icon

Snažilky jeseň 2015

renimac
30. sep 2015

Ahojte dievčatá, viem, že je tu veľa podobných diskusíí, ale sú to tisíce stránok, z ktorých je mnoho pasívnych. Rada by som tu s Vami zdieľala naše pocity a skúsenosti pri snažilkovaní a verím, že aj šťastné príbehy, na konci ktorých je výtúžené bábätko 🙂 . Pozývam sem všetky, ktoré sa dlho/ale aj krátko, no zatiaľ bezúspešne, snažia o bábätko a potrebujú tieto chvíle stráviť s niekým, kto im rozumie. Prosím však tie, ktoré nás chcú poučovať a navážať sa do nás, aby si našli inú diskusnú skupinu. Teším sa na Vaše príspevky 🙂 .

hranoska
28. jan 2016

@zabka12 ja som z toho uz jeleň..mne povedala dnes sestrička,ze mi aj počas brania príde mrcha..ale presne som si myslela,ze sa to berie tak,ze pred mrchou pauza..

angela5
28. jan 2016

no ja som teraz na Amazone objavila Progesteron krem, ma sa aplikovat na pokozku dvakrat denne po ovulacii do menzesu.. Moja otazka co sa tyka Duphastonu (progesteronu) je, ze... na zaciatku tehotenstva teda v tom uplne rannom stadiu ked sa embryo zahniezduje, tak priroda si to vacsinou zariadi po svojom, teda poskodene emryo vyluci z tela a zena ani nevie, ze bola tehotna... No ale pokial zacnem uzivat Duphaston, cize tak nejak neprirodzene sa budem snazit to embryo udrzat v sebe,.. neviem, myslite ze je to spravne? Ja neviem trochu sa toho bojim.... kazdopadne mam tento mesiac 7 dni dlhu lutealnu fazu takze asi je u mna na vine prave progesteron....

zabka12
28. jan 2016

no ono v podstate ako prestanes brat lieky, tak ti nabehne mrcha... ;) no a @angela5 ano Duphaston sa predpisuje presne v tehu na udrzanie plodu... cize v podstate aj neprirodzene... ja jeden mesiac som brala ATB a som sa pytala, ze co sa moze stat ak ostanem tehotna a on, ze nic lebo ak to embryo nebude v poho tak telo si poradi samo na zaciatku ;) tak dla uvazenia 😉

renimac
autor
29. jan 2016

@angela5 podla mna su aj prirodne veci na zvysenie progesteronu... Ja som inac brala Duphaston chvilu, a ked som zmenila lekara, toho skoro porazilo. Ze naco mi to dali? A bolo mi z neho priserne zle.

angela5
29. jan 2016

@renimac a nahradil to niecim inym pripadne uzivas nieco ine?

Ja som dneska 1DC... 😖 MS som dostala na 7DPO cize sedem dni od ovulky... neviem co sa to so mnou deje

renimac
autor
29. jan 2016

@angela5 nie, lebo ja som s tym nikdy problem nemala. Lutealnu fazu mavam 12 dni minimalne. Preto nechapal, na co mi ho dali. Ale na toto by ti mohol pomoct sarapis - materska kasicka a Gynastan caj. Bola som u bylinkarky Kopacovej a ta mi cistu alchemilku neodporucala. Moje telo to zistilo aj same, lebo ma z nej bolel zaludok. Z Gynastanu zatial nic.

denidi
29. jan 2016

@renimac mozem sa opytat,preco ti p.Kopacova neodporucala pit cistu alchemilku? ako konkretne na teba to myslela,alebo je celkovo alchemilku lepsie pit v kombinacii s inymi bylinkami?

renimac
autor
29. jan 2016

@denidi myslela to vseobecne... Ze sposobuje stahy maternice a zena nikdy nemoze vediet, kedy realne otehotnela... Ze v kombinacii s inym bylinkami sa moze pit az kym zena nezisti, ze je tehu 😉.

denidi
29. jan 2016

@renimac jj o tom,ze sposobuje stahy viem,preto radsej pijem,len do 10DC,aj ked ovu mavam az 14DC,no ako sa vravi vsetkeho vela skodi

renimac
autor
29. jan 2016

@denidi ja som ju nemohla pit, bolo mi z nej zle, zaludok ma neskutocne bolel... Gynastan pijem asi tyzden a zatial nerobi problemy. Kazdy si musi odskusat, co mu robi dobre 😉 to je ako s tymi vitaminmi, jednej zabral Inofolic, druhej femibion, tretej sarapis, stvrtej prstikova metoda, piatej neviem co a niekomu nic - len trpezlivost 😀 😀 😀

salmas
29. jan 2016

@angela5 Sme na tom rovnako. Ja som dnes tiež 1DC po asi 8-9 DPO. A to som mala taký vnútorný pocit, že tento mesiac to vyjde, ešte som mala aj ovu test takmer pozitívny a nič z toho. Minulý mesiac som mala tiež len 21 dňový cyklus. Po skončení idem k doktorovi, ale tiež mi asi dá duphaston. Ja idem vyskúšať tie tabletky z Vitaxu http://www.hoogle.sk/Vitex-jahnaci-400mg-120-Ca...
A neviem či mám ďalej užívať Inofolic, lebo mám pocit, že akosi nezaberá a cyklus mám horší a horší.

angela5
29. jan 2016

@salmas ahoj a beries aj nejake tabletky okrem toho Infolicu?

salmas
29. jan 2016

Nie, iba ten Inofolic a alchemilku. Teraz som objednala ten Vitax a vitamín B6 a rozmýšľam nad kvapkami Gynex. Len sa bojím, či už toho nebude moc. Inofolic asi vysadím. V novembri som bola na laparke kvôli endo, tak snáď nie je prîčina tam.

lenkastar
29. jan 2016

@monique89 dakuem moja.no akosi style sa mam nedari.ja uz rezignujem asi 😊 ak pride mrcha-co pocitam, ze 8.2 pride tak potom sa pojdem poradit s Janom 😁 ( moj gynekolog) 😁

petulik1991
29. jan 2016

Jaj baby, o tom nedareni ani nehovorte ☹ Toto je 14sty cyklus a jeden samovolny za sebou..Som velmi radam ze som babenko neodkladala na neskor, lebo by ma ozaj slahlo. Ja som teraz 7DPO, ale nemam pocit, ze sa zadarilo. Zase budem cakat na 15. ovulaciu. Niekedy si vravim, ze ma asi niekto tam hore skusa v trpezlivosti a psychike. Inak, ked si tak predstavim dievcence, co sa snazia dlhsie ako ja, maju moj obdiv. Je to na prasky niekedy s tou neskutocnou tuzbou 🙂

zuzka71291
29. jan 2016

@salmas ahoj.mas potvrdenu endo? Lebo ci tu je este niekto,kto tymto trpi ...ale ja ano.ja som mala laparku v aprili.polrocnu liecbu a teraz beriem inofolic

renimac
autor
29. jan 2016

@petulik1991 cim dlhsie, tym to zvladas lepsie...ver mi. Po roku a pol som bola na prasky, po 28 mesiacoch to uz beriem normalne. Sice si poplacem, ale na druhy den hlava hore a vo vnutri pocit "go fuck yourself". Chapete dufam 😀 😀 😀 .

salmas
29. jan 2016

@zuzka71291 Ahoj, ja som bola v októbri na laparke, mala som zrasty na vaječníku, druhý je v poriadku. Ja som sa dohodla s doktorom, že sa pokúsime otehotnieť, preto som liečbu nemala. Takže ma tlačí čas, aby sa znova nezačala robiť. A do toho tieto krátke cykly, pravdepodobne bez ovu nie sú moc dobré. Ty si ju mala ľahšiu alebo ťažšiu formu endo?

zuzka71291
30. jan 2016

@salmas no,takze v tom nie som sama v tejto diskusii.ja som mala zrastami potiahnutu celu pravu stranu.od vajecnika po sllepe crevo,este aj za maternicou.rozrusila mi nieco,ale vsetko nemohla.napr pri creve,lebo to by uz musel chirurg.ja mam tu tazsiu formu.preto som sa ah musela liecit.llebo bolo toho dost,nech sa to co najviac utlmi...hoci sme sa tiez chceli hned snazit.tak teraz sa snazime a tiez nas tlaci cas.aby sa mi znova netvorila.aj to nedodava velmi na psychike.

petulik1991
30. jan 2016

@renimac No, ja som na tom tak, ze si obcas poplacem, ze preco ja 😀 Ale beriem to sportovo, je to vyzva a raz sa za celovu ciaru dostanem. Toto je trening na vitazstvo haha

renimac
autor
30. jan 2016

@petulik1991 spravne 😉 😉

salmas
30. jan 2016

@zuzka71291 No tak to máš horšie ako ja. A vaječník ti zostal? Mne doktorka povedala, že ho zachránili, ale že môže nejakú dobu trvať než začne pracovať tak ako má. Mňa to tiež stresuje, hlavne preto, že mne sa tá endo vytvorila za celkom krátku dobu, možno rok. Po pôrode to bolo OK a zrazu na preventívke som ju už mala. A to som 2 roky kojila, takže ani to tú mrchu nespomalí. Držím všetky palce nech nám to vyjde čo najskôr 😉

angela5
31. jan 2016

baby, ja mam ducha na teste 😨 😕 😵 🤐 dnes rano som testovala, cca 10 DPO... uz 4 dni mam hnede spinenie........ MS mam dostat o 4 dni... Vcera som si robila test a bol biely dnes je tam slabulinky duch!!

martinaj
31. jan 2016

@angela5 daj foto 🙂

angela5
31. jan 2016

@martinaj skusim to odfotit aj ked neviem ci to bude vidiet na fotke...

renimac
autor
31. jan 2016

@angela5 sem s nim, pozrieme na to 😉

renimac
autor
31. jan 2016

Baby, cisto na pobavenie 😀 😀 😀. Co sa stane, ked si snazilka po 2,5 roku zapne lavovu lampu? Namiesto okruhlych bubliniek najde toto 😀.

vivien333
31. jan 2016

@renimac jeeej babatecko 🙂 to je znamenie 🙂

lenkaoravcova
31. jan 2016

@renimac paradne

e.vacka
31. jan 2016

Baby, to čo?? Podľa appky ma byt dnes ovu a testy negatívne?? Päť dní testujem ovu testy ze ci naozaj všetko sedí a nič.. čo budem tento mesiac bez ovulacie, či čo ??