icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

anuliktula
29. nov 2012

@soldi dakujem....tak ju teda nebudem brat,aj ked stitka funguje uplne ok,aby som to nepokazila....skusim tu temu co si mi poradila dakujem

patka1979
29. nov 2012

ahoj nebola som ma ziadnych vysetreniach dr skonstatoval ze uz nebudem mat asi detičky lebo ze uz skusame tri roky a stale nic nedari sa a ze ked manzel jee kamionista tak to bude asi tym ze prehrieva semeniky ci co a ze ci by som mohla uzivat zeleny jacmen ja a manzel.Teraz som skusila gynex kvapky na upravu cyklu pretoze uzivam duphaszom a nepomaha stale mam nepravidelny menzes pred mesiacom som mala len tri dni a vysiel obrovsky kus so mna take niečo ako pecienka povedala som to dr ale nepovedal na to nic tento mesiac som dostala na 30 den a mala som sest dni co sa u mna nestava.V januari mi povedal ze mam ist na laparoskopiu ci co ani mi nepovedal ze preco a ze si mam rozmysliet ci take nieco chcem podstupit ked uz mam detičky ze ine pary nemaju to mu beriem ale jeho je potom nic ze s manzelom chceme este jedno dieta takze tak

soldi
autor
29. nov 2012

@patka1979 v prvom rade by som zmenila gynekologa 🙂

dalej by som muza poslala na spermiogram, aby ste videli stav jeho spermii a co sa s tym da robit.
Ty by si mala ist na tu laparku. plus hormonalny profil plus vysetrenie stitnej zlazy.

na zaklade vysledkov potom postupovat dalej.

soldi
autor
29. nov 2012

@anuliktula asi nefunguje tak uplne ok, ked chodis na endokrinologiu 🙂 soja je na toto nebezpecna. ani ine sojove vyrobky by som Ti neodporucala konzumovat vo vacsich mnozstvach- tofu a pod.
skus tu temu a drzim palce 🙂

patka1979
29. nov 2012

@soldi a preco na laparku kvoli comu

soldi
autor
29. nov 2012

@patka1979 kvoli stavu vajecnikov a maternice, mozes mat endometriozu, tak pre istotu

patka1979
29. nov 2012

a to mozem mat endometriozu aj ked uz mam styri detičky a nikdy pred tym som to nemala?asi otravujem stale vsak?prepacte mi ale uz som zufala pred tym som nemala problem otehotniet..☹

lucka771
29. nov 2012

@soldi ahoj no tak mne vyšiel pozitívny ovulačný test aj na 16 DC t.j.- 28.11. a ked som bola na folikulometrii na 14 DC t.j. 26.11. tak mi tam videl folíky vo velkosti 24 mm a bolo ich viacej, nechápem tomu ale pozitívny ovulačný test mi vyšiel aj na 9 DC......tak to už vôbec tomu nechápem 😕

soldi
autor
29. nov 2012

@patka1979 v pohode, neotravujes, len ked ma zabudnes "vyvolat" tak neviem, ze si pisala 🙂 hej, endometrioza aj zrasty sa mozu urobit casom. a hlavne nechaj muzovi urobit ten spg, ten sa da velmi vylepsit len na zaklade vitaminov. ale ak mas problem s ms a s cyklom, tak moze aj u Teba nieco vadit.

@lucka771 a nepichal Ti pregnyl? inak pozitivny OT nie je zarukou prebiehajucej ovulacie, bohuzial. on len vyznaci, ze vzrastlo LH, ale nie, ze praskol folikul. robila si si aj 10dc ten test, uz bol negativny?

patka1979
29. nov 2012

@soldi manzelovi som kupila MACA neviem poradili mi ze je dobry na spermie dr mi slubil ze uz aj on bude robit spermiogram len mu este nejake skličko chyba ci co jooj 😉

soldi
autor
29. nov 2012

@patka1979 len pri spg moze mat zlu napr. morfologiu, rychlost, pocet, konzistenciu, maca je len na cast z toho, treba zistit presne.
a aky Tvoj dok bude robit spg? akoze Tvoj gyn?
na to treba androloga.

patka1979
29. nov 2012

@soldi dr.ŠAško tak mi povedal pred mesiacom ked som tam bola ze uz aj on bude robit spermiogram

soldi
autor
29. nov 2012

@patka1979 ja sa pytam na specializaciu, nie na meno 🙂

patka1979
29. nov 2012

@soldi tak to neviem povedat

soldi
autor
29. nov 2012

@patka1979 na nete som nasla mudr peter sasko tvrdosin, to je on?

tak ten spg teda robit nemoze, na zistenie morfologie treba specialny pristroj a vzdelanie, pochybujem, ze ma co len jedno z toho. 🙄

patka1979
29. nov 2012

@soldi ano to je on tak ma zavadza?

soldi
autor
29. nov 2012

@patka1979 obycajny spg si mozes urobit aj doma- pocet, rychlost, mnozstvo, ale na morfologiu je potrebne toho viac. robi to len androlog, klasicky spg robi urolog. pokial si Tvoj gyn neurobil vzdelanie v tomto obore, tak ano, zavadza Ta.

patka1979
29. nov 2012

@soldi uvidim co mi teraz povie ale som pevne presvedcena od neho odist lebo co som sa rozpravala s inymi zenami ked chce pomoze moja kamoska dlho nemohla otehotniet tiez nejak 5rokov a potom nieco jej dal a zaras otehotnela aj vysetrenia jej urobil a mne nic a ked som sa informovala tak zaraz mi to zamietol zrejme asi nechce ked mal menej pacientiek bol lepsi ale jedna dr odisla je po infarkte a prebral jej pacientky a teraz ma vela tak je na koni moze si to dovolit

lucka771
30. nov 2012

@soldi ahoj, nie nepichol mi pregnyl ovu test som mala pozitívny na 9 aj na 16 DC v ostatné dni bol negatívny, zmenila som dr., no ale ani tento mi neurobil HP a hned mi dal clostil , snažíme sa 5 cyklus teraz, tak som si sama vybavila HP

lululala
1. dec 2012

ahojte babulky 😀 chcem sa spytat, je normalne sa hovori, ze sa soja zacina brat na 1-5 DC alebo 2-6, alebo 3-7 DC atd., myslite, ze je neskoro to zacat brat na 6DC do 10DC? asi ano, vsak? vzhladom na to, ze mavam kratky, len 24 dnovy cyklus, to by som mala asi velmi kratku lutealnu fayz, ak by nahodou ovulka konecne prebehla 😕

pa_mi
3. dec 2012

Ahojte, kocky prosim vas kto ma s tymto skusenost, podla coho sa to urcuje ze sa to berie bud 1-5 DC, alebo 2-6, alebo 3-7 DC? a kolko toho mam jest? da sa to kupit v lekarni? dakujem

pa_mi
3. dec 2012

@elllla @soldi Ahojte, kocky prosim vas kto ma s tymto skusenost, podla coho sa to urcuje ze sa to berie bud 1-5 DC, alebo 2-6, alebo 3-7 DC? a kolko toho mam jest? da sa to kupit v lekarni? dakujem

soldi
autor
3. dec 2012

@lululala lutealna faza zostava rovnaka bez ohladu na to, kedy mas ovulaciu 🙂 o kolko sa Ti posunie ovulacia o tolko sa posunie cyklus. kvoli comu chces brat soju?

@pa_mi podla cyklu a problemu, kvoli ktoremu ju chces brat 🙂

pa_mi
3. dec 2012

@soldi ja som v auguste vysadila HAK po nejakych 13 rokoch. a prve dva cykly som mala celkom normalne 33 a 30 dni. ale tento cyklus co prave koncim som mala 54 dnovy s tym, ze ovulaciu som mala az na 43DC (22.11.) no a bojim sa by to takto nepokracovalo dalej, ale aby sa mi to "znormalnilo" ak sa to tak da povedat 🙂 aspon na tych 30 dni, lebo toto je na mozogbijuce takto sa s tym natahovat. to som uz vlastne mala pomaly koncit druhy cyklus odvtedy... je to na toto dobre?

ovulaciu som mala potvrdenu ovu testami aj BT, bolest a hlien takisto

dakujem 😉

annavi
3. dec 2012

@soldi ahoj..mam otázocku... brala som soju 2 cykly...ovu som mala peknu ukazkovu...tretí cyklus som ju uz nebrala pretoze ma cakala laparka...na laparke mi nasli 5 myomov z toho dva 3,5 cm...tri boli malinke.. je mozne ze za tie myomy moze tá soja??Dr. mi povedal ze mavam vela estrogenu..co vlastne aj soja je ci???dakujem za odpoved.

soldi
autor
3. dec 2012

@pa_mi po vysadeni hak by som telu dala cas aspon rok, aby sa ustalilo a naslo rovnaky rytmus. skus pockat aspon tri cykly a az potom mozes vyskusat soju. mozno si len ovulovala z druheho vajecnika. tiez to tak mam, z praveho mam cyklus okolo 30 dni a z laveho 50-60 😒 teraz som otehotnela na 41dc 😀
papaj aspon kyselinu listovu a muzovi kup preventivne ace selezin. 🙂 ale so sojou este chvilku pockaj radsej.

@annavi ahoj, ano, soja je estrogen, a ano, obavam sa, ze mohla prispiet k tym myomom, ak mas k nim sklon 😒

pa_mi
3. dec 2012

@soldi aha, toto bol vlastne treti cyklus po vysadeni HAK. ak tak mam este pockat s tym? ja beriem ladee vita, ale muza nenahovorim urcite na nic co ma podobu tabletky. dakujem 😉

soldi
autor
3. dec 2012

@pa_mi aspon rok sa odporuca cakat po vysadeni 🙂 soja je hormon a od tych by si sa mala trosku ocistit, v hak ich bolo nadbytok.
to s muzom je skoda, lebo casto byva problem prave u chlapov a par vitaminov tomu vie velmi napomoct.

pa_mi
3. dec 2012

@soldi rok? no, tak to som trochu zaskocena, moja doktorka mi povedala ze kusat hned ako vysadim HAk, ze prve tri mesiace su najvacsia pravdepodobnost, ze sa to podari... 🙄
a co by som mohla skusat teda teraz, napriklad alchemilku? alebo gynex? alebo nieco ine? neviem ☹

soldi
autor
3. dec 2012

@pa_mi ale vsak skusat jasne, ze skusaj, o tom ja nic nepisem 🙂
jedine co pisem je, ze teraz neodporucam soju, nech sa telo trochu precisti z tych hormonov, nie, ze sa nemate snazit 😉
nedavaj si nic, mala si dva pekne cykly, jeden trochu dlhsi, to sa stane aj pri 28 dnovom cykle. hlavne je, ze mas ovulaciu a ze sa do nej trafite. 🙂 netlac tak na pilu, lebo budes zbytocne vystresovana 🙂