icon

Snažilky september 2013

tinky09
1. aug 2013

Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....

monika541
5. nov 2013

kys.knedlík z pekárne
160/240 ml mlieka
160/240 ml vody
1,5/3 KL soli
1/2 KL cukru
1/2 vajce
500/750 g hr.múky
1/3 resp.celá kocka droždia
2 pokrájané biele rožky
všetko naraz zmiešiť, kysnúť, potom 3-4 bochníčky, paríme 20 min. Pred "parením" necháme na doske podkysnúť ešte 10-15 min.

máme fintu fň, dno parného hrnca potrieť maslom, potom netreba knedlík dávať na utierku, neprilepísa a je mňam. po vybratí z hrnca ešte horúci knedlík potrieť maslom a hotovo. chladím na mriežke, aby neoslizol.

podľa mňa by to mohlo byť v pohode, aj keď nemáš pekárničku. výhodou je, že pomer jednotlivých surovín je nastavený tak, že som nikdy nemala ani riedke, ani husté cesto. takže názov by mohol byť kysnutý knedlík pre lenivé ženy🙂)
@zuzu1104

inngrid
5. nov 2013

@tamarka9 tak verím Tami, ze aspon pre tvoj klud to bolo super, drzím palčeky nech uz to dopadne tak či tak zdravie je na nezaplatenie ver ze viem čo hovorím 🙂
ked tak budeme snaziť spolu neboj nič večné bojovníčky!!! 🙂 I ked ja nejako tak dufam ze sa zadarilo 🙂

danielka20101989dadus
5. nov 2013

@tamarka9 dobre,že si šla,aspoň budeš v piatok vediet čo a ako ,a my tiež 😉
@monika541 jaaaj,tak je jasne,že pokom to tá Anička má 😀

zuzik_24
5. nov 2013

@monika541 nechala som mu, za dobre už sme, ale tak on má stále potrebu to "doriešiť" no nie je čo, ale zatiaľ sme za dobre 😉
by ma nahneval, ak by v tom pokračoval, by som ho "pretiahla" lopatou po chrbte a zakopala na záhrade ak by s tým neprestal 😀 😀 😀

tamarka9
5. nov 2013

@inngrid
@danielka20101989dadus ano je to take kludnejsie aj ked mi vlastne nic nepovedal ale injekciou urychlil moje cakanie. A nic v zlom, ale vasa spolubojovnicka necchem byt, lebo ked ja zacnem znova bojovat, vy uz davno budete tehulky. Tot moje rozhodnutie 😉

inngrid
5. nov 2013

@tamarka9 keby si chcela mať pravdu Tami ach jaj keby ta pan boh vyslišal ja uz niekedy myslim ze sa ani nedočkám pride mi to az neuveritelné mat take štastie a mat zdravé krásne dieta a počat ho a ešte aj teraz do vianoc
ako vo sne
ved ja uz o tom snívam :(

danielka20101989dadus
5. nov 2013

@zuzik_24 to poznám 😀 Noo,tak rychle vyzdraviet,veď musíme zachvilu Ježiškovi napísať,že k Vianociam chceme 2// iba, a že nič iné si neželáme ani,takže žiadne svetriky,voňavky ale poz. tehutest 😵 😵 😵 takže ryyyyychle liečiť 😀

tamarka9
5. nov 2013

@inngrid no clovek sa aj snazi byt nohami na zemi a mylsliet racionalne ale ide to vobec??? Ja tiez budem ako na ihlach pokial nebude verdikt jasny a tiez sa mi az verit nechce ze by sa nam podaril taky zazrak. Ale ono to asi ide kedze zeny okolo nas tehotneju 😉

inngrid
5. nov 2013

@danielka20101989dadus za mna uz neterka napísala jeziškovi nakresila bociana a dava mito ze Inuška kreslila som Jeziškovi 🙂

inngrid
5. nov 2013

@tamarka9 oto viac ma to sužuje

zuzik_24
5. nov 2013

@zuzu1104 aha, no tak to sa potom nedá, to mi je jasné... ☹

zuzik_24
5. nov 2013

@zuzu1104 dakujem Zuzka, aj Tebe dobrú chuť k haluškám 🙂

zuzik_24
5. nov 2013

@inngrid lepšie Ingridka, ďakujem. 🙂

zuzik_24
5. nov 2013

@vertyeux prídem, nemám s tým problém 😉

zuzik_24
5. nov 2013

@inngrid Moni k tomu robí opekané zemiaky, ja som to jedla len tak a bolo to mňam 🙂

tamarka9
5. nov 2013

@inngrid jooj neboj, dedusko v nebicku uz lobuje za fazulku 😉

inngrid
5. nov 2013

@tamarka9 jaj dufam moja lebo mam starch aj ked sa ho snazím potlačiť ale bojím sa, bojím sa ist na kontrolu čo mi povie som si povedala ze skúsim vydrzat do konca roka zatial to ide

@zuzik_24 som rada, ze lepšie 🙂 len pekne veget!!!

inngrid
5. nov 2013

@zuzik_24 a kolko si davala toho +- syr eidam si strúhala?

monika541
5. nov 2013

@zuzik_24 syrové pagáče sú mňam aj bez zemiakov, čo sa budeš🙂. Som rada, že sa recept osvedčil🙂, aj že sa s ddrahým nehnevate. Môj mm je v poslednom čase dáky samonas.rný, má toho v práci Veľa a si to potom ja odskacem ☹ . A samozrejme, neradno mu siahať na jeho plány 😉

zuzik_24
5. nov 2013

@danielka20101989dadus ááá, tak jeden svetrík by sa snáď mohol pribaliť k tým dvom //, či? 😀

zuzu1104
5. nov 2013

@zuzik_24 to faaaakt a presne aj ja som hocičo videla a aj hocičo vidím, čo ma dosť desí, ale od kedy mám manžela je to lepšie, cítim sa bezpečnejšie, horšie je, keď ide na služobku, vtedy sa cítim zle, keď idem spať.Tebe sa to teraz zlepšilo, keď už si staršia?

zuzik_24
5. nov 2013

@inngrid vegetím, aj za všetky čo ste v práci 🙂

inngrid
5. nov 2013

@zuzik_24 ja by som chcela uz končit ale ešte musím zajtra mam nejaké reporty :(

zuzik_24
5. nov 2013

@inngrid asi 30dkg syra nastrúhaš (eidam, alebo čo ľúbiš) na hrubo, pripravíš si 3 vajíčka, z bielkov vyšľaháš sneh, potom primiešaš žĺtka, dáš trošku vegety, pridáš syr a ak je to riedke, pridáš strúhanku, ale nie moc. A potom len na oleji opražíš, hotovo, môžeš mlsať 🙂

zuzik_24
5. nov 2013

@monika541 pampúšiky sú naozaj skvelé, budem robiť určite často 🙂
počuj, nemá ten Tvoj MS keď je taký nadudraný? Lebo ja mám pocit, že tí naši chlapi buď majú PMS alebo priamo MS 😀 😀 😀

inngrid
5. nov 2013

@zuzik_24 ok skúsim to urobiť 🙂

zuzu1104
5. nov 2013

@vertyeux Ach tí naši chlapi 🙂
Žeby to až teraz na teba šlo Vladi? Zaujímavé, že si nevracala skôr. Ale aj mne je občas zle, zatiaľ som negrcala a dúfam ani nebudem. Skôr do obeda mi je nanič, potom poobede, keď už zjem obed, tak sa cítim fajn a tie halušky sa mi teda vydarili. Také fajne boli. 🙂
Kedy ideš na kontrolu?

zuzik_24
5. nov 2013

@zuzu1104 fakt Zuzanka, som sa strašne bála, že príde niekto z rodiny, čo už nežije, alebo som si namýšľala všeliaké blbosti, že to je tam, toto je hentam, proste som ani spať nemohla a ak áno, tak len ak boli všetky svetlá zapnuté, ktoré mi ale samozrejme prekážali zaspať lebo som chcela tmu... proste des a hrôza... ☹
sa mi to hodne zlepšilo keď som bývala s bývalým, paradox je, že ma to odnaučil práve on, ale nie úmyselne... skrátka keď sme sa pohádali, išiel spať do obývačky a po nejakom čase sme sa tak odcudzili, že spával v obývačke stále... potom išiel zopár krát na chalupu, ja sama doma a tak postupne som sa odnaučila báť sa... 😅
ale mám aj teraz občas strach keď som v dome sama a polovička je na služobke, ale nedá sa to porovnať... 🙂

zuzik_24
5. nov 2013

@inngrid ja vlastne pracujem aj tak, furt visím na notebooku, či nepríde nejaký mail, čo musím poriešiť... ale tak lepšie sa rieši spod deky ako sedieť v kancli, no nie? 😀
a ty pekne porob čo treba a potom už zase bude voľnejšie, držím palčeky, nech to rýchlo porobíš 😉

zuzik_24
5. nov 2013

@inngrid urob, ochutnaj a podaj hlásenie ako chutilo a daj vedieť aj Monike, je to jej receptík 😉