icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

brigget
5. dec 2016

@ivankalaco juj moja keby si mala pravdu ,.len so mnou uz nechcu lekari nic robit , ani ziadne vysetrenia ani nic ,, ani mi nerobili, len prefuk vajecnikov rovno navrhuju

sidma
5. dec 2016

@brigget ...tak treba vymenit gynekológa....

ivankalaco
autor
5. dec 2016

@brigget Ja by som si na tvojom mieste nasadila vitamín B6, vitamín E, vitamín C a kyselinu listovú. Ja beriem uvedené vitamíny a Inofolic 2 x denne..tu ho niektoré ženy moc neodporúčajú, že im rozhádzal cyklus, ale ja si ho neviem vynachváliť..beriem ho tretí mesiac a cítim na sebe výrazné zmeny 🙂 Prefuk vaječníkov som nikdy neabsolvovala a ani osobne nikoho nepoznám, kto ho mal..ale čítala som, že niekedy pomôže aj to.

brigget
5. dec 2016

uvazovala som aj nad vymenou gynekologa, len ja som presla uz viacerych a neboli dobri ,len to bolo uz davno,, co sa tyka vitaminov brala som len kyselinu listovu a ta mi nepomohla,, menzes zatial pravidelny mam az na tento mesiac uz 10 dni mi meska, a neni mi dobre veru, zimnicu mam , svaly ma bolia, aj prsia picha ma vo vajecnikoch a nie a nie spustit , testy som robila na tehotenstvo su negativne,, to skor uz idem do prechodu

kakatulik
5. dec 2016

@brigget vies co,nejde o prefuk vajecnikov,ale vajcovodov. Nie je zle ze to chcu urobit. Budes vediet,ze ich mas priechodne.
Odber krvi na HP ti moze urobit aj prakticky lekar ak s nim mas dobre vztahy. A kludne vymen gynekologa. Musis sa ale pripravit na to,ze sa budu na teba divne pozerat.

krassotinka
5. dec 2016

@marhulka88 ahoj, uplne odveci otazocka, ja som mlada zaba mam 23 🙂 a len som ta nakukla, ale prosim ta prve dietatko ste si tiez adoptovali, kedze manzel je nepoldny?

libawet
5. dec 2016

fúúú, to čo je za príspevok? Mám 44 a už rozmýšľam, či mi nezačína prechod a nie že tehotná byť....robila som si test , no nie tehotenský, ale na menopauzu, zatiaľ negatívne, no slabunká čiarka už tam bola, takže, to o čom sa tu bavíte? Ak si myslíte, vážené dámy, že 42+ je vhodný vek na počatie, tak nie ste normálne. Čo ste doteraz robili? Môžete vyzerať ako chcete, aj na 30, no vaše telo je 42+ a viac ročné a k tomu zodpovedajú aj prísl. pohlavné orgány, prírodu a
svoje telo neoklamete. Uvažujete vôbec nad tým, že ak teraz počnete, porodíte ( ak donosíte, ak porodíte )takmer 43 ročné, keď vaše dieťa ( ak bude vôbec zdravé a dožije sa )bude mať 20, tak vy 63. Mám 22 ročného syna, je rozdiel pri jeho veku 22 mať 44 ako vyše 60, že ? Aj takto to treba vidieť, nie len krátkozrako. Budete v tej 63 vôbec ešte vládať ho živiť a starať sa .?....fakt nemám slov.

cottonwomen
5. dec 2016

@libawet prepac, ale velmi sebecky je tvoj prispevok ... ale predpokladam, ze si to neuvedomujes a nemyslis to tak ako to pises 🙂

libawet
5. dec 2016

@vilma7 nie je to normálne, normálne je mať deti do 35, z hľadiska zdravotného určite. To, že niekde počujete, čítate, že rodia aj 45+ a všetko je v poriadku neznamená, že to je normálne.

viera77
5. dec 2016

@libawet tak nemaj teda slov 😉 nemyslis, si ze toto je kazdeho osobna vec? a to, ze ty sa ako 44-rocna uz pravdepodobne citis stara, ked mas dokonca potrebu si robit testy na menopauzu, vlastne hovori za vsetko 😀

cottonwomen
5. dec 2016

@viera77 tak tak, prastara raroha 🙂 🙂 🙂

viera77
5. dec 2016

@cottonwomen a asi aj hnusny "den blbec" ako bonus k tomu 😀

libawet
5. dec 2016

@cottonwomen no je hlavne rozumne uvažujúci...sebecké je mať dieťa v 42+ pre už spomenuté dôvody, ale zbytočne tu niečo rozprávať, lebo vy dobre viete, že mám pravdu, len proste si to nechcete priznať, že ste už, bohužiaľ, tiež staré rárohy ( ja som prvá nepoužila )a chcete sa rovnať 30-tkam. Dámy, vek prechodu sa bohužiaľ v dnešných stres. časoch znižuje, začína bežne 40+ a pokračuje aj 10 rokov, kým nastane až menopauza.. ak by ste si test na menopauzu urobili, možno by ste boli všetky 40+ prekvapené 🙂, pokojne majte deti aj 50 ročné, moje starosti to nebudú, našťastie. Končím túto diskusiu, pretože vy ste neskutočné mladice a ja už teda hlúpa stará rároha, držte sa.

martinsen
5. dec 2016

@libawet fu a co tolko zloby a vysmechu?

vierka1112
5. dec 2016

@libawet
no teda, to je fakt hnusný príspevok...neboj sa ty sa starať o tie deti ak prídu na tento svet nemusíš, nikto to od teba ani nechce. Moj oco sa narodil 42 ročnej mame, mal 20 ročných súrodencov a čo? svet sa nezrutil, mali ho ako miláčika rodiny, babka pri nom omladla a na starobu mala medzi sebou lepší vzťah ako so staršími deťmi.
Ja som mladšia o pár rokov ako žienky v tejto téme, ale keď som sa pýtala priamo gynekologa či je vek problém, vyvaloval na mňa oči že o čom hovorím.Dnes unho bola 46 r. žena ktorá si myslela že je v prechode a ona bola tehotná. Lekár to neberie ako prekážku, ale niektorí ľudia zrejme áno a budú vŕtať bez kúska empatie.Doba sa zmenila, niektoré ženy dlho nemohli mať dieťa, niektoré majú nových partnerov a chcú mať dieťatko. Tebe slová ako túžba po dieťaťi alebo materinská láska zrejme nič nehovoria.

kakatulik
5. dec 2016

Dievcata,nenechajte sa znechutit. Vzdy sa najde nejaka dobra dusa,ktora chce pomoct a varovat. To je v poriadku.
Ma v mnohom pravdu,ale aj nema. 30.rocne telo inkl.reprodukcne organy moze byt zhumplovanejsie ako 45rocne. 🙂
Ak by to bolo take nenormalne,priroda by to uz tak zariadila aby sa to uz jednoduco nedialo.
Treba zostat vo fyz.a psych.pohode,udrziavat sa v kondicii,ale mysliet aj na to,ze sa to uz nemusi podarit.
Slabo poz test na menopauzu je normalny v tomto veku. Nikto nie d tak hlupy aby si myslel,ze vajecniky budu ficat ako v 17.tich.:innocent:

vydrnik
5. dec 2016

@libawet tazko sa cita Tvoj prispevok,neber to zle alecsu zeny co boli tehu v mladom veku a o babo orisli nekolkokrat,a ked sa dlho nedarilo myslis ze to bola vina zeny? A ked sa stalo ze zena nad 30ci 40 ma dieta ze po rokoch cakaniach sa takto mala vzdat a ist na potrat,taka zena je ststna ze vobec deti ma a ked ma dobru podporu aj gyn.tak takutu zenu,zeny netreba urazat,ale su zeny co uz maju deti dospele du po 40 a deti by este chceli,

sidma
5. dec 2016

@libawet ....viete,co som robila dovtedy ? 10 rokov sme sa snazili o prve dieta a prislo v mojich 38-rokoch, tehotenstvo som mala bezroblémove.....dcera este nebola nikdy chora a bude mat 6 rokov,..... nedonosim chlapcov a teraz iba koli veku nemám mat dalsie dieta ? je to uplne individuálne.....mlade mamicky, ktore chodili so mnou do poradne, riesili vela zdravotných problémov , mne gynekolog povedal, ze uz dlho nemal tak bezproblemovu tehotnu ako som ja a mala som 38 rokov....a vdaka dietatu vyzeram aj mladsie...xixi.....ma 44 rokov a vyzeram vraj na 35 ...🙂)))). a akého veku sa dozijeme, je tiez individuálne....tak tu prosím nerieste, ze kto sa postara o deti ? nase dieta je uz teraz zabezpecene na dva zivoty napríklad,ale iba vdaka tomu,ze sme ju mali neskoro... nebudem sa tu dalej rozpisovat, kazdý mame svoj nazor......pekný den vsetkým a mamicky po 42 - vela stastia v tehulkovaní 🙂

marhulka88
5. dec 2016

@krassotinka prve dieta mame cez ivf-icsi ..manzel nie je uplne neplodny ma len strasne malo pouzitelnych spermii a normalne otehotnenie nie je mozne..tak sa nam raz podarilo otehotniet..no a po pravde druhykrat sa bojim ja hormonalnej stimulacie aby sa nieco nestalo preto sme sa rozhodli pre iui darcovskymi spermiami

m.i.r.i
5. dec 2016

@libawet len tolko k tomu, ze priroda praveze to zariadila tak, ze zena je plodna veru aj po 42+...keby priroda chcela, aby zeny uz po tomto veku nerodili, tak by sme uz v 40 vsetky mali po prechode ..a tak to bolo vzdy..aj v minulosti zeny rodili po 40 aj neskor...sice svoje 10te dieta mozno ale bolo bezne ze rozdiel medzi prvy a 10tym bol 25 rokov...a medzitym mozno par z nich zomrelo ako babatka...teraz mame deti menej, ale zena je plodna dost dlho...a tiez su zeny dlho fit, staraju sa o seba, ved uz len pozrime ake babky su dnesne 65 rocne zeny a ake boli nase babky v podobnom veku - so satkou, zasterou a ohnutym chrbtom...teraz su mnoje tie zeny bezne vo fitku, cestuju a su ciperne..ak niekoho neskoli choroba, ktora moze prist kedykolvek, tak sa moze citit velmi dlho fit a je to velmi individualne ...niektora moze byt v 42 rokoch v menopauze ako ty, asi s tebou riadne trepu prechodove hormony a nevies sa s tym vysporiadat, ina vie rodit aj v 50tke a citi sa ovela lepsie ako 30tka.....takze je to absolutne scestne, takto sa navazat a tiez riesit prirodu...priroda to praveze podporuje...ak u teba nie, tak mas jasno

lilislnko
5. dec 2016

dievčatá, trošku vas povzbudim, ja som sa síce o nič nesnažila ani som si nepredstavovala ďaľšie dieťa po 40, teraz mam 44 a som v 17tt a po prvotnom šoku, ktorý trval 2 mesiace sa na to malinké tesim

brigget
5. dec 2016

@lilislnko juj srdecne ti gratulujem a drzim palce

henikav
5. dec 2016

@lilislnko blahozelam, uvidis bude to vase slniecko milovane

ivankalaco
autor
5. dec 2016

@lilislnko Gratulujem a želám krásne tehuľkovanie ❤

vydrnik
5. dec 2016

@lilislnko tak toto sa krasne cita,prajem krasne tehulkovanie

lilislnko
5. dec 2016

Ďakujem dievčatá, ja som presne riešila, že je to nezodpovedné a necitila som sa na to a uvažovala som všelijako aj gynekológ ma stále strašil, že v takom veku sa mi môže narodiť choré dieta už som z toho bola zničená, tak som zmenila doktora a uvidíme ako to celé dopadne, ja dúfam, že všetko bude ok

brigget
5. dec 2016

@lilislnko neboj sa dobre to dopadne ,,moc drzim placeky

fedorovamaria
5. dec 2016

Ak môžem pridám sa k debate,mám 40 pred otehotnením som brala femibion ale nie dlho asi mesiac a pošťastilo sa narodil sa nám krásny chlapček ,na margo čo hovoria o veku poviem len,že genetické testy mi vyšli 1:14000 takže ani som neuvažovala nad amnio ,tehotenstvo v pohode až na to že som viac pribrala( som pažravá) a pôrod ľahší ako keď som mala 20 bez cisárskeho a dokonca bez nastrihu.Podľa mňa je na každej žene ako sa cíti zdravotne a vek riest 37 v pohode a 41 veľa? Veď sú to len 4 roky rozdiel. Prajem veľa šťastia všetkým ktorí sa snažia o bábätko

vilma7
5. dec 2016

@libawet a kde je to napísané??? 🙂 asi by to potom príroda ináč zariadila, keby sme nemohli mať vo vyššom veku deti.

ninmar14
5. dec 2016

@libawet zlatko ty si ma fakt tak pobavila...inak vies co??? Poradim ti!! Kedze teba skor zaujima prechod teda menopauza v 44 tich rokoch myslim ze by si mala zacat uvazovat nad tym ze si pojdes rezervovat miesto na cintorin a myslim ze je najvyssi cas zacat uvazovat nad vyberom truhly😂😂😂😂...ano som sprosta a trapna presne tak ako ty s tvojim prispevkom!!Ano my po 40tke sme trapne ze sme pocali a porodíi deti a niektore sa o to snazia...zato tvoj nazor je uplne uzasny. Zamyslela si sa vobec nad tym co si tu napisala?Chapem ze sa citisv 44tke stara a opotrebovana ale to je tvoj problemja som o 2 roky starsia a v tvojom velu som rodila..trapne ze??a predstav si ze som otehotnela uplne prirodzene bez hormonov narozdiel od tisicok mladych dievcat ktore v dnesnej dobe maju problem otehotniet alebo donosit dieta! Tak mi povedz co je v dnesnej dobe podla teba prirodzenejsie ?? 25 rocna kocka ktora ide na umele oplodnenie alebo zena po 40tke ktora otehotnie prirodzene?Nikdy nesud ! Ty uz asi deti nechces ale to neznamena ze tvoja dcera ak nejaku mas neotehotnie v 40tke!