icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

kathrin17
4. feb 2011

@elllla vajicko nerastie ako by malo....ze rastie velmi pomaly a preto pravdepodobne praska nedozrete ☹.....ale pozitivna sprava je, ze od buduceho cyklu mi s tym doktor pomoze, tak dufam, ze to vyjde 🙂

elllla
4. feb 2011

ahojte babulky 🙂
@hadassah to, ze nie si tehu este neznamena, ze soja nezabrala.. podla mna mas krasne grafiky a mas pekny cyklus, ako ste na tom so spermiogramom a s plodnym hlienikom? a psychika - tuto temu neriesim, lebo sama dobre vies, ze na emimine na to myslime VSETKY a aj tak sa nam podarilo mnohym otehu, kto tvrdi, ze otehotnies, ked na to prestanes mysliet, tak nevie, o com hovori...

@fazulka1512 - co znamena nie dobry krvny obraz? bolo by dobre vidiet tie vysledky, aby sme vedeli zhodnotit, co nie je dobre a co sa s tym da robit a ci to moze ovplyvnovat plodnost..
aha, uz citam, to skor vyzera na nejaky momentalny zapal, nezda sa mi to ako dovod, preco by sa nedarilo otehu z dlhodobeho hladiska, to by skor ukazal hormonalny profik, ktory sa robi zkrvi na 3.den cyklu...

@kathrin17 co znamena, ze pomaly rastie??? kolko malo vajicko teraz mm a kolko malo presne minule? malo by rast cca 1-2mm/den a praskat pri velkosti 20-24mm... a ako si spominala minule, ovulku mavas az neskor okolo 32dc, to este neznamena, ze pomaly rastie, len neskor dozrieva... ach... doky ti pomoze akurat tak, ze ti predpise clostil... rovnaky ucinok vieme dosiahnut sojou...

katarina104
4. feb 2011

@hadassah ahoj a nie si tehotná, na špinenie je dobrý B6, ale treba ho papať dlhodobo+magnézium 😉 už si dostala m.s.?

lilina22
4. feb 2011

Ahojte 😎

@petula22 vysetrenie protilatok z krvi nahradza v podstate postkoitalny test. Ak boli znizene alebo naopak zvysene, dostala by si prednison 5mg na 4-6 tyzdnov + kondomovy styk. Potom znizit na 2,5mg denne a kondomovy styk zachovat OKREM ovulacie.

@hadassah ja mavam tiez 1-2 dni pre MS spinenie a myslim, ze to nie je nijaky problem. Moze sa vyskytnut ak vtedy, ak mas vysoku vystelku maternice...vola sa to spinenie z presakovania. Dolezita je hodnota progesteronu v LF, ak je v norme, nie je sa coho obavat. Inak 2 roky snahy by uz pre mna boli signalom, ze nejake vysetrenia by neboli odveci. Mam podobny vek ako ty a ked som vola v CARe, tak mi lekarka vravela, ze vela zien k nim pride az okolo 38-40 a ze to je uz ponekud neskoro pre niektore...takze ja by som to na tvojom mieste zvazila. Medzi nami, malokto ma obsesiu v navstevach lekarov 😀

kathrin17
4. feb 2011

@elllla v pondelok mal 14 mm a vcera necelych 17mm, este idem v pondelok na dalsiu folikulometriu, povedal, ze sliznicu uz mam peknu, ale folikul je maly....vraj cez vikend bude ovulka....mala by byt...ale s nedozretym vajickom.....

marikac
4. feb 2011

@fazulka1512 ja tiez papam soju-zaujimave,ze sme sa tu stretli. 😉

lilina22
4. feb 2011

@kathrin17 este som nikdy v zivote nepocula, ze by lekar dokazal podla velkosti foliku par dni pred ovulkou povedat s istotou na 100%, ci je vnutri vajko...nie to este ci je zrele alebo nezrele. Nie sme vsetky podla tabuliek, niekomu folik rastie rychlejsie a niekomu pomalsie a niekomu praska pri 26mm a niekomu pri 19mm. Ak bude ovulka, je celkom velka sanca, ze vajko sa uvolni a bude zrele. Ja by som nemala obavy.

lilina22
4. feb 2011

@kathrin17 jo, prave som si to nasla - Ovulation is rare if the eggs are immature... cize ak su vajka nezrele, k ovulaci nedochadza vo vacsine pripadov. Tyka sa to hlavne problemu PCOS, kedy foliky nedorastu na potrebnu velkost na prasknutie a zostavaju na vajecnikoch ako take strapce hrozna. Vtedy k ovulke nedochadza. Myslim, ze 17mm je akuratny rast zo 14 v pondelok a ovulku mozes fakt ocakavat cez vikend 🙂

lilina22
4. feb 2011

a este som chcela, ze celkom pekny clanok je tu http://www.stanford.edu/class/siw198q/websites/...

elllla
4. feb 2011

@kathrin17 ahoj, ako som ti uz napisala...
folik rastie v priemere 1-2 mm za den, v pondelok mal 14mm, utorok 15, streda 16, stvrtok 17mm - uplne normalne...

kathrin17
4. feb 2011

@lilina22
@elllla jeeeej baby ani neviete ako ste ma potesili 🙂 tak ak mi aj naordinuje ten clostil, tak este skusim dat tu soju, podla jeho davkovania a uvidime 😀 trosku ho prekabatim....myslite, ze to tak mozem spravit?

kathrin17
4. feb 2011

a inak dnes ma riadne boli v podrusku, tak mam pocit, ze ovu bude ozaj cez vikend 🙂 takze vravite, ze je to v poriadku, nemusim sa stresit 🙂

lilina22
4. feb 2011

@kathrin17 ja som presvedcena o tom, ze je to v poriadku 😎 pre pokoj duse si skus spravit ovu testiky a uvidis, ze budu pozitivne 😎

hadassah
4. feb 2011

@katarina104 ms som ešte nedostala, ak by som mala ukážkovú 14-dňovú LF, tak ms by mala prísť v pondelok.

@lilina22 - vidíš, to ma nenapadlo, že by to mohlo byť špinenie z presakovania. Lebo ja sa opíjam alchemilkou už asi pol roka, aby som mala peknú výstelku 😀 okrem toho beriem, listovku, E-čko, po ovulke si dávam buď B-komplex alebo pyridoxin, a ešte aj ascorutin.

@elllla - na spermiogram som dostala výmenný lísto k od mojej gyn, ale nejako sme sa na to vykašlali. Totiž tesne pred tým, ako som sa dala dokopy s priateľom, on sa rozišiel so svojou frajerku, ktorá otehotnela doslova tak, že na ňu hodil trenky a utekala na potrat,lebo o decku nechcela ani počuť. Tak u neho asi problém nebude.

soldi
autor
4. feb 2011

@lilina22 dik, ze si prisla 🙂
vidis, to som nevedela, ze to vysetrenie z krvy nahradza postkoitoalny test, zas budem o cosi mudrejsia, dakujem 😵

@kathrin17 ako baby pisali, pomalsi rast folikov je v pohode, tiez som to tak mala a hla, kde uz som 😀

lilina22
4. feb 2011

@soldi prisla som vas sem pozriet, ze ako sa dari sojovemu foru 😀

petula22
4. feb 2011

@lilina22 Ahoj, dík za info 😉 . Protilátky na spermie máme taky v pořádku, tak tam asi problém nebude. 4ekám až mi dorazí mrcha, má nějaké zpoždění, jsem po laparce, tak asi proto.

Jinak holky, já taky tak den před MS špiním a nikdo v tom neviděl problém...

fazulka1512
4. feb 2011

@elllla v utorok idem k lekarke co mi na to povie, mam zlu zrazanlivost, vraj aj vyter, tam sa tiez nieco naslo, budem mudrejsia v utorok. ale zajtra zacnem zo sojov ako si mi napisala

fazulka1512
4. feb 2011

@elllla profil uz mam za sebou, mam nizsku hladinu progesteronu, brala som 6 mesiacovu duphaston

emmili
4. feb 2011

Ahojte,
uffff, tak jsem si včera v noci přečetla celou diskuzi a jsem o kapku moudřejší. Ale nikde jsem tedy nenašla, jak je to se Sarapisem Soja. Včera mi dorazilo docela mega balení a jedinou poznámku jsem zaregistrovala, že "funguje na úplně jiném principu a není soja jako soja...". Ale obsahuje taktéž 25mg isoflavonů v 1 tbl., takže...??? No každopádně jsem se rozhodla, že asi nebude úplně ono brát ho podle příbalové informace 2×1 denně nepřetržitě, tak zkusím taky tu nárazovou isoflavonovou terapii 🙂.
Mám PCOS (inzulínovou rezistenci nemám) - cykly naprosto anovulační, spoustu folíků, ale žádný nedozraje v dominantní. Měla jsem tři měsíce Clostil 2×1tbl. 5.-9.DC - zabral ukázkově, žel nepodařilo se. Tu je jeden grafík s Clostilem a Pregnylem: http://www.fertilityfriend.com/ChartGallery/125...
Bez léků graf vypadá následovně: http://www.fertilityfriend.com/ChartGallery/126...
Na spermiogram jdeme příští týden, ale to je vedlejší, když já neovuluju. HP mi Dr. ještě nedělala, jen prolaktin na mou žádost a ten je v pořádku. Jsem teď už 30DC a (standatně) stále se nic neděje, tak jsem dnes spolkla 5 tabletek Sarapisu, jestli těla alespoň nějak vyprovokuju, abych alespoň nemusela pro vyvolávačku. Jinak piju alchemilku do 15DC a MS je relativně slabá, ne tedy dva dny, většinou 4, ale většinou nemusím celý den vylévat kalíšek...

Možná budu tedy svou otázku adresovat @soldi nebo @elllla - jak tedy s tím Sarapisem??? Můžu ho tak brát stejně jako Fytosoju? Složení je:
24 mg lyofilizované včelí mateří kašičky (odpovídá 72 mg čerstvé), 180 mg květního pylu, 100 mg fermentovaného pylu, 37,5 mg extraktu ze sojových bobů a 25 mg extraktu z červeného jetele. Tyto dva extrakty obsahují celkem 25 mg Isoflavonů. 20 mg vitaminu C (33,33% DDD), 3 mg železa (21% DDD).

Moc děkuji za odpovědi 😵

katarina104
4. feb 2011

@hadassah no podľa mňa si ovulku mala 15DC lebo deň pred si mala ťahavý hlien ovulka mohla byť v noci z 14-15 DC tá býva po tom naj hliene, ten sa mení poklesom estrogénu, ten dáva signál hypofýze na vylučovanie LH, ktorý spúšťa ovulku, tak si 11DPO, ak špiníš tak môže to byť aj preto, že si tehu, stáva sa že ženy špinia v čase príchodu mrchy, ak teplota neklesne a pôjde hore, určite testni, držím palce 😉

katarina104
4. feb 2011

@emmili sarapis je veľmi dobrý tiež pomáha, aj pri pcos je ovulka aj keď nemusí byť vždy 😉 mala som to tiež 😉 ak si tučná chudni ak chudá priber, a daj si skontrolovať inzulín, a štítnu žľazu 😉

carmenuska
4. feb 2011

ahojte, prosim poradte mi ako mam jest ten ananas, nezohnala som u nas bromelain a od dnes ho mam brat, tak som si kupila aspon ananas. suuurne, dakujem

hadassah
4. feb 2011

@katarina104 tiež si nikdy nie som 100% istá, kedy bola ovu, hoci to graf vyznačí. Ovu testy som už minula a nové sa mi už nechcelo objednávať. Zdá sa mi ale, že krčok je už mäkký a hore, a to špinenie sa stupňuje - tmavohnedý hlien. Toto na tehu nevyzerá.

emmili
4. feb 2011

@katarina104 Já ovulku nejspíš nikdy neměla (kromě cyklů s Clostilem, to jsem cítila píchání), menstruace mi (před braním HA) chodila tak 3-4× do roka. Většinou jsem tedy po pár měsících zašla na vyvolávačku. Už přes půl roku měřím BT, ale nechci ztrácet několik měsíců, abych zjistila, zda neovuluju třeba 80.DC 😒, to by tak jako tak nebylo v pořádku.

katarina104
4. feb 2011

@hadassah určite si daj B6+magnezium, a urob pre istotu ráno test, možno bude treba dufík na udržanie ak by to bolo tehu, veľakrát takto dochádza k ranným potratom, testuj ráno z ranného moču, mama10 😉

emmili
4. feb 2011

@katarina104 Já ovulku nejspíš nikdy neměla (kromě cyklů s Clostilem, to jsem cítila píchání), menstruace mi (před braním HA) chodila tak 3-4× do roka. Většinou jsem tedy po pár měsících zašla na vyvolávačku. Už přes půl roku měřím BT, ale nechci ztrácet několik měsíců, abych zjistila, zda neovuluju třeba 80.DC 😒, to by tak jako tak nebylo v pořádku.
Tlustá nejsem, mám tedy navíc nějakých 5-7kg v průběhu času, moc sedím a mám málo pohybu, ale to asi nebude příčina neplodnosti. Problémy s cyklem jsem měla odjakživa a nikdy jsem nebyla hubená ani vyloženě tlustá...

hadassah
4. feb 2011

@katarina104 ďakujem za radu. Pyridoxin užívam, kúpim si teda ešte aj magnézium a skúsim aj test.

katarina104
4. feb 2011

@emmili takto tvoj problém majú viaceré baby, máš potvrdené pcos? lebo pri vysadení hak, dochádza často k tým nepravidelnostiam, ak máš pcos, tak clostil by som nedávala, len sa ti urobí viac cýst 😉brala si aj duphaston, alebo len clostil? anovulák je cyklus ak medzi dvoma krvacaniami nie je ovulka, amorea, čiže úplná neplodnosť je ak mešká mrška 6 mesiacov, tak to určite nemáš treba si sledovať hlien a cyklus a nedávať dufík ani žiaden progesterón, určite z času na čas budeš ovulkovať, len to treba vystihnúť 😉aj keď je cyklus dlhý k ovu môže dôjsť, určite ti odporúčam ten sarapis, a daj si pozrieť ten inzulín, a štítnu ak by si chcela viac info tak som v téme https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/vytrvale-snazilky-od-jesene-zimy-2010/
meriame si teplotu a sledujeme hlien krčka maternice 😉

katarina104
4. feb 2011

@hadassah okej teším sa a držím palce 😉