icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

kakatulik
28. jún 2018

@melmel78 a nie je to s tym vitexom skor,ze po ovulke? Malo by to byt nieco ako prirodny progesteron. Baby ho uzivaju cely mesiac. Ja som to uz tusim brala,ale neviem akw zmwny som nezaznamenala.
Tak to potom nechapem,ze ked nemas sliznicu a dlho krvacas. No ja pred ms nespinim vôbec a po ms tak 2dni. Teraz po operacii tusim aj 4,ale to bereim ako vramci cistenia este.....

santine
28. jún 2018

@kakatulik ahoj, ja len k tej ms. Ja mam sliznicu normalnu, ale ms posledny rok, rok a pol len 3-4 dni, z toho len 1 den velmi silnu. Uz som sa bala nizkej vystelky preto... ale na uzv normal. Som ten pripad, co si uzije silne krce, pri ktorych sa vylucia cele kusy naraz, aj je na to nejaky medicinsky termin. Estrogen v norme. Mne zabrala alchemilka, o den je ms dlhsia.

kakatulik
28. jún 2018

@santine dakujem a je to normalne teda tie tri dni? Mna skor stve to spinenie po....
Ved ja teraz tiez pijem alchemilku,ale akurát dnes nie....mala by som skusit viac asi, Uz len preto aby sa mi ta maternica mekne zahojila.

santine
28. jún 2018

@kakatulik gynekologicka vravi, ze 3 dni je normalne. Inak aj ja mam to spinenie este 2 dni potom, nepokladala som to za nieco vazne. Predsalen ide o cistenie maternice. Alchemilku zvyknem pit tak 3 deci z jednej slabej cajovej lyzicky 😊 tak asi 2 mes, potom mes prestavka. Ten caj mi inak velmi chuti.

kakatulik
28. jún 2018

@santine ved hej mas pravdu s tym cistenim . Ked u mna je to tak,ze mam moje obligatne 4dni,kedy ten 4ty je uz velmi slabo,potom piaty skoro nic a zacne to spinenie a tom potom este tie 2dni,ale to tak,ze si musim davat intimku....
Mne tiez Alchemilka velmi chuti,ale teraz v lete na cajik zvyknem zabudnut. Musim sa polepsit.

ketere
29. jún 2018

Ahojte kočky, tak ideme na to.. ..kooooonečne prebehol jeden cyklus od OPU /bol dlhší nakoľko mám PCO/. Dnes 1dc, pripravujeme na KET, začínam brať estrimax na sliznicu, už sme zasa o krok bližšie k cieľu 😍

ingelika78
29. jún 2018

@ketere akurat som rozmyslala ako sa Ti dari. To cakanie na novy cykus bolo pre mna uplna vecnost. Drzim palce!

ketere
29. jún 2018

@ingelika78 veď aj pre mňa, inokedy tie dni plynú ako voda, a teraz, ufff... ...aaale, už je to tu 🙂

ivankalaco
autor
29. jún 2018

@ketere Super..ja začínam 4.7. s Estrofenom..už sa neviem dočkať, kedy bude 24.7. 🙂

kakatulik
29. jún 2018

@ivankalaco juj,ved to uz je coby dup...kolko toho estrofenu budes uzivat?

ivankalaco
autor
29. jún 2018

@kakatulik 4 dni 0-1-0, 4 dni 1-0-1 a potom 4 dni 1-1-1 a 13.7. v piatok kontrola ráno v Brne..

kakatulik
29. jún 2018

@ivankalaco aha dakujem. Mna to len tak informacne zaujima,vies?
Inak ale pri estrimaxe uz nebudes mat ovulku? Ci? Ten ti ju asi zablikuje,

ivankalaco
autor
29. jún 2018

@kakatulik Estrofen a Estrimax je myslím to isté..sú to umelé hormóny, má spôsobiť rast sliznice, lebo som mala pichnutú injekciu Diphereline 3.76 a tá uspí vaječníky a netvoria sa folikuli a tým pádom nie je ani ovulácia, tak že by nerástla sliznica..

kakatulik
29. jún 2018

@ivankalaco jaj a ja som si myslela,ze to tymi estrogenami by sa zablokovala ovulka. No vidis,toto je fakt hotova veda...

melmel78
29. jún 2018

@kakatulik toto som nasla k Vitexu: Odporúčame užívanie: Pre podporu tvorby žltého telieska, teda ak je problém s uvoľnením vajíčka z dôvodu zvýšenej hladiny estrogénov, alebo pri začínajúcej menopauze, kedy sa skracuje druhá polovica cyklu a znižuje sa hladina progesterónu, užívajte v druhej polovici cyklu od ovulácie po začiatok menštruácie. V ostatných prípadoch užívajte liek minimálne 3 mesiace bez prerušenia aj počas menštruácie. V liečbe je potrebné pokračovať ešte niekoľko týždňov po úprave ťažkostí.

melmel78
29. jún 2018

@kakatulik alchemilka je v pohode, upravuje cyklus, ale vies ako to je so vsetkym. Moze aj nemusi pomoct🙂 . Alchemilku som pila, mne zasa skracovala cyklus, mne nesadla, lebo aj tak mam slaby menzes a alchemilka je skor na silny. Cyklus 3 dni je podla niektorych lekarov ok, plne krvacanie, nie spinenie. Spinenie sa nerata ako menzes. Spinenie pred a po menzese 2 dni je v poriadku. Dlhsie je uz problem a treba s gyndosom riesit. A ty ked mas este po vybere toho myomu, tak vsetko co ti nastartuje cyklus je pre teba teraz dobre. Je podla mna jedno, co budes brat, ale treba brat aspon 3 mesiace, aby si videla nejaky vysledok. Mne napriklad pomohla ta Maca a Kotvicnik + ja som brala aj Dheu na omladenie vajecnikov. Tuto kombinaciu chcem aj teraz skusit, len sa chcem kvoli Dhea poradit s dr ci ta davka co som mala moze byt. Dolezita je hlavne kyselina listova a pokial sa zdravo stravujes, tak ostatne podla potreby, fin moznosti atd.

melmel78
29. jún 2018

@ketere drzim palce, budem sledovat, ako sa ti dari 👍🙏🙂

kakatulik
29. jún 2018

@melmel78 ja uz nastartovany cyklus mam....dokonca aj ovulka uz bola. Ja som s alchemilky nemala pocit,ze mi nieco predlzila,alebo skratila....pijem ju ako kuru,lebo viem,ze je dobra. Odsledujem to. Ano ano tri dnei krvacam plne z toho dva dost brutal a ten strvrta slabo....potom uz len cca dva dni spinim. Moj gyn mi povedal,ze pokial je to spinenie v suvislosti s ms,je to OK.DHEA co ja viem,no uvidim podla HP.aa tej kvalite budem musiet popracovat.

kakatulik
29. jún 2018

@melmel78 dakujem,taketo info o Vitexe som mala aj ja

bobulkapetka
29. jún 2018

Zienky síce nie som 42+ ale po IVF a zostali mi nejaké nespotrebované injekcie. Konkrétne Diphereline 0,1mg 11ks, meriofert 75iu 9ks a meriofert 150iu 4ks. Ak by mal niekto záujem viac info v IP

ivankalaco
autor
29. jún 2018

@bobulkapetka Ahojky..skús túto skupinu https://www.modrykonik.sk/group/2220/ Tam skôr bude niekto, kto by o dané lieky mal záujem..

bobulkapetka
29. jún 2018

@ivankalaco Dakujem. Som len skúsila lebo v diskusii kde som aj ja kupovala uz nic nie je.

ria294
29. jún 2018

@bobulkapetka popros rybkaa , aby ta pridala do skupiny https://www.modrykonik.sk/group/6841/

bobulkapetka
29. jún 2018

@ria294 Dakujem uz som požiadala.

joannita
1. júl 2018

@bobulkapetka skus predat v centre kde ti ivf robili, alebo aj v inom. Ja som tak predala Merional za plnu sumu cele balenie v Gynfive.

bobulkapetka
1. júl 2018

@joannita Dakujem za radu. Nevedela som ze aj to sa da. Opýtam sa ich keď najbližšie pojdem

santine
9. júl 2018

Ahojte dievcata. Prosim Vas, absolvovali ste niektora reprodukcnu imunologiu? Ja mam termin zajednany, ale vaham, ci to ma vyznam. Odporucil nam to Dr. v centre. Alergicka som na take bezne alergeny, lieky na to beriem. Co som citala, tak pri zlych vysledkoch z reproimuno sa dlhodobo beru lieky a snazenie sa odklada. V nasom veku to uz asi nema vyznam natahovat, tak vaham, ci sa stresovat vysetreniami a dalsimi procedurami...... dakujem 🙂

kakatulik
9. júl 2018

@santine tak ale informacne by som sla....ved ak nebudes chciet,lieky brat nemusis....

joannita
9. júl 2018

@santine nejde o alergie, ale o to ci mas laicky povedane prilis vysoku imunitu na bunkovej urovni. Ak ano, budes brat kortikoidy na jej znizenie. Teda ak sa taj rozhodnes.
Lieky sa beru cca 4-8 tyzdnov aby zabrali plus aj pocas tehu cca do 15tt. Cize az tak sa to zas neodklada....

emiliar
9. júl 2018

Sice nemam 42 . Ale menej no je toto moje tretie tehotenstvo a o par tyzdnov ma čaká tretia sekcia. Toto tehotenstvo je horsie nez tie dva. Je necakane no tesime sa na bambulku.