icon

Snažilky leto 2013

55alexandra55
24. jan 2013

Plánuje niekto snažilkovať v lete 2013??????

kacatto
20. aug 2013

@snehulienka82 Ja som o kave citala, ze moze vyvolat potrat. Ale moja mamka aj teta obe pili 2 salky denne, kolegyna dokonca taku tu zalievanu a celkom silnu.. Mne napr. naposledy ani kava ani caj cierny/ zeleny nechutil. Inac ked chces dobru bezkofeinovu kavu, tak si kup Nescafe Gold Decaf. Ja ju mam doma, lebo niekedy vecer ma chyti chut na kavu, ale s normalnou by som nezaspala.. 😉
Veru, my to tiez len s manzelom riesime, a si myslim, ze tak je to najlepsie. A hlavne po tom potrate budem maximalne opatrna, vsetkym to poviem az po prvom 3mestri, ked sa zadari.

kacatto
20. aug 2013

@majuszka87 Ahoj, pokial nemas problemy s cyklom, postaci ti kyselina listova. Ja mam nepravidelne a dlhe cykly a momentalne beriem Inofolic, a predtym som otehotnela ked som brala Gynex - to je taky bylinkovy koncentrat, ktory sa da kupit na nete. su tu aj diskusie o oboch spominanych vitaminoch, a este o veeeela dalsich 😉

kacatto
20. aug 2013

Ja som dnes ale 'aktivna' - vidiet ze v praci je momentane uhorkova sezona 😝

snehulienka82
20. aug 2013

@majuszka87 Ja tiez beriem kyselinu listovu, tiez som pocula aj dobre, aj zle nazory na to... ale gynekolog mi to aj predpisal, ze by sa to mohlo brat kazdy druhy den. no a prirodzene maju sebe tento vitamin spenat, brokolica a pod. zelene veci. 🙂 tieto prirodzene by urcite nemali uskodit...

snehulienka82
20. aug 2013

@kacatto hm... tak to je zla sprava pre mna... uvidim, co ukaze test, ale budem radsej opatrnejsia s kavou... skusim mozno tu bezkofeinovu, sice som taku este nikdy nepila, hihi 😀

zaira1407
20. aug 2013

Ahoj snazilky 🙂 ..prosim vas nemate nahodou niektora skusenost s MACOU , ja tak rozmyslam ze by sa hadam maj muzickovi zisiel daky vitamin ja mam len kys.listovu ..... asi ju skusim tu macu co poviete ...moze sa aj pocas tehotenstva aj kojenia ale v praskovej forme je trosku draha ale ked preratam ze by som si kupila femibion alebo nieco podobne a MM tiez nieco tak to cenovo vide narovnako.... co di vy myslite? ja uz som zostala taka nazhavena na babätka ze som z toho asi cvok 😠

majuszka87
20. aug 2013

@kacatto ahoj tak mám pravidelný cyklus aj ked posledné 2 mesiace som ho dostala o dva či tri dni skôr ale inak normálne všetko funguje,..brala som acidofolan ale už mi došiel tak by som chcela vedieť že ktoré vitamíny su lepšie 🙂

silvia27
20. aug 2013

@aadulik2110 blahoželám 🙂

majuszka87
20. aug 2013

@snehulienka82 takže aj uhorka? 🙂 a nejaké čaje alebo podobne?

kacatto
20. aug 2013

@majuszka87 Tak to by som ostala pri tej kys. listovej a zdravu stravu s vela zeleninou a ovocim. Ja napr. uz vyse mesiaca nepijem alkohol (ani vino) a fajcit som prestala hned ako sme sa rozhodli ze chceme babatko. 😉

majuszka87
20. aug 2013

@kacatto tie kvapky gynex to su homeopatika či čo to su za kvapky? a ty si ich brala pred tým než si otehotnela? to si si naordinovala sama alebo ti ich predpísal doktor? a môže ich používať aj muž?

kacatto
20. aug 2013

@majuszka87 Ja som si sama naordinovala a najskor som si myslela, ze mi iba upravili cyklus, lebo som snad prvy krat v zivote mala krvacanie na 28 den. Ale potom som zistila, ze to bolo implantacne spinenie 😉
kupila som ich tu: http://www.energy.sk/sk/menu_x1135x.asp Celkom rychlo mi to prislo, asi do tyzdna max.
Nie je tam napisane, ze chlap nemoze, ale este by som si to niekde nacitala.

silvia27
20. aug 2013

@majuszka87 Ahoj. Ja beriem femibion 800 pre plánovanie až do 12. týždňa

snehulienka82
20. aug 2013

@majuszka87 uhorka ti urcite neuskodi. aj ked neplanujes babo. 🙂 ja len ze synteticke vitaminy by mozno mohli aj uskodit... ale lekari to predpisuju, takze to com som citala negativne, nemam overene, ci to ozaj skodi... preto som pisala o tych zeleninach... 🙂 alkohol a fajcenie urcite treba vynechat...

majuszka87
20. aug 2013

@kacatto tak ja som brala ten acidofolan a som nefajčiarka a pijem len sem tam ked sa vyskytne nejaká oslava,... 😉

majuszka87
20. aug 2013

@kacatto jaj a myslíš že ti pomohli aj k otehotneniu?

majuszka87
20. aug 2013

@silvia27 dakujem za radu,...maš ich predpísane alebo si si ich sama naordinovala? chceme babo s manželom a preto sa chytám každej ,,slamky,, 😉

majuszka87
20. aug 2013

@snehulienka82 tak my plánujeme bábo,... no to je určite že lepšie je jesť zdravu stravu a nie tabletky 🙂 a predpokladám že ako ja tak by ich mal jesť aj manžel že?

kacatto
20. aug 2013

@majuszka87 Neviem so 100% povedat, ci mi pomohli alebo nie, to nevie ani lekar na 100% povedat ci zabrala jeho liecba alebo ci to bola nahoda. Ale pevne verim, ze mne pomohli - minimalne kvoli psychickej pohode; ja som bola fakt v ten mesiac taka kludna ako predtym nie 😝
Teraz beriem Inofolic a pevne verim, ze tento cyklus si vyrobime male majovciatko 😎 😉

kacatto
20. aug 2013

@majuszka87 manzelovi naordinuj selen a zinok, moj berie selezin. a varim mu zdravo.. len keby konecne prestal fajcit 😖

snehulienka82
20. aug 2013

@kacatto Viem, ze kamoska brala Femibion, a teraz ma 2 chlapcov, ale mala aj 2 potraty... je to individualne... skus sa spytat aj v lekarni. Mne uz minule chceli dat nieco, co je pre tehotnych 😀 , hovorim, ale ja este nic...

majuszka87
20. aug 2013

@kacatto a ako dlho ho berieš?...a čo sa týka fajčenia,..no tak to aj moja polovička je fajčiar 😒 a nie a nie ho odučiť od toho ☹

kacatto
20. aug 2013

@majuszka87 Moj povedal, ze prestane, ked bude babo.. ako, fajci vyrazne menej, ale aj tak. A to ma vytaca, ze prestane ked bude babo, ved co ked sa kvoli tym cigaretam ani nepodari 🙄
@snehulienka82 No zatial ho beriem prvy mesiac (nacla som druhu krabicku cez vikend), 1sacok denne, tak snad to prinesie ocakavane ovocie 🙂 A som odhodlana pokracovat s inofolicom aj ked sa mozno hned nezadari, pretoze som tu citala o kocke, ktorej trvalo az 5 cyklov, kym zabral. Kazdopadne, ak sa tento mesiac nezadari, v septembri chce moj lekar manzela poslat na spermiogram a mne urobit hormonalny profil, a tomu by som sa celkom rada vyhla, lebo to je iba stres navyse.. 😉

cathuska
20. aug 2013

@nikushka323 Niki , tak ja viem ako sa citis, ano aj mna veci vedeli pekne nastvat a aj vedia, ale uz akosi presne ako pises sa snazim brat ich s nadhladom, som emotivny a temperamentny clovek a vsetko som vzdy prezivala, ale uz sa ucim filtrovat a co pripustim a co nie🙂

tak drzim palce, no a cim ta nasr.. v praci?
no a drzim palceky na ten tesik, a nech MS nedojde 😵 😵

cathuska
20. aug 2013

@lienka2407 ahoj Lienocka🙂 taaak gratulko svadbe a uzivajte si tie krasne pocity po🙂)
tak ja som pisala, ze MS dosla nacas 18 takzee, ostava dalsi cyklus, mozno to uz vyjde.

tak mozno som i ja mala posunutu ovulku ako ty si spominala, no asi si kupim ovu testy aj ja 🙂

aaaa vcera sme s manzelom stretli s priatelmi /malu mame u nasich/, a tak sme kecali, a ona ta zenska hovori, ze oni tak druhe chceli, zrazu si zmysleli, ze chcu, /presne ako my teraz/ a ze dva mesiace presne vsetko sledovala a tak sa na to psychicky upinala ze nedarilo sa..potom sa na to vy...., dala si fernet a povedala si, ze jak bude tak bude.
ako jasne, dodrzala ze sex v plodne dni atd.. no ale necielila sa na to myslou, nechavala to , ze ked pride tak pride
a hadaj co?

hned v tom cykle otehotnela. 😵

tak zeby mi tento mesiac? 😵

cathuska
20. aug 2013

inac ja papam len kyselinu listovu teraz.....

a normalnu stravu to by malo stacit, ci?

nikushka323
20. aug 2013

@cathuska ale ja som taka povaha prchka ze mna nastve takmer cokolvek 😒 s ms to vyzera dobre, zatial neprisla 😨

nikushka323
20. aug 2013

@cathuska ten posledny smajlik mal byt tento 😵

snehulienka82
20. aug 2013

@kacatto skus muzovi vysvetlit tak jemne, aby to bral vazne, a ze fajcenie moze mat ozaj vplyv na jeho spermie... a mozno to bude brat ako ze nie je "dost sikovny", ked nevie urobit dieta... neber to v zlom samozrejme!!! no, ja idem kupovat tehotensky test, tak som zvedava ako to dopadne.... 😀

kacatto
20. aug 2013

@snehulienka82 Jemne naznaky nefunguju, ja som nanho uz nakricala, ze s tym ma prestat 😎 😀 No ved uvidim, predtym sa uz raz podarilo, len sa to nevyvijalo, tak si myslim, ze sa podari zas 😉 Pekny vecer baby!