Snažíme sa 4 mesiace a zatiaľ nič
Ahoj s manželom sa snažíme 4 mesiace ...A zatiaľ stále nič začínam sa báť ...A nejak sa stým neviem vyrovnať :/ je to krátka doba čo sa snažíme ja viem 🙂 len by som potrebovala radu ...Ako to všetko zvládnuť...Veľa ľudí mi vraví aby som na to nemyslela. ..Ale určite veľa snaziliek my da za pravdu že sa to nedá...vôbec :/ baby pridajte sa 🙂 ktoré sa tiež snažia 🙂 O malé mimi:*
@valeriap presne to aj ja hovorím bude to 🙂 dúfam ,že už veľmi skoro veľmi sa nato tešim ..držím ti palce 😉
Ďakujem 🙂 ach len to čakanie :( ale nevadí stojí to zato🙂
@valeriap skusim sa pripojit.. my sme sa snazili 6 mesiacov.. a tiez som si po styroch zufala... piaty tiez.. plakala som kazdy menzes.. a tak sme si povedali.. ze proste fakt musime sa prestat trapit.. lebo to tak nejde.. velmi chciet je sice pekne.. ale minimalne to trapenie musi skoncit.. bude bude.. nebude nebude... a dalsi mesiac bolo :D . snazili sme sa casto, no v plodne dni trosku viac... no zaroven s mierom.. ze nie kazdy den ale kazdy druhy.. a bolo .. je dokazane,ze zdravy par potrebuje az sto milovani na to, aby splodil dieta... aj ked niektori fajnsmekri :D.. to vedia napoprve 🙂.. silno silno drzim palceky ;)
Ďakujem veľmi pekne 🙂 zatiaľ Je to tak že ďalej čakáme a dúfame že už konečne tento mesiac sa podarí 🙂 A potom už neviem ...Čo ..:/ no ja sa už cítim ako továreň na babo ...:D
Skúsim pridať moju skúsenosť, možno povzbudí. Ja som si naplánovala môj život, ale ako sa hovorí, plány mi koza zožrala 😀 Môj plán bol, hneď po vysokej si založiť rodinu. Vysokú som skončila, keď som mala 25 a vtedy to prišlo. Strašne som túžila mať bábo. Prosto už to nebolo také romantické milovanie, skôr to bolo o tom, že či alebo nie. Po roku nič. Nevzdala som to a ďalší rok som sa snažila. Už ma to nebavilo v posteli. A potom tie prachy a nervy, či sa to podarilo. Povedala som si dosť. Možno nemám v osude bábo a podotýkam, už som mala 27 rokov. Život som si začala naplno užívať a milovanie nebolo len o tom, 'spraviť' bábo. Neuvedomovala som si to, ale čas bežal. Našla som si vždy niečo, čo môžem robiť. A po pár mesiacoch mi začalo nejako bývať zle. Nespájala som to s ničím a ignorovala som to. Nedávala som si žiadne nádeje, až kým mi nezačalo rásť bruško. Nečakala som to. Vôbec. Narodila sa mi krásna dcérka. Oplatilo sa čakať 😉 Uvidíš stačí len čakať a ono to príde v tedy, keď to najmenej čakáš. 🙂 Držím palce. 🙂
Ahojte. Chcem sa spýtať, akú máte skúsenosť s bazálnou teplotou, jej meraním a hlavne výpočtom ovulácie na jej základe. Ja som si ju začala merať pred 2 týždňami. Celý čas mám nad 37 (37,1...37,2), len raz som mala 36,7 a raz asi 37,5. Posledných asi 5 dní mám stále 37,1.
Prekonala som mimomaternicové tehotenstvo v máji 2013 a odvtedy sa snažíme o bábo - neúspešne. Stále nič. emoticon Vzali mi jeden vajíčkovod. Beriem už 3 mesiace Clostilbegyt a Duphaston, no nič. Tak som sa dala na tú bazálnu teplotu, ale nejako sa v tom nevyznám. Čo sa týka sledovania výtoku... S manželom máme pohlavný styk v priemere každé 2 dni, takže si neviem predstaviť, ako sledovať výtok, kedže je to skôr ešte spermatický výtok, než normálny. Viete mi poradiť? Ďakujem!
@valeriap som na tom uplne rovnako :/ v auguste sme si naplanovali vikend v tatrach a popravde,myslela som,ze to bude jednoduchsie(na prvy sup) a ze sa nam tam zadarí a tak stále dúfam ,stále dúfam a stále nič.momentálne tiež už začínam s alchemilkovým čajom a inofolicom.no uvidím....Tiež nechápem,že niekto to splodí na diskotéke s niekým koho ani nepozná a my-teraz keď sem sa rozhodli že to naozaj chceme,tak to nejde ☹ K meraniu a ovulacnym testom sa zatial odhodlavam-nechcem prepadat este vacsej panike jak teraz,vzdy ked ma prist MS...tak sa budem este stresovat s meranim a testami a robit to s priatelom nasilu ,aj ked sme unavení z práce :/ prajem nech sa vám zadarí 🙂
baby gratulujem vam a mate velky obdiv- ale ako sa na to neda nemysliet? ja sa snazim nemysliet,ale vzdy je tam nejaky dufajuci vnutorny hlas.neda sa to proste vypnut :/
@valeriap My sme sa pri staršej dcérke snažili dva roky. Pri mladšej to bolo rovnaké. A vždy to prišlo vo chvíli, keď už som bola zmierená s tým, že budeme najprv bezdetní a potom, že budeme mať doma jedináčika. Zakaždým som sa upla na prácu, že teda, keď už nebudem mať detičky, tak budem aspoň "kariéristka" a keď sa mi začalo v práci dariť, šup, otehotnela som. Preto si myslím, že asi fakt treba prestať na to tak veľmi myslieť. Dieťatko príde vo vhodnej chvíli. 🙂
Ahojte, pridám svoju skúsenosť z obdobia snažilkovania. Môj gynekológ mi vždy hovoril, že príliš častý styk veľmi nepomáha oplodneniu. Klesá vtedy kvalita spermií. Optimálne je to vraj každých 5-7 dní. Takže radšej kvalita ako kvantita 🙂
Držím vám palce, nech sa podarí.
@lulu0902 skusim este raz napisat. ;) .. nejde o to ,ze som nemyslela.. chcenie ostalo, myslela som stale na to, ked som sla do postele.. neda sa to vypnut, to vie kazda zena.. len som vypustila to trapenie sa. mozno len akasi kamuflaz... ale uz som neplakala.. uz som si vravela.. ze asi to tak ma byt.. a ze ked budem pristupovat pozitivne k tomu, tak to nejak bude. a ked som aj myslela na to,ze chcem dietatko ked sme sa isli pokusat .. tak som si tak stale opakovala.. ze cim viac si to budem uzivat .. a cim viac si uzijem manzela , a dam tu lasku jemu , a budem v ten dany moment mysliet na neho a na seba... tak to babatko to vyciti a pride k nam ... a mozno nahoda.. mozno osud, mozno ruka pana boha.. stalo sa... ja silno drzim palceky vsetkym zenam... silno silno
@mariannah81 Gratulujem vám sa podarilo ako vidím 🙂 prajem veľa zdravicka:* držíme sa toho 🙂 už práca nám V tom brány 🙂 tak nemáme až tak často ...🙂
@valeriap Priemerna doba snazenia o dieta vramci SK je 12 mesiacov, niekto sem na MK dokonca daval linku, kde to bolo podchytene ako oficialne vysledky.
Tak aspon sa snazte tu priemernu dobu a az potom sa pripadne "zacnite bat" .
My osobne napr. 1.dieta snazenie trvalo presne 24 mes., 2. dieta prekvapivo na prvy pokus, spriemerovane nam to vychadza tych tabulkovych 12 mes.
Drzim palce!
@lulu0902 tak som na tom aj ja 🙂 zatiaľ čakám na zázrak 🙂 ach dovolenka keby nieje práca som na dovolenke celý rok :D ale peniažky zas sú potrebné 🙂 ja som si začala robiť ovu testy 🙂 q zatiaľ to pekne vychádza 🙂 manžel keď zbadal test si myslel že už sa podarilo keď že tam boli dve ružové // chudacik môj sa tak tešil. ..až kým nepochopil že to nie je tehotenstvo:D
@mariannah81 toto by som vyvratila, a cudujem sa, ze to radi lekar...zena je schopna oplodnenia prave okolo tych 5-6 dni, takze stykom raz za tyzden sa daju plodne dni obist....podla vsetkych moznych zdrojov je optimum kazde 2 dni....no a samozrejme treba panov upozornit, ze pocas snazenia sa by nemali "mierit vedla" ... tzn. ziadne individualne sukromne radosti 😉
Noo u nás presne to isté 🙂 4 mesiace a stále nič... Držím palce Vám aj nám :D
inak chcela by som vas povzbudit, snazilky...4 mesiace su nic, naozaj, aj lekari to zacinaju riesit asi az po 6 mesiacoch....pocat dieta je zazrak a vlastne nechapem, ze ludstvo este nevymrelo 😀 ...
my sme sa snazili 2 roky (mam 33), na radu dr. som si zacala merat BT aby zistila, ci a kedy vlastne ovulujem....ovutestom som akosi neverila....popri sledovani BT som si zacala vsimat ovupriznaky a teraz konecne svoje telo poznam - plodny hlien, ovu bolesti...¨jedla som kys. listovu, pila alchemilku v 1. casti cyklu, ale aj tak som otehotnela az po dalsom roku...niekedy som na to myslela viac, inokedy menej....potom planoval na radu dr. ist mm na spermiogram a cca mesiac predtym sa zadarilo...sex tesne pred ovulkou, nohy vylozene aspon 30 min. a predtym cca tyzdnova abstinencia...neda sa povedat, ze som na to nemyslela, takze reci o tom, ako na to netreba mysliet, su nanic....hoci je pravda, ze po 2rocnom snazeni clovek trosku otupie a caka, ze zase nic 🙂 ... a ono sa to podari....😉
aby toho nebolo malo, tak mi v 11tt diagnostkovali MA...nastastie som nesla na zakrok, telo sa samo vycistilo a stal sa zazrak....hned nasledujuci cyklus sa to podarillo znovu 🙂 .... postup pri snazeni bol rovnaky ako predtym....presne o tyzden mam 1.kontrolu, tak len dufam, ze sa situacia nezopakuje 😔 .... pretoze pozitivny tehutest je sice dolezity, ale nie jediny krok k mimi...
zelam vam vela stastia a uspechov v snazeni
@bajana Tak to je super. Veľmi Ti držím palc, aby sa Ti darilo, aby sa to hlavne dobre všetko vyvíjalo a aby ste sa už mohli tešiť z drobca. Ja som mala minulý rok mimomaternicové a odvtedy sa snažíme, no nič. Pred 2 týždňami som si začala merať BT a je to zvláštne, stále mám nad 37. O týždeň mám dostať, tak uvidím, či príde menzes alebo // 🙂 Držím palce!
@valeriap Ahoj, aj my máme za sebou štyri mesiace snaženia, zajtra by som mala dostať MS, čiže napätie vrcholí 🙂 Ale brucho ma už pobolieva ako vždy pred, čiže zrejme zasa nič.
Tiež som to dosť prežívala, hlavne prvé tri mesiace, merala teplotu, sledovala symptómy.. a nerobilo mi to dobre, sledovala som každé pichnutie v tele 🙂 Tento posledný mesiac som si povedala, že mám Vianoce, neriešim to, nemerala som teplotu (chodili sme spať a aj vstávali sme úplne rôzne), nesledovala sa a užívala si nákupy, prípravy, potom sviatky, voľné dni.. A hlavne som nechodila na MK 😀 A bol to super mesiac, úplne som od toho vypla a teraz rozmýšľam, ak sa nám nepodarilo ani na štvrtý pokus, či to nenechám všetko ešte pár mesiacov na náhodu.. A potom časom ak sa nepodarí by som išla k lekárovi a aj s mužom na ďalšie vyšetrenia. Keďže je zatiaľ teplo, začala som behať, po večeroch skladám namiesto čítania MK a netu puzzle a chcem si kúpiť bicykel.
Tebe držím v snažení silno prsty!
my sme s priatelom skusali obcas ci nam je sudene mat babo a prislo to az po pol roku a to som zdrava 23 rocna baba - vtedy 20 az 21 rocna
Ahoj, my sme sa s priateľom snažili 6 mesiacov, nedarilo sa nám tak som šla k svojmu lekárovi a ten povedal že je to ešte krátky čas, a ak sa to do roka nepodarí mám prísť, vraj sa na to nemám sústrediť a myslieť na iné veci (samozrejme že som na to myslela). No ale aj napriek tomu sme sa rozhodli že tomu necháme čas a plánovali sme si dovolenku k moru, s tým že potom to budeme riešiť. A mesiac na to sa to podarilo. Išla som k svojmu gynekológovi s pozitívnym testom a úsmevom na tvári. Dnes sa už tešíme zo 7- týždňového chlapčeka a sme štastný 🙂
Držím palce.
Tak mrcha zas a znovu prišla :( neviem či sa mám tešiť na ďalšie kolo🙂 ale sa už konečne prestať trápiť ...nad tým či som či budem tehotná ...nejak mi prerastá cez hlavu a som asi blázon :/ celý deň ležím pred televízorom...A plačem a zas rozmýšľam čo ďalej ....:( ale rozhodla som sa !!! Povedala som si DOSŤ trápenia a myslenia na babo ... bude keď bude príde keď príde žiadne testy žiadny čaj proste nic ....Ide si užívať manželstvo a hlave sa starať o seba ide sa cvičiť behať a žiť zdravo 🙂 som mladá a zdravá baba a toto ma len ničí ...to čakanie čo keď ...tam budú // ;)
@valeriap no te pic, ked uz po styroch mesiacoch mas taketo nervy. Snad nemyslis vazne? Vies, ako psychicky stav velmi na to posobi? Takze si to nezhorsuj a ukludni sa. Ries to az po roku. Ja viem, ze niektori ludia su zvyknuti mat vsetko, co si zmyslia a to hned. A ked to hned nie je, tak su na nervy. Ale toto je v rukach vyssej moci, bohuzial 😉,ci bohudik? 🙂
@lauricka ja sa stým nejak nevie zmieriť neviem prečo nemám nervy ;) len
ma práve teraz chytilo :/ moja známe jedna 17 ročná otehotnela s aantikoncepciu a druhá 18 ročná hneď na prvý šup keď stratila panenstvo :/ tak sa mi to nezdá fér že my ktoré sa fakt snažíme mesiace a nic sa nedeje
my sme sa snazili tiez dlho (aspon pre mna dlho 🙂 ) a po siestich mesiacoch sledovania ovulacie uz aj za pomoci ovu testov (inak som zistila, ze mam hrozne nepravidelny cyklus a o to to bolo vsetko narocnejsie) mi kolegyna poradila, nech skusim uzivat zinok. tak som skusila a na siedmy mesiac to vyslo 🙂 (paradox, ze ovu testy mi dako nevychadzali, tak som si bola ista, ze ten mesiac asi nic a predsa 🙂 ). nehovorim, ze to bolo na 100% v tom zinku, ale za skusku nic nedas 🙂 drzim palce

Zatiaľ sa držím...len niekedy mám pocit že som spadla a postaviť sa neviem :/ posledný mesiac som dosť zle na tom ...celý deň ležím spím A len priberam:/ ...gratulujem s celého 💟