Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@soldi ...aha, dakujem za info 🙂 som myslela, ze ak sa ak mam cyklus 24 dni, co je uz aj tak samo osebe malo a nahodou ovu prebehne az napr. na 14 den, tak lutealna faza bude len 10 dni, co nie vzdy moze byt dost na poriadne uhniezdenie 😨 Idem brat soju zrovna kvoli tej ovulke...mojej biednej parkrat za rok...kym prejdem na clostilbegzt chcem najprv vyskusat nieco prirodne a dufam, ze to pomoze... ☹ nejak tomu moc neverim, stale si vravim, ze pokial to nie je nejakz poriadny liek z lekarne, alelen nieco prirodne, tak to asi nebude mat take ucinky, ale aj tak dufam...
@lululala Soja nie je "len vyzivovy doplnok" typu Femibion...su to hormony, hoci priradne a fungujuce na inom systeme ako synteticke ale napriek tomu HORMONY. U zdravej zeny mozu vysoke hodnoty estrogenu sposobit napr. patologicke dozrievanie viacerych vajicok, co moze viest potom k vzniku cyst na vajecnikoch, alebo aj taka "banalita" ako priberanie - podobne ako pri suplementacii syntet. hormonov sa to deje /moze diat/ aj u soje...
Jednou vetou - ak lekar zvazuje z nejakeho dovodu liecbu clost., tak je na mieste zvazenie nahradit do sojou.
@lululala soja podporuje rast na estrogene zavislych nadorov a znižuje funkciu stítnej zlazy - citala som, ze uz 100mg fytoestrogenov /a pri liecbe fytosojou sa beru nasobne davky/ dokaze vyradit cinnost stitnej zlazy na 24hodin...
Aby sme sa pochopili - pri problemoch /PCO.../ je liecba fytosoou na mieste, funguje to, ALE nie zdrave baby, kt. len nemozu otehotniet
@soldi ahoj no som po soji a okrem toho ze mi z nej bolo dost zle tak som 45 DC cize od nej bez menzesu..je to normalne??
neviem ako dalej...
cchela by som to spg ako si radila ale u nas ten lekar potrebuje od gynekologa odporucaci listok a moj gynekolog vraj potrebuje liecit len mna,netreba muza...co s tym??? :/
@lucka771 lucka771 ahojte baby, tak ja som tento cyklus brala 1-krát clostil.....aaa ovulka mi došla už na 9 DC emoticon emoticon emoticon , minulý mesiac bez clostilu som ovulku mala až 21 DC, hm ale k lekárovi mám ist až na 13 DC t.j. v pondelok 26.11. - ale ved on mi tam už nic neuvidí, ved ovulácia už prebehla...... emoticon emoticon emoticon emoticon emoticon , som velmi zvedavá čo mi povie
23. nov o 13:58
@tamara77 nie teraz som menštruáciuá nedostala, aj ked som si myslela, že som ju už dostala, som slabunko špinila,3 dni a tak som si myslela, že teda už som 3 DC a mám ešte 5 tabliet clostilbegytu v krabičke doma, tak že si dám hned aj jednu tabletu / prvý cyklus som papala tablety 3-7 DC, polku ráno a polku večer - inak strašne zle sa polili tie tablety 😠 / ale podla BT som nebola ešte nový cyklus, lebo som mala stále okolo 37.....tak mi baby v téme prvosnažilky po 35-tke povedali, že toto špinenie, neni normálna menštruácia, že ešte som starý cyklus 😀 😀 😀 😀 😀 , no tak som si urobila testík a // a už nám bije srdiečko, dr. povedal, že srdiečko sa ukáže niekedy 5tt a niekedy až 7 tt.....takže vlastne ani neviem kedy som mala ovulku 😀 😀 😀 , ale baby mi povedali, že skorej ako mi test ukázal 😀 😀 😀 😀 , takže ešte že som ten clostil neužila, lebo ja tapa som si myslela, že špinenie je už 1 DC......ale tá BT ma nepustila. Vyčerpávajuce písanie , hotové litánie, inak smrdí mi už káva, fuj, nemôžem ju ani cítit. Ale už idem s tadialto z MK preč, už som sa rozlučila aj s babami z mojej témičky.
papa
@franzziska ahojcek natrafila som na tvoj prispevok...ja som kedysi fytosoju uzivala a uz nikdy, by som si ju nedala....kopec bab z nej malo obrovske cysty a podobne srandy, takze vobec neodporucam a co sa tyka spermiogramu, staci zajst k urologovi, nam spravil bez problemov spermiogram aj bez potreby vymenneho listku...takze smelo do toho 🙂
@tamara77 nemám to dopletené, už mám aj tehu knižku / ja som musela otehotniet počas menzesu, alebo tesne po nom / 😵 , lebo mna to tuna nenaplna už, aj kámoška otehotnela a už sem nechodí, vieš ked som sa pokušala otehu, tak som tuna zbierala informácie o ovulke, liekoch, vitamínoch a tak....ale teraz k čomu by to bolo dobré. už ma to tuna jednoducho nenaplna.
tak to ti gratulujem k tvojmu tehu, ved samozrejme, ked ta to nenaplna... , ja to beriem tak podla seba, ved teraz budes ma rozne priznaky a mozno aj tazkosti, podelit sa, poradit sa, ale je to kazdeho individualna vec. 😎 . Maj sa pekne 🙂
ahojte zienky neviete,ci ma fitosoja aj vplyv na bazalnu teplotu?prvy mesiac beriem fitosoju no a takyto podivny graf som este nemala 😅
@soldi tu je moj graf tie rovnake teploty ma na nom miatli 😅 cykly mavam 35-50dnove a ovulku mavam od 20dc vyssie a teraz to podla grafu vyzera ze ovulka bola 12dc 😕 ak sa ovsem bude teplota drzat hore,ale ved to uvidim v priebehu dalsich dni.ak ta teplota ostane hore a ovulka bola 12dc tak to mohla urobit ta fitosoja hned prvy cyklus uzivania?
a este otazocka v com ovplyvni fitosoja bazalnu teplotu?su potom tie hodoty vieruhodne?

@soldi dobre,tak skusim sa trochu upokojit 🙂 normalne nebyvam takato,len ma to teraz tak vynervovalo lebo to trvalo tak dlho ;) nechcem stredovat :D vdaka za pomoc,a hlavne podporu 🙂