icon

Snažíme sa o dieťatko 2018

dkzuzana
18. júl 2018

Ahojte dievčatá, zakladám diskusiu vo viere, že sa tu budeme podporovať a čo najskôr otehotnieme. Budem rada, ak sa predstavíte a napíšete svoj príbeh. Ja začneme teda mojím:
O bábätko sa snažíme od októbra 2017, po niekoľkých návštevách u svojho bývalého gynekológa a so žiadnou zmenou a prístup, ktorý mal, som zmenila gynekologičku. Tá mi zistila endometriózu na ľavom vaječníku. Ešte nás čakajú ďalšie vyšetrenia, dúfam, že čo najskôr. Verím, že to zvládneme a verím v silu a pozitívnu energiu, aj keď to je niekedy veľmi ťažké. Tak si ju tu navzájom predajme 🙂

nikca2994
19. júl 2018

@dkzuzana dakujem krasne :* a ty si na tom ako ?🙂

antonia08karabin
19. júl 2018

@lakukaa myslis to hyfosy alebo ako to je??Robi sa to aj ambulantne tusim ak myslis to iste ako ja.Ale rozmyslam ze ta laparoskopia uz ked zistia nieco viac tak rovno aj odstrania ak je ta moznost.Neviem poradim sa s lekarom a uvidime.Cim skor tym lepsie lebo v zime uz mi odbije 36 rokov.

dkzuzana
autor
19. júl 2018

@nikca2994 čakám na ďalšie vyšetrenia a potom uvidím, čo ďalej

jeanne0
19. júl 2018

@dkzuzana dakujem 😊, ano potvorky su zatial v poriadku

nikca2994
19. júl 2018

@dkzuzana ano uz som si precitala vyssie 🙂 bude m drzat silno palceky

lakukaa
19. júl 2018

@antonia08karabin ano to mne lekar doporucil radsej to ze je to menej zatazujuce a mozno vobec netreba aby sa vo mne niekto sparal😂mam to priechodne a vobec nic uz 4 roky tak ze to vobec nemusis mat ten problem.

dkzuzana
autor
19. júl 2018

dievčatá ako dlho trvajú výsledky spermiogramu?

junovedievca
19. júl 2018

@dkzuzana no moj muz ked bol tak isiel v utorok a v piatok uz mal ale kedze sme ich nestihali vyzdvihnut tak az v pondelok som ich mala a rovno som sa objednavala k dr. s nimi

wewa16
19. júl 2018

@dkzuzana ešte nie.... Ešte ani odber vajíčok nemám..... Robila som si ešte potrebné vyšetrenia a v auguste ideme začať s hormonalnou liečbou...

wewa16
19. júl 2018

@dkzuzana nám čiastočný výsledok povedali do hodiny co sme sedeli u lekára na konzultacii

wewa16
19. júl 2018

@antonia08karabin verím ze bude všetko ok.... Mne moji známi stále vravia nech zmením myslenie a nech na to netlačím co ma prísť príde.... Lenže myslenie sa nedá len tak zmeniť občas to nejde a človek vždy myslí na to najhoršie.

laurazma
19. júl 2018

@dkzuzana zavisi ake vysledky..my sme cakali az 10 dni..ale dali sme si urobit aj DNA fragmentaciu spermii, cize tak rozsireny spg..inak ten klasicky, nam spravili asi do 2 hodin 🙂

lakukaa
19. júl 2018

@dkzuzana max do tyzdna

lakukaa
19. júl 2018

Moj pribeh asi takto😉po roku nechraneneho priatel hovori nieco nie je asi ok ked stale nic.Isla som lekarovi sledoval ma folikulov bolo dost ovulacia ok vsetko v poriadku.Nasadil Clostylbegit pichol Pregnyl a nic.Tak.ze ideme pozriet priechodnost vajickovodov.Poslal ma do Gin five vsetko ok spermiogram ok.Tak ze skusime IUI.Tak zasa nic.Potom ze skusime IvF.Normalna stimulacia 8 vajicok 2 oplodnene normalne 5 oplodnene ICSI a jedno nedozrete.Vkladalo sa dve embria v stadiu blastocista a ze vraj nebolo nic na mrazenie.Bolo z toho pravdepodobne biochemicke.Sestricka volala ze som tehotna o dva tyzdne uz to nebola pravda.Tak som sa rozhodla pre Brno.Gin five mi moc nezapasoval.Chodila som tam rok a nikto nezistil ze mam zle pracujucu stitnu zlazu a trombofiliu.Az na podnet Brna som si spravila horm.profil a hematologiu a imunologiu.Endokrinologia ma davala do poriadku rok som stale na liekoch ale aspom sa to pohlo a mohla som skusit po roku druge IVF.Brno Min.stimulacia nedostavala som tolko vela hormonov aki v Ba a mala som 5 vajicok.Jedno sa vlozilo XB.Neujalo sa.Tak som skusila este reproimunologiu a pockala aby som neprisla o embria.tam je to Ok iba viac decka mi treba.Tak som zacala papat aj Decko.Vcera KET 1x HB tak cakame.Este nam ostalo jedno.Nase snazenie trva 4 roky poviem vam niekedy uz fakt nevladzem.Nedavam to najavo ale je to vsetko moc narocne.Drzim Vam vsetkym palce hlavne vsetko studujte citajte a posielajte rady kam ma ktora ist lebo v nasom zdravotnictve vas nikto nikam neposle.Keby som vedela ake vsetky vysetrenia si mam spravit uz davno nemuselo sa to vsetko tahat 4 roky.Cas bezi drzim palce.

dkzuzana
autor
19. júl 2018

@lakukaa aj ja tebe, velmi. Práve preto som založila tuto skupinu, aby sme si co najviac pomohli

lakukaa
19. júl 2018

@dkzuzana dakujem 😉

lady911
19. júl 2018

@dkzuzana co to je? Vitamíny?

vinvin
Autor odpoveď zmazal
dkzuzana
autor
20. júl 2018

@lady911 reprodukčné centrum v Bratislave 😊

simonka24
21. júl 2018

Ahojte, my sa snažíme znova od začiatku roka a stále nič. Prvé tehotenstvo skončilo MA v 7tt a následnou kyretazou..vtedy sa nám Podarilo otehotnieť hneď. Pred týždňom sme prišli z dovolenky, dúfala som, že si prinesieme “maly” suvenír a nič. Podľa doktora mám všetko v poriadku,ale ako citam vaše príspevky mala by som zvážiť o výmene gynekologa.

martyzpp
21. júl 2018

@simonka24 ahoj, a už vieš, že nič? možno je len ešte skoro

martyzpp
21. júl 2018

ahojte baby, dnes som 29DC a čakám čo teda bude. cykly mávam 28-30dňové takže ťažko povedať či menštuácia už mešká alebo ešte nie. ak nepríde do utorka, skúsim test. Príznaky na mrchu mám, v podbrušku mám známe kŕče už pár dní ale zatiaľ nič :/

dkzuzana
autor
21. júl 2018

@martyzpp 🤞🏻🤞🏻Drzim palce, daj urcite vediet

dkzuzana
autor
21. júl 2018

Dievčatá, ako sa mate? My sme vcera nedopadli az tak dobre, caka sa este na moje výsledky, ale mm ma horšie výsledky spermiogramu. Ja stale, ale verim. Velmi chcem vyskúšať tu priechodnosť vajcovodov, doktorka nam ale v reprodukčnom povedala, ze to záleží od mojich výsledkov z krvi, ak by boli zle, tak odporúča hned umelé oplodnenie a je zbytočne robit priechodnosť. Co si o tom myslite?

tatianaba
21. júl 2018

Ja mam 34,muz 29. Minuly rok koncom aprila mimomaternicove,tento rok v aprili porod mrtveho dietata den pred terminom porodu... Ideme dalej... Zatial nas caka kopa vysetreni a potom uvidime co dalej. Velmi tazko by som sa zmierovala s tym,ze nebudeme mat babo. A k tomu uz 14 rokov pracujem v skolke,takze je to cele taka ironia zivota.

dkzuzana
autor
21. júl 2018

@tatianaba v prvom rade ti prajem vela síl, urcite to je velmi tazke. V druhom ta vítam medzi nami, verim ze to všetky zvladneme 🤞🏻🍀

adma11
21. júl 2018

@wewa16
@antonia08karabin čítala som tu Vaše príspevky. Ak som dobre pochopila ste z vych. Slovenská a riešite nedarenie sa počatia bábätká.
Ja som na tom podobne, s manželom bsme 4 roky spolu, najprv sme tomu dali voľný priebeh...no teraz to už ideme riešiť. Vieme len to,že ja mám myom, a manžel problém so štítnou žľazou ( ide ešte len na prvé vyšetrenie). Umelé oplodnenie odmietame, no znama mi odporučila gynekologicku v Poprade, ktorá sa špecializuje na neplodnosť a nenahaňa páry centrám.. Idem k nej prvý krát koncom júla, no čo som s ňou telefonovala bola moc milá, ústretová.
Tiež sa u nej platí no,oveľa oveľa menej ako za umelé oplodnenie. K nej sa ide na konzultáciu ( nič sa neplatí), potom sa rozhodnete ako pár či idete do toho alebo nie.

antonia08karabin
21. júl 2018

@adma11 tak vitaj medzi nami a je mi luto ze to nejde ani vam no ak si na nas spomenies tak sa ozvi ako si tam dopadla a aspon priblizne ako to teda riesi ak to nejde normalne.❤

simonka24
21. júl 2018

@martyzpp už som dostala menzes 🙈

simonka24
21. júl 2018

@martyzpp a držím palce ❤️