icon

Snažilky v roku 2015

2_ika_2
18. dec 2014

Ahojte dámy 😀 založila som túto diskusiu lebo som chcela vedieť či je to aj u vás tak ako u mňa. Po dlhom premýšľaní sme sa s mojím priateľom dohodli že chceme bábätko v budúcom roku...t.j. že sa budeme snažiť od začiatku roka ale nebudeme tlačiť na pílu no a po lete by sme do toho šli na plno tak aby z toho niečo bolo 😀 😀 😀 teda pokiaľ sa dovtedy nezadarí 🙂 a teda by som sa chcela spýtať čo si o tom myslíte či je to dobrý nápad a či je tu niektorá ktorá to ma podobne ako ja...len dúfam že niesom sama 🙂 🙂

littledesire
4. jan 2015

@puffu ano upravil.. ja za seba mozem gynex len odporucat.. mozes si skusit porovnat zlozenia, ja som chcela nieco prirodnejsie. Neviem ale co obsahuje inofolic..nikdy som ho nebrala, aj ked som tiez citala info ze upravuje cyklus, ale ze pre baby co maju pravidelny nie je inofolic celkom dobry lebo ako keby im ho rozhadzal , vyzera ze posobi opacne 🙂 gynex mozu aj baby s pravidelnym... ale skus si pozistovat info, co obsahuju a mlzes vyskusat ;)

butterfly333
4. jan 2015

@littledesire aj ja som dávala môjmu mm gynex aj ked mu nechuti no neprotestuje. 😀

littledesire
4. jan 2015

@butterfly333 no, ja robim mojmu v ppohari s vodou a sirupom, len malicko v pohari a potom dopustam do plna vodu... vypije bez reci lebo je tam sirup a dodrzi aj pitny rezim hehe ;) alebo rozmiesam gynex v cistej vode a pridam sumivy multivitamin a to uz potom vobec neciti .. aj ja pijem gynex rozpusteny v plnom pohari vody.. ;)

butterfly333
4. jan 2015

@littledesire inofolic obsahuje kys listovu a Inozitol je to vitamín B.

littledesire
4. jan 2015

@butterfly333 no cize vlastne ziadne preparaty a vytazky z rastlin.. ;)

littledesire
4. jan 2015

Baby, myslite ze mozem zacat brat gs mimistar uz teraz ci je este zbytocne skoro ked tak april,maj az zacneme ..?

mikema
5. jan 2015

@littledesire ja beriem kyselinu listovú už od októbra a sice sme začali snazilkovat už V novembri ale to som vedela,že šanca takmer žiadna lebo zdravotné problémy... A som čítala že napr. tá kyselina sa odporúča už tri mesiace pred začiatkom snazilkovania...

littledesire
5. jan 2015

@mikema hm, hej tie tri mesiace viem.. 🙂 asi je teda jedno ci zacnem teraz ci aj vo februari .. 🙂 mozno cim dlhjsie tym lepsie 🙂 ok dik

puffu
5. jan 2015

@littledesire a je gynex bezne dostupny v lekarniach alebo to treba objednat cez net? Citila si ucinky hned, mysim tym hned prvy mesiac ti to upravilo ms alebo az napriklad po 3 mesiacoch uzivania a pod.?
Ja planujem zacat s kyselinou listovou tiez len este neviem kedy...asi az niekedy od konca jari..ale celkovo sme s muzom zacali asi pred dvoma rokmi s lepsim stravovanim, skoro ziaden chlieb,muka, cestoviny..ak ano tak iba v malych mnozstvach a prilohu sme vymenili za viac zeleniny, samozrejme teraz cez vianoce sa to nedalo dodrziavat..:D a prestali sme aj fajcit co nas tesi najviac... 🙂

mikema
5. jan 2015

@littledesire podla mna to je ok ked zacnes uz teraz. Telo si pekne urobi zasoby a hotovo. 😉

pitufinka
5. jan 2015

Baby som 10 dpo a mam 16 mm sliznicu, nejaká žena mi tu pisala že to nie je dobre (lekárka mi nespominaala nič ešte nemám výsledky z HP a sterov) - neviete nieco bližšie mi k tomu povedať?🙂

littledesire
5. jan 2015

@puffu gynex nie je bezne dostupny v lekarnach. Kupis ho napr. v regeneracnom centre ezofit na Komenskeho v Kosiciach 🙂 alebo cez net.Upravil mi hned ked som ho brala.. august 37 dnovy cyklus, speptember 37 dnovy. dostala som kramy tyzden po vyvolavacke, a zacala som brat hned gynex. dalsi v oktobri cyklus 30 dnovy a tak to ide az do teraz 🙂 my sme tiez s mm zacali sa zdravsie stravovat, zacali sme cvicit v posilnovni s trenerom, ja chodim na fyzioterapiu, doma bicyklujeme a chodime aj na prechadzky 🙂 Sladke sa snazime vylucovat, muku som vymenila za celozrnnu spaldovu, viacej ryb, viacej bielkovin, viacej zeleniny 🙂

@mikema okej, prehovorila si ma :D:D:D dnes je pondelok, zacnem od dnes 🙂

lenka369
5. jan 2015

ahoj snazilky. tak pridavam sa kvam. mam uz jednu dcerku dvojrocnu, teraz v decembri som bohuzial potratila v 9tt....tak teraz cakam kedy mi nabehne cyklus a mozme zacat znovu snazilkovat.a dufam ze tento krat s uspesnym koncom.

Vidim ze sa bavite o vitaminoch ja som prave pozerala na vitaminy Jamieson Prenatal, zvažujem ze si kupim vyzeraju ze maju dobre zlozenie.

adamkohlusko
5. jan 2015

@lenka369 aj my sme teraz v decembri skoncili v 9tt,co ste mali?my anembryomolu... ☹ 22. som isla na prijem a 23.rano domov...smutne vianoce,ale mame dve zdrave deticky a tak sa tesim a dakujeme tomu niekomu tam hore,ze nam boli dopriate aspon oni 😵

my tiez ideme snazilkovat tento rok,mame dve zdrave deticky a este by sme chceli jedno,len este ma zhruba v polke januara caka doktor a uvidime,co povie,kedy asi zacat a tak,tatino nam pracuje v zahranici,tak uvidime 😒

puffu
5. jan 2015

@littledesire vdaka za info..🙂 asi kupim cez net...ja cvicim iba doma, bodyrock, do fitka sa mi chodit velmi nechce lebo tym ze pracujeme kazdy den, fitko je tak priblizne hodinu cesty peso, k tomu premenlive pocasie tak som tam castokrat chodila iba nasilu lebo to musim platit a fitka su tu neskutocne drahe, aspon v nasom meste, je tu iba jedno tak si cenu mozu navysit, tak si odcvicim doma a mam pokoj, muz chodi aktivne do fitka ale on chodi aspon autom tak setri trochu cas..
ja sladke moc nejedavam, nejako mi to az tak nechyba, ale pred ms som ako kyselina..:D vtedy by som jedla vsetko co vidim..

atka1989
5. jan 2015

@puffu
@littledesire Inofolic som brala kvôli tomu aby mi napravil menštruační cyklus a som dúfala že pomôže a že budem mat aj ovuláciu som ho brala 5 mesiacov 2x2 a potom 2x1 ..3mesiace mi pekne sama došla ms čo som sa čudovala ale trvala len 3dni a to bola také slabé špinene ale došla ale uz potom nič tak som vysadila a som prestala brať uz v decembri mala som mat ms ale som nedostala už je január posledná ms bola 13.11.-15.11.2014. dneska som chcela ist ku Dr. ale ma dovolenku. Už od včera ma neskutočne bolia prsia aj na dotyk táže neviem ci sa neráči dôjsť pani mrcha lebo neviem prečo ma bolia prsia. Ale zmením Dr.gyn. lebo vôbec nerieši ma. Tento týždeň už mi dôjde gynex.

lenka369
5. jan 2015

@adamkohlusko ja este neviem ze co bol dovod potratu, z histologie nevyslo nic a co mi barali krv u doktorky na toxoplazmozu atd....vsetko bolo ok.......po sviatkoch idem na hematologiu a genetiku a uvidim na co pridu tam ak nic tak zrejme blba nahoda.
tebe ako na to prisli z krvy?

littledesire
5. jan 2015

@puffu hehe no pred ms aj ja by som jedla vsetko :D jak kobylka.. a je mi jedno ci sladke-slane-kysle.. dokopy :D
my mame znameho trenera, tak nam dal nizsiu cenu ako bezne, takze aj to bol dovod preco sme sa rozhodli do fitka.. doma sme sa akosi nevedeli prinutit :D

@atka1989 tak uvidis este ze ci dojde zajtra a ked nie, tak v stredu k lekarovi.. a sup sup hladat noveho 🙂

@lenka369 je mi luto co sa vam stalo, snad to bolo len zlou nahodou. Tuiez som uz niekde pocula na jamieson dobre nazory. Vyskusaj a poinformujes nas 🙂 ja uz mam doma kupene 5 balickov gs mimistar takze budem brat tie, uz ked som si ich zadovazila 🙂

@adamkohlusko tiez mi je luto co sa aj vam stalo... drzim vsak prsty a urcite to po kontrole u lekara budete moct skusat dalej a urcite uspesne 🙂 treba byt pozitivne naladeny.. 🙂

mikema
5. jan 2015

@littledesire Tak teda prijemnu pripravu na slazilkovanie! 😀 A potom este prijemnejsie snazilkovanie 😉

Juuuj dievcence, tak ma dnes trapi mrcha, bolestiiii jak svina. Veru by mi nechybala, keby na nejaku dobu vypadla 😀 Tak na 9 mesiacov aspon 😀

puffu
5. jan 2015

@mikema ty si nebola nahodou aj na ms? tvoj nick mi nieco hovori..myslim ze aj tvoji profilovku si pamatam, svadobna, hnedovlaska? dobre ta registrujem ci si ta s niekym mylim? ale myslim ze nemylim..:D

puffu
5. jan 2015

@littledesire ja mam horzne stavy pred ms, pred ovu tiez, strasne pazrava, strieda sa to s napinanim, migrenou, naladovostou, placom, nespavostou..no uplna pohroma..nastastie tu naladovost ako tak viem ovladat, hoci drahy si uz zvykol a vie ma pochopit..
ja cvicim tak na striedacku, cvicim 1-2 mesiace prestanem, cvicim a opat prestanem ale pri tom bodyrocku vidim vysledky uz pri 2 tyzdnoch cvicenia a to ma vzdy tak nakopne ak vidim vysledok a kedze je to cvicenie spolu s trenerkou tak ten cas ide velmi rychlo..

puffu
5. jan 2015

@atka1989 tak daj vediet ako si dopadla potom, ale urcite hladaj noveho gynekologa kedze tento s tebou tolke roky nic nerobil tak nestracaj pri nom cas a ries to s inym lekarom..
ja co som este davnejsie nasla nejake diskusie ohladom gynexu tak tam pisali dievcata aj ktore nemali ovulku ze im to pomohlo aj pri tomto tak drzim palce nech ti to pomoze

littledesire
5. jan 2015

@mikema hehe diki diki, no dajak to musime vydrzat do aprila kym tak origos mozme zacat hm :D

@puffu no ja az take nie, aj vdaka gynexu mam mensie bolesti ako predtym... inac to verim, ze s trenerkou ide cas rychlo... to aj nam s trenerom, len by som ho dakedy zabila :D

mikema
5. jan 2015

@puffu Dobre si pamätas! Hnedovlaska, vtedy este s dlhymi vlasmi... 😉 Aj ja som tu nasla uz par babuliek z mojej svadby a jedna je uz dokonca aj tehotna, tak som sa velmi tesila! 🙂
@littledesire Tak vela trpezlivosti a inspiracie ti prajem, urcite sa tu docitas kadeco, len nezabudni, najdolezitejsie je sa UVOLNIT 😉 A bude to! 🙂

littledesire
5. jan 2015

@mikema dakujem 🙂 pokusim sa, mozno koncom aprila sem prestanem chodit aby som zbytocne nestresovala ale tak, neviem sa mi to podari... ja si ta asi inac tiez pamatam z mojej svadby 🙂

puffu
5. jan 2015

@littledesire od stvrtku idem cvicit taky tyzdnovy intervalovy trening, cvici sa 5dni a 2 dni volno, s tym ze prvy den cvicis 20mi, druhy den cvicis aj prvy den aj druhy den..priblizne 40min..treti den sa cvici prvy, druhy a aj treti den a tak to ide az do toho piateho kedy sa cvicia cviky z 5. dni a to trva 1hod 40min a je to skoro bez prestavok, iba take 10 sekundove su takze to bude vesele..:D ale tesim sa na to ked zhodim vianocne kg..

puffu
5. jan 2015

@mikema ja som mala svadbu v roku 2011 a myslim ze som asi jedina bezdetna asi..:D ale vlastne nie, este mam jednu kamaratku ktora mala svadbu vtedxy ako my a ani oni este nemaju prirastok..🙂

littledesire
5. jan 2015

@puffu no znie to super... tie 10 sekundove pauzy nam tiez povoluje trener.. ale dakedy si dame dlhsiu bo nevladzeme AZ 30 sekund :D:D
tie vianocne by som asi aj ja potrebovala... :( joooj .. ideme akurad dnes o piatej .. naposledy sme boli pred vianocami 🙂

puffu
5. jan 2015

@littledesire ja sa prave chystam do prace lebo muz ide do fitka...:D,najhorsie je vyjst z takeho zabehnute tempa, potom sa tahsie vracia do toho ale uz ked sa zabehnes opat tak to ide...🙂, ano ja mam tiez taku 20-30sekunodvu medzi jednotlivymi dnami..
takze zajtra bude poriadna svalovica, co?..🙂

blondmama
5. jan 2015

Ahojte dievcata chcem sa pridat. Skusali sme uz v decembri ale este som mala ms koncom decembra. Netlacime na pilu a ani neviem co znamenaju tie skratky merania teploty a pod. Spolieham sa na sex kazde dva dni hlavne kolo ovulacie ak je manzel doma...drzme si palce....pre mna je najtazsie vydrzat po ovulacii aspon tyzden kym zacnem robit testy aby som si ich neurobila 30 za tyzden 😉 minuly mesiac som bola taka nazhavena ze ked mi meskala ms asi 4 dni som si privolala nevolnosti a potom prisla ms som bola velmi sklamana