icon

Snažilky od leta 2014

klarisa23
27. feb 2014

Ahojte buduce mamicky, pozeram, ze taka tema tu este nie je 🙂. S manzelom sa chceme zacat snazit o babo od tohto leta, ma este niektora taketo plany?

nastickakessinka
14. okt 2014

@engie2 😀 😀 ja som taká istá. Kupujem všetko na čom je napísané že pomoc pri otehotnení. Inofolic mi skrátil 28 dňový cyklus na 25, takže som ho viac nekúpila. Teraz beriem len kyselinu listovú, od 1 DC do cca 12 DC pijem alchemiku a užívam kotvičník kvapky. Priateľovi som naodrinovala Macu, selén, zinok a kotvičník tablety, len ho začali bolieť kĺby vraj ako som ho začala tlačiť vitamínmi tak užíva len ten kotvičník aj to nie pravidelne 😠 , inak on fajčí tak mám strach až neničí spermie.
Vyšetrenia sú hned na prvom sedení - odber spermíí a odber krvi u teba. Moja segra tam teraz bola tak preto viem a preto sa tam chystám aj ja, len im sa nedarí dva roky a sú zdraví ako ryby. Vraj sa to volá neplodnosť z neznámich príčin alebo psychická neplodnosť. Potom ak je všetko v poriadku tak ti kuknú priechodnosť vaječníkov to sa robí v plnej narkóze a podla stavu maternice ti znej zoberú vzorku ale len ak sa im nebude niečo zdať v poriadku. Keď sú vysledky všetky dobré tak ti predpísu nejaké liekdy čo užívaš tuším 3 a 7 deň cyklu, potom dakedy 12 deň ideš na sono, myslím že ti dajú daku injekciu (umelo vyvolajú ovuláciu) a streknú ti upravené spermie do maternice (inseminácia). To zopakujú 2 a 3 cykly a ak to nevydá tak sa ide na IVF čo je už umelé oplodnenie zčasti hradené poistovnou (tuším si platíš len za lieky čo je tiez pekná suma, malo by ta to vyjst cca 1 500 Eur čo zaplatíš ty).

engie2
14. okt 2014

@nastickakessinka
Dakujem Ti moc - za priblizenie! Konecne zacinam mat ako taku predstavu co dalej. K tej psychickej neplodnosti by som sa priklanala aj ja, ze je nas problem. Obaja mame velmi stresove zamestnania.. najma psychicky.
No a fajcenie - my fajcime obaja :-/ viem, ze to nie je spravne. Aj toto ma napada, ze moze byt problem. No taktiez v okoli fajci kopa parov a maju viac deti.. tak neviem, jedno s druhym mozno.

Inac alchemilku pijem aj ja od zaciatku tohto cyklu.
Som teraz 5 DC / priatela mam na 2-tyzdnovej sluzobnej ceste :( takze asi aj ovulaciu prepasneme.. keby ale prisla okolo 15-16 DC, tak by to bola dost dobra sanca, lebo vtedy sa vrati a bude po 14 dnovej abstinencii.

Neviem ci si citala, ale bolo tu niekde v inom fore spomenute (mozno aj v tomto), ze nie je dobre sa snazit kazdy den, neobmienaju sa spermie tak dobre, idealne je kazdy treti, v case ovulacie kazdy druhy. No a pisali tu aj kocky, ze nejaka metoda 10.den = odo dna menstruacie abstinovat a 10.den na to vhupnut, ze sa vela parom tak postastilo.. To len taky napad 🙂
Ja by som to aj skusila, ale nebudem tu mat draheho ten 10.den ☹

nastickakessinka
14. okt 2014

@engie2 To som mala tak minulý mesiac, drahý bol cez ovulku na dovolenke, prvýkrát som videla plodný hlien a on je preč... Tento mesiac som zas ani hlien nespozorovala. Ale je to len mesiac, treba to asi tak brať, ak sa má podariť tak sa podarí ak nie tak čo narobíme.
My máme tiež dosť stresové zamestnania a naše plodenie malého spočíva v tom, že si priateľ na hodku odbehne domov a zas ide preč. Takže kľud, pokoj a užívanie si sexu je to posledné čo u nás doma vládne.
Vieš čo, že fajčíte obaja s tým sa netráp. Len sa pozri naokolo koľko párov fajčí, pijú, zažívajú stres a kade čo iné a podarí sa im. Neviem v čom to je ale oddialujeme to len tým že po tom tak túžime. Zákon schválnosti...
Ten 10. deň skúsim asi budúci mesiac, len neviem či počkám lebo mi to všetko príde také mrhanie drahocenného času 🙂

marselinm
14. okt 2014

@bandikovajana @nastickakessinka @dohna @janchi212 no bambulky ako sa mate?vsetko na spravnej ceste ku // ? vela novych bab tu je,tak to nestiham pozorovat 🙂

bandikovajana
14. okt 2014

@marselinm no ja tajne dufam ze to vislo uvidíme v nedeľu

engie2
14. okt 2014

@nastickakessinka
Vidim, ze to mame dost podobne. Niekedy je dobre si precitat, ze aj ini to tak maju.. Som vdacna za toto forum.
Tiez si myslim, ze psychika je gro.. cim viac to chceme, tym viac to nepojde. Priklad je aj moja sesternica.. vyse dvoch rokov pracovali na babatku a nic.. Potom ju poziadal o ruku, chystala sa bujara svadba... Totalne zamestnala mysel na svadbu. A v den svadby ju napadlo, ze vlastne nemala menstruaciu uz vyse 50 dni.. spravila test a bum bac, dve ciarky 🙂

No ten 10.den - skuste, za skusku nic nedate. Aj keby to nevyslo, garantuje sa, ze po tej abstinencii to bude mat grady 🙂 ze bude to milovanie stat za to.

lussya
14. okt 2014

no baby... tak my sme obaja zdravi, bola som aj na laparoskopii, nemam ani nepriechodne vajcovody, manzelove spermie su zevraj krasne.. 😎 a ma ich velmi vela... no a snazime sa uz dva roky, min. rok v juni som mala missed abort a odvtedy nic.... a to tiez sexujeme kazdy druhy treti den, sledujeme plodne a neplodne dni.. proste vsetko mozne.. aj inofolic som brala.. a tak som aj zmenila gynekologicku a novy pan doktor hned ze sup do centra, lebo mam uz 32 rokov a nech nie som prilis stara... ak sa to nepodari na prvy krat ( v co verim, ze sa podari, treba pozitivnu energiu... 😉 ) tak tuto inseminaciu absolvujeme este dvakrat a ked nic, tak ideme na umele... a to budem mat skoro 33.
inac ta metoda desiatich dni... no mne tu inseminaciu robili na 9.ty den, lebo mam asi posunutu ovulku... a velkost folikulu bola obrovska, manzel mal cca 20mil. spermii na tu nadobku... 😀 😀 😀 aj doktor zasol.... takze sa to podari..
a dakujem vsetkym za podporu, uplne to citim, ked si citam vase prispevky, ako mi drzite palce..
btw. moze mi vsetko smrdiet na druhy den po tej inseminacii? a z masa kuracieho ma normalne napina pri dnesnom obede.... ale to si len vsugeruvavam... ci? 😉

rybicka133
14. okt 2014

@klarisa23 od leta sa snažíme no dnes ta mrcha prišla ach ☹ ☹ ☹ ☹

klarisa23
autor
14. okt 2014

@rybicka133 neboj nic,hlavu hore,podarí sa nabuduce 🙂

rimon
14. okt 2014

@lussya ved si nadopovana hormonmi, jasne, ze mozu pomenit chute aj vone.. taktiez drzim palce, ucite sa to podari 😉

rimon
14. okt 2014

@bandikovajana tak ta unava je celkom dobry znak 😉 uvidis, ci do nedele nieco pribudne 🙂

bandikovajana
14. okt 2014

@lussya ale mozes moja mama ked bola somnou tehotna tak vracala hned este pred tym ako vedela ze je tehotna 🙂 ja dufam ze nam sa zadarilo lebo ja som taka zimomriavka a teraz mi je stale teplo uplne horko vsade a cely den som taka ospata rano mam nehorazny problem vstat a prebrat sa aby sme boli na 8 v skolke uz druhy tyzden chodime na pol9 lebo nestiham a toto spaniel som mala pri prvom tehu rano som vstala o pol 8 a 9 som uz spala :D

bandikovajana
14. okt 2014

@rimon a ty ako ako sa citis?nejake mozne priznaky? ja mam stale aj ten hlien ako pri ovu ale to som mala aj cez leto ked mit ak dlho meskala a nakoniec dorazila

rimon
14. okt 2014

@bandikovajana som este skoro po ovulke na priznaky 🙂 hlavu mi ide zasa roztrhnut, to mam vzdy, kazdy cyklus.. dcerka je nervna zo zubov, tak mi s migrenou tiez pomaha 😀 a cakam veru na vas s @dohna a vase testy, ked vy date dvojciarkove, budem musiet tiez 😀

bandikovajana
14. okt 2014

@rimon jej to mi ani nehovor ja mam pred kazdou mrchou asi jeden dva dni taku migrenu ze sa idem zabit ani rozmyslat nedokazem a uz mi moj vypil vsetky prasky musim si ist dat predpisat

jankes
14. okt 2014

@nastickakessinka @engie2 Dievčence nie ste v tom čakaní samé. My sa tiež snažíme od júla (oficiálne), ale neoficiálne sa nechránime už hádam aj rok. Tiež závidím každej budúcej mamine, ktorej to vyšlo. Nie v zlom, ale tiež by som chcela ten pocit čo najskôr zažiť. Je nás tu viac, čo sme vyskúšali hádam všetko. Snaženie každý druhý deň, ovu testy, plodný hlien, ... o "stojkách" už ani nehovorím. Inofolic mi tiež skrátil dokonalý cyklus 28-29 dňový na 25. Akurát som nahnevaná, že som sa do toho vôbec pustila. Manžel užíva MACU a kotvičník. Ja pijem alchemilku a akurát som frustrovaná, že to ešte nevyšlo.

Teraz som sa rozhodla vyskúšať ten 10DC, veď za to nič nedám. Práve dnes som 10 DC, ale žiaden plodný hlien záhadne nemám. A ten mávam vždy. Ovu testy nemám, takže teraz ani neprídem na to, či mám ovu. (pichanie a podobne vo vaječníkoch nepociťujem nikdy). Budeme skúšať naďalej každý druhý deň. A už len čakať, či sa to tentoraz podarí. Aj keď vám prídu "pozitívne afirmácie" klišé, nič iné ako nádej a pozitívne myslenie nám neostáva.

dohna
15. okt 2014

@rimon @bandikovajana @nastickakessinka @janchi212 ja som dnes 21DC takže na testovanie času dosť, ale aj sa tak trocha modlím, aby to teraz nevyšlo, lebo som bola včera na preventívke u zubárky a musela mi robiť RTG čo nemá moc dobrý vplyv na plod ako taký, tak neviem :(

bandikovajana
15. okt 2014

@dohna ale prosím ta ak by si aj bola to je este len mini bodecka runtgen ti robila zubov nie brucha 😉 podarí sa všetkým ale dufam ze nám trom uz tento mesiac uz je na čase od leta a to mi všetci hovorili ked vysadim HAK to hneď otehotniem a tot nič zatiaľ

dohna
15. okt 2014

@bandikovajana ja viem, ale tak vždy má človek obavy som aj premýšlala či tam vôbec ísť na ten RTG lebo som to podpísala, ale tak hádam by to nemalo až taký vplyv 🙂

nastickakessinka
15. okt 2014

@dohna ale neboooooj, ak je tam tak je natolko silné aby rentgen zubu vydrzalo. Takže kľud 🙂, hlavne aby to tam uz bolo 🙂

lambrett
15. okt 2014

@dohna ahojky, zavitala som sem po dlhej dobe a musim ti napisat......moja svagrina bola na RTG hrudnika, lebo mala ist na operaciu, lebo nevedela otehotniet a nieco jej mali robit s vajenickmi a ako predoperacne jej robili aj RTG a ona bola pritom uz tehotna a nevedela o tom ani ona ani jej gynekolog....a jej malinka ma uz 2roky a je take sidlo ze az. je sice pravda, ze chodila pravidelnejsie kvoli tomu na kontroly ale je vsekto o.k. a ja som sa potom raz pytala jednej pani, kt robi na RTG a ona mi povedala, vraj RTG ako taky babatku neskodi, kym nejde vyslovene o brucho alebo cast blizko podbruska...tak neviem no, tolko moja skusenost...takze sa drz a aj vy ostatne baby papa 🙂

nastickakessinka
15. okt 2014

@jankes raz sa podariť musí, ved sme mladé, zdravé (vážne vady by sme na sebe asi pozorovali, nie? 🙂 ) už asi len tu hlavičku skľudniť a bude fajn. A ako všetci vravia, keď sa na to vykašleme podarí sa šup lup, len asi chvíľu trvá pokým sa človek vnútorne nastaví, že ved čo, nebude dieťa tak nebude.

nastickakessinka
15. okt 2014

@lussya nerozmýšľaj nad ničím, hlavne nie nad tým že ti je zle z jedla lebo si bolo na IUI. Pekne sa raduj, že postupne prichádza čas na chystanie mimča a že všetko bude v poriadku a o pár mesiacov sa budeš stresovať nad neposlušnosťou vytúženého bábatka 🙂. Oddychuj a nemysli 🙂. Drž sa.

marketagt
15. okt 2014

@lussya držím palce..dúfam, že sa podarilo a nič si nenahováraš 😉

dohna
15. okt 2014

@nastickakessinka kurátko ty ako pokračuješ? kolký DC si ? 😲

nastickakessinka
15. okt 2014

@dohna Hellou kráska. Dnes som 23 DC, ty?

dohna
15. okt 2014

@nastickakessinka ja 21DC to sme skoro rovnako 😀 no som zvedavá čo z toho bude tento mesiac, lebo posledný sex sme mali tak týždeň dozadu, akýsi sme zmordovaní a nechce sa nám 😒 😒 😒

nastickakessinka
15. okt 2014

@dohna aj my presný týždeň bez sexu, ale dávali sme každý boží deň takže sa nám fakt že nechce 🙂

myriada
15. okt 2014

baby myslíte že kyselina môže byť jedným z prvých príznakov tehotenstva okrem iného...pri prvej som to nemala a teraz už pár dní po všetkom čo zjem sa mi tlačí kyselina a stále mám pocit plného žalúdka...no neviem ☹ máte s tým niekto skúsenosti?

rybicka133
15. okt 2014

@klarisa23 snažím sa nezúfať, ale asi veľmi chcem a preto to mám ako blok v hlave, tak sa budem snažiť hodiť to za hlavu a možno to pomôže, už nebudem robiť ovu testy atď. možno sa zadarí 😉