icon

Snažíme sa o dieťatko 2018

dkzuzana
18. júl 2018

Ahojte dievčatá, zakladám diskusiu vo viere, že sa tu budeme podporovať a čo najskôr otehotnieme. Budem rada, ak sa predstavíte a napíšete svoj príbeh. Ja začneme teda mojím:
O bábätko sa snažíme od októbra 2017, po niekoľkých návštevách u svojho bývalého gynekológa a so žiadnou zmenou a prístup, ktorý mal, som zmenila gynekologičku. Tá mi zistila endometriózu na ľavom vaječníku. Ešte nás čakajú ďalšie vyšetrenia, dúfam, že čo najskôr. Verím, že to zvládneme a verím v silu a pozitívnu energiu, aj keď to je niekedy veľmi ťažké. Tak si ju tu navzájom predajme 🙂

dkzuzana
autor
27. júl 2018

@danushiiik že by sa podarilo🍀🍀 držím veľmi palce, daj určite vedieť, to by bola úžasná sprava 🙂

domci1203
27. júl 2018

@dkzuzana celkom fajn sa mam 🙂 dnes som 1 dpo tak teraz budem čakať či o rok v juny bude naša láska na našej svadbe alebo nie 🙂 a ty ako moja? 🙂

dkzuzana
autor
27. júl 2018

@domci1203 držím palce. Som rada, že sa to tu uberá aj na pozitívne správy🙂 dúfam, že nás to všetky ostatné nakazí😅 daj určite vedieť. My sme boli v car a 8. augusta si mám volať o výsledky z odberov, tak čakáme a dúfame. Nakúpila som ďalšiu zbierku vitamínov, keby už tak chceli zabrať, to by bolo...🙂

zoja82
27. júl 2018

@dkzuzana ahojte, ja som dnes 3DC, prisla nacas, ale nejako je slabsia..nevadi, podla mna sa telo spamatava zo vsetkych davok hormonov co som poskusala...tento cyklus idem skusat homeopaticku liečbu, chcem si sama na sebe vyskusat či to je placebo alebo nie...potom vam zreferujem 🙂

dkzuzana
autor
27. júl 2018

@zoja82 tak to som veľmi zvedavá. Bola si u nejakej špeciálnej homeopatičky, či ako? držím palce. Podľa mňa to má niečo do seba😉

domci1203
27. júl 2018

@dkzuzana držím palce aby výsledky dopadli dobre 🙂 a Aké vitamíny si nakúpila? 🙂 ja som brala tento cyklus inofolic a tinktúru malinik 🙂.... Dam vedieť určite aj keby to. Malo byt ze mrcha príde ale myslím pozitívne a verím ze nepríde už že už len sušienka bude o 9 mesiacov v mojom náručí 🙂

romci22
27. júl 2018

@dkzuzana Ahoj..u nas biedne teda u mna..vcera som si robila ovu test..som tesne pred cize ratam ze dnes alebo zajtra by uz mohol byt pozitivny..ale zistila som ze to velmi vplyva na psychiku môjho manžela..včerajší večer bol ťažký..aj som si poplakala a nevedela zaspať..no jednoducho hrôza..držím nám aj tak nadalej palceky... :-*

dkzuzana
autor
27. júl 2018

@domci1203 ja beriem inofolic, gynex, vitamín E, D, rybí olej a občas macu, pijem drmek čaj. Muž berie folandrol, vitamín E, C, selén, zinok, macu, rybí olej, macu a pije čas z kotvičníka. Možno veľa, ale my sme išli tento mesiac do toho naplno, keďže zatiaľ nič nepomohlo, možno motyka vystrelí 😅

romci22
27. júl 2018

@dkzuzana iha..pekna zbierka..drzim palceky..

dkzuzana
autor
27. júl 2018

@romci22 tomu verím, ono to nie je jednoduché, hovoriť, že dnes nie, zajtra áno a riadiť to. Mužov to tiež určite trápi. Ja tebe tiež🍀

domci1203
27. júl 2018

@dkzuzana ou pekne pekne 🙂 tal u tohto množstva niečo zabrať už musi6🙂 aj my sme sa tento mesiac snažili poctivo len akurát včera nie lebo som mala večer migrénu uppni6a akurát včera ovulácia bola. Tak snáď stačil pomer den pred no

barbora_t
27. júl 2018

@dkzuzana ahojky 🙂 u nas po starom nechavame to na prirodu 🙂 moj drahy strasny vtipalek ze tento mesiac splodime dceru :D tak som strasne zvedava na vysledky...ovu ma byt v nedelu/pondelok tak uvidime 🙂 spravime si pekny vikend...ale tak ten by bol aj keby ovulka nemala byt 🙂 snazim sa na to nemysliet, tak snad sa podari 🙂 a ty?

romci22
27. júl 2018

@dkzuzana ja viem ze ho to trapi..preto som mu nechcela nic hovorit..len on je vzdy taky ze sprav si test..a co ako vysiel a prosto chce vediet vsetko..a včera to takto vybuchlo..

antonia08karabin
27. júl 2018

@dkzuzana ahoj tak ani neviem ako pravdu povediac.Tento mesiac bez snazenia kedze cely jul je polovicka prec a pride teraz no presne v den menstruacie na tyzden a opat odchadza na 6 tyzdnov cize u mna je to o to komplikovanejsie ze 9 mesiacov v roku je prec.Minuly rok sme sa pekne trafiali aj ked tiez takto pracoval ale aj tak nevyslo.Teraz nevychadza ani jeden cyklus az do decembra kym nepride domov na tie 3 mesiace,takze vas potichucky sledujem.Je to na tu psychiku ozaj tazke a mozno ozaj vo vela pripadoch to bude nou,ze sa nedari ked clovek tak tlaci na pilu.Mne neostava nic ine len od toho celeho vypnut.Ved aj tak najblizsie snazenie december ak vobec ked pride nebude uz po ovulacii.Drzim vsetkym prsty aby sa co najskor zadarilo a zo smutnych pribehov boli tie radostnejsie.❤ Moj boj zacne neskor ❤

zoja82
27. júl 2018

@dkzuzana ja som si to naordinovala sama, načítala som si strašne vela článkov a informácií tu na nete a idem do toho, lebo to nema mat aky neziaduci efekt na organizmus. Napriklad som mala problem so spankom kvoli nervom z prace a skusila som uz dve noci homeopatikum na to a spala som super 🙂 moze ale aj nemusi to spolu suvisiet, ale ja som vdacna za kazdu noc co sa dobre vyspim, lebo aj to ovplyvnuje hormony v tele

siska266
27. júl 2018

@antonia08karabin To máš zákon schválnosti, že kedˇ príde že akurát menzes. Verím Ti že to je dosť na psychiku, keď ty čakáš doma a naokolo sa všetci snažia. Musíš si nájsť nejakú záľubu, niečomu sa začať venovať aby čas rýchlejšie ušiel. Nemáš alebo nechceš psíka? My máme 7 rokov a je ako naše bábatko aj keď sa nám nedarí stále, mne to veľmi pomáha na psychiku, manžel nebýva často preč ale keď je v práci chodí na 24 ky tak ostanem sama a chodím s nou na prechádzky, alebo proste mi rýchlejšie čas ubieha a robí mi radosť a spoločnosť, mne to veľmi pomáha. Máš menej tých možností, ale pozri my sa snažíme 1,5 roka, cez ovuláciu aj po nej, toľkokrát a stále nič aj tak, hoci máme viac času. A to máme porobené aj vyšetrenia a stále nič aj tak :(

zoja82
27. júl 2018

@siska266 úplne súhlasim, psík velmi pomože, lebo sa mu musis venovat a starať sa o neho..my máme teraz psíka tretí mesiac a nemenila by som, cítim sa velmi šťastná ked prídem domov a on tam čaká a aj ked vidím ako je rád pri nás, proste sa máme komu venovať. Držím vám palce, my sa tiež už 1,5roka snažíme.

joulin
27. júl 2018

Ahoj, pridavam sa do klubu zien s problemami so stitnou. Prve babo sa nam podarilo na prvy sup, pocas tehu mi zistili znizenu funkciu a nasadili euthyrox 25. Vysledky sa mi upravili a bola som od porodu bez liecby. V oktobri minuleho roku sme sa zacali snazit o druhe, tentokrat to neslo hned, az mi v decembri zistili na kontrole u endo opat znizenu funkciu, tentokrat ale boli vysledky o dost horsie. Doktorka mi vtedy povedala, ze moze byt problem s otehotnenim, kedze hormonalna nerovnovaha sposobi, ze zena proste neovuluje. Nasadila mi lieky a my sme sa prestali snazit. Ja som si povedala, ze jedno krasne zdrave dieta doma mame a ze sa mi svet nezruti, ked bude jedinacik. O to vacsie prekvapenie boli dve ciarky na teste na valentina 😊 termin mam o 3 mesiace. Drzte sa baby a nenechajte sa odbit od lekarov! Vsetkym zelam aby ste dopadli ako my 🙂

siska266
27. júl 2018

@zoja82 No tak sme na tom rovnako. Akého máte my yorkshira sučku, aj s nami spáva, strašne ju ľúbime fakt je naše bábo už sa aj voláme mamina a tatino. Prídeš domov strašne sa teší, musím sa jej venovať, keď som smutná príde za mnou, ideme sa prejsť hráme sa bláznime, je to super!!! Ako bez nej už si ani neviem predstaviť život.

dkzuzana
autor
27. júl 2018

@barbora_t to by bolo, keby mu to skutočne vyšlo a zadarilo by sa dievčatko 😀 u nás zatiaľ nič nové, menzes mi skončil, tak hor sa do skúšania 🙂

dkzuzana
autor
27. júl 2018

@romci22 určite to bude zase v poriadku😉, sú to tlaky aj na ženu aj na muža, keď sa nedarí a tak veľmi by sme chceli

dkzuzana
autor
27. júl 2018

@zoja82 každopádne. Veľmi som zvedavá, dúfam, že zaberie 🙂

dkzuzana
autor
27. júl 2018

@joulin gratulujem 🙂

antonia08karabin
27. júl 2018

@siska266 mam 2 psikov z utulku ☺ ale tak zacnem pracou a zacnem behavat a zamestnavat sa inymi vecami nech nato nemyslim.Za ten cas sa objednam este na laparoskopiu nech potom vieme kde je problem a moj jak dojde v zime na spermiogram.

siska266
27. júl 2018

@antonia08karabin Tak to bol príklad čo mne pomáha, treba sa zamestnať aby sa trochu vyplo aj keď samej sa mi to nedá že nemyslieť na to a tak, ale trochu odreagovania a radosti je potrebné. Presne vyšetrenia si porob, do zimy ich stihneš si hádam porobiť. Viem čas letí, ale tak nejako to neovplyvníš keď musí takto pracovať. Nech zatiaľ berie nejaké prípravky na podporu aby ste potom už išli naplno.

antonia08karabin
27. júl 2018

@siska266 tak tak aspon stihnem vysetrenia do zimi ked pride a asi mu kupim teraz nieco este na podporu spermii ked tak aspon nech to berie ked je prec aby sme potom mohli ist nato zhurta ak nas neodbiju tym ze mam nepriechodne vajcovody na laparoskopii a nebudeme musiet podstupit iui alebo ifv a kto vie mozno ket..uvidime zatial to musim nejako vypustit z hlavy aj ked ten vek uz neni cislo ako kedysi a percenta s kazdym dnom ubudaju co sa tyka plodnosti aj u mna aj u neho.Viem je kopec inych co aj vo vysiom veku splodili ale nas pripad to nemusi byt preto pozeram nato trocha skepticky.Uvidime co zivot da a snad sa dockam raz s vami vsetkymi zazraku 😘

siska266
27. júl 2018

@antonia08karabin No tak mne už sa to IUI blíži akurát som už po Hyfosy a mám priechodné, ale nám ešte dávajú dva mesiace prirodzene a keď nie tak už IUI. Modlím sa aby to bolo prirodzene. A prečo ty ideš na laparku a nie na hyfosy? Strašne všetko dlho trvá vyšetrenia a proste všetko aby tak vychádzalo ako malo čas letí veru, ten sa nedá veru ovplyvniť. Ty teraz musí sa dať do kopy, vypnúť, prepnúť myseľ a skús nejaké tie prípravky u obidvoch. I keď nám nič z toho nepomohlo, ale každý máme iné telo a niekomu stačí len to a podarí sa :D

antonia08karabin
27. júl 2018

@siska266 tak som myslela ze laparoskopia uz len koli tomu,ze ak nieco najdu na odstranenie tak to rovno aj urobia ci zrasty alebo podobne aj ked viem,ze moze byt aj to,ze nenajdu nic okrem uplnej uz nepriechodnosti a preplaca to poistovna.Hyfosy sa plne hradi tusim a to si momentalne nemozem dovolit.Neviem uvidim navstivim buduci tyzden gynekologa a uvidime aky postup zvoli aj ked on chce najskor spermiogram..vysvetlujem mu ze ten je mozny az v zime tak vraj pockame do zimi ale nenecham sa odbit lebo spermiogram moze byt dobry a potom so mnou to bude zdlhave.Tak nech vybavia mna a potom jeho ak tak.Mozno zmenim aj gynekologa lebo ten robi iba stvrtky a nechce pristupit na moj navrh.

dkzuzana
autor
27. júl 2018

@antonia08karabin možno preto, lebo laparoskopia je už zásah do tela, keďže je to už rez a pokiaľ nie je dôvod, tak sa zbytočne do tela nezasahuje. Priechodnosť si určite musíš zaplatiť, ale zase niekedy sa ženám podarí otehotnieť po prečistení. Záleží od teba, na čo si pripravená🙂 a určite sa nenechaj odbiť, je dôležité, aby si ty bola zdravá tiež

siska266
27. júl 2018

@antonia08karabin Laparoskopia je presnejšia metóda a hneď aj porobia čo majú ak by bolo niečo zlé. Hyfosy stojí aspoň u nás v Martine 150 € a to za cca 5-10 min to trvalo. No ja som už v centre a mne odporučili hyfosy. Môj gyn tiež najskôr chcel spermiogram a ten keď bol dobrý a ja všetko dobré tak už potom nás poslal do centra.