Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@kakatulik a kde ste kupili tie sojove isoflanovoidy?respektive kde sa daju kupit
@simkamatko ja som to este nekupovala,ale myslim,ze v lekarni maju fytosoju bezne a aj v roznych e-shopoch...zadaj si to do googlu a hned ti to vyhodi.
@kakatulik ďakujem aj ja chcem to vyskusat
@eliska811
@charlie1980
Ahojte holky koukala jsem, že jste po sóje otěhotněly. Chtěla bych se vás a všech dalších, kterým sója pomohla k otěhotnění, zeptat, jaké jsou vaše ,,sojové” dětičky. Hlavně jestli jsou zdravé atd. Co vím, tak soja není vůbec zdraví prospěšná a mám trochu strach, že mi sice třeba pomůže otěhotnět, ale může se její braní nějak podepsat na zdraví miminka. Ze zahraničních diskusí jsem vyčetla, že je po jejím braní vyšší riziko potratu. A některé děti měli zdravotní problémy. Pokud máte krásné a hlavně zdravé dětičky, tak budu moc ráda, když mě uklidníte. 🙂
@j141 Ahoj. Za Tyzden bude mat rok a vyzera to Tak, Ze je po vsetkych strankach zdravy 😄 Najlepsie, najspokojnejsie a najpokojnejsie, usmiate a vesele spolocenske babatko. Tehotenstvo bolo uplne bezproblemove, lepsie znasane Ako prve.
@charlie1980
Jeeeej tak to jsem moc ráda 😘 Super zpráva. Já jsem dnes dojedla poslední dávku sóji. Tak za týden proběhne snažení a jsem zvědavá na výsledek. A hodně jsi mě uklidnila, aspoň nebudu mít výčitky, že bych případnému miminku nějak ublížila tím, že jsem nedočkavá a zkouším všechno možný.
Samozřejmě budu ráda za jakékoliv další zkušenosti dalších maminek.
@soldi
Ahoj soldi, jestli tu ještě nakukuješ, chtěla bych se zeptat na jednu věc. Tento cyklus jsem 3-7DC brala Sarapis Soja, kde jsou jak izoflavony ze soji, tak i z jetele. Normálně mám cyklus 28 dní s ovulací (ale malými folikuly což nechápu, jak můžu ovulovat), ale tento se sójou je nejspíš anovulační (podle BT, ovu testů i folikulometrie). 😒 Myslíš, že mám zkusit ještě jeden měsíc dát sóje šanci (třeba jiné značce bez jetele) nebo mi sója prostě nesedla a na otěhotnění mi nepomůže??
@ria294
Brala jsem 3,3,4,4,5 tabletek, coz je okolo 112,112,150,150,190 mg izoflavonu vcetne tech jetelovych. Dneska jsem 20DC a teplota tak divne skace, takze si myslim, ze ovulace uz asi neprijde. Jinak normalne mam ovulaci vetsinou 14DC. Co ale nechapu je, ze treba na UZ jsem mela predminuly cyklus 11DC folikul jen 10mm a za tri dni byla ovulace. To prece nemohlo stihnout vyrust. Mozna tomu dam jeste sanci, ale samotne soje. Jen si nechci zbytecne prodluzovat cykly ☹ tak fakt nevim, ci delat.
@j141 pokial mas ovulacne cykly,tak podla mna je to zbytocne velka davka, ostala by som pri takej ako si. soja zas nie su cukriky ktore sa mozu davat v akomkolvek mnozstve. mne napr uplne stacilo davkovanie 100 prvy cyklus a 125 druhy cyklus.
a cyklus sa mi stiahol zo 65 dni na 35 po soji.
a pokial mas male folikuly skus zacat od 5dc uzivat.
Ahojte dievcence, snad poradite aj mne. Snazime sa o babo, vsetky vysledky mame ukazkove, dokonca som bola aj na hyfosy, len mi nedozrievaju foliky kazdy cyklus do potrebnej velkosti - nepravidelna ovulacia. Doktorka mi na to predpisala Clostik a ze ked zaberie, tak IUI kvoli veku. Avsak u mna sa prejavuju aj take vedlajsie ucinky, ktore nie su napisane na letakoch, tak sa dost do toho bojim ist. Poprosim o info, hlavne tie, ktorym sa zadarilo, ake ste mali davkovanie a a ktory typ soje ste uzivali?
Vopred dakujem za kazdu radu.
Ahojky žienky...mám otázku ...( Je tu veľa príspevkov a nechce sa mi to čítať celé 🙈😀) som 5 DC druhý mesiac užívam inofolic chcem skúsiť aj tu tu fytosoju..môžem ju začať užívať aj dnes? Vopred ďakujem
@butterfly333 aké si mala dávkovanie???keď MC mam 28dnovy??
@eneida tak to si ja už nepamätám prepáč
Ahojte babenky prvy cyklus som brala fytosoju, mam pocit ze asi aj ovu nabehla ale uvidim ked domeriam teplotu na konci cyklu. Chcem sa len opytat dnes som 21DC a mam uz druhy den ale iba obcas a aj to ked sa len utriem slebunke spinenie skor do hneda. Mali ste aj vy nieco take prinuzivani fytosoje?
@sonka_miro ake dlhe cykly mavas?
Vies kedy bola priblizne ovulka? Mozes byt kludnene aj tehu a mas implantatacnene krvacanie.
@kakatulik cyklus mam 28 - 30. A ovu podla vsetkeho prebehla 4.5 test som nerobila ale podla teploty a bolesti vajecnikov to tak sesi na 4.5
@sonka_miro hmmmm, noo na impl.krvavacanie je este asi skoro,ale ktovie.
@kakatulik vsak prave, ani sa nejak necitim ze by sa malo podarit, uz som totiz 2krat potratila, tak uz poznam tie pocity
@sonka_miro a nemozes az teraz ovulovat?
To by vychadzaloo.
@kakatulik skor asi nie lebo uz sa mi od soboty drzi vysia teplota. A mozno sa to vsetko len upravuje,brala som to prvy cyklus.
Ahojte chcem sa spýtať či môžem užívať fytosoju keď mám cystu a myom.snazime sa o bábo ale mám strach či mi to od sóje nevyrastie ešte viac.dakujem
@monika123654 toto by som nerobila,lebo fytosoja su rastlinne estrogeny a tie by ti to cele este podporili v raste.
@kakatulik no ved toho sa obavam radsej to necham tak a budeme sa snazit snad sa to podari.
@monika123654 aky velky je ten myom? Nechces ho dat radsej von?
Ta cysta je na vajecniku?

Ahojte , chcem sa spytat , kedy je lepsie brat fito soju rano alebo večer? Kedze sa viac krat spominalo ze treba pit vela vody , nevadí ked celu noc nebudem pit?Staci doplnat tekutini nasledujuci den? dakujem