Snažilky september 2013
Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....
@inngrid len ma stále bolia prsia a podbruško, akoby som mala dostať mrchu, ale inak nič, ani nálady, ani cikať nechodím moc, ani spavosť, práve naopak, stále sa v noci budím, zobudím sa skoro ráno a neviem už zaspať, občas mam chytí taký vlčí hlad, ale to mám pocit, že si skôr nahováram... Ono je to ťažké, keď človek vie, čo má "mať", potom to na sebe rád hľadá 😀
Ale to bruško a prsia bolia riadne a verím, že to ostatné príde 🙂
Či mi veríte, alebo nie, poďakujem sa za každé grcanie 😝
@danielka20101989dadus ďakujem Dani, si zlatá, ale naozaj ešte len tak potichúčky, ak v piatok čiaročka zosilnie, tak t už poviem aj manželovi
@senselinka tak to je neuveritelne, mne sa nechce verit kolko radosti tu je dnes, velmi gratulujem a vsetky prsty budeme drzat tvojmu babtku, nech je silne a zdrave 🙂
@senselinka krásne len si po grcaní dobre umy zuby ze to sklovinu ničí som čítala 🙂 tak dobre pekne nás tu obštastnuj s name to dotiahneš do najpozitvnejšieho konca pekne nas neopust a pekne nás informuj 🙂
ps: takze tajnostkárka🙂
@zuzu1104 no, ja som to bola, ale asi mi rozumieš... 😉 Ten strach je obrovský, ale viera väčšia!!! Teda aspoň si myslím, že Dia myslela mňa 😝
A ja to musím povedať aj v robote, lebo budem na PNke až do materskej, chcem sa s nimi dohodnúť na systéme práce, že by som pracovala z domu, uvidím, či mi vyjdú v ústrety... No, do 13.12. mám čo robiť, aby som sa nezbláznila od strachu, ale ja to nebudem mať vyhraté kvôli mojej diagnóze až do pôrodu... No ale keďže my myslíme pozitívne, tak sa vlastne nemáme čoho obávať 🙂
@inngrid no ja som to už v podstate tušila 2 dni do zadu. Keď som začala revať pri seriáli Kosti, keď včera pridala Zuzka eden článok o tehotenstve, tak som tiež bučala ako taká krava 😀. A včera ráno mi hrozne smrdela chladnička a nemohla som zjesť paradajky, č mi tak smrdeli. No a ešte pred dvoma dňami som mala vražednú chuť na salko a to sa mi stalo aj pri predošlom tehotenstve, že by som zožrala aj dve naraz 😀
No a stále to pobolievanie v podbrušku a obrovské prsia, plné žíl so strašne citlivými bradavkami a ešte tie kríže. A dnes dobedu ma hrozne napínalo, žalúdok som mala ako na vode. Tak už som si bla na 90% istá, že sa niečo zadarilo a test to potvrdil
@senselinka a aku máš diagnozu ak to nie je tajné ja napríklad o tom nechcem hovoriť ale tiez to nebude lahké
@senselinka rozumiem ti úplne ani ja som nič nechcela hovoriť, ale nakoniec som sa neudržala 🙂 Ale v rodine nepoviem nikomu okrem manžela a mojich rodičov, budem ticho až kým doktor nepovie, že je to ok.
A to až 13.12 ideš na prvé sono?
Veľmi ti to prajem 🙂 posielam veeeľke objatie
@zuzu1104 ty vole, tak ja som nejaké 2 týždne pre tebou, ale tvoje príznaky ani zďaleka nemám 😀 😀 😀
Sa aj začnem báť pomaly 😝
@senselinka ale preeestaň , možno, že si niektoré príznaky nahováram, ale ako hovoríš ty, prsia, bruško a kríže sú isté. Teda u teba prsia a bruško
@senselinka to tešenie na grcanie ti verím, hovorí sa, že keď je v tehu žene zle, tak bábätku sa darí🙂. aspoň ja som si to pripomínala vždy, keď mi bolo najhoršie. a máme tú našu čerticu, s ktorou budete v nedeľu spoločne narodky oslavovať.
veľmi ti držím palce, aby si si toto tehotenstvo vychutnala až do úspešného konca a aby si v lete brázdila s bábätkom v kočíku po uliciach.
@inngrid mám hematologickú diagnózu, kvôli ktorej sme prišli o všetky štyri detičky, akurát to zistili až po treťom potrate...
Preto si pichám injekcie na riedenie krvi a k tomu musím brať ešte anopyrin, ktorý rozbíja krvné zrazeniny, ktoré sa mi tvoria, upchávajú cievy a bábätko odumiera. Volá sa to syndróm lepivých doštičiek a lekárka nám vyslovene povedala, že ak to nevyjde teraz s ich pomocou a pod ich "dozorom", už nemáme skúšať, ale máme začať uvažovať o adopcii... Takže pre nás je to obzvlášť citlivé a rizikové tehotenstvo.
No a preto musím ostať doma, lebo môj stav zhoršuje zvyšujúci sa adrenalín (vtedy sa doštičky viac lepia) a adrenalín sa (ako všetci dobre vieme) zvyšuje stresom a ďalej už asi ani nemusím pokračovať 🙂
@zuzu1104 nie nie, sono mám 31.10., ale 13.12. by mi mal končiť prvý trimester 🙂
@zuzik_24 to nomálne plný autobus návštev sa k vám chystá! máš sa čo obracať. my v nedeľu oslavujeme aničkine nar.s mužovou rodinou - 4 kusy a o týždeň prídu moji rodičia, sestra s rodinou, takže nás bude doma osem. aj prespia, tak to u nás bude ako v turistickej ubytovni🙂.
aspoň prídeš na iné myšlienky, nie?
@senselinka áno 😉
@senselinka tak už sa neviem dočkať kedy napíšeš, že je všetko v absolútnom poriadku 🙂 takže mne bude prvý trímester končiť teda 19.12 🙂 Pevne verím, že to tak bude a že budeme mať nádherné Vianoce
Tak babulky moje,clovek si zoberie pol dna volna a co sa tu hned nedocita! Dievcata, vsetkym tehulkam srdecne a potichucky gratulujem, posiela velikaaaaanske objatia kazdej z vas, aby sa fazuliatka dobre v bruskach ubytovali, aby tam pekne rastli, aby ste tehulkovanie dotiahli do uspesneho konca. Z celeho srdiecka vam to zelam, tesakujem sa spolu s vami. Juj az mi slzy do oci idu od stastia, ze sa vam zadarilo. 🙂
@inngrid trošku ťa vopred poučím ohľadne starostlivosti o zuby. mám zubára, pedant a perfekcionista, skvelý odborník. keď som začala mať pri Anik nevoľnosti s vracaním, išla som na prehliadku a pýtala sa na to, či si po vracaní hneď zuby umyť. povedal, že po vracaní min.30 min. určite nie kefkou, len riadne vypláchnuť. môže sa ústnou vodou. kefkou nie preto, lebo tie kyseliny zo žalúdka trošku narušia povrch skloviny, tam to ostane na chvíľku akoby otvorené, a keby sa kefkou čistilo, tak sa sklovina viac poškodí ako tým vracaním. preto najskôr riadne vypláchnuť a až po pol hoďke vyčistiť kefkou. zuby zatiaľ mám všetky🙂) ale možno keby si sa spýtala svojho zubáka, povie ti niečo úplne iné ako ten môj.🙂
dúfam, že nikto nie je po obede, aby neprešla chuť po tomto mojom príspevku 😝
Ach ženy, srdiečko bilo♥dostala som tehu knižku, 9tt 😉 som si povedala, že po dobrých správach si dám kolacik, tak teraz tu sedím a tlacim veternik 😀

@senselinka no moja drahá ďakujem ti veľmi pekne, ale čo to vidím, to je dnes krásna správa. Takže to si ty, čo si to tajila🙂
Tak želám, aby bábätko zdravúčko rástlo, budeš mamkou jupiii, teda budeme mamkami, musím myslieť pozitívne 🙂