icon

Snažilky po 30-ke

zuzkazp
30. júl 2018

Ahojte baby ktore po 30-ke este nemate babo a chcete robite si ovu testy a podobne alebo tomu nechavate volny priebeh? 😉😉😉

ella_sue
2. nov 2018

@zuzkazp no u nás sa potvrdilo že sme čakali dvojičky .... a taktiež sa nám potvrdila toxoplazmóza, ktorá vraj bola príčinou prečo nam odišli srdiečka.... takze čakáme na tri periódy , krvné testy v závere a ak všetko bude Ok, ideme do toho opäť 💪🏻

miza88
2. nov 2018

@zuzkazp ja som od pondelka myslela ze mi vajecniky vyskocia z tela von...v pondelok vecer som este aj cvicit bola ale v utorok uz som len zostala lezat, nedalo sa inak 😀 robila som si aj ovu testy a pozitivny bol v pondelok, v utorok uz bol negativny....podla hlienu som sa tiez snazila nieco vycitat ale teda, z toho som jelen 😀

zuzkazp
autor
3. nov 2018

@ella_sue 😢to mi je luto. Och 😢

zuzkazp
autor
3. nov 2018

@miza88 ja to iste. Normalne som dychala ako keby mam rovno kontrakcie. Okolo 13teho skusim asi testnut 😇😇

miza88
3. nov 2018

@zuzkazp ja uz netestujem a nastastie ani nemam test doma, az ked bude meskat ms viac ako dva dni si spravim mozno test...nebavi ma pozerat sa na tie biele testy stale dokola 😀

blackcat
7. nov 2018

Ahojte, viem ze som tu asi dost mimo temy. Ak ma niekto usmerni, kam s tym, budem len rada.. Potrebovala by som poradit, lebo sa z toho neviem vobec vymotat.
Moj posledny pracovny pomer trva od 10.5.2015 do 15.11.2018, predtym som nebola este nikdy nezamestnana. Dostala som vypoved zo zdravotnych dovodov na PNke, ktora zacala 31.7.2018. Moju pracu uz nemozem vykonavat. Zamestnavatel rakusky! Od 16.11. idem teda na urad prace na SK prvykrat a vzhladom na to, ze sa zaroven stahujeme a v januari by som mala zacat s IVF /minuly a tento rok mimomaternicove a vajcovody fuc/, potrebovala by som poradit, ako z tej blbej situacie vyjst s co najmensou stratou. Ak by som sa zamestnala povedzme tesne pred odchodom na matersku (viem, ze to nemusi vyjst, ale potrebujem aspon teoriu, aby som si to potom vedela vypocitat) na menej ako 30 dni, mala by som narok na matersku z VZ z prijmu od byvaleho zamestnavatela? Vie to niektora? Resp. ako by ste to riesili na mojom mieste vy? Platit si dobrovolne poistenie? Nemozem pockat s IVF, lebo je to uz fakt posledna nadej vzhladom na moj vek a vysledky.. Dakujem za akukolvek informaciu.

ella_sue
7. nov 2018

@blackcat ahoj, ak si pozrieš lrn základne info kto ma nárok na materskú tak ti všade jasne uvádzajú že nárok na materskú má každá žena , ktorá je za posledných 2r pred porodom NEMOCENSKY POISTENÁ najmenej 270dni.... nemocensky poistená znamená, že buď Za teba odvádza odvody zamestnávateľ a v prípade, že nemáš zamestnávateľa , tak musíš byt dobrovoľne nemocensky poistená, respektíve byt samostatne zárobkovo činná osoba a odvádzať za seba odvody..... taktiež sa ti materská vypočítava z prijíma, čím vyšší príjem tým lepšie, vyššie materské. Ak si nezamestnaná odporúčam sa zamestnať inde respektíve si platiť dobrovoľne nemocenskw sama za seba

ella_sue
7. nov 2018

@blackcat určite sa obrat osobne na svoju sociálnu poisťovňu , tam ti dajú v tvojom prípade najodbornejsiu odpoved a majú kompletný prehľad o tvojom sociál poistení a odvodoch za posledné 2r. Určite to rieš s nimi, tu na modrom komiksoví máš len správy ktoré nič neznamenajú, nemôžeš sa o ne hodnoverne opierať v tsk záväznej veci, takze netreba nič podceniť a ísť osobne do svojej poisťovne

blackcat
7. nov 2018

@ella_sue ďakujem veľmi pekne za odpoved. Sociálna poisťovňa mi nenapadla, to je fakt. Iba úrad prace a s tými mám zlu skúsenosť s rodič. prispevkom na dcéru spred rokov, lebo nevedeli čo so mnou a pre istotu mi všetko pozastavili na rok, aby mi to so slovami “aspoň ste si našetrila” neskôr vyplatili.. Len či mi niečo započítajú u nás, keď som pracovala v Rakúsku. Snáď sú tam schopnejší ako na UPSVaRe. Vyskúšam.

zuzkazp
autor
28. nov 2018

Ahojte tak podarilo sa uz niektorej? Budu II pod stromcekom?

miza88
29. nov 2018

@zuzkazp Ahojky, nám sa podarilo 🙂

zuzkazp
autor
29. nov 2018

@miza88 super gratulujem

sticker
miza88
29. nov 2018

@zuzkazp Ďakujemeeeeeee 🙂 Inak sranda, teraz keď si tu čítam tie staré správy, presne to vyšlo a aj test som si robila až keď meškala ms viac ako dva dni 😀 A vy ako?

zuzkazp
autor
29. nov 2018

@miza88 no my konkretne zatial niako....cakame na zazrak

miza88
29. nov 2018

@zuzkazp Zázraky sa dejú, len treba veriť 🙂 držím palce!!!

monika2101
Autor odpoveď zmazal
zuzkazp
autor
29. nov 2018

@monika2101 ja nic nevidim neako... Ale bodaj by silnela 👊👊👊

nila1111
Autor odpoveď zmazal
padone
1. nov 2019

Dobry den baby,ide si sem po vas nazor.S priatelom sa snazime o babatko,no on uziva kadejake pripravky na cvicenie,myslite ze to ma vplyv nato ze neviem otehotniet?dakejem za odpovede

katkaba1
1. nov 2019

@padone Ahoj, určite áno. Záleži samozrejme čo berie - ak sú to klasické proteíny, BCAA a podobné tak by to vadiť nemalo. Tiež nie je dobré ak cvičí až moc, toto bol problém aj u nás. Muž polavil, všetko vysadil, zlepšil sa spermiogram a aktuálne vyzerá, že som tehotná. Držim palce 🙂

padone
1. nov 2019

@katkaba1 to je super ze sa podarilo,prajem vsetko dobre

katkaba1
1. nov 2019

@padone ďakujem, po 4 rokoch, dokonca neúspešných IVF takže hlavu hore ❤
Mužovi trochu dohovor a pôjde to 🙂 Držím silno palce 😊

ella_sue
1. nov 2019

@padone áno! Absolútne absolútne vylúčiť akékoľvek prípravky ! Robila som na to aj prednášku na školách , nie je vhodne užívať akékoľvek steroidná prípravky.... on má urcitydruh zodpovednosti a ako budúci otec ak str v štádiu skúšania sa má postaviť k tomu čo najzodpovednejšie a byt čistý. Ešte nikto neumrel , keď si dal pauzu... môj manžel už rok sa ničoho nedotýka , kvôli tehotenstvu .... a po utuží je myslím detixixacne obdobie kým sa všetko výplaty z tela cca 3mesiace......my sme teda nič neriskovali aby sme mali čo najlepsi najzdravšie bio materiál a dnes som už v 22tt.. chlapom ktorí sú zavisli na anabolikach ťažko toto vysvetlit , snáď to nebude vás prípad a podarí sa zodpovednejší prístup.

padone
1. nov 2019

@ella_sue dakujem za odpoved,ano toto sa mu snazim vysvetlit aj ja

ella_sue
1. nov 2019

@padone veľa sil a trpezlivosti prajem 🌸🧸

padone
1. nov 2019

@ella_sue dakujem za podporu

ella_sue
1. nov 2019

@padone absolútne nie je začo🌸 nech sa Vám čím skôr zadarí zdrave bábätko🧸

padone
5. nov 2019

Dobry den,v pondelok minuly tyzden som dostala menzes 28.10...no dnes som mala nutkanie si urobit test,test bol pozitivny.Krasne dve ciarky,ktore potom trosicku zoslabli.Doktor mi zobral krv,no vysledky budu az vo stvrtok,dovtedy ma asi porazi z tej neistoty,aky mate nato nazor.dakujem za odpovede

enusamt
5. nov 2019

@padone ak su //, tak niet o com 🙂 to, ze zoslabli, je nepodstatne... suchy test sa inak sprava ako mokry... hlavne, ze ostali

ella_sue
5. nov 2019

@padone krvné testy jednoznačne úkazu vysledok, ak však čiarky slabnú, môže ísť o mikropotrat a vajíčko sa neuchytilo.... určite zopakuj, ak ostanú čistky výrazne , je to tam ... môže sa však jednať aj o cystu , ktorá taktiež vykazuje falošný pozitívny test .... držím palce