Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
ahojte som tu takmer nova a viem ze uz je tu vela clankov ohladne fytosoje ale mam otazku. s manzelom sa snazime otehotniet uz vyse 2 rokov, mame za sebou 2 potraty a uz rok sa trapim s anovulacnymi cyklami a hlavne niiiizkou sliznicou. od januara nam v CAR davaju clostilbegyt najprv 3-7 DC 1x1 a teraz uz asi stvrty cyklus (s prestavkami) 3-7 DC 3x1 tbl. Teraz si chceme dat pauzu a od noveho roka mame naordinovane hormonalne injekcie, kedze mam malo estogenov a bez tabletiek nemam ani menstruaciu. Chcela by som ale skusit fytosoju, a chcela by som sa len opytat ze kolko tabletiek fytosoje by som mala brat ked som brala maximalnu davku clostylu? dakujem vam velmi pekne za odpoved 😉
@soldi no ci mam zrasty to neviem, ziadne problemy som nikdy nemala, chodila som lem na preventivky....az po 26 mi nasla prvu cystu ktora potom sama odisla, nato prisiel myom, a par krat este cysta vacsinou vzdy sami zmiznu.... Zapal, infekcie som nikdy nemala ani nic podobne tak ja uz neviem
@zuzankaa88 cysta je pomerne bezna vec, je to vlastne neprasknuty folikul 🙂
mam v blogu cllanok https://www.modrykonik.sk/blog/soldi/article/vychytavky-pre-snazilky/
neviem, ci si ho citala, ale mozes odtial nieco vyskusat. odporucam aspon ten grepovy dzus plus je velmi dobre mat orgazmus po muzovi, kedy krcok doslova nasiakne spermie, sorry za taky detailny popis 😀
@soldi diki pekne za info 🙂
@nape my pijeme rastlinne mlieka- ovsene, ryzove, mandlove, spaldove, kokosove, makove, je velky vyber, treba ich striedat 🙂
vacsina soje ja uz geneticky modifikovanej, takze vseobecne sa jej snazim dost vyhybat. bezlepkove veci sa tiez daju najst aj bez soje. raz za cas v poriadku, ale denno denne ju jest, by som neodporucala
Tak tento mesiac to nakoniec nevyšlo ale bol to prvý cyklus brania soje, tak snáď ten ďalší bude lepší :/
@soldi ahoj dakujem za odpoved na nizku sliznicu mi dali Estrimax 3x1 tbl spolu s Duphastonom ale aj tak mi niektory cyklus ani nepomohol ten Estrimax maximalne 3-4mm sliznica..... no prve tehotenstvo skoncilo v 7tyzdni a druhe v 8tyzdni ☹ teraz je to nekonecny kolotoc estrimax, duphaston, pregnyl a stale nic
skusla som aj alchemilkovy caj ale tiez sliznica nizka, neviem ci to treba dlhsi cas pit a potom to zabera ja som ho pila 2mesiace a teraz stale do ovulacie...
a co sa tyka tej fytosoje to za zacina napr. 6tabletkami a postupne sa to zvysuje? velmi pekne dakujem za odpisanie a radu 🙂 je fajn sa s tym poradit
@jaana47 a nerobili Ti kyret? pri nom sa niekedy stane, ze tu sliznicu zoskrabnu prilis a potom je s tym dorastanim problem. ci uz aj predtym si ju mala taku nizku?
lebo to su pomerne neskore potraty, boli spontanne ci zamlcane?
muz ma v poriadku spermiogram?
ja by som na Tvojom mieste najprv poriesila tu sliznicu, zbytocne sa dovtedy pchat cimkolvek
@jaana47 tak s priatelom sme boli chvilku sklamany ale ideme dalej. Hlavne sme mlady a hormonmi sa zatazovat nevyhnutne nechcem, tak to skusame takto zatial. Ja som uz dnes brala prve a pijem aj cajik..ale tak bezproblemovu mrchu som este nemala,tak snad to aspon na nieco bolo 😠 ☹
@soldi robili mi 3x kyretaz aj ja som si myslela ze mi prilis zoskriabali sliznicu ale aj v CAR ked som sa pytala doktorky, tak povedala, ze to tym nieje ze sliznica je nizsia ale v poriadku, bola som aj na hysteroskopii aj HyCoSy a vsetko ok. predtym som vsak zo sliznicou nemala ziadny problem, aspon o tom neviem lebo len posledne 2 roky chodime do CAR.
potraty boli zamlcane, len prestalo bit srdiecko ☹ 😔
muz ma lahsie zhorsene spermie (teratozoospermia), ale tiez vraveli v centre ze to nieje problem na prirodzene otehotnenie, ze sa to da.
nechapem zatial to v centre ani neriesia, tu sliznicu, len mi dali vzdy Estrimax na rast sliznice. Preto od januara chcu skusit injekcie, ktore by mali napomoct aj rastu tej sliznice. Osobne si myslim, ze za tu sliznicu moze Clostilbegyt, kedze ho uz beriem dlhodobo...ten zevraj este znizuje sliznicu....
Nevies ako by som mohla pomoct rastu sliznice?? viem ze alchemilka ale neviem
@soldi ahoj chodime do Heliosu v Martine a clostyl som brala 3x potom mesiac pauza a teraz nam ho znovu predpisali. zajtra by som mala dostat menstruaciu, som zvedava ale neviem asi aj tak dostanem. 😒 viem ze sa ma brat len 3cykly a aj tak nam to predpisali....teraz bude mesiac pauza cez vianoce preto som chcela skusit tu fytosoju
@jaana47 clostil ma dopad na ovulaciu este dalsie tri mesiace, ja by som si dala pauzu aspon pol roka. lebo to je zbytocne, ked ovulujes, pokial mas nizku sliznicu. a osobne si myslim, ze aj tie kyrety za to mozu plus ten clostil, aj ked clostil az tak rapidne neznizuje. urcite by som Ti neodporucala brat ziadnu chemiu kym sliznica nebude mat minimalne 5-6mm pred ovulaciou.
ake dlhe mavas cykly bez clostilu? muz berie nieco na tu teratozoospermiu? to je zhorsena morfologia? ta moze byt tiez pricinou potratov.
a na tu sliznicu urcite pit poctivo alchemilku- od zaciatku cyklu po ovulaciu, dva krat denne po dva deci, horucu a nesladenu, tak ma najvyssiu efektivitu
@soldi vies ked je to komplikovanejsie.. mavala som normalne 28dnove cykly +-2dni uz pomaly pred dvoma rokmi som trochu upravila stravu lebo som chcela jest viac vitaminov a tym podporit otehotnenie po tych potratoch a tiez som zacala cvicit. schudla som len 4kg za 4tyzdne takze ziadny extrem, ale tak mi to rozhadzalo cyklus ze sa to predlzilo az na cca 40 dni a predpokladam ze bez ovulacie. myslim ze by som asi ani nedostala menstruaciu poriadne bez liekov. od vtedy sa trapime, chodime do CAR a sliznica nerastie tak akoby mala a ovulacia bola po clostile aj folikuli boli 19mm pichnuty pregnyl a nic....
na teratozoospermiu mu dali tribulus a folandrol, ktory poctivo papa
to som ti asi mala napisat skor, ale dakujem za odpovede, lebo ked sa opytam doktorov, tak odpoved, ze tento cyklus to bolo tak a uvidime co bude, uz ma to a unavuje este raz dakujem pekne 😉
@jaana47 a ako dlho uz uziva tie pripravky na spermie?
osobne Ti odporucam nachvilu si dat pauzu s carom aj so vsetkymi chemiami. 40 dnovy cyklus nie je ziadna tragedia, ja som prve dve deti splodila pocas 60 dnovych cyklov 😀
co Ti mozem poradit:
1. aspon jeden cyklus meraj bazalnu teplotu, vie velmi vela napovedat o tom, kde a ci je problem (kludne Ti ten graf zanalyzujem)
2. poctivo pi alchemilku tri cykly, potom mesiac pauza
3. skus tu soju, na zaciatok male davky budu stacit- 125mg od 3dc 5 dni. (ako clostil)
4. kup si inofolic, ten vie krasne upravit cyklus
@soldi tie pripravky berie 3mesiace, uz aj nad tym sme rozmyslali, uplne sa na to vsetko vykaslat na chvilku dat si pauzu a odreagovat sa lebo je toho moc na nas a je to aj citit...
super ze vam sa to podarilo aj pri tak dlhych cykloch 🙂
dakujem za rady dufam ze coskoro sa aj ja budem moct pochvalit // na teste treba asi len verit aj ked je to tazke /skusim tu bazalnu teplotu zapisovat/
@jaana47 neviem, ci si citala moj clanok
https://www.modrykonik.sk/blog/soldi/article/vychytavky-pre-snazilky/
tam je aj link a navod na spravne meranie bt.
pokial zena ovuluje, je uplne jedno, ake ma dlhe cykly, staci sa trafit do ovulacie 🙂
a este jednu vec Ti napisem, teraz, Ti to snazenie pride ako nekonecne a utrpne, ale ked budes tehotna, tak sa Ti bude zdat, ze to ubehlo ako voda 🙂
@soldi jasne citala som ten clanok, mam ho aj ulozeny a vyskusala som aj ten grepovy dzus a ananas, inak super vec mat to takto pokope napisane v jednom clanku, urcite to pomoze ostatnym snazilkam 🙂
je fajn citat podporu a vediet, ze nie sme v tom samy, ze je vela parov, ktory mali alebo maju podobny problem.....dufam ze to bude coskoro, ze ta voda pretecie veeeeeeeelmi rychlo
toto ste zaregistrovali?? no nemam slov : http://www.cas.sk/clanok/339125/parlament-schva...
dnes som to zapocula v radiu ..fuha to uz fakt nemaju co riesit
Ahoj holky...funguje to tady ještě? Ráda bych se přidala 🙂 beru fytosoju druhý cyklus...teď čekám jestli dorazí ovu nebo ne...

@zuzankaa88 nemala si nikdy zapal? moze byt este problem v zrastoch. lebo rok a pol je dost dlha doba, to bude nejaky problem niekde