icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

kubisova
29. máj 2014

@helena13 ahoj nasla som tuto temu..rada by som sa ta opytala chcela by som si zakupit tu fytosoju a moze sa uzivat cely cyklus trebars aj pocas menzesu.

stellamaris
29. máj 2014

@petulikk ahoj,tak 2-0-2 tabletky Clostilu je dobre silna davka,dufam,ze skusas tu fytosoju,lebo Clostil sa bere max.6 mesiacov a potom sa nema brat.Mam susedu,ktora otehu s fy<tosojou,mala tiez anovulacne cykly,ale ziadne pco ako ja.Idem aj ja tu soju skusit 😉

magic08
29. máj 2014

@kubisova ahoj, fytosoju neuzivas cely cyklus... uzivanie je ako pri clostile... berie sa len na zaciatku cyklu, par dni... potom uz nie... precitaj si starsie strany isto tam najdes ako davkovat. Odporucam napisat uzivatelke @soldi ta ti poradi... ale pokial nemas problem s ovulaciou a ovulujes pravidelne, nebrala by som to... mozes narobit viac skody ako uzitku

kubisova
29. máj 2014

@magic08 praveze teraz som mala ovulku dva dni pred menstruaciou. Minule cykly som trikrat ovu nemala. Chcela by som ju skusit. Takze by som ju mohla po mrche trebars 5 dni uzit a potom uz nie zas potom od dalsieho cyklu

magic08
29. máj 2014
helena13
29. máj 2014

@kubisova ahoj, fytosoju som uzivala vyslovene ako nahradu Clostilbegytu. Ten som mala predpisany uzivat 1 tabletu denne v obdobi 2-6 den cyklu (cize od druheho dna zaciatku menstruacie = 5 dni). Fytosoju som brala 4 tablety denne v obdobi 2-6 den cyklu (kazdy den rovnaku davku). Pre upresnenie uvadzam, ze som mala balenie Fytosoja forte 500 mg.
S ovulaciou som vsak problem nemala a po druhom cykle sa podaril drobec 😉 Dufam, ze pomoze aj Tebe, uprimne drzim palce.

kubisova
30. máj 2014

@helena13 takze ked mi zacne menzes tak na druhy den 4 tabletky denne iba 5 dni a potom uz nie az dalsi cyklus zas...

helena13
30. máj 2014

@kubisova ano, ja som to takto uzivala. Sice som citala na predchadzajucich stranach, ze kocky uzivali ine mnozstvo, ja som to brala vyslovene ako nahradu Clostilbegytu - a funguje to 😉

kubisova
30. máj 2014

@helena13 dakujem za radu

helena13
30. máj 2014

@kubisova nemas za co. Hlavne nech sa dockas ocakavaneho vysledku : )
Potom mozes dat vediet, ako to dopadne.

pepetousek
12. jún 2014

Ahoj holky 🙂 Tak jsem se taky rozhodla brát fytosoju 🙂 Clostylbegyt jsem ještě nikdy neměla předepsaný, sice mi ho před 1. IUI navrhovali, ale rozhodla jsem se pro nativní pokus...10DC jsem měla folikul 19mm velký, což je super 🙂 S ovulací problém nemám, manžel měl horší spermio, ale po užívání Profertilu se mu markantně zlepšil, takže ve vitamínkách pokračuje dál a ještě si pořídil místo boxerek trenky - za vyzkoušení nic nedáme 😉 Ale k věci...ovuluju cca 13-15 DC...zatím jsem se nerozhodla odkdy je lepší začít s užíváním (2-6, nebo 3-7 DC)? A můžu zároveň brát pyridoxin? Díky moc 🙂

@soldi

lenushka058
7. aug 2014

Dievčatá, keďže my už svojho drobca čakáme a zostala mi fytosoja, rada by som ju posunula ďalej, tak ak by mal niekto záujem tak mám na predaj 44tab. za 5€ a k tomu pribalím ešte kyselinu listovú.

erijan
7. aug 2014

@lenushka058 ahoj, ja mam zaujem, ak si ju este nepredala...

ceresnicka1990
13. aug 2014

@lenushka058 ahoj a pomohla ti prave fytosoja?ako dlho ste sa snazili?ako si ju brala?ja ju beriem prvy cyklus a zda sa mi,ze mi znizila hodnoty bt.

lenushka058
13. aug 2014

@ceresnicka1990 ahoj neviem, čo mi pomohlo lebo v tom cykle ako som otehu, som nebrala nič. ale tiež mi stiahla BT dosť nízko,ale postupne mi klesla od 36,5 až po 36,0

ceresnicka1990
13. aug 2014

@lenushka058 aha,tak dik😉 mne tiez stiahla bt,ale pokial to pomoze,tak nedbaw😉

erijan
16. sep 2014

@sbear ahoj, v prvom rade ti gratulujem k babatku 🙂 chcem sa ta opytat ci ti pomohla k otehu prave fytosoja a v takom davkovani ako pises? A este aky dlhy ms cyklus si mavala? Dakujem za odpoved🙂

erijan
16. sep 2014

Zeny, preco sa nemoze brat fytosoja pri endometrioze? Ked clostil predpisuju lekari? 😉

erijan
16. sep 2014

@helena13 a aky dlhy cyklus si mavala ked si zacala brat soju od 2 dc?

sbear
16. sep 2014

@erijan ahoj, skusala som fytosoju, no na folikometrii som mala z toho az 3 folikuly, tak som sa zlakla, nechcela som mat dvojicky, ani trojicky. Takze som to vyradila. Mala som potom bakalarky, tak som si zobrala 3 tyzdne volna z prace. Z toho som bola 12 dni na dovolenke v Egypte a tam som otehotnela, bolo to az na 35 den cyklu. Mavala som strasne dlhe cykly a cim viac som bola v strese, tym dlhsie. Kamaratka mi povedala, ze mavala tiez take dlhe cykly a pomohol jej gynex. Ze lekari je nedavali ziadnu sancu. Ak by som mala znova otehotniet, tak si spravim najprv ocistu tela (kratke hladovky, ovocne dni...) a pijem alchemilkovy caj a gynex.

angelic
25. sep 2014

Dievčatá myslíte že môžem kombinovať Nosifol 2/deň a k tomu 3.-7. deň cyklu Fytosoja? Nebude to kontraproduktívne? 😨

mima300
25. sep 2014

@angelic urcite môzes. Ja som pila inofolic + som k tomu jedla fytosoju a zadarilo sa 🙂

angelic
25. sep 2014

@mima300 Dakujem za odpoved. Tak verim ze sa zadari i mne, a mnohym dalsim 🙂 A ako dlho trvalo kym uzivanie inofolicu a fytosoje prinieslo uspech Tebe? 🙂

mima300
25. sep 2014

@angelic zadarilo sa hned. V ten mesiac ako som uzivala fytosoju robila som si ovulacky test a vtedy sme sa snazili. No a vyslo 🙂

maja1111111
13. okt 2014

@soldi ahojky narazila jsem na vaší diskuzy a přemyšlím,že to vyzkouším...A má to nejaky vliv na endometriózu...já před rokem otěhotněla prirozene s nepruchodnyma vejcovodama mesic po ketu..(a to jsem brala estrimax,myslim,že to tenkrat mohlo pomoci..no to mi nikdo nepovi. 😒 .V každem připade ten estrimax je neskutečny svinstvo a do toho se mi uz nechce...brala jsem 3 prasky denne..Poradíš prosim jak bych to mela brat 🙂

soldi
autor
13. okt 2014

@maja1111111 ahoj, ak mas endometriozu tak soju (ani ziadne sojove vyrobky) neodporucam uzvat. estrogen je hormon, ktory ovyplnuje rast sliznice maternice, takze v pripade jej nadmerneho rastu je vhodne skor obmedzit

maja1111111
13. okt 2014

@soldi myslíš jo...hm tak teda nevim..na uměle se mi už nechce ,ale asi budu muset .Myslela jsem že to třeba vyzkoušim ,tak asi ne no...Pujdu na laparku a pak se uvidí ,až jak to tam bude vypadat 😖

lina129
14. okt 2014

@soldi @elllla ahojte, vcera som citala vasu temu, ste take priekopníčky prirodnych metod 😉 chcem sa len spytat, ci neviete poradit nieco na uhniezdenie... s ovulaciou zrejme nemam problem, podla vysetreni vzdy prebehne, v prirodzenom cykle mam 1 folikul, s Clostilom pri uzivani 5 - 9 DC som mala 2 foliky... cize toto by malo byt ok, ale nakoniec nic z toho... mam obavu, ze je nejaky problem potom... asi pri uhniezdovani... viem tomu niecim pomoct? dakujem

nanervy_2
27. okt 2014

ahojte
pise sa tu ze na zlepsenie vystelky je super grepovy dzus, ale z ruzoveho grepu. preco prave z tych? a co zeleny a normalny, zlty?
@soldi

papaj30
31. okt 2014

@soldi Ahojda,potrebuji radu. Mam PCO,koupila jsem si fytosoju forte a uzivala 3-5dc 100mg a 6-7 dc 125mg. Dnes jsem 12 DC a byla jsem na utz a foliky jsou male. 1 folik 9 mm. Mam pockat do dalsi ms a pak zvysit davkovani? Nebo jeste ted zacit zobat? Cyklus mam 34-43 dni. Cerven a cervenec jsem brala clostil 5-9 DC 1Tabletu a otehotnela jsem,bohuzel v 7tt zamlkly potrat. Dekuji moc za radu.