icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

jaana47
16. jan 2016

@soldi ahoj chcela by som sa ta opytat este na fytosoju....uz som dostala menzes a mala som zacat z merionalom, ale som trochu nachladnuta a mala som aj zapal priedusiek, ale volala som do CAR a tam mi povedali, ze mam mesiac pockat, nech sa dam do poriadku, lebo liecba merionalom je sama o sebe zatazujuca na telo, tak by som chcela skusit znova fytosoju je podla teba davkovanie tabletiek 6-6-7-7-8 vela??? v CAR som brala 3x1 tbl clostilbegytu, a ked prvy cyklus s fytosojou nevysiel, mala by som zvysit davku alebo nie?? velmi pekne dakujem za odpoved
minuly mesiac som merala bazalnu teplotu a sa aj zvysila, ale ja mam problem s nizkou sliznicou, a neviem odkedy by som potom mohla brat estrimax, ci az po ovulacii?neviem ci je lepsie skusit ovulacne testy, merat teplotu, alebo oboje...
trochu viac otazok, prepac ale budem rada, keby si mi odpisala a poradila vopred este raz dakujem 😉

fbonytka
16. jan 2016

Takže já dnes 12 dpo,test negativ a dostavilo se PMS a začinam špinit...už jsem si objednala dalši balení fytosoji a pojedeme nanovo-tentokrát i s měřením BT 🙂
@jaana47 Taky beru 6-6-7-7-8 a to 5-9dc...clostil jsem brala 1-0-1 ...a piješ kontryhelový čaj? ten je na sliznici dobrý

soldi
autor
16. jan 2016

@jaana47 ahoj, kludne ber taku davku, ked Ti nerobi zle. zvysovat netreba. s estrimaxom neporadim, nepoznam, postupuj podla navodu 🙂 ak si merala bt, nemas graf? pozrela by som si

jaana47
16. jan 2016

@fbonytka dik za odpoved no pijem alchmilku 2xdenne ale neviem aj ked som ho pila mala som nizku sliznicu cca 4mm sice ju pijem pravidelne len posledne 2-mesiace preto mi v CAR dali estrimax, pomaha zvysovat sliznicu a tebe prisla ovulacia?

jaana47
16. jan 2016

@soldi ahoj dik za odpoved, tak skusim znova s tymto davkovanim a graf asi takto:

7DC 36,3
8DC 36,4
9DC 36,4
10DC 36,3
11DC 36,8
12DC 36,8
13DC 36,6
14 DC36,7
15DC 36,6
16-23DC 36,8
24-31DC 36,9 29DC duphaston
32DC 36,6
33DC 36,3 a menstruacia

tento cyklus mi menstruacia prisla neskor, dobrala som duphaston a MS prisla az na 7DC obvykle som po vysadeni duphastonu dostal do max 3dni. ale myslim ze ovulacia nastala ten 10DC aspon dufam, co myslis?dakujem ti za zhodnotenie

soldi
autor
16. jan 2016

@jaana47 keby bola ovulacia na 10dc, tak by si musela mat lutealnu fazu 23dni, co sa neda, nemas to hodene do grafu? napr na fertilityfriend.com?

jaana47
16. jan 2016

@soldi no nemam, ja stymito grafmi moc nemam skusenosti , ale mozem skusit tento cyklus a potom ti mozem napisat a skusis sa na to pozriet? a podla teba teda ani k ovulacii nedoslo?

soldi
autor
16. jan 2016

hod si to tam uz teraz. len sa prihlas a daj si tam teploty podla vtedajsich datumov, vyznaci to aj spatne 🙂

jaana47
16. jan 2016

@soldi fuha ja to akosi neviem v tom ale skus pozriet tento odkaz, dufam ze ti to ukaze:

http://www.zienky.com/stats.php?day=1452725999

alebo nevies este o nejakej inej stranke, kde by sa dali lepsie zaznamavat tie grafy? dik

soldi
autor
16. jan 2016

@jaana47 to mi ukaze len nejaky ovulacny kalendar. skus teda aspon womanzone.cz ked nevies po anglicky, tam je to po cesky

soldi
autor
16. jan 2016

@jaana47 musis to dat verejne, teraz to mas zamknute

fbonytka
16. jan 2016

@jaana47 No ono to chvilku trvá,než tělo na ty bylinky zareaguje...ale pij jen od ms do ovu...a ano mě ovu přišla-tento cyklus sice později,ale přišla...

@soldi Ahojky. Prosím mohla by ses mrknout na doplněk Shatavari? (např.tady http://www.prirodnipomoc.cz/tablety/125-satavar...) Můžu ho užívat s fytosojou,nebo se to bude bít? Díky moc 🙂

evangelina0
17. jan 2016

@soldi ahoj ,chcela by som Ta poprosit o radu,nepreluskala som uplne cele forum, ale vidim,ze si odbornicka. O babo sa snazime cez rok, problemom boli anovulacne cykly,diagnostikovali mi PCO, beriem metformin,kt. mi pomohol,vajecniky uz nevykazuju znamky PCO.ked som vysadila vsetky hormony,kt. nepomahali-vajicka nerastli,tak som vsetko vysadila a cyklus mi naskocil,sice kadejako,ale bol prirodzene(21,40,29,29-predtyk bez vyvolavacky nebol).ale stale mam problem s nizkou sliznicou,naprieko tomu,ze som pila alchemilku od 1.Dc do pribliznej ovulky. V decembri som brala clostyl2x1+pregnyl, ale neuspesn, mala som dva foliky, ale sliznica cca 4,5mm a namiesto cyklu spinenie. Tento cyklus som bez liecby a dalsi by som mala pokracovat s clostylom a pregnylom..ale po skusenosti+citani fora sa mi do toho nechce. Myslis, ze by som mohla fytosoju?ak ano, v akom davkovani?Dakujem🙂

jaana47
17. jan 2016

@soldi no dufam ze ti to uz ukaze ak nie tak uz neviem... dik za trpezlivost 😉

http://www.womenzone.cz/uzivatelka/jaana47/graf...

soldi
autor
17. jan 2016

@jaana47 ten graf je divny. merala si spravne? kazdy den o rovnakom case hned po zobudeni a rovnakym teplomerom?

soldi
autor
17. jan 2016

@evangelina0 ahoj, pokial mas problem so slizniciou, tak soja Ti nepomoze. v prvom rade by si mala poriesit vysku sliznice, az potom ovulaciu. na sliznicu je vyborna ta alchemilka, ale treba ju uzivat dlhodobo. cca pol roka az rok trva, kym sa vyska sliznice upravi

evangelina0
17. jan 2016

@soldi dakujem,ale alchemilku pijem cca pol roka 2x denne. Dnes som bola na kontrole-19DC, sliznica 5 mm, pravdepodobne prasknuty folikul + zlte teliesko,ale potvrdi sa to az krvou.cize soja nic podla teba? S doktorkou som sa dohodla, ze ak sa potvrdi ovulacnyncyklus, clostyl uz nie, ale skusime estrimax na sliznicu. Co myslis, mohla by som soju?ci to nechat tak?dakujem

soldi
autor
17. jan 2016

@evangelina0 najprv preliec tu sliznicu. soja nie su ziadne lentilky, ktore mozes jest na pockanie, je zbytocne ju uzivat pokial mas taku nizku sliznicu a tak ci tak ovulujes

evangelina0
17. jan 2016

@soldi mas pravdu. Som taka nabudena, lebo za rok je to moja druha ovulka a ta prva bola po clostyle. Cize poriesim sliznicu a ked bude ok, skusim soju. Dakujem, si skvela🙂

jaana47
17. jan 2016

@soldi ako myslis divny?myslis ze ani ovulacia neprebehla?sice som bola trochu chora ako som pisala, a aj som trochu zle spala, viem ze aj to moze ovplyvnit cyklus. no nic skusim tento cyklus merat a potom ak by si mohla by si sa mi na to pozrela?dik

soldi
autor
17. jan 2016

@jaana47 divny je v tom, ze hned na zaciatku je vyrazny narast teplot, ale potom sa uz drzia viac menej v rovine. dni, ked si bola chora by si si teplotu znacit nemala, lebo je skreslena. rovnako ako dni, ked si malo spala, alebo si merala prilis skoro/neskoro.

eliska811
18. jan 2016

@rushcca sú dobre len si musíš dať pozor na to nepitie pred tým, než ich ideš robiť... Tak u nás je to práve teraz rok . Mávala som anovulačné cykle, zvýšená hladina testosterónu, PCO, ovu som mala v júni a potom až v decembri a aj tento mesiac. No ale môj vnútorný pocit ma sklamal, že to asi nevyšlo. Včera som mala slabého dúšika a dnes digi ukázal 1-2. Ja som asi ten najšťastnejší človek na svete 🙂 Moc moc sa teším, dúfam, že nič nezakríknem a bude všetko super.

rushcca
18. jan 2016

@eliska811 takze sa zda ze to vyslo? 🙂 velmi velmi držím palce! 🙂 som zvedava na dalsie infosky 🙂

eliska811
18. jan 2016

@rushcca ďakujem 🙂 ak sa nič nepokazí tak to vyšlo. Dnes som iba 28 DC ked mi to už potvrdí aj dr to tu úplne zverejním a hlavne s veľkým poďakovaním soldi. Určite dám ďalšie info ale najskôr to oznámime budúcim babkám a dedkom. 🙂

dejna20
18. jan 2016

Baby tu soju beriete nalacno ci po jedle? Rano na obed? Je to jedno ci je to podstatne? Dakujem

fbonytka
18. jan 2016

@eliska811 držím pěsti a potichu gratuluju 🙂
@dejna20 já beru ráno chvíli před snídaní...

ejbinka
27. jan 2016

Ahoj holky,

měla bych takový dotaz. Je možné nasadit po dobrání clostilu (3-7DC) na pár dní fytosoju?
Clostil mi sliznici snižuje a vysušuje plodný hlen a Fytosoja by to měla opačně podporovat…případně na jak dlouho jí nasadit? Myslíte, že teřba 3 dny ( od 8 do 11DC) by měli účinek? Děkuji

fbonytka
28. jan 2016

@ejbinka tak tohle už bych neriskovala...raději bych na sliznici pila třeba kontryhel

jaana47
29. jan 2016

ahoj baby beriem uz druhy cyklus fytosoju a neviem ci prebehla ovulacia, lebo tie teploty sa mi zdaju nizke, je mozne, ze este stupnu??skusala som aj ovu testy a zatial este nebol pozitivny, testovacia ciarka zosilnela, ale este nie uplne...dakujem
http://www.womenzone.cz/uzivatelka/jaana47/graf...