9-10dc) a tým mám hrozne krátke cykly (max24 dni), takze hrôza 🙈 preto aj stimulka bola taká “rýchla” a to si myslím, že kľudne ich mohli vyťahovať o deň skôr (teda vajíčka) 🙂
1)moj partner ma rodicov a maju od seba taky vekovy rozdiel. Zijeme s nimi a vsimla som si ze drvivu vacsinu z toho ako si predstavujeme zivot, vlastnu domacnost a je toho vela od toho co mame na obed az po to ci ideme na vylet do tatier nechapu.. pomaly vsetko co mame chceme alebo mienime nechapu..skoda
2) napriklad take zeny v indii a pod mavaju deti aj po 50tke a vyzera ze to je v pohode tak nevidim nejaky hrozny problem v tom mat dieta v spominanom veku☺ takze drzim palce
Ja si myslim ze treba brat asi hlavne ohlad na to ci rodic bude zit dostatocne dlho na to aby sa dieta stihlo s jeho pokocou osamostatnit a bolo pripravene fungovat bez jeho pomoci. Mam 27 a keby mali moji rodicia ja neviem 65rokov a poberali dochodok asi mi uz velmi nepomôžu a ci som za to mohla alebo nie uz som ich parkrat potrebovala(financne, emocne,...alebo ako to vysvetlit) po svojom boku aj pocas obdobia ktore uz s nimi nezijem a mam svoju domacnost a svoju rodinu.
Ahojte, tak ako som sa tu tesila ze som tehotna (z darovanych vajicok) tak moja radost splasla vcera na beznej kontrole na ktoru som sla s dobrou naladou a uz som mala dostat tehotensku knizku. Srdiecko prestalo byt 😞 podla velkosti plodiku v ten den, alebo den predtym. Na konci 10tt. 😞
Mlada darkyna, manzel DNA vysetrene spermie, tehotenske priznaky ako vysite, nevolno mi bolo a aj tak. Uz druhy x.
@lulica myslieť si, že mat dieťa v mladšom veku je zárukou opory zo strany rodičov je dosť krátkozraké. Mala som kamarátku, ktorá bola šikovná, neskutočná matka. Zomrela, keď mali jej deti 5 a 3 roky. Cely život je lotéria. Človek je schopný fungovať samostatne veľmi skoro, len ho to potrebujeme naučiť. Prepáč, ale nie vo veku 27, ale oveľa skôr. Rodič chyba rovnako cely život. Rozpory v názoroch? Tie sú všade. Ja som mala prvú dcéru v 26 rokoch, chytá sa za hlavu, keď mám na niečo svoj názor. Netreba všetko vidieť ciernobielo, život si všetko zariadi🙂.
@darci17 ja nevravim o tom ze to tak musi byt vsade ale o tom ze mozno taky dochodca nebude mat tolko sil alebo zdravotny stav na to aby bol doetatu oporou a nevravim ani to v akom veku sa ma clovek osamostatnit urcite som nenapisala ze v 26 rokoch... je to uplne individualne. Ja si proste len myslim ze najviac treba brat ohlad v kazdom pripade na to ci to zvladne aj dieta nielen matka alebo otec alebo co na to spolocnost
@lulica treba brat ohľad na to, čo na to spoločnosť? Nechápem, ako si to myslela?
Tak ja mám 40rokov, od svojich 25 podporujem svojich rodičov a vraciam im to, čo mi oni dávali 20rokov a do budúcnosti nevidím a ani nechcem vidieť. Žijem tu a teraz a tak vychovávam svoje malé dieťa a túžim po druhom. Zomrieť môžem zajtra alebo v 80tke a verím, že moje deti vychovám tak, že sa v prípade potreby o mna postarajú a ak nie, tak si zaplatím nejaký intrak pre dôchodok. Nikdy nevies ako to vypáli či máš dieťa v 20, 30 alebo 40 rokoch. Každá z nás dáva dieťaťu maximum čo len môže. Nechápem to s tou spoločnosťou, ta predsa môže byt len rada, veď som jej zabezpečila človeka ktorý bude prispievať do systému.
Ale beriem, že každý ma právo na vlastný názor 🙂 príde mi to take zvláštne že toto píšeš do diskusie s názvom aký je 🙂 🙂
@lulica k téme rodičovstvo vo vyššom veku...snažím sa zamyslieť a vidieť to reálne , tak ako si to myslela ty.... z časti rozumiem čo si tym chcela povedať, ale neznamená, že to viem aj pochopiť. V minulosti tiež ženy rodili aj vo vyššom veku, starali sa o svoje deti najlepšie , ako vedeli a to iste sa deje aj dnes. Nie je to nič výnimočne , porodiť dieťa okolo 40tky, aj keď sú s tým spojené väčšie rizika , ale aj v mladšom veku, sa rizika objavujú a v poslednej dobe dosť často. Zabezpečiť dieťa , starať sa o neho, zahrnúť ho nekonečnou láskou a pripraviť z neho slušného a zodpovedného človeka nie je len zárukou mladších rodičov ....je to o človeku samom , aký je v skutočnosti sam zodpovedný , aby ako rodič tie všetky skúsenosti a zodpovednosť mohol naučiť svoje deti, naučiť ich aj k tomu, že ak príde ten deň, skôr či neskôr, kedy budú potrebovať pomoc, tak deti budú stať po ich boku, pomáhať im a starať sa o nich, a je to jedno, či budú mať vyšší vek alebo budú mladší. Súhlasím s @ceklis , že na spoločnosť brat ohlať je nemiestne, lebo ta sa riadi len svojimi predsudkami a tym, čo je zaužívané, lebo podľa nej to je to správne , ak sa to nevymyká ich normám. Sú pary , ktoré sa roky pokúšajú splodiť zdravé dieťatko a nedarí sa im aj 20r, to neznamená, že sa majú vzdať nádeje stať sa rodičmi len preto, že čas im pridať roky a dovŕšili cca 40r ....majú sa vzdať len preto, že ak sa stane zázrak a oni sa rodičmi nakoniec stanu , budú pre spoločnosť starí a nedokážu sa o deti plnohodnotne postarať, zabezpečiť ich, ist na ich stuškovu v 60r , lebo sily im už ubúdajú ? Myslím, že každý ma pravo žit podľa vlastného svedomia a vedomia, niesť následky svojich rozhodnutí a žit naozaj podľa svojho úprimného uváženia , bez názoru spoločnosti , ktorá roky stále určuje nezmyselne pravidla, len preto, aby nás mala pod kontrolou a riadila nás. Všetci sme slobodný a svoje šťastie si budujeme na základe toho, akými ľudmi v hĺbky srdca naozaj sme, bez pretvarky úprimne budujeme to, čo nás robí skutočným človekom....Treba žit tak, aby sme sa za seba nemuseli hanbiť, aby tu po nás zostalo niečo užitočné prospešné , aby sme tu zanechali svoje deti a náš duch bude žit ďalej a je jedno v akom veku odídem 😉
@ria294 ja som vo svojom prvom komentari spomenula ze v takej indii rodia zeny aj po 50 a vyssom veku a je to v poriadku ja predsudky nemam voci materstvu v takomto veku staci si to precitat vyssie co som napisala. A ked na nazor.spolocnosti netreba brat ohlad tak preco sa tu potom o tom debatuje? Ja nevravim ze sa treba riadit moralistkami a ani tu nemoralizujem tak pozor na vec a tiez sa tu neneham obmedzovat len kvoli tomu ze nemam po 40 a teda ani ziadny normalny nazor na takuto temu podla niektorich ludi... zijem v rodine kde je takato ,,vekova priepast" medzi rodicmi a detmi a teda mozno nemam nazor matky po 40 ale mam nazor dietata takeho rodica a, myslim si ze aj taky je relevantny
@lulica nemyslím , že nemôžem mať nárok na svoj názor, každý človek to pravo naozaj ma a @ceklis sa ťa urcite nechcela nejako dotknúť...myslím, že my ženy vo vyššom veku túžiace po dieťati, sme si určite zvážili viac krát rozhodnutie splodiť dieťa. Ver mi, že každý deň bojujeme svoj vnútorný boj , sami so sebou, s pochybnosťami , či sme naozaj schopne postarať sa a priviesť na svet zdravé dieťatko. Ale ta neskutočná túžba bojovať a zvýtazit nás ženie stále k vytúženému cieľu, lebo všetky tie, ktoré si vymieňame názory v tejto diskusii sme presvedčené, že to naozaj dokážeme a splodime, vychováme človiečika , ktorý bude prínosom a slušným človekom pre tuto spoločnosť, pomáhať svojim rodičom a všetkým , ktorí pomoc budú potrebovať . Každý rodič, či už mladší , alebo starší verí , že práve jeho dieťa tu bude pre nich presne tak, ako sú tu cely život rodičia pre neho 😉
@ria294 sno ja viem ved aj kazdy mlady clovek co chce a planuje dieta by sa msl presne zamysliet nsd tym co a ako☺ ako ja berem tiez nazory druhych ludi ale ked mi niekto povie ze nechape na co sa vyjadrujem je podla mna trochu netaktne ale nejdembto rozpytvavat viac. Kazda zena ma pravo mat dieta a byt matkou uz to ako to funguje je ina vec. Ja som len chcela podotknut ze sa moze vyskytnut napriklad mensi problem s ktorým mam skusenosti ja ako dcera kvoli vekovemu rozdielu mozno..ked uz dieta pride do veku kedy sa same rozhoduje a vytvara si svoje nazory same a nezhoduje sa s rodičmi a hlavne aj preto ze ako sa ludovo povie doba sa meni. Je to velakrat take deprimujuce z mojho pohladu velakrat ma to stve a mrzi a radsej sa s rodicmi o niektorich veciach ani nebavim a pritom by som potrebovala ale radsej nie sbnimirlebo viem ze nepochodim
@lulica nikto tu na teba neútočí 😉 a opakujem sa máš nárok vyjadrit svoj názor, ale presne ako si písala ty, spomenula si svoj pohľad na danú vec a to iste sme urobili aj my...neviem prečo sa čertiš a spomínaš , že sa nenechaš obmedzovať , len preto , že nemáš 40... nikto tu neútočí na tvoj vek a ja vôbec nie na tvoje názory, rešpektujem ich a pozorne som si prečítala tvoje komenty. A priznávam, že generačne rozdiely bývajú problém, ako v názoroch, tak aj v životnom štýle a to je práve to, životný štýl -ako ľudia vo vyššom veku naozaj žijú, s akými ľudmi sa stretávajú , tak aj to ich ovplyvňuje v rozhovoroch a v správami so svojimi deťmi. Ja mam 90ročnu babinu, ktorá ma ešte stále dokáže postaviť do pozoru 🙈 a s ňou sa možem rozprávať naozaj o všetkom a úprimne bez zábran aj o sexe. Cely život žila aktívne, medzi ľudmi , prispôsobovala sa dobe a ver mi jej názory sa s mojimi dosť stotožňujú, používa mobil , vie písať SMS , nema problém zavolať si taxík , ist do cukrárne na kavu 😉A mam aj 78r rodinnú zákazníčku, ktorá chodí na gelove nechty, a jej názory sú naozaj novodobé a to doslovne 😉 tym všetkým chcem povedat, že velmi záleží na spôsobe života a na tom s kym sa ľudia stretávajú , lebo ich názory a spôsob myslenia to všetko ovplyvňuje. Tak aj generačne rozdiely nemusia vždy znamenať iné nazory 😉
@ria294 pocuj nechajme to tak. Pani pred tebou mi napisala ze nechape na co sa tu vyjadrujem to ma zarazilo to je cele... neberem to ako utok ale ako hlupy komentar😀...tieto rozdiely v nazoroch o ktorich som pisala- ano su ludia vo vyssom veku s ktorimi sa naozaj da ale bohuzial velakrat sa stane ze tam ta priepast proste je.. a napriklad mna by velmi mrzelo keby mi rodicia neprisli na stuzkovu alebo tak aj keby za to nemohli vies.. viem ze aj dieta ma vratit rodicom ich snahu a opateru a lasku len vies tie ,,malickosti" v zivote... je to take ☺ je to individualne u kazdeho to je jasne nemusi to byt tak ako mam ja skusenost u kazdeho ale aj moze. Ja som napisala svoju skusenost pretoze ma to castokrat mrzi ze nieje taky priestor na kecanie s rodicmi alebo hladanie rieseni na zivotne situacie tak aby sme sa zhodli, teda nejdem vraviet ze sa nikdy nezhodneme to by som klamala ale.velakrat narazim na.stenu s nazvom ,,KEDYSI TAKE.NEBOLO" alebo podobne 😅😅😅a tazko sa s tym bojuje ale velku rolu v tom zohrava povaha rodicov/matky/otca...ci su moc zaskatulkovany alebo plynu s dobou ako si spominala svoju babku a znamu ☺ ja si napriklad o sebe myslim ze ked budem uz taka 60tnicka a pride mi vnuca tak budem hotova z neho a nebudem mu vo vela veciach rozumiet pretoze som z tych ludi co si behom zivota.vytvaraju svoje skatulky 😀 ako toto som aj myslela v tom co som pisala vyssie ze niekedy to dieta potrebuje aj u rodica najst take akoby utocisko vies ked nahodou sa nieco stane aj ked uz je samostatne a potrebuje sa aj ked len.vyrozpravat a pocut nieco sucitne a nie na co si toto robila na co hento bolo ti to treba my sme takto nezili atd 😀 ...a co nemozes spat? ☺
@ria294 inac ked sa zas pozrem na to z ineho uhlu tak je fajn ked sa zena po 40 rozhodne mat dieta, ved dovtedy si môže uzivat zivot tak sebecky vies nemusi brat ohlad na deti vyzije sa a potom uz mat dieta v takom veku moze byt uplne super aj pre to dieta lebo mama je zrela zenska uz nie taka hrr brrr vyfofrovana baba ako napriklad baby v mojom veku ktore byvaju rozpacite a podobne 😀 ta starostlivost a porozumenie dietatku je asi na inej urovni uz☺ len je skoda ze v takom veku to moze byt rizikove a zenu to moze stresovat ci sa to podari alebo ci to dovre dopadne alebo skusanie a skusanie...
@lulica vieš, máš jedno dieťatko a teraz si predstav, že budeš chcieť druhé a nebude sa ti 10 rokov alebo viac dariť ho splodiť. Potom si možno spomenieš, o čom je založená táto diskusia. Je to o žienkach, ktoré sa tu podporujú v snažení o bábätko vo vyššom veku. Nejaké moralizovanie ich snahy tu nie je na mieste. Ak si si prečítala v názve diskusie je to o tom, že sa chceme podporovať a nie deptať nejakými negatívnymi komentármi. Riziká pre ženu v tehotenstve nie sú len v 40tke. Tejto vekovej kategórii sa venuje zvýšená pozornosť a tým, že u mladších možno niektoré veci nie sú až tak sledované sa stáva, že sa vyskytnú rôzne situácie. Vo svojom okolí som toho svedkom, koľko dievčat, ktoré majú dieťatko v mladom veku má bohužiaľ choré detičky (autizmus, Aspergerov syndróm, Downov syndróm,....). Veľa mladých žien prichádza dokonca o život a čo teraz tie ich malé dietky? Keby si ty bola v situácii, že sa s partnerom snažíš o bábätko dlhé roky a v takej 40tke by sa ti to konečne podarilo písala by si ináč. Vzťah rodič a dieťa a porozumenie medzi nimi závisí od detstva hlavne vo vzájomnej komunikácii. Vek je len číslo a pojem. Zatiaľ sa tu nikto nepohoršoval nad touto témou diskusie. Tak dúfam, že pochopíš pocity žienok, ktoré si tu radia a diskutujú o svojich možnostiach.😀 Nič v zlom, len ma tvoj postoj trochu vytočil, keďže nikto tu nepísal na odradenie mať dieťa vo vyššom veku. Žienky sa tu snažia pozitívne naladiť a povzbudiť a tvoj komentár mi neprišiel vhod v tejto diskusii.
A každá, ktorá tu rieši svoje osobne skúsenosti aby pomohla jedna druhej
Cela diskusia je o obrovskej empatii a pokore.
Mat vlastny názor neberiem nikomu, len naozaj každá z nás nepotrebuje strácať nádej a podporujeme sa ako len môžeme. Preto mi ten komentár jednoducho prišiel nevhodný (teda podľa
@lulica hlúpy)
Je mi jedno či hlúpy či aký
Človek, ktorý nemá problém s tým aby mal bábätko, nikdy nepochopí to, čo tu prežívame. A je vlastne taký šťastný, že mu to možno ani nedochádza.
Prajem všetkým peknú nedeľu a určite som nemala v úmysle nikoho urážať ani neviem čo, len som snažila vysvetlit o čo nám tu ide.

@melmel78 ty chodíš do repromedica, že? Či som si to zmýlila?
Ja som skúšala klasické ivf (mala som gonal 150 a menopur 75) a stimulovala som len 8dni a narástli ledva dva foliky. Len v jednom bolo vajko a to sa ani neoplodnilo, pravdepodobne bolo nekvalitne. Tak ja už len nativ skúsim a verím že to vyjde 😍