Snažilky v roku 2015
Ahojte dámy 😀 založila som túto diskusiu lebo som chcela vedieť či je to aj u vás tak ako u mňa. Po dlhom premýšľaní sme sa s mojím priateľom dohodli že chceme bábätko v budúcom roku...t.j. že sa budeme snažiť od začiatku roka ale nebudeme tlačiť na pílu no a po lete by sme do toho šli na plno tak aby z toho niečo bolo 😀 😀 😀 teda pokiaľ sa dovtedy nezadarí 🙂 a teda by som sa chcela spýtať čo si o tom myslíte či je to dobrý nápad a či je tu niektorá ktorá to ma podobne ako ja...len dúfam že niesom sama 🙂 🙂
@puffu no, to y by bolo super keby mas matersku z uk, pride mi to celkom aj logicke, ed tam tak dlho pracujes ;)
Ja presne aj pre to menim robotu, kvoli vyssej materskej ;)
No my tiez tak koncom minuleho roka sme davali pozor, tyzden pred, tyzden po, teraz tak par dni pred a par dni po, ja meriam zo zvedavosti ovu testami ;) teraz ale asi sa vratime k tomu variantu tyzden/tyzden kvoli skusobnej dobe ;)
Urxite budu oba varianty super ;) ked ste zdravi tak nemoze byt ziadny problem ;)
@sabinka123400 ja tam nieco vidim 🙂
@sabinka123400 ja tam tiez nieco vidim ;) skus o dva dni ;)
@sabinka123400 je to jasne, podarilo sa. Blahozelam
@littledesire ano bolo by to urcite super, dokazali by sme z toho vyzit aj na chod domacnosti, urcite pokial budeme moct vyuzit a bude sa to nejako dat zariadit tak to vyuzijeme, moja sesterka to tiez tak riesila ale to bolo este pred 3 rokmi, zakony sa stale menia tak uvidime ked to bude aktualne..
ja viem presne kedy mam ovulku, dopredu to samozrejme neviem ale uz ked ju mam tak viem ze je tu a vacsinou mam na 15-16den od prveho dna ms a ms vacsinou dorazi 17dni po ovu, aspon takto to mam posledne mesiace co sa sledujem..ked budes mat v novej praci vyssi plat tak to je pre matersku iba dobre.ostavas stale v tej istej firme a iba ides na vyssiu poziciu alebo uplne ina firma, iny ludia atd?
@sabinka123400 pozitivny..blahozelam...ja som mala este slabsiu ciarku a bola som
@puffu no ved ked budes tehu, pozistujes ;)
Ja co sledujem tak mam vzdy na 17ty den ovu a 14 dni potom dostavam ms ;) zvlastne ako sme kazda ina, iny organizmus ;) som to sledovala a aby som vedela cca a aj aby som otestovala gynex;)
Uplne iny zamestnavatel, uplne ini ludia ;) ina praca resp. navrat k tomu co som robila pred touto robotou ;) tak sa tesim, v tom time mam aj brata takze fajne, tesim sa ;)
@littledesire gynex si idem kupit aj ja, koncom februara ideme na sr tak si ho prinesiem do uk, ja som sa niekedy vobec nesledovala ale co sa sledujem a vsetko si pisem tak uz priblizne viem co a ako, napriklad 5-6 dni pred ovu mavam strasnu migrenu, den pred ovu nemozem spat.. ale tento mesiac to bolo nejake cudne..:D migrena ziadna, podbrusko boli vkuse minimalne tyzden, pred dvoma dnami som mala ovu, od vcera vecera a dnes cely den ma opat boli podbrusko vkuse a rano som mala zase ovu hlien tak nechapem.. dufam ze sa mi zase ms nerozhadze hore dole..
tak to je super ze sa tesis a budes tam mat aj brata..🙂
my tiez niekedy cez leto budeme snazit.... Zatial mame este nejake plany, musime nasetrit co najviac penazi,.. mam uz tridsiatku na krku,tak uz by sa aj patrilo...
@puffu inak ja tiez, co som sa zacala sledovat, zistujem ze ked mam ovulku, mam migreny, nemozem spat a casto ma boli zaludok a je mi zle...
@puffu a vy planujete dieta vychovavat v UK ci na sr? Lebo ja som tiez v UK a stale nie som rozhodnuta...
@puffu dufam ze gynex ti pomoze ;) aj ked ten pan z regeneracneho centra mi niekolkokrat opakoval, zehlavne treba upravit myslenie a emocionalne prezivanie a seba .. ze gynex je len taka barlicka ktora ma k tomu dopomoct... ale ked tak nad tym popremyslam tak pocas uzivania gynexu som sa citila tak vnutorne psychicky lepsie ako bez neho ;)
Take priznzky zase ja pred ovu nepozorujem , alebo som si ich aspon nevsimla ;)
mozno budes mat ovu dvakrat ;)
Na robotu sa tesim lebo my sa s bratom furt tak nejak nasledujeme ;) v mojej byvalej robote som robila, potom dosiel on, ja som zmenila kde som teraz a za 3 mesiace dosiel on tiez do toho timu kde som. Teraz vsak odisiel on prvy a idem ja za nim heheh ;)
@zuzulik1234 jaaj o tych nevolnostiach ani nepisem..:D mne je tle a mam zaludok ako na vode aspon 3 tyzdne v mesiaci..ale za tie roky som si na to uz zvykla a uz aj muz vie ze musi nabalit vela vody ked niekam ideme..migrenu mavam mozno iba posledne 2 roky ale uplne hrozne cosi, tabletky nezaberaju, len lezacie v tmavej izbe ako tak pomoze ale citala som ze zuvanie klincekov tiez trochu ulavi tak nabuduce chcem vyskusat ..🙂
my sa chystame vratit na sr, okolo 30-31tt, ale uvidime ako to budem znasat, materska je od 30tt tak neviem ci budem moct pred nastup na matersku dat este 2 tyzdne dovolenky alebo neviem, planujeme ist domov autom takze nejako nebojim, kebyze ideme letecky tak by som isla okolo 26tt-27tt, deti tu vychovavat urcite nechceme, aj sme zvazovali zeby sme mali prve tu a otehotniet tu aj s druhym ale nam sa to neoplati kedze si teraz kde pracujeme neplatime ani ubytko a stravu tak 20% a ked budem na materskej tak tu ostat nemozeme a platit si najom a vsetko sa nam neoplati
@puffu no vidim,ze to mas do detailov premyslene 🙂), ja takisto a tiez rozmyslam, ci tu zostat a ked pojdeme na sr, ci ist lietadlom alebo autom... autom asi nie, lebo je to dlha cesta a moze sa stat hocico a zase lietadlom sa bojim ist,lebo lietanie dost zle znasam takze neviem... ale chceli by sme tu zostat, kym to male bude mat tak 3-4 mesiace a potom odist nastalo domov, aj kvoli materskej tu v UK, lebo na sr na matersku nebudem mat narok.. len na pridavky na dieta a to bude bohuzial akurat tak na plienky.... Neviem si predstavit tu vychovavat dieta, lebo doma je doma, mam tam rodicov, mamu, ktori mi pomozu a asi by zle znasali,keby mali prve vnuca tak daleko a chcem,aby ho videli vyrastat... A co pocujem o tych socialkach, ako beru deti ludom, tak mi je zle.... takze to nehrozi, aby sme tu zostavali....
@littledesire Robil mi klasicky ultrazvuk cez posvu, to mi robi kazdy rok a odobera vzorku krcka... No a tam videl, ze jeden vajecnik je mensi a vystelka maternice na nic. Lebo som sa stazovala, ze furt mam take hnede spinenia, no niekedy az take silne, ze musim mat normalnu vlozku. Najskor sme skusali prirodne liecivo, nepomohlo. potom dal utrogestan. No niekey uz tyzden pred mens spinim a krvacam. Niekedy len 3 dni a teraz az 9 dni! A dost silno, ale vzdy len hneda krv. Ale ja si myslim, ze su to u mna aj stresy. Lebo jeden cyklus uz bol dobry a to akurat ten mesiac, co som mala pohodicku a december bol hroza a najmä pred vianocami a hned pocas sviatkov som spinila.
@mikema aha aha, dakujem za odpoved.... no toto, ze vsetko je o psychike.. moze byt ze aj tymi stresmi .. tak snad branim utrogestanu sa to potom zlepsi ..
@domka104 ja vidim aj na tom dnes rano lenze sa bojim ci to je ozaj tak...vie mi ti dojtor zistit uz teraz??? Nebude tam nejaky problem ked je taka slaba???
@sabinka123400 dr.este.neuvidi nic, jedine z krvi a to.je zbytocne podla mna...si urcite tehotna, aj slaba ciakra je pozitivny test...
@littledesire tak to mas super ze sa takto nasledujete a jeden druhemu pomahate, aspon vies z prvej ruky co ta tam caka, aky je kolektiv atd a ak bude treba s niecim pomoct tak na brata sa mozes spolahnut..🙂
ja by som sa chcela v buducnosti venovat detom, ci uz praca ucitelky v ms, alebo na zakladke 1-4 ale dost ma laka aj praca s chorymi detmi, v nejakom specialnom centre atd ale to je este otazka dalekej buducnosti..:D, najskor mi treba VS spravit a potom sa mozem dalej realizovat...
@puffu njn 🙂 ty si taky typ .. v dobrom myslim, taky socialny, co by robil s detickami, staral sa a tak ze? 🙂 Kedze to robis aj teraz , len nie s detickami tak usudzujem 🙂
no uvidime ze jak co bude tento rok a ako vyjde 🙂 dufam, ze vsetkym nad nase ocakavania 🙂
@zuzulik1234 ani ja si tu neviem predstavit vychovavat deti, preto chcem odist domov este pred porodom, bolo by to pre nas aj komplikovane kupovat vsetko v uk a potom stahovat sa to neoplati a zase kupovat nasledne vsetko na sr..my chceme ist autom lebo sa chceme zastavit u znamych v nemecku, to je neviem ci 6-7 hodin od nas a potom dalsich mozno 6-7 hodin je do rakuska a tam mame svagrinu a ostaneme u nej a od nej je to uz se o cosi blizsie k nam takze by to malo byt ok, ale uvidime ked budeme v tom ze ako to vsetko budem znasat...
kazdopadne si myslim ze je lepsie odist uz pred porodom kedze male deti dost zle znazaju lietanie, myslim ze by sa ani nemalo do 3 mesiacov lietat s nimi, ale bezne vidim po letiskach male babatka tak to nie je urcite zdraviu skodlive iba na ich usi kedze sa nevedia vyrovnat tak rychlo s tlakom ..a v ktorom meste ste?
@littledesire ano..:D mna to vzdy tahalo tymto smerom hoci som sa niekedy za to hanbila ze ucitelka..:D, potom som chcela robit sama na seba ale po neuspesnych pokusoch z minulosti a ze zijeme v takom kraji akom zijeme sa podnikat neoplati, treba velky pociatocny kapital a u nas navratnost velmi pomala takze radsej investujem do vs, titul mi uz ostane a mozem sa realizovat potom dalej ..
aj ja verim ze rok 2015 vyjde nad nase ocakavania..🙂 my ideme o 48dni na sr, budeme krstni rodicia takze sa tesime, vcera nam volal bratranec ze asi bude bejky na ceste ze bude svadba tak sa to u nas stehotnieva v okoli, v novembri aj dobra kamaratka nam oznamila tehotenstvo tak sa z toho tesime, len si to este musim s nou vybavit lebo sme sa dohodli ze deti robime tento rok a ze budeme kocikovat spolu..:D ale nie..tesim sa ze im to vyslo, ale sranda lebo v tom case ked sme o tom kecali uz bola v tom len o tom este nevedela..🙂
@sabinka123400 a kolko dni ti meska ms? podla mna doktor ti uz z krvi zisti ze si tehu ale ak ti ms nemeska aspon tyzden a viac tak sa s tebou mozno ani bavit nebude, budes musiet cakat..ale kazdy dr je iny a kazdy pristupuje k tomu inak..
@sabinka123400 tak to je jasne... 🙂 gratulujem...a pekne tehulkovane zelam 🙂
@sabinka123400 super krásne gratulujem.
Blahoželám všetkým tehotným žienkam, my sa s manželom snažíme už dlhšie, intenzívne boli hlavne Vianoce 😉, tak dúfam, že to vyšlo a budeme sa čoskoro tešiť! Dnes som mala dostať ms a nič, žiadne príznaky, tak snáď.... 🙂
Dakujem moccc baby. Budem sice na to sama ale mam 21 a vek uz na to je aj ked viem ze moja mamina a rodina mi pomozu...

@littledesire vies co netusim kolko to je pre pristahovalcoch, nieco sa mi mari ze 2 roky ale nie som si ista, u mna bude iba ten problem ze chcem rodit na sr a aj pocas materskej chcem byt v uk, ked som zistocala asi pred rokom nejake info tak materska v uk bola viazana na zdravotne poistenie a na odpracovane roky, nie na to kde tu matersku budem travit s dietatom takze uvidime ale bolo by to super, kedze tu mam celkom slusny plat a na sr by som mala narok iba na rodicovsky prispevok
ono ten termin odchodu je iba orientacny, uvidime podla tehotenstva, dufame ze tento rok zakoncime 2v1, zatial na to nejako netlacime, pred 7mesiacmi sme si davali pozor tyzden pred ovu a tyzden po ovu, teraz to je 5-6 dni pred ovu a 2-3dni po ovu, takze sa nejako netrapime tym aj kebyze som dalsi mesiac tehotna a ideme domov este tento rok, nejako by sme sa uz prisposobili.. kazdopadne sa tesime na tento rok..🙂 minulorocne zavazky co sme si dali sa nam splnili, dokonca sme stihli spravit o trosicku viac a tento rok sme si dali to ze prizemie domu bude dokoncene a prirastok do rodiny na ceste tak verim ze sa nam to podari splnit..🙂 uvidime co bude jednoduchsie..:D ci to zariadovanie alebo plodenie