Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@melmel78 ano oba x s darovanymi :( a vzdy ina darkyna. Fakt netusim kde je chyba, zajtra idem na cistenie a posielaju plodik na geneticke vysetrenie. Mame este 3 embyjka ale pravdupovediac uz nemam silu toto cele absolvovat znova. Od januara 2x tyzdenne injekcie u imuloga, pravidelne kontroly u hematologa, kazdy den som pichala fraxiparine, vsetko som mala podchytene. V praci kopec casu vymeskaneho koli vsetkym lekarom, Keby to bolo len o tom ze idem na IVF a cakam... ale najhorsie je to sklamanie, kaslat na cas a peniaze. Fakt som teraz verila. Znova sa mi vsak potvrdilo ze ziadna viera nezaruci pozitivny vysledok. Ospravedlnujem sa vsetkym za pesimizmus :(
Ty si ako na tom?
@dadulkaf no tak sa vytacaj dalej😀😀😀👌 ja som tu ani raz nemoralizovala len som napisala svoju skusenost a nazor na to☺ prijemne vytacanie dalej prajem viac ani nebudem komentovat asi patris medzi tie co maju v hlave zafixovane ze kazdy kto ma nejaky nazor na snazilky po 40tke a nepatri do tej skupiny asi iba utoci😀
Dobre viem o co vam ide snazite sa o dieta je to uplne normalna vec nic nenormalne. Nenormalne je skor to ze sa tu snazite podrazat nazory ludi ktori na vas ani neutocia ja som ani raz nespomenula ze to o co sa snazite je nespravne vo vasom veku je skor hlupe mysliet si ze je zvlastne divne cudne alebo odveci ked sa k tomu vyjadri 27rocna zena z pohladu dcery a nie matky.
@dadulkaf som zvedava kolko situacii s ktorimi nemate skusenost ste v zivote okomentovali a oznamkovali svojim nazorom vy 😀 uz nebudem radsej viac reagovat nakolko sa mi tazko debatuje s niekim kto absolutne nema chut normalne sa bavit iba mudrovat a podrypavat pravo vyjadrit sa aj inym ludom a dajte si sem zamok lebo ako verejna diskusia to tu rozhodne neposobi s tym asim priatelskym pristupom😂✌
@lulica prepáč, ale keby si si prečítala úvodný prispevok, ktorým bola založená táto diskusia, tak by si sa zdržala svojho komentára. Každá žienka tu vie, čo to obnáša a ide do toho s tým, že si je vedomá všetkých rizík a situácií, ktoré s výchovou dieťaťa v tomto veku obnáša. Každá z nás, keby mohla, porodila by rada dieťatko skôr, ale život a okolnosti v ňom sú často proti tomu, čo v živote chceme. Toto je diskusia na podporu a pozitívne myslenie pre žienky, ktoré potrebujú vedieť, že v tomto nie sú samé, poradiť si a podporiť sa. Panuje tu príjemné pozitívne myslenie a nálada a ty si ju tu zbytočne pokazila. Vytáčať sa nebudem, neboj sa 😀, si o dosť mladšia a ja už mám čo to za sebou. Ja to nepociťujem ako útok a ani to nemám ako ty píšeš zafixované v hlavr, ako ty píšeš. Len to cítim ako neznalosť a neskúsenosť v tejto problematike z tvojho pohľadu. Pekný deň.
@dadulkaf ja som tu uz trikrat spomenula ze mam nazor z pohladu dcery nie matky ale asi som si mala zapnut capslock😅 dalsia vec je ta ze nemam na vase mienenie negativny nazor skor pozitivny...dalsia vec je ze aj ked mate nejake rizika s otehotnenim a tehotenstvom kvoli veku tak za to nemozete ani jedna a urcite rizika ma hociktora ina zena v inom veku ja som sa tiez snazila o dieta a nedarilo sa viem ake to je frustrujuce aj ked priciny su ine ako u vas. Je krepe ze si myslite podaktore ze tu moralizujem ked len spominam na jeden jediny problem s ktorym mam skusenost co sa tyka uz rodicovstva ked je vacsi vekovy rozdiel medzi dietatom a rodicom nakolko ja som dieta ktore ten rozdiel pocituje a netvrdim ze kazdy ho tak bude pocitovat, staci citat☺ a tiez je krepe hovorit mi ze moralizujem ked moralizujete vy tym ako by som sa ja bez skusenosti mala zdrzat komentara a blablabla ☺ bez urazky... a vidm ze tu nedostanem z nikoho nic ziadny nazor alebo rozhovor so zenou vo vasom veku k tejto teme z uhlu mojho pohladu dufala som ze mozno zistim preco s mojimi rodicmi stokrat zo stojeden nenajdeme nieco spolocne ☺...
@dadulkaf pride mi to take akokeby som citala len komentare adresovane mne typu ze neviem ake to je a podobne ale chcela som len mozno zistit co si taka zena z vasej skupiny mysli o tom aky dosah moze mat vekovy rozdiel na vztah rodica a dietata to je cele..ved hocikde na svete rodia zeny este ovela starsie a je to oka
@lulica Mňa mala moja mama v 20 rokoch, nikdy sme nemali taký vzťah, ako by som si priala.. jej názory sa diametrálne líšili od tých mojich. . Mám dcéru, ktorá je o 25 rokov mladšia odo mňa a máme vzťah, aký som ja nikdy so svojou matkou nemala, sme ako kamarátky.. Myslím si, že nezáleží na veku, ale na povahe.. Pre niekoho som už stará na dieťa, mnohí ma vidia v mojom veku jednou nohou v hrobe a nedá im spať, že nebudem vládať ísť svojmu dieťaťu na stužkovú alebo tam budem medzi rodičmi vyzerať ako múmia 😂😂😂 Toto a ani spoločnosť v ktorej žijem, my vrásky nerobí a keď vidím niektoré mladé mamičky kysnúť na lavičkách s mobilom v ruke, ktoré sú existenčne závislé na rodičoch a porovnám ich s niektorými mamičkami v mojom veku, tak vidím neskutočný rozdiel..Ja už život beriem inak, viem dieťatku dať všetko čo potrebuje po každej stránke.. Ďakujem , že si sem prispela.. Je to verejná skupina a každý má právo sem napísať alebo sa k danej téme vyjadriť..
@ivankalaco jasne ze zalezi aj na povahe to som vravela aj ja ale vies otec 60 mama tiez a ked zakazdym chceme s muzom nieco si zariadit do byvania a podobne stale to neni dost dobre jebto zvlastne zas druhi rodicia co maju po 40 tak ti nam viac rozumeju...mozno to je vekom mozno nie a ako som pisala myslim si ze taka zena po 40tke je viac ostrielana skusena atd..a ta uroven starosltlivosti o babo a porozumenia este kym je male musi byt uplne ina a lepsia si myslim..len som mala na mysli vek dietata ked uz si robi vlastne nazory a tak..ze ta zhoda nemusi nastat a myslim ze na zhode zalezi aj ked je uz dieta samostatne ☺ nevidim v tom problem ked ma zena mat babo v takom veku a tiez je smutne ze sa to tazsie dosahuje a je to problematickejsie v takom veku len aj pre to dieta je mozno tazke zit s tym ze ma mozno 25rokov a jeho rodicia su uz dost stari alebo v horsich pripadoch aj nevladni a musi sa trapit lebo ich ma rad a este s nimi mozno chcelo tolko prezit neviem ci mi rozumies. Je to z pohladu dietata nie matky ako vravim
@ivankalaco hej doba je taka teraz viacmenej androidova kazda sme zavesena na mobile 😀 ja som zavesena na mobile na ukor svojho odpocinku malej sa snazim venovat co to da v noci ju budim ja nie ona mna ze treba vymenit plienku atd atd ale to uz tu nema suvis 😀 ajbteraz mam moznost vyspat sa a nejak by som sa radsej porozpravala alebo daco robila len sa mi neda nic robit ked mam opicu na sebe zaspatu
@lulica Ja viem, že je taká doba, ale ja som tým myslela, že nežijú aktívnym životom, ja cvičím, chodím na niekoľko kilometrové prechádzky.. mám lepšiu kondíciu, ako som mala, keď som mala 25 rokov.. stretla som sa už viac krát s názorom, že sa nebudem vládať dostatočne venovať svojmu dieťaťu, že bude ochudobnené o výlety a bicyklovanie.. tak tohto sa nebojím 😁
@ivankalaco kvoli comu by si nemala vladat, kvoli veku? Ved 42 este nic neni 😀 keby si mala 60 ako ta zena v indii co porodila...som citala asi rok dva dozadu o nej...jasne ze ta uz isto nevladze 😀 ja tiez si bez.kocikovania dlheho dvakrat denne neviem den predstavit ci prsi ci nie 😀 aj na turu by som uz sla keby krpata nemala len 5 tyzdnov ale este ju nejdem vlacit takto...kondiciu nemam ziadnu aj tak, hrozne ma este stale picha v kostrci ako by ma slo kazdu chvilu seknut neviem ci to mam rozcvicit ci to prejde same😅
@lulica
@ivankalaco naozaj záleží od toho, aký životný štýl majú rodičia, s akými ľudmi sa stretávajú, v akom kolektíve pracujú atd....všetky tieto aspekty prispejú k formovaní ich názorov , k porozumeniu svojich deti a ku kompromisom, ktoré sú ochotne robit z lásky, lebo vedia, že doba sa mení a generácia ich deti prechádza iným existenčným vývojom , ako to bolo niekedy za ich mladých čias. Rozumiem, čo tym všetkým chceš povedať, mam brata mladšieho o 14r, mamina ho mala 35 a otec mal 44...ale moji rodičia žili a mamina stále žije aktívny život otvorená dnešnej dobe názormi , tak ako aj jej mama, babina ktorú som uz spomínala ...Tak naozaj záleží na povahe človeka a tiež chcieť sa prispôsobiť ku generácii svojich deti, k ich názorom , podporovať ich rozhodnutia a byt tu pri nich pokial to bude len možné. Naozaj to nie každý rodič dokáže a naozaj aj chce, možno že je to tou dobou , v ktorej žili a tym čo im predali ich rodičia .
@joannita vobec sa neospravedlnuj, to je normalna reakcia, kazda z nas vzdy dufa, veri, ze to nedopadne inak, ako dobre. Injekcie u imunologa si brala naco konkretne? Ci to bola len prevencia, alebo ty mas nejaky problem? Vies, vsetko so vsetkym suvisi. Staci mala chyba o ktorej si myslime, ze to nema vplyv a nevyjde to. Ale toto nie je zakonitost, lebo poznam aj take baby, ktore mali kopec roznych diagnoz a donosili babo a naopak take, ktore spravili prve aj posledne a nic. Mozno nie je chyba v tebe, ale bola v embryjku, proste sa stalo, ale ak pises, ze od 2 roznych darkyn si mala. Teraz tie co ti ostali su este od tejto, co si mala embryjko teraz vsak? Dali ste si embryjka vysetrit? Moze byt, ze su nosicom nejakeho genu, ako som pisala, ktory je zial nezlucitelny so zivotom. Preto aj moze tak skoro odist embryjko do 10tt, vtedy sa vyvijaju vsetky dolezite organy, ich zaklady. Daj si pauzu, o 2 mesiace budes mat iny nazor uvidis. Je skoda to nedobojovat, uz ked sa ti podarilo. Ja som na tom tak, ze mam pauzu. Potrebovala som ju ako sol, od decembra som bola do marca v kolotoci IVF, transfer, neuspech, potom vklad mrazeneho a zasa neuspech. Tiez ma to zlomilo, nuz ale teraz sa snazim ocistit telo, uz cyklus pomaly nabieha ako ma. Pokusame sa prirodzene, aj ked mam nizke amh zial, verim, ze motyka vystreli. Ak nie, budem musiet na dalsi pokus. Stoji to velke peniaze, teraz ani nemame navyse, musime nasetrit, lebo co som ratala, tak to bude okolo 2700-3000euro. Drz sa, uzi si leto, chodte niekam na dovolenku a uvidis, bude dobre 🙂.
@lulica vobec nevadi ze si sem dala komentar, teda mne osobne nie, prave naopak. My starsie zeny sa stretneme v zivote aj s takymito nazormi, ze nie vzdy kazdy bude suhlasit s tym, co robime, ze im to mozno bude pripadat, ze je to uz cez limit a nas cas vyprsal. Treba sa zmierit s tym, ze aj taketo nazory v nasom okoli su a budu, treba to akceptovat ale nevzdavat sa a ist si za svojim aj tak. Sama som sa na to pozerala pred 20 rokmi takto, ako ty. Nikdy by ma ani vo sne nemapadlo, ze si prejdem peklom, ze pridem o dietatko, ze budem mat niekolko x pokusov za sebou a ze skoncim ako 40rocna zena, ktora nema deti a caka, ze sa stane zazrak. Teraz sa na to pozeram inak, co vek, to iny nazor, takze uplne v pohode napis co si myslis, my sa s tym uz vysporiadame 🙂. Kazda z nas to pochopi svojim sposobom, kazdu z nas to inak boli, su tu take, co maju cerstve straty alebo aj take, co maju naozaj vela za sebou. Drzim ti palce, aby tvoj zivot bol lepsi, ako ten nas, nech taketo veci nemusis riesit. Myslim to naozaj uprimne
Ja by som vás chcela povzbudiť. Osobnu skúsenosť nemám, ale spoznala som sympatickú 38 ročnú pani so synčekom. Hovorila mi, že sa im dlho nedarilo, tuším desať rokov. Mali zamrazene vajíčka. No a že tie, ktoré mali rok, tak sa to nepodarilo. Už ani nemali silu a teda sa rozhodli, že ešte raz to skúsia. Dala si zaviesť 5 rokov zamrazene vajíčko a bum, podarilo sa to. 8 mesačný chlapček sa pri tej zmienke, sám rozosmial, ako keby vedel, že sa bavíme o ňom. Držím vám palce, aby sa vám to podarilo a posielam veľa pozitívnej energie.
@slimstar dakujem - ja suhlasim ze pozitivne myslenie je mega dolezite. Ja som si pred IVF predstavovala ze som tehotna, stiahla si excel tabulku so zoznamom vybavicky proste uplne ako ze je to uz realita. A vysiel mi prvy pokus v 39 r, budem mat ale 40 ked sa babo narodi. Som 12tt verim ze bude vsetko dobre...
@melmel78 prepac ale ja som nikde nenapisala ze s vami nesuhlasim preco sa to stale riesi 😀 ja viem ze kopa kontroverznich staromodnych ludi si mysli ze zena po 40 nema co mat deti a ze vacsina z vas ma teda zafixovane ze kazdy s vami nesuhlasi asi ale do mna sa tu obuli niekolko podla mojho nazoru zakomplexovanich zien len preto ze som napisala ze zalezi na vela veciach a jendou z. Nich je aj nazor spolocnosti a za toto ma tu idu zozrat. Ano myslim si ze aj na nazore spolocnosti zalezi spolocnosit s ktorou dotycna prichadza do kontaktu ako je rodina priatelia atd pretoze oni vam mozu byt oporou mozu vam poradit alebo vas odradit. Zalezi naozaj aj na tom, nie v prvom rade, v prvom rade zalezi na vas a na dietatku ktore mozno pride ☺ ja uz sa moc tuna nechcem zapajat do debaty uz som stratila chut akonahle.ma tu zjazdili prve tri zeny pre nic za nic v podstate 😀 dakujem za nazor
@ingelika78 to je krásne že sa vám to podarilo. Ja budem mat o mesiac 39r bábo sa zatiaľ nedarí no 27.6 idem na hyfosy snáď to pomôže a potom asi IUI.
@ivankalaco ahoj tak dnes som bola u gyn že chcem na tu laparoskopiu a on že či nechcem na to hyfosy že mi to spraví v ambulancii tak idem na to 27.6 verím že to pomôže.
@butterfly333 to robili aj mne - ale to je len test na zistenie priechodnosti vajcovodov - ci si to s niecim mylim? (Hyfosy myslim, nie IUI)
A dakujem a samozrejme drzim palce!
@ingelika78 ano presne to priechodnosť. A potom sa aj zadarilo?
@butterfly333 Ahojky 🌹 Super, že sa posúvaš..to máš za chvíľočku..
@ivankalaco áno lebo teraz v stredu mi má prísť ms tak ďalšiu stredu môžem ísť verím že to pomôže. A ty ako pokračuješ?
@butterfly333 Neskutočne pomaly sa mi to vlečie..najbližšie idem do Brna 13.7. .piatok.. 🙂
@butterfly333 praveze nie, to bolo pred vyse rokom. Potom sme sa este snazili rok prirodzene, - a potom som si uz povedala dost, ideme na IVF, kym mam este slusnu sancu - no a vyslo to.
@ivankalaco moja neviem či sa mi marí no nejde mi to lepšie odfotit no ja ju vidím voľným okom ružovú čo povieš? Alebo sa mi marí?

@joannita je mi to luto co sa ti stalo ☹️. Pises ze uz 2x a pred tym tiez s darovanymi? Mala si tu istu darkynu? Ma napada ci darkyna nie je nositel nejakeho genu kvoli ktoremu potratis. Musis na darovane vlastne uz nemas?