Snažilky september 2013
Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....
@inngrid
@danielka20101989dadus ano je to take kludnejsie aj ked mi vlastne nic nepovedal ale injekciou urychlil moje cakanie. A nic v zlom, ale vasa spolubojovnicka necchem byt, lebo ked ja zacnem znova bojovat, vy uz davno budete tehulky. Tot moje rozhodnutie 😉
@zuzik_24 to poznám 😀 Noo,tak rychle vyzdraviet,veď musíme zachvilu Ježiškovi napísať,že k Vianociam chceme 2// iba, a že nič iné si neželáme ani,takže žiadne svetriky,voňavky ale poz. tehutest 😵 😵 😵 takže ryyyyychle liečiť 😀
@danielka20101989dadus za mna uz neterka napísala jeziškovi nakresila bociana a dava mito ze Inuška kreslila som Jeziškovi 🙂
@danielka20101989dadus ááá, tak jeden svetrík by sa snáď mohol pribaliť k tým dvom //, či? 😀
@vertyeux Ach tí naši chlapi 🙂
Žeby to až teraz na teba šlo Vladi? Zaujímavé, že si nevracala skôr. Ale aj mne je občas zle, zatiaľ som negrcala a dúfam ani nebudem. Skôr do obeda mi je nanič, potom poobede, keď už zjem obed, tak sa cítim fajn a tie halušky sa mi teda vydarili. Také fajne boli. 🙂
Kedy ideš na kontrolu?
@zuzu1104 fakt Zuzanka, som sa strašne bála, že príde niekto z rodiny, čo už nežije, alebo som si namýšľala všeliaké blbosti, že to je tam, toto je hentam, proste som ani spať nemohla a ak áno, tak len ak boli všetky svetlá zapnuté, ktoré mi ale samozrejme prekážali zaspať lebo som chcela tmu... proste des a hrôza... ☹
sa mi to hodne zlepšilo keď som bývala s bývalým, paradox je, že ma to odnaučil práve on, ale nie úmyselne... skrátka keď sme sa pohádali, išiel spať do obývačky a po nejakom čase sme sa tak odcudzili, že spával v obývačke stále... potom išiel zopár krát na chalupu, ja sama doma a tak postupne som sa odnaučila báť sa... 😅
ale mám aj teraz občas strach keď som v dome sama a polovička je na služobke, ale nedá sa to porovnať... 🙂

kys.knedlík z pekárne
160/240 ml mlieka
160/240 ml vody
1,5/3 KL soli
1/2 KL cukru
1/2 vajce
500/750 g hr.múky
1/3 resp.celá kocka droždia
2 pokrájané biele rožky
všetko naraz zmiešiť, kysnúť, potom 3-4 bochníčky, paríme 20 min. Pred "parením" necháme na doske podkysnúť ešte 10-15 min.
máme fintu fň, dno parného hrnca potrieť maslom, potom netreba knedlík dávať na utierku, neprilepísa a je mňam. po vybratí z hrnca ešte horúci knedlík potrieť maslom a hotovo. chladím na mriežke, aby neoslizol.
podľa mňa by to mohlo byť v pohode, aj keď nemáš pekárničku. výhodou je, že pomer jednotlivých surovín je nastavený tak, že som nikdy nemala ani riedke, ani husté cesto. takže názov by mohol byť kysnutý knedlík pre lenivé ženy🙂)
@zuzu1104