icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

kathrin17
7. feb 2011

@domenique ahojcek....ja som mala soju s 35mg izoflavonoidov....zacala som uzivat 4DC....prve tri dni som uzivala 3 kapsule cize 105mg a 4 a 5 den 4 kapsule cize 140mg.....moznoze potrebujes vyssiu davku...a ako vies, ze sa s tebou nic nedeje?CHodis na folikulometriu?Alebo len podla teploty?15DC sa ani so mnou este nic nedialo...na 13 DC som bola na folikulometrii a dr nevidel ziadny folikul....16DC uz mal folik 14mm...19DC mal 17mm a podla vsetkeho v sobotu, alebo v nedelu podla FF bola ovulka....cize folik mal na 22DC asi okolo 20 mm a praskol....soja mi pomohla....minuly cyklus som mala ovulku az 32DC tak nastal posun o 10 dni...

domenique
7. feb 2011

@kathrin17 ja som uzivala 2 a 3 DC 125mg, 4 a 5DC 150mg, a 6 DC 175mg soje
zatial som nezbadala plodny hlien ani ma krize nebolia, a teplota zatial skace........ved uvidime......kedy bude ovu, lebo minuly cyklus som mala az na 37 DC......a 2 cykly predtym som mala ovu tak na 19-22 DC........dufam, ze sa mi tou sojou cyklus upravi
Buduci cyklus si nasadim soju asi az na 4DC......
Dakujem

kathrin17
7. feb 2011

@domenique tak to si mala dost velku davku.....ale podla mna cim skor sa zacne soja brat, tym skor by mala byt ovu, ja som zacala az 4DC kvoli tomu, ze som v ten den tuto temu nasla....a inak dzusik pijes?Ja som pila od dobratia soje kazdy den tie 3dcl a fakt to zabralo....mohla by som hlien rozdavat, tolko ho bolo 😀

domenique
7. feb 2011

nie nepijem, ale by som asi mala zacat vsak?
Ja som niekde citala , ze ked zacnes skor uzivat clostil alebo soju , ze ti narastie viacej vajicok a ked neskor tak budes mat dominantný folikul.
takze bud. cyklus urcite nasadim neskor soju

lilina22
7. feb 2011

@bublinka11 co sa sliznice tyka, mozu byt v principe 2 problemy:

1. nizka sliznica vo folikularnej faze, ktora sa ale po ovulacii premeni na sekrecnu vystelku, ktora je schopna prijat embryo. Problem je len vo vyske sliznice, podmienky pre uchytenie embrya su horsie, ale nie nemozne.
2. po ovulacii sa sliznica nepremeni z proliferacnej na sekrecnu a tym padom sa stava nevhodou na uchytenie embrya

Vo faze pred ovulaciou (folikularna faza) rastie sliznica vplyvom estrogenov, konkr. estradiolu a FSH. Soja ako fytoestrogen by ti mohla pomoct. Velmi dobrym pomocnikom pri raste a prekrveni sliznice je cervene vino. Denne od 1DC po // 1,5-2dcl.

Vo faze po ovulacii (lutealna faza) sa sliznica "premeni" vplyvom progesteronu, ktory je produkovanym tzv. zltym telieskom (toto vznika z obalov prasknuteho folikulu). Ak je problem s premenenim sliznice, treba dodavat progesteron formou duphastonu, utrogestanu ci crinone gelu.

bublinka11
7. feb 2011

@lilina22 Lilina dakujem moc za odpovede. Myslim, ze bude asi problem vo faze pred ovulaciou, nakolko ma lekarka uz 5 mesiacov dopuje duphastonom a moja reakcia nan? Cim dalej, tym viac predlzeny cyklus a intenzita krvacania velmi velmi slaba. Skoncilo to tak, ze som dostala MS a mala som ju 1 den uplne slabu a na druhy den len slabunke spinenie...cize si dovolim povedat, ze som mala 1 dnovu MS.
Na poslednej kontrole sa lekarka vyjadrila, ze ked sa rozhodneme, ze sa chceme zacat snazit o babo, mam prist a nasadi clostyl. Ovulaciu mavam pravidelne, i ked trosku neskôr. Cize myslis, ze mam vyskusat soju? S vinkom mam trosku problem, dokazem vypit, ale ked nemusim, nepijem. Ale co by som nespravila pre otehotnenie, ze?

lilina22
7. feb 2011

@bublinka11 clostyl ti sliznicu este vic znizi...bohuzial toto je jeho vedlajsi ucinok (okrem ineho). Takze do toho by som za ziadnych okolnosti nesla, kedze ovulujes. Clostyl ma za ulohu jedine - popliest hypofyzu tak, aby vylucovala viac folikulostimulacneho hormonu a estrogenu a tym padom, aby doslo k ovulke. Ale zaroven velmi negativne vplyva na sliznicu. Takze ja by som na tvojom mieste skusila soju a to vinko aspon v dobe pred ovulaciou, zober to ako liecik 😎 staci 1,5 dcl denne vecer pred spanim, nejake kvalitne...

lilina22
7. feb 2011

@bublinka11 a este otazka - ako mas predpisany duphaston? ktory den cyklu s nim zacinas? Lebo duphaston by sa mal zacat papat az PO ovulacii, inak je jeho efekt nezaujimavy.

marikac
7. feb 2011

@kathrin17 ahoj, ja som popila toho grepu na litre denne,ale hlien neprisiel tak akoby som cakala......bolo ho normalne,ako predtym...
nepridas tvoj graf?
http://www.fertilityfriend.com/home/marikac

janula123
7. feb 2011

@marikac
Držím palečky, len nech sa teplotka drží hore.

lucka369
7. feb 2011

Ahojte baby.Pochopila som to správne že červené vínko podporuje rast výstelky maternice? 😉 Ďakujem

marikac
7. feb 2011

@lucka369 aj ja som to tak pochopila a piatok som bola z cerveneho na mol 😀 😀 😀 tak asi by som mohla teraz vystelku rozdavat 😀
@janula123 no uvidime,ako dlho jej to vydrzi....pretoze u mna su take teploty aj celkom bezne 😒

trik
7. feb 2011

Baby, ja som brala soju 3-7 DC a na 8DC som zacala tak neskutocne krvacat, ze som musela kazdu hodinu menit vlozky 😲 a zvazovala som uz navstevu pohotovosti... celkovo mi MS trvala 13 dni...moze to mat nejaku suvislost so sojou?

bublinka11
7. feb 2011

@lilina22 duphaston som mala 20 - 24 DC, ale kedze som merala BT, tak som si ho vzdy nasadila az po ovulke.
Jednoznacne mi predlzil LF...dokonca jeden mesiac som mala tusim az 17 dni. Ked mi robili HP kedysi, progesteronu som mala az az. Preto nerozumiem, naco mi je stale nasadzovany duphaston. Lekarka si to neda vyvratit, asi sa boji, kedze som po dvoch MA a pricina neznama.
Urcite vyskusam soju. Uvidim, ako sa budem citit psychicky, lebo zatial to odkladam, ale uz o mesiac by som mozno skusila...

janula123
7. feb 2011

@marikac
Ja bola dnes u dokiho, robil cyto a kultiváciu.
Odporúčil mi robiž výplachy Rosalginom.
A dnes som 10.DC a robila som si 1x ovu test. Mám tam druhú čiaročku, len o troška slabšiu ako tú kontrolnú. tak uvidím, ako ďalšie dni, či bude silnieť.

lucka369
7. feb 2011

@marikac ja červené milujem tak ma to zaujalo 😀 A tiež som kedysi brala Duphaston ale mala som z neho len cystu 😒

amisa
7. feb 2011

babule stretli ste sa uz s tym ze by vetsia konzumacia sojeod polovice cyklu vyvolala druhu ovulaciu?..mne sa zacal tvorit znova ovulacny hlien uz trreti den a mam pozitivny ovulacny test.. 😀 🙂 hahaha..ale to moze byt aj nejaky omyl asi ved som v 21 dni cyklu

amisa
7. feb 2011

lebo som si na sbee vsimlaz epokial somjedla soju kazdy den tak som mala pekny cyklus aj pocas kojenia ale ako som restala tak sa pokazil aj cyklus..ja som bez clostylu vetsinou nkidy normalny cyklus nemala.vetsinou som krvacala tyzdne potom klud tyzden a znova krvacanie tyzden a podobne haluze pokial som teda nebola na hormonalnej antikoncepcii..alebo naopak musela som na vyvolavacku.
nerobte chute s vinom mnamm..dala by som si k obedu, aleradsej si dam sojove mlieko🙂

kathrin17
7. feb 2011

@marikac aj ostatne babule....ak chcete mozme spravit tak tabulku, ktoru si budeme postupne prekopirovavat....tak sem pridajte linky na svoje grafiky:

marikac http://www.fertilityfriend.com/home/marikac
kathrin17 http://www.fertilityfriend.com/home/2d4056

lilina22
7. feb 2011

@bublinka11 ak mas podla HP v LF dost progesteronu, tak duphaston nie je potrebny, to je pravda 😎

V ktorom tyzdni si mala MA? Ake vysetrenia ti robili? Lebo ked sa to stane 2x, uvazovala by som nad :

1. test na infekcne ochorenia (listerioza, borelioza, rubeola, cytomegalovirus, toxoplazmoza)
2. hematologicke vysetrenie (homocystein, leidnov faktor, antifosfolipidovy syndrom - hlavne ak k MA doslo okolo 7tt)
3. endokrinologia (utz stitky, hormony stitky, protilatky proti stitke)
4. mozno aj spg (morfologia, fragmentacia DNA spermii) - ale to len ako doplnkove vysetrenie

bublinka11
7. feb 2011

@lilina22
Nejake vysetrenia som absolvovala, ale nie vsetky, ktore pises. Asi preto, ze prve MA bola anembryomola....hned po kyrete som otehotnela, cize ma upozornili, ze moze byt problem a tu som potratila v 6 tt, ale teda opat zamlknuty potrat.
Mam za sebou hematologiu, dokonca genetiku, vsetko O.K. Vsetci lekari sa vyjadrili a aj zhodli, ze 2x je este v poriadku, hlavne, ked dôvody na MA boli vzdy ine...
Pytala som si aj dalsie vysetrenia, ale hormony stitky boli v poriadku, takze nebol vraj dôvod na dalsie vysetrenia, spg mame O.K. (len neviem, co je fragmentacia DNA spermii, to nam asi nerobili), ale testy na infekcne ochorenia mi nerobili...
A teraz lekarka teda riesi nizku sliznicu, v ktorej momentalne vidi problem. Mozno je to iba o tom, ze ovu mavam neskôr, a nie ukazkovo....

marikac
7. feb 2011

@janula123 a co ti nasiel? ze odporuca vyplach..... 😕
@lilina22 ja som mala MA v 7tt, prislo sa na to az v 11t, mam za sebou hemato-zatial bez vysledkov,budu az o 2t, na endo mi zistili subklinicku hypotyreozu-liecim sa, a toxo -negativne,vysledky na chlamydie,ureu,myko budu v stredu. Myslis,ze treba aj ten SPG? ak by bol zly, asi by sa nepodarilo otehotniet,ci?

kathrin17
7. feb 2011

@janula123 supeeeer tesim sa 🙂

trik
7. feb 2011

@amisa amisa, kojis? Potom by si soju nemala...

lilina22
7. feb 2011

@marikac ono je to tak, ze ked je spormiogram zly (tyka sa to morfologie) moze sa podarit otehotniet, ale byvaju castejsie potraty. Priroda to sice vo vacsine pripadov ma pod kontrolou a vacsinou vajko oplodni dobra spermia, ale obcas sa stane ze aj nie. Po 1 MA by som to urcite neriesila.

lilina22
7. feb 2011

@bublinka11 teraz ma napadlo...nizka sliznica moze byt u teba problem po 2 kyretoch za sebou. Telu treba nechat chvilku casu na regeneraciu, pretoze kyret je dost vyrazny zasah do jeho fungovania. Ved nemas co stratis ak vyskusas soju + to vinko.

A kedze oba MA mali inu pricinu, myslim, ze lekari dobre rozmyslaju ... asi to bola smola 2x za sebou. Mrzi ma to.

janula123
7. feb 2011

@marikac
Nepovedal nič, len že toľko, že by som si teraz mala robiť výplach tým Rosalginom. Nič iné.
A tak uvidíme z kultivácie. Výsledky mám 22.2. Nemám žiadne problémy, tak uvidíme.
No i tak, ak dojde ovulka, ideme na to.

marikac
7. feb 2011

@lilina22 no to by neriesil ani jeden lekar po 1MA, ale druheho sa uz nechcem dozit 😒

janula123
7. feb 2011

@kathrin17 🙂