icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

inka791
10. feb 2016

@fbonytka tak ja začnem od 4dc a 4,4,5,5 6

kathy1
11. feb 2016

Babulky,snazilky,kt.mate skusenosti s fytosojou,alebo chcete nieco nove skusit,dozvediet sa sup ku nam do skupinky https://www.modrykonik.sk/group/8282/ skupinka je sukromna,takze sa mozeme porozpravat o vsetkom 🙂

ejbinka
14. feb 2016

Ahoj holky chystám se tento měsíc do soji. Dnes jsme 12 DPO po posledním cyklu s clostíkem a test negativní ač teploty krásné 🙄

Ráda bych nasadila soju a to 5 dní po 200mg.

Našla jsme si tyto tabletky: http://www.docsimon.cz/zbozi/dr-bohm-isoflavon-...

Prosím o radu počítá se pouze 50mg na tabletku? ten jetel se nezapočítává? Takže dávkování 4 tabletky denně budou odpovídat dvou clostilům denně je to tak?

rositka
16. feb 2016

@ejbinka Ahoj jak to vypadá, testík pořád negativní? já ten jetel počítám, podle mě je jedno, o které izoflavony se jedná. Našla jsi super koncentrát izoflavonů, víc jsem jich v jedné tabletce neviděla.

ejbinka
16. feb 2016

Ano i 14DPO je stále negativní 😠 teplota se drží pořád nahoře, ovu je jasná, tak snad mrcha zítra dorazí a budu moci začít s isoflavony....psala jsme Soldi, tak uvidíme někde jsem četla, že se ten jetal snad nebere jen ze soji...tak abych se nepředávkovala 😲

fbonytka
16. feb 2016

Já bych ten jetel nepočítala...podle první stránky v tématu by to měly být jen ty sojové isoflavony..

rositka
17. feb 2016

tak jsem se konečně domluvila s mudr. na měření folikulu a mam anovulační cyklus tento měsíc, nikde ani naznak dominantního folikulu. Tak nevím co si o tom myslet, asi ty izoflavony co mam nezabírají, asi je pravda teda, že ty z jetele nejsou účinné😩

majdaatom
18. feb 2016

Ahoj holky, prosím může se brát i fytosoja osteo a pokud ano je stejné dávkování jako u té forte nebo jiné. předem děkuji

fbonytka
18. feb 2016

@majdaatom ja beru osteo. Forte jsem nesehnala. Davkovani je stejne tableta ma 25mg isoflavonu

fbonytka
18. feb 2016

@rositka ty z jetele ucinkovat nebudou ☹

ejbinka
18. feb 2016

@rositka a kolikátý DC jsi? Já předminulý cyklus lítala na folíky každou chvilku a ještě 24 DC to vypadalo na anovulák, ale protože jsem znala své teploty a ty neskákali, tak jsem se nevzdávala a 30DC už tam byl 18mm a ovulace nakonec 35DC ukázková 😉

Já zítra začínám s fytosojou a asi zkusím rovnou 300mg tj. náhradu 3 clostíků ať se ty vaječníky rozhýbou.

fbonytka
18. feb 2016

@ejbinka kocko nemelo by se prekracovat 200mg...at si neuskodis

ejbinka
18. feb 2016

@fbonytka Aha, já myslela, že 200mg nahradí 2 clostíky a 300mg by mohlo 3. Z§stanu tedy raději u 200mg 😎

ejbinka
19. feb 2016

Holky stejně mi to nedá. U clostíku lze brát 3 tablety denně což by odpovídalo 300mg isoflavonů. Myslíte, že by dávka 300mg isoflavonů mohla mít třeba na ovulaci špatný účinek??

majdaatom
19. feb 2016

Prosim teď jsem zjistila, že u nás se přímo fytosoja nedá skoro sehnat. Našla jsem tento výrobek nevíte zda je to stejné jedna se o swiss estrovobe isoflovany

ejbinka
19. feb 2016

http://www.sleky.cz/swiss-estrovone-isoflavony-...

myslíš tyto? 2 tabletky odpovídají 1 tabletce clostíku 😉

majdaatom
19. feb 2016

@ejbinka ano to jsou ony 🙂

fbonytka
19. feb 2016

@majdaatom ja ju sehnala uplne v pohode. Jinak od toho swissu muzes taky

inka791
19. feb 2016

Ja som brala tuto od 4dc do 8dc 4,4,5,5,6 a vyskočil mi zo dňa na den pozitivny test tak už len čakáme este zajtra a pozajtra poistime

ejbinka
19. feb 2016

@inka791 a kolikátý DC přišla ovu? bez soji chodila kolikátý? Děkuji za postřehy. Jsem v soje nováček 🙂

inka791
19. feb 2016

@ejbinka bez sóji 13-14 a po sóji už 12dc mi ukázal monitor maximum co predtým ukazovalo 2 dni slabý, silnejší a 2 maximum. Včera bol slabý a dnes skočil rovno na maximum

ejbinka
20. feb 2016

@inka791 copak je to za test???

No mně bez soji standartně až kolem 27DC, jednou i 35DC 😠 Ale minulý měsíc jsme dobrala clostík, tak snad ještě bude doznívat a soja to podpoří a bude také hezky v polovině cyklu.

nikulka257
20. feb 2016

Ahojte chcela som sa spýtať mám nepravidelný menštruačný cyklus a 29 rokov. Čítala som že soja forte by mohla v tom pomôcť pozerala som že dávkovanie odporúčate 4-4-4-5-6 tabliet od druhého alebo 4 dňa cyklu. Výrobca uvádza dva tablety denne...Neuškodí to?ďakujem. O bábätko sa nesnažím zatiaľ...Ako je to s dávkovaním?ďakujem

fbonytka
20. feb 2016

@nikulka257 precti prvni stranku fora tam jsou i studie.. Mela jsi nekdy clostil?

inka791
20. feb 2016

Brala som Fytosoju a moj ovu na 13dc 😀😀😀

rositka
21. feb 2016

@ejbinka dnes 16 DC, byla jsem na měření 12 DC a dr. mi řekla, že na jedné straně není nic a na druhé tak strasně maličký, že z toho nic nebude, na další mě ani neobjednala

ejbinka
21. feb 2016

@rositka měříš teploty? Dělej určitě ovu testy a nenech se od doktorky zmást, bere to tabulkově. Já třeba měla předminulý cyklus ovu až 35 DC, ještě 24 mi dokotr tvrdil anovulák, ale teploty neskákaly, tak jsme šla znovu 30DC a už tam byl 18mm krasavec a za 5 dní byla ovulace s tak silnými ot, že až zářili 🙂

Teplota hodně napoví 😉

rositka
22. feb 2016

@ejbinka diky zacala jsem teda dneska zase merit, zas tak dlouhe cykly nemam 26-36dni, ale zkusim to, s ovu testy nemam zatim zkusenosti, tak skocim zitra koupit, ja to dosud zkousela je dle teploty, jak dlouho jsi brala clostik?

ejbinka
23. feb 2016

@rositka 4 měsíce a ten poslední jsem po něm už neměla skoro MS jak moc snížil sliznici. Takže to pro mě není dobrá stimulace. 😖

liliana0000000000000
25. feb 2016

Ahojte prosim poradite ? precitala som vela prispevkov ale mam chaos v tom ako soju uzivat. ja nemam menstruaciu len take jednodnove spinenie ktore prichadza zvycajnena 30. den cyklu a mam anovulacne cykly. kedy zacat soju uzivat? 4. den cyklu?