Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@zjuzinka nas to stalo už vyše 7000eur.Je to smutne,že je to take drahe a nemožme si dovolit skušat dookola kym sa nam nepodari otehotniet.V centre pekne na nas zarabaju a ešte furt dvyhaju ceny
Jaj baby ja by som už tak testovala, ale ešte skoro, 26-27 by mi mali dôjsť, tak ešte zbytočné, ale 26 si už urobim testik, mám vtedy narodky tak by to bol najkrajší darček 🙂
@ivankalaco Ahoj, prosím Ťa kde si kupovala ten ananásový džús - myslím, že si vravela aj s dužinou... Zajtra mám vklad, začnem to piť 🙂 Ďakujem
@ketere Ahojky.. V Bille, je v žltej plastovej fľaške a nájdeš ju v chladiacej vitríne 🙂 Držím ti na zajtra palčeky 🙂
@ivankalaco Ďakujeeeem si zlatá :-*
...ešte keď sa smiem spýtať, koľko si jej denne vypila, stačí jedna tá fľaška? (neobľubujem moc ananás, ale vydržím 😀 )
@ketere Ja som denne pila aj 3 fľašky 🙂
@ketere mne kázali v centre zas vysoko bielkovinovú stravu. Pre mna tiež utrpenie, nie som zástanca mlieka a mliečnych veci. Snažila som sa tvaroch, acidko a jogurt. Mlieko vypijem len ryžové. Nemôžem laktozu, čiže všetko bez. Vraj to tvorí hlien potrebný na prilepšenie embrya🙂. Veľa šťastia 🍀
prilepenie🙂, nie prilepšenie🙂
@ivankalaco Ak ti môžem poradiť, daj si aj embryoglue, nezaistí to síce 100% úspech, ale zabráni mimomaternicovému tehotenstvu.. veľa som o tom čítala..
@ketere Označila som seba.. príspevok vyššie je určený tebe 🙂
@ivankalaco ja som si dala lepidlo a aj tak som mala mimomaternicove :(.
@ketere zajtra držim palce
@janulka232 Mimomaternicové tehotenstvo môže byť aj pri použití embryoglue.. už si to presne nepamätám, ale je to iba malé percento, ty si mala akurát tú smolu, že sa to stalo práve tebe..
@ivankalaco ja len ohladom toho ananasu. Myslim, ze to aj iste viete, ale ananasova stava ako aj papaya, ak nechcete predist tehotenstvu, by sa vobec nemala pit. Moze najma v prvych mesiacoch vyvolat potrat, a to tusim nechcete. Je to nevhodna potravina pre tehotne mamicky, alebo mamicky, co chcu byt tehotne. ..... According to research of scientists, in the first 3 months of pregnancy, pregnant women shouldn’t eat and drink fresh pineapple or pineapple juice because this kind of fruit can cause spasm for uterus and as a result, it will lead to miscarriage, diarrhea or allergy for pregnant women. The reason is that fresh pineapple contains Bromelain that can make uterus become soft and it will create substance that can destroy fetus.
In the first 3 months of pregnancy, pregnant women shouldn’t eat and drink fresh pineapple or pineapple juice.
@vinetuu Možno v Amerike, ale nie u nás na Slovensku 🙂
@ivankalaco
@janulka232
@darci17 Ďakujem kočky :-*
Ahojte snažilky, pridám a k Vám, nech to tu len nechodím stále čítať anonymne, že ako sa komu darí🙂. a aby ste mali čo čítať aj vy. Chcela by som sa podeliť s Vami o svoj príbeh. Mám 42 a snažíme sa 1,5 roka, stálo nás to doteraz 7500e. Ja mám z predchádzajúceho vzťahu 13 ročné dieťa narodené v 26 tt. a 4 potraty v druhom trimestri... dôvody nedostatočnosť krčka maternice. Momentálne mám nového partnera a krčok vopred zašitý metódou, ktorú tu pred 10 rokmi ešte nepoznali. Ale nedarilo sa počať, nakoniec veľmi zlý spermiogram. Skončili sme v Iscare, kde nás nahovorili, že IUI bude stačiť, čo keď spermie sú so zlou morfológiou...pre nich nebol problém, zaplatili sme nevyšlo, dr, že dáme ešte dve IUI budeme skúšať, uvidí sa...ja že nie, už poďme ďalej veď spermie sú zlé a vek tlačí....tak mi dala krátky protokol, vajíčka 10, z toho každý deň sa nejaké embriá presatali yvýjať až na vklad ostalo jedno úbožiatko...dr, že dáme ho tam máte síce nízku sliznicu...nevadí...jasné, že nič z toho nebolo, pýtam sa na príčiny...to nikto nevie ale asi možno tie spermie, čo sa tvária že majú super tvar nesú vo vnútri zlú genetickú informáciu...pýtam sa čo budeme robiť...dr. nič skúšať ďalej a ďalej až raz sa to hádam podarí. Sami sme naštudovali čo by sa dalo vyšetriť na spermiách a objednali sme sa na genetiku spermií, pred tým som zašla do ISCARU vypýtať záznam o tom aký vývoj po dni mali tie morule. Dr. mi to nechcela dať ani kópiu, že to je čiste ich, napriek tomu, že to celé platíme a vraj k dr. Cernákovej na genetiku nemáme chodiť, že jej výsledky nechce ani vidieť, že to na našej situácii nič nemení, musíme len skúšať ďalej. Napriek tomu sme si tam nejaké vyšetrenia porobili. Vyšlo, že aj keď spermia má krásny tvar a pohyb ( je ich len 2%) tak vnútri si nesie ešte 4 diagnózy zlé. Keď sme sa trochu spamätali finančne aj psychicky objednala som sa do Brna na konzultáciu do reprofit, mala som pocit, že chcem počuť iný názor, dr. tam nám povedal, že informácie z genetiky spermií sú preňho podstatné, že v našej situácii by dal ešte jednu šancu umelému a viac neskúšal už. A prioritne by dal genetiku a mrazenie pokiaľ sa podarí a vklad po výsledku. Dohodli sme sa na krátkom protokole s vyššími dávkami ako v Ba, bolo 19 vajíčok, z to máme 4 embriá na genetike a jedno zmrazené bez genetiky a čakáme na výsledok čo bude za 4 týždne. Prístup celkový v Ba a Brne sa nedá popísať ale vo všetkom v Brne boli iní, lepší systém....a napr. pri stimulácii a odbere v Ba som myslela, že umrem jeden týždeň som ležala v posteli na liekoch od bolesti, preto som mala strach ako to znova prežijem a tá cesta z Brna... na moje počudovanie...absolútne nič...sa nedialo, nijaká bolesť, išla som z kliniky ako srnka a na druhý deň do práce. Takže teraz sme v štádiu čakania na výsledok tak cca do 15.9.:slight_smile:

@janulka232 nas to uz stalo vyse 6000eur..uz nemame na dalsie ivf ☹