icon

Snažíme sa otehotniet od leta 2017

baby0000
27. aug 2017

Ahojte baby, tak som vytvorila novu skupinku pre vsetky baby ktore sa od tohto leta rozhodli ze chcu otehotniet. Ja som jedna z nich 🙂 Dufam ze sa budeme spolu podporovat a drzat si palce, modlit sa a dufat ze sa to co najskor podari. To vam
vsetkym prajem❤️🌸

luckavla
28. aug 2017

@baby0000
Zadarilo sa? 🙂

slniecko527
28. aug 2017

ahojte....aj ja sa k vám pridávam 🙂 o bábätko sa snažíme od januára..aj sa nám to podarilo, ale 9.8.2017 som bola nútená ísť na kyretáž v 11 tt...zatiaľ čakám prvá mrchu :( doktorka nám kázala počkať minimálne 3 mesiace so snažením

prskavka2223
28. aug 2017

@slniecko527 ahoooj...vidim, ze smutny koniec som nezazila len ja :(... ten pocit je hrozny a neprajem ho ziadnej zene :(. hlavne je sa dat dokopy psychicky co neni take lahke :(

slniecko527
28. aug 2017

@emasss111 a nebojíš sa tak skoro otehotnieť? prosím ťa a ako si vieš vypočítať ovuláciu? nemáš rozhádzaný cyklus? mne ešte neprišla prvá mrcha po kyrete, ale už teraz sa bojím kedy príde ovulácia (manžel chodí na turnusy :( )

slniecko527
28. aug 2017

@prskavka2223 tak to ti poviem, že dať sa psychicky dokopy je ťažké :( už by som aj chcela aby prišla mrcha, ale aj sa bojím....ty si na tom zatiaľ ako?

baby0000
autor
28. aug 2017

@luckavla Nieee ja menzesujem... len ze sa uz tesim ked daktora z nas ukaze prve palicky ja to tak prezivam nielen za seba ale aj za inych 😂😂😂👏

emasss111
28. aug 2017

@slniecko527 nebojím... lebo mám endometriózu, tak si ani nemyslím, že to vyjde na prvý či druhý šup, aj keď mohlo by 🙏...a aj keby...beriem to tak, že ak je maternica pripavená, tak sa vajíčko uniezdi a keď nie, tak neotehotniem...ale čakať nejdem...lebo tú endometriózu zhoršuje každá menštruácia a nechcem strácať čas 🙂 inak v zahraničí lekári vôbec neodporúčajú čakať 3 alebo nebodaj 6 mesiacov...ono je to fajn, keď treba ísť na vyšetrenia a čakať na výsledky....ale inak je to čakanie zbytočné...aspoň si myslím 🙂
tak mne menštruácia prišla presne po 4 týždňoch od kyretu...ale ja som vlastne špinila celý čas....keď prišiel menzes, tak to som sa teda riadne rozkrvácala...a už mám po a ideme teda nato 🙂 teraz netuším ako budem ovulovať...ale predpokladám, že tak ako pred kyretom...14ty deň cyklu.....ale ja som si ani pred tým nepočítala plodné dni...viem, že cca v strede a vtedy sme sa najviac snažili..ale v podstate sa snažíme každý druhý tretí deň celý mesiac...a vy sa už snažíte???

luckavla
28. aug 2017

@baby0000
Jaaaj tak to je mile od teba 🙂 ja sa tiež už teším, len trošku mi začína šibať, už pozerám aj kočíky a postielky 😀🤰

jajoda
28. aug 2017

@emasss111 bola som aj na kyrete, ale povedali sme si s mužom že nebudeme čakať, lebo sme sa pokúšali 8-9 mesiacov kým sa zadarilo.Bol to hrozmý zážitok, neprajem to ozaj nikomu. Dodnes ma večer chytajú plačlivé spomienky... Cyklus sa mi už dostáva do normálu, prvý som mala 43 dní, druhý 34 dní. A čítala som jednu zahraničnú štúdiu a bolo písané že najlepšie je otehotnieť do pol roka od kyretu.
Držím palčeky, aby sa čím skôr zadarilo 🙂

slniecko527
28. aug 2017

@emasss111 tak to vám držím prsty, nech sa to podarí a čím skôr...ja zatiaľ čakám na prvú mrchu po kyrete...a tiež by sme chceli začať skôr so snažením a nečakať...5.9 idem na endokrinologiu a 18.9 na imunológiu a podľa výsledkov uvidím...my to máme trošku horšie, lebo mažel pracuje na turnusy, takže niesme spolu každý deň :(

prskavka2223
28. aug 2017

@slniecko527 no mne robili kyret v 1.februara stym ze mam cakat do prvej mrchy a potom take 3mesiace pockat zo snazenim. mrcha mi prisla o 2 tyzdne po kyrete co som bola prekvapena, lebo lekar mi povedal, ze obvykle pride mrcha tak do 3 az 8 tyzdnov,tak mne sa telo dalo dokopy celkom rychlo. pila som alchemylku na rychlejsie zotavenie. teraz uz sa snazime na plno ale stale nic :(...5.10. sme objednany na reprodukcnu imunologiu na komplexnejsie vysetrenie nas oboch a uvidime ake budu vysledky. bola som aj u bylinkarky a ta mi poradila liecbu bylinkami, cajikmi a obkladmi na brusko. tak uz 2tyzden sa riadim jej radami tak uvidim ako co bude. Momentalne vcera som si robila ovu test krasne // ciarky tak sme s muzickom mali lasku :D ale dnes nepride domov tak este potvrdit to nemozme bohuzial.

slniecko527
28. aug 2017

@prskavka2223 a ako dlho ste teda čakali po tej prvej superrýchlej mrche? či ste išli hneď do toho? a tú alchemilku si pila ako často? tiež ju pijem ráno aj večer a poobede nejaký mix pre ženy...a manžel nepracuje doma? ale veď aj snaženie pred ovu sa počíta 🙂

emasss111
28. aug 2017

@jajoda aj ja som toho názoru, aby sa nečakalo moc dlho....a veď my poznáme svoje telo...tak vieme, či už sme OK alebo nie 😉 aj ja som o tom počula, že do pol roka treba otehotnieť..po kyrete je vraj maternica ako pohnojená a to uniezdenie ide jednoduchšie 🙂 ako som už písala...ja som dostala krámy presne po 4 týždňoch...tak ideme nato...nech je ovulka kedy chce, len nech sa podarí...my sa budeme snažiť každý druhý deň 😀
veru....je to veľmi smutná a psychicky náročná skúsenosť 😢 ja to nikomu neprajem prežiť a neviem, prečo sa také musí stávať...utešujem sa tým, že príroda proste vedela, čo robí ... 😕
ďakujem....podobne ❤

emasss111
28. aug 2017

@slniecko527 a to ťa lekár poslal na všetky tieto vyšetrenia po prvom potrate? vraj sa to robí, až keď sa potraty opakujú...mne lekár nič nedal vyšetriť..ale u obvodnej som si vydupala aspoň hematológiu..tak tam pôjdem v septembri 🙂 ale že na všetky tieto "popotratové" výsledky sa hrozne dlho čaká hm 😠
no tak to musíte mať náročné, trafiť sa do plodných dní...ale nakoľko to už raz vyšlo, vyjde zase, uvidíš 😉 a hlavne nech to dotiahnete do úspešného konca ❤

baby0000
autor
28. aug 2017

@luckavla 😂😂Sa smejem. Ja si musim dat pozor aby som sa tolko nesledovala potom mi z toho sibe. Proste som si povedala ze najskor testnem ked
bude tyzden meskat

slniecko527
28. aug 2017

@emasss111 vďaka za povzbudenie 🙂 moja doktorka mi neurobila na kontrole ani len ultrazvuk, či sa to poriadne vyčistilo...nič...nakázala brať vitamíny a tým skončila....ja si vyšetrenia vybavujem vďaka mojej známej 🙂 jedno šťastie, že ju mám...inak by sme čakali, čakali a neviem či by sme sa dočkali niečoho od mojej doktorky...idem k nej znova 5.9. tak aspoň ten ultrazvuk nech mi urobí, alebo krv, alebo aspoň niečo

prskavka2223
28. aug 2017

@slniecko527 my sme si ani po kyrete nedali pozor ako vravel doktor ze pockat 3 mesiace so snazenim. po mrche sme isli hned na to znova, lebo som citala aj tu na konikovy co pisali baby, ze telo si aj tak urobi co chce ono najlepsie vie kedy moze znova. a pisali aj baby ze telo po potrate je najviac nabudene na dalsie takze se do toho isli hned,ale nepodarilo sa. Pila som alchemilku iba po kyrete lebo bylinkara mi povedala ze alchemilka je dobra ked chceme maternicu regenerovat znova ale potom pri snazeni moze vyvolat potrat, tak som ju ihned prestala pit. Naordinovala mi si kupit Gynastan caj a pit ho 2xdenne, tak si ho kup aj ty a pi len ten, moze sa pit stale aj pocas mrchy. Alchemilka by sa nemala pit ked mas ovulku ale to kazda zena nevie kedy ma ked to neciti alebo si nerobi testy, tak aj to mi je divne ze pri ovulke ju mas vynechat. tak som ju prestala pit radsej. Kyselinu listovu uzivam a Vitamin E co podporuje rast sliznice

slniecko527
28. aug 2017

@prskavka2223 tiež sa spolieham na to, že telo vie či je už pripravené alebo nie....ale chceme sa snažíť čím skôr...nečakať zbytočne..a ten čaj gynastan kde môžem zohnať? ja od budúceho týždňa chcem začať brať femibion 1....a nevieš pre ženy je vhodný aj zinok? alebo skôr len pre mužov?

emasss111
28. aug 2017

@slniecko527 no títo "lekári" sú fakt na nezaplatenie 😠 ja som na kontrole po kyrete ani nebola...ale to je moja chyba heh...cítim sa fajn, krámy došli načas....tak sa ideme rovno snažiť no 🙂
je super, že máš takto známu....ono keď potrebuje človek nejaké odbornejšie vyšetrenia a chce sa z niečoho vyliečiť....asi jedine takto sa to podarí...v dobrom závidím 😉
ale fakt divné, že ti neurobila ultrazvuk...to aký význam mala tá kontrola potom????

slniecko527
28. aug 2017

@emasss111 no význam nemala žiadny....zbytočne som čakala hodinu a pol a vo vnútri ti povie, že počkajte 3 mesiace až pol roka :( akurát ma chytila zlosť, nič viac 🙂 toho 5.9 idem tak znova, tak už teraz sa mi nechce

prskavka2223
28. aug 2017

@slniecko527 no ja som zinok nebrala, muz bral Selezin ACE co je kombinacia selenu,zinku a vitaminov v jednej tablete. Gynastan cajik kupis normalne v lekarni stoji okolo 1,50€. ale myslim si ze ked budes brat femibion tak v tom su vsetki vitaminy co potrebuje telo, takze by som asi na tvojom mieste ten zinok nebrala. ja som brala inofolic aj muz folandrol ale nezabralo nam to, to sme brali uz asi rok a pol dozadu.

luckavla
28. aug 2017

@baby0000 s tym testovanim súhlasím, zbytocne skor a byt sklamana potom, ked po tyzdni nepride az potom 🙂

luckavla
28. aug 2017

Baby, doteraz som brala obyčajnú kyselinu listovu a dnes som si kupila femibion 1. Dosť to chvália, že je tam ta kyselina listova nejaka roztiepena a ze ju lepšie telo vztrebava. Mate nejake skusenosti s tymito vitaminmi? Dakujem🙂

jajoda
28. aug 2017

@emasss111 aj mna poslali po prvom potrete na hematologiu - tam ale vyšetrovali iba trombozu. Potom ma ešte poslali aj s manželom na genetiku- to ešte nemám výsledky, čaká sa na ne 3 mesiace. A ešte som bola na infektologii - a tam mi brali krv na chlamýdie, toxoplazmu a cmv. Všetko som mala negatívne, tak dúfam že to bola iba blbá náhoda

janedoe
28. aug 2017

@luckavla ona je dobra v tom, ze pomerne dost ludi ma mutaciu v gene pre MTHFR a ani o tom nevedia. Lebo to nerobi dake extra problemy a vela zien na to pride vtedy, ked sa im nedari otehotniet. Ked mas tuto mutaciu, tak tvoje telo nedokaze metabolizovat obycajnu kyselinu listovu a tak sa zvysuje riziko, ze sa ti nasledne zvysi homocystein. To moze mat za nasledok potraty, alebo zvysenu pravdepodobnost vyskytu rastepov u drobca. Alebo....to nemusi robit ziadne problemy 😊 Takze tato "lepsia" a drahsia kyselina listova, je dobra v tom, ze nemusis riesit ci mas tu mutaciu a ci nie 😊

emasss111
28. aug 2017

@jajoda aj ja mám na žiadanke vyšetrenie tromfobilného stavu...a my v rodine trombózu máme, tak uvidím teda...a prosím ťa po akom čase od potratu si šla na hematológiu?...ja som mala kyret 24.7. a neviem, či už sa mám objednať alebo to má ešte čas 🙄
aj ja verím, že u väčšiny z nás šlo len o blbú náhodu, že sa jednoducho nespojila ta správna spermia so správnym vajíčkom a nabudúce to už vyjde 🙂

jajoda
28. aug 2017

@emasss111 ja som bola po nejakých dvoch týždňoch od kyretu a tiež kôli tomu že v rodine máme trombozu. Myslím že kludne sa už môžeš objednať.

slniecko527
28. aug 2017

@prskavka2223 vďaka...vyskúšam ten čaj 🙂

slniecko527
28. aug 2017

@luckavla skúsenosti nemám...ale od štvrtka ich začínam užívať 🙂

emasss111
28. aug 2017

@jajoda ďakujem za info...už som tam volala, ale nedvíhajú....skúsim v stredu 🙂 a na tej hematológií ti zistili niečo či nič?