Snažiť sa o dieťatko v 39?
Caute baby, mamicky. Mam 39 v Maji 40. Mame jedneho synceka ma 5 rokov a stojime pred volbou ci este skusit mat dalsie. Chcela by som len vase skusenosti. 😉😊. Dakujem
@mirkava nám sa po dcérke dlho nedarilo. Potrácala som. Nikto nič neriešil. V 37. roku som si povedala že ešte zaberiem a trochu tomu pomôžem. (Do IVF som nechcela ísť. Povedľa som si že ak to má moje telo dať prirodzené dá to, ak nie nebudem tlačiť na pílu). Išli sme na špecifické vyšetrenia kde mi zistili trombofilny stav. Ten bol pravdepodobne dôvodom potrácania. To, že som tehotná som zistila, keď mi prišli výsledky z genetiky 🙂 Hneď sa nasadila liečba a tesne po dosiahnutí 38. som prirodzené porodila zdravého vyše 4 kiloveho chlapa. Priniesol nám do života obrovskú nádej, stmelil rodinu a hlavne moja dcéra má súrodenca. To bola moja hlavná motivácia. Aby nebola na tomto svete sama, keď tu raz nebudeme. Je medzi nimi 12 rokov rozdiel, ale nič to neuberá na ich láske, na tom čo od seba navzájom získavajú 😊 Pre nás je to obrovské požehnanie a zázrak. Ak by som sa cítila zdravšie alebo aspoň malá oporu rodiny a neboli sme na všetko sami, kľudne by som ešte jedno dala aj v štyridsiatke 😀 ❤️
Každý musí vedieť na čo sa cíti. Mám 36 a vedľa mňa odfukuje mesačná dcérka. Tehotenstvo bolo také ako v 28 rokoch... aj pôrod... ten bol ako u prvorodičky... tá starostlivosť o malé bábo je najťažšia... pre mňa je to určite posledný krát, už by som sa do toho nepúšťala, ale len preto, že som snívala o dvoch deťoch a to sa mi splnilo. Všetko je o vnútornom pocite... pokiaľ to zdravotný stav a hlava dovolia, nie je o čom :D. Prajem veľa šťastia 🍀🍀🍀
@mirkava Ahoj, ja by som na tvojom mieste do toho šla. Prvá dcéra sa mi narodila v 34 rokoch a druhá v 37 rokoch. Teraz mám 41 a uvažujeme o treťom dieťati. Nie som ešte úplne rozhodnutá, lebo by to okrem iného zrejme znamenalo, že by sme potrebovali väčší byt. Ale keby som mala len jedno dieťa, neváham ani sekundu. Podľa mňa je veľmi smutné byť jedináčik. V detstve možno nie, ale ja vždy myslím na to, aké to musí byť ťažké pre jedináčika v dospelosti, keď sa má na starobu postarať o rodičov. Podľa mňa veľké bremeno pre jedno dieťa, určite je to ľahšie, ak je viac súrodencov.
Píšeš, že s prvým synčekom si to mala ťažké, bol ako bábätko veľmi náročný. Je veľmi veľká šanca, že s druhým to už také ťažké nebude. Aspoň čo okolo seba pozorujem - tie deti sú medzi sebou veľmi odlišné. Ak je prvé dieťa ukážkové, druhé je náročné, a naopak.
Je ina doba ako kedysi. Ženy rodia neskôr, diagnostika je uplne inde ako kedysi. Moja mama sa narodila, ked jej rodicia mali mama - 45r. a otec - 54 rokov. Bolo to pred viac ako 60. rokmi. Teta rodila ako jej dcera - mala 43 rokov. Kolegyna tretie dieta porodila v 43-ke. Hovorí, že to znášala ťažšie. Ja som zdrave dieťa porodila až ked som mala 37 rokov. Prve tehotenstvo nedopadlo dobre. Vek je len číslo. Keď sa na to citiš, tak prečo nie.
Ja som mala 42, a bolo to super aj tehotenstvo, aj pôrod a aj teraz po šiestich rokoch je to fajn. A to mám medzi deťmi dosť veľké rozdiely - 28, 22, 6. Som teraz oveľa kľudnejšia, trpezlivejšia ako v dvadsiatich, aspoň z môjho pohľadu.
Ja sice nemam ani 30 a dali sme este tretie teraz, nech nemusime tie nocne vstavania potom neskor, ale ak to zvazujete a chcete, tak radsej teraz ako nad tym dlho rozmyslat a otalat, lebo potom sa mozno uz nebude dat atd. Pre mna je tych 40 uz takych hranicnych, ale ak vy chcete, nieje na tom vobec nic zle. A mat surodenca je super. Aj ked uz teraz ako mali si to moc spolu neuziju, ale ako vacsi budu isto super partaci.
@mirkava to je uz na tvojom pocite ci chces rodit a starat sa o male babo. ja mam 28rokov a uz deti nechcem. Mam 2deti a rozdiel je medzi nimi 15mesiacov a poviem ti je toto makacka. Najmladsia furt reve a ani neviem preco je citlivejsia a bolieva ju brusko. Manzel je stale v praci a je to na mne. Vsetko si treba premysliet a pripravit sa na prebdene noci kojenie a, rany po porode. Urcite v 40 nebudem premyslat nad dietatom len si na to pomyslim na porody a komplikacie tak si vravim dakujem neprosim. Je to na tebe ako to budes fyzicky zvladat lebo starostlivost o deti si odskacu zeny.
@elenaf Mňa si potešila úplne,dcéra má 20 a s mojim terajším sa snažíme o bábo,nakoľko on deti ešte nemá.V júli budem mať 42,rodina síce nechápe že chceme do toho ísť ale obaja sa nato cítime a určite nebudem taka vystresovana ako keď som mala dceru.
@kikulienkadd aj ja mam za sebou 3 sekcie,lekári ta pri poslednej nestratili, že ďalšia by už mohla byť riadkovanie života? Ja len. Preto ze mne to prízvukoval viac krát no tiež sapohravam s myšlienkou mat ešte jedno banenko...
Ahojte, v apríli budem mať 40-tku. Mám dve dcérky, jedna bude mať 10 rokov, druhá 5 rokov. Po poslednej materskej som bola v práci 2,5 roka. Opäť som v práci nadobudla sebavedomie a istotu, že som opäť v tom pracovnom tempe ako pred materskou. Dievčatá sú už pomerne veľké a ja som mala pocit, že teraz je to tak, ako má byť, že je to po dvoch ťažkých materských konečne super. O treťom dieťatku som ani len nepremýslala, ani mi len nenapadlo mať tretie..... A teraz som v 2. mesiaci... Je to tak, ako to je. Doma sme sa nastavili, že budeme mať 3 detičky. Ja som sa musela presvedčiť, že keď som zvládla návrat do práce po dvoch materských, zvládnem to aj tretíkrát. Asi nad tým netreba veľa premýšľať, brať veci tak, ako prídu. Nechajte tomu voľný priebeh, ak to má byť, tak to bude... V každom prípade môžem potvrdiť to, čo už tu písali aj iné dievčatá, je super, keď majú deti súrodenca, naozaj.
Ahoj ... ja som mala prve dieta v 38 a druhe v 41. Vobec nelutujem a som najstastnejsia mamicka 😊. Tiez som nechcela, aby moja prvorodena bola sama, aby i v dobrom, ale i na to zle ( nikdy nevieme, co nam zivot prinesie) nebola sama. Vzdy by som do toho sla, materstvo je nadherny dar.
@katarinkalilly Ono je to možno aj tým, že môj partner je odo mňa o dosť mladší, takže ja nemyslím na to aká som stará a funguje nám to už 12 rokov.
@mirkava ahoj, urcite to vyskusajte! Ja som v 40 porodila prve dieta, ma 3r. A o mesiac rodim dalsie. A mam 43r. Vsetko sa da ked sa chce. 🙂 Drzim palce.
@mirkava ja som si obe tehotenstva uzivala ... netusim, co je nevolnost a pod. diagnozy ... pri druhom mi trosku vyskocil cukor, ale pri dalsej kontrole bol ok ... samozrejme, ze som sa obavala o zdravie mojho babatka ... no som veriaca a verila som, nepripustala som negativne myslienky ... ani som neriesila doplnujuce vysetrenia ... sla som do toho s myslienkou, ze aj keby bolo najhorsie dieta si nedam ... Boh vie co robi 😊 ... momentalne mam dve zdrave zlaticka 😊 ... lubim ich a budem sa snazit ich vychovat v laske ... tak, aby sa mohli i v buducnosti na seba spolahnut ... spokojni rodicia, spokojne deti 😊

Nech sa darí. Žiadne obavy. 🙂