Snažilky v roku 2015
Ahojte dámy 😀 založila som túto diskusiu lebo som chcela vedieť či je to aj u vás tak ako u mňa. Po dlhom premýšľaní sme sa s mojím priateľom dohodli že chceme bábätko v budúcom roku...t.j. že sa budeme snažiť od začiatku roka ale nebudeme tlačiť na pílu no a po lete by sme do toho šli na plno tak aby z toho niečo bolo 😀 😀 😀 teda pokiaľ sa dovtedy nezadarí 🙂 a teda by som sa chcela spýtať čo si o tom myslíte či je to dobrý nápad a či je tu niektorá ktorá to ma podobne ako ja...len dúfam že niesom sama 🙂 🙂
Ahojte, zatial som len citala prispevky "snazilky 2015", tiez medzi ne patrim, ale uz 4 dni mi meska... minuly mesiac to bolo len spinenie asi dva dni. Aj prsia ma bolia a v podbrusku uz asi 5 dni. Asi si urobim test (moj prvy v zivote). :D Tak uvidim...
Dievčat,mamičky,sestre zistili zlú zrazanlivost krvi,a že kvôli tomu nevie donosit dieťa...dvakrát potrátila bohužiaľ...poslali ju na vyšetrenia a na výsledky sa čaká mesiac...čo myslíte dá sa to riešiť a že dieťa donosi??má niektorá skúsenosť??dakujem
@janinsita No moc som ti nepomohla 😀 Ale tak moj lekar minule vravi, ze ako mi sliznica pekne rastie, to bolo asi v polke cyklu, tak si myslim,ze ked je mens a sliznica sa odplavi, tak to tiez lekarka musi vidiet, ci nie? A ak vidi, ze sliznica este velka, tak asi treba vyvolavacku... Ale tehu nie si isto hej?
@janinsita To ti verim! A skusila si bylinky? Ja viem, ze mnohe na to moc neveria, ale stale citam a pocuvam, ako to mnohym pomohlo a ja som teraz pila alchemilku a ovu sa mi posunula trochu dopredu a zlepsil sa mi hlien. Urcite to nie je nahoda... A vraj prave alchemikla velmi pomaha pri nepravidelnych cykloch a je to takzvana bylinka plodnosti. A cajik z nej mi velmi chuti... Tak skus takto. Niekedy priroda pomoze viac, ako lieky...
@dafnia ahoj ja tiez dnes 4 den meskam uz si kadeco nahovam uz ma boli brucho ako pri mrche asi 2 dni krize a neviem co a test biely nechapem to neviem ci je mozne po meskani aby neukazal ani ducha :(
Pridávam sa ku vám 🙂 aj mi sa od tohto mesiaca snažíme
@bandikovajana ahoj. Mne sa duch ukazal na 35dc! Mala som nik netusi preco posunutu ovulaciu..tak, ano, teoreticky je mozne, ze ti este ducha test neukaze. Mne behalo po rozume kadeco, ked mi meskala a test nic. A som v 6tt, podla poslednej ms by som mala byt na konci 7.tt. Ved skok k dr. Ja som sa tak objednala a az potom som nasla // a k dr som bezala s pozitivnou spravou 🙂 drzim palce
Babenky aj ste niektorá užívala dlho antiku
@janinsita ano mimo cyklu. Teda tyzden pred mens. NO po antikoncepcii to obcas trva, kym sa telo normalizuje. Kedy si vysadila antikoncepciu?
Inak uz prestavam citat veci o tehotenstve a otehotneni. Dnes som sa docitala: pravdepodobnost, ze zena otehotnie aj ked ma sex v spravnu dobu: 20-25%. A pritom vraj 70% oplodnenych vajicek sa nevyvyjaju a proste odidu s mens.krvou. A v priemere je vraj babo z kazdeho 10. Oplodneneho vajicka. Samozrejme ze to je priemer, cize u jednej to moze byt uz prve vajko u inej az 30. Ale aj tak ma to frustruje. Vraj 60% zien otehotneju do pol roka. To len kusok viac ako polovica. Fakt uz necitam. Sproste statistiky. Ako je mozne, ze je tolko ludi na svete, ked je to vsetko take komplikovane? 😀
Žienky, my sme sa snažili rok a nič.pridruzili sa mi k tomu aj komplikacie v štýle nekončiacej menštruacie a kedze doktorka ma pol roka nevedela dat do poriadku rozhodla som sa navštivit sanatorium v MT a nebanujem. Dali mi do poriadku cyklus,zistili PCO a zacali ma liečit. Doktorka mi povedala, ze sme sa mohli snazit akokolvek ale neboli by sme uspesni. Niekedy je lepsie navstivit odbornika ktory vyvrati alebo potvrdi vase obavi. Po pol roku liecby sa tesime na nase vytuzene babatko. Este sice nie sme na konci nasej cesty,ale ja verim, ze vsetko dobre dopadne. Drzim vam palceky ;) a hlavne nevzdavajte sa.
@mikema vysadila som pred vyše rokom a 8rokou som brala.. Tak aj ja čítam všeličo, čo by mi mohlo pomôcť, ale netreba to preháňať. Mám kamošk, ktorej povedali že ak otehotnenie bude to zázrak nakoľko nemala memenštruáciu, ani ovu a už čaká 2babo. Povedala mi že nemyslela na to,proste brala to buď alebo,,, takže niečo na tej psychike bude
@migrificka držím palce, chcem sa opýtať dala si veľa peňazí V tom sanatórium, ďakujem
@janinsita ...mala som rovnake obavy ako ty,ale zdravotna poistovna skoro vsetky veci preplaca. Jedine co som platila bolo na zaciatku spermiogram manzela a moj hormonalny profil cca 17€ (kvoli stanoveniu diagnozy)a potom uz nic, vlastne az na konci za tehotensky ultrazvuk a obrazok babatka. Teraz ma u nich vyradili nakolko potvrdili zivotaschopne babatko a tak idem spat ku svojej gynekologicke. Su tam uzasni ludia.vsetko krasne vysvetlia a vopred ta upozornia aj na pripadnu platbu. Bola som spociatku na pochybach ani manzelovi sa tam nechcelo,ale teraz banujeme ze sme tam nesli skor. Niekedy skratka treba vyhladat pomoc a do sanatoria chodi v dnesnej dobe strasne vela ludi. 🙂
janinsita ja som vysadila HAK v decembri a brala som ju asi 5 rokov, tak mozno aj preto neprichadza menstruacia, v januari som mala len taku cudnu trojdnovu a to skoro nic, tak neviem
@migrificka no ja ešte počkám a uvidím,ak nič tak to budem riešiť takto isto, ďakujem za informácie
@migrificka chcem sa ešte opýtať akú liečbu ti dali a či ťa do toho centra poslala doktorka, alebo si šla sama
@janinsita No na tej psychike je naozaj moc. Ale niekedy je fajn verit aj prirode a preto som sa dala na bylinky, predsalen nasi predkovia s tym dost poliecili... Ale je pravda, je vela zien co neotehotneju, lebo su v strese.Moja byvala suseda 10 rokov neotehotnela, tak si adoptovali babo a ked ho dostali, do 3 mesiacov bola tehu. Tak ma teraz 2 synov 😀 😀 😀 A takych pripadov je naozaj viac nez dost na svete... Preto sa snazim nad tym moc nestresovat a najmä nemenim svoj zivotny styl. Lebo niektore zeny prestanu sportovat, aby sa plod mohol dobre usadit. Mnohe prestanu chodit "hyrit", mnohe sa vzdaju vsetkeho, co by sa nemalo az pocas tehu, no to by mna napr. strasne stresovalo. Takze zijem ako vzdy, akurat fajcit som prestala, ale to som planovala uz velmi davno a bolo to dost spontanne, to ze som prestala. Ale inak vsetko po starom. Nech nemyslim stale na to, ze chcem otehu...
Ja som inak brala antikoncepciu asi 6 rokov a predtym tiez este nejaku dobu. No a po vysadeni som asi o 2 mesiace bola u doktora a uz mi normalne rastli vajicka, dokonca vravel, ze ich dozrieva riadne vela, ze aby som si davala fakt pozor... 😀 No co by som teraz za to dala. Vzdy som myslela, ze sa vyzleciem a budem tehu a s dvojcatami... A teraz prebehli 3 cykly ani neviem ako a nic. Ale tak mozno bude nas 4. teraz stastnym... 🙂

@mikema ja som krvacala len pri cikani a to len trolinku,ale bola to krv a to bolo všetko inak som len spinila, trvalo to 5dni, tak neviem, či mám ísť na vyvolavacku, doktorka má týždeň voľno takže neviem.mám nepravidelný menzes, preto mi dala dusthapon, pijem aj alchemilku, aj inofolic