icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

kathrin17
8. feb 2011

@soldi moja zlata bodaj by si mala pravdu, ja som ozaj stastna, ze to tak je....este buduci cyklus bude folikulometria, tak som zvedava, ako bude slapat druhy vajecnik 🙂 dufam, ze ta soja tiez pomoze....bude druhy cyklus a modlim sa aby bol manza doma....lebo za pat tyzdnov som ho videla 4 dni...

soldi
autor
8. feb 2011

@kathrin17 mozno buduci cyklus budu aj dva foliky, co vies 🙂 😵 a soja urcite pomoze aspon malinko a niekedy aj malinko staci k velkemu zazraku 😵 s manzelom neporadim, ale osud to uz nejako zariadi 😉

kathrin17
8. feb 2011

@soldi verim, ze ano 😀 dva foliky?TO ako na dvojicky? 😀 to by bol teda gol....ale bola by som hrozne rada, keby sa nam babanko podarilo co najskor...pred tyzdnom diagnostikovali manzelovej maminke rakovinu, tak by sme jej velmi radi dali dovod sa tesit a zit 🙂 velmi tuzi po vnucatku....ma 4 dospele deti ale este nema vnucatko...i ked sa my i svagrina jej dcera snazime uz viac ako rok, ani jednym sa to zatial nepodarilo.....tak verim, ze ked pre to nieco spravim, tak budeme zbierat urodu 😀

si31si
8. feb 2011

@elllla neviem presné čísla len mi doki povedal že tá prvá fáza je celkom ok ale tá druhá že neni dobrá že mám 2 celé a má byť 8 ale čoho neviem žeby málo progesteronu neviem

si31si
8. feb 2011

@elllla a ešte som chcela že som nemala nikdy pravidelný cyklus pred HAK to bolo tak v rozpetí 37-45 dní a po vysadení HAK som prvý mesiac dostala mrchu ukážkovo 30 dní asi ešte účinkovala HAk ale potom som už bola len na dufastone od 17 dc jeden mesiac som si dufik nedala a mrcha prišla na 54dc ale teraz už nechcem dufík brať skúsim soju 3 mesiace ak sa nezlepší nič tak potom to budem riešiť

soldi
autor
8. feb 2011

@si31si ano, z grafu to vyzera na problem s progesteronom. beries na to nieco?

@kathrin17 hej, na dvojicky 😀 pre kazdu babku jedno vnuca 😵
inak, co sa nam velmi osvedcilo pri snazeni, bolo aj pozitivne myslenie 😵 u mna teda urcite, proste som si totalne vsugerovala, ze tento cyklus som urobila maximum a proste budem tehotna. verila som tomu z celej duse. a podarilo sa.
pila som grep, jedla soju, mali sme velmi casto sex a v den ovulacie sme boli opity jak delo- boli sme na svadbe manzelovej sestry 😀

si31si
8. feb 2011

@soldi už som písala brala som dufaston od 16dc ale asi som ho brala skoro

soldi
autor
8. feb 2011

@si31si sme pisali asi naraz.
ano, 16 dc bolo zbytocne skoro. mala by si ho brat po ovulke a minimalne 6 cyklov po sebe.

si31si
8. feb 2011

@soldi no ked to tak rátam tak už to bolo 7 cyklus teraz ale vzdy od toho 17 dc alebo 16dc len tento posledný som čakala na ovu a potom som si ho dala. Myslíš že ho mám brať po ovu alebo stačí ak si dám ten bromelain?

soldi
autor
8. feb 2011

@si31si bromelain nie je progesteron. urcite ber duphaston aj nadalej, lebo na teplotach v lutealnej faze vidno, ze tam je problem.
duphaston sluzi na liecbu zlteho telieska, to vznika z praslnuteho graafovho folikulu- cize po ovulacii, to znamena, ze ked ho beries pred ovulaciou ako keby si ho ani nebrala.

si31si
8. feb 2011

@soldi ok ešte mám na 1 mesiac uvidím či sa mi upraví cyklus po soji dúfam že ano a ovu príde skôr

soldi
autor
9. feb 2011

@si31si no, aj ak pride ovu skor, tak pokial nemas dorieseny progesteron, tak to je na nic,lebo oplodnene vajko by sa pravdepodobne aj tak neudrzalo, kedze na zaciatku tehotenstva je progesteron zivotne dolezity 😒

zuzana36
9. feb 2011

ahojte,

@soldi prosim ta sice si mi pisala, ze duphaston az zajtra, ale stejne sa pytam ked ovu bola v pondelok a aj vcera uplna vyrazna ciarocka na ovu testiku a myslim, ze ovu vcera prebehla, mala som dost silne bolenie pravej strany az to tahalo do chrbta a dnes som robila posledny ovu testik. uz na testiku je iba velmi slabunka ciarocka. tak sa teda pytam ci by som si nemala uz nasadit ten duphaston a bromelain dnes vecer- aby sa mi stihla maternica vystlat. nech daco neprepasnem

lilina22
9. feb 2011

@zuzana36 Zuzi, ak mas mat z toho stresy, tak si ho nasad dnes. Ale ozaj sa nemusi bat, ze by si nieco prepasla 😎 duphaston je len dodatocna podpora zltemu teliesku, ktore same o sebe zabezpecuju progesteron. Nehovoriac o tom, ze ak sa vajko oplodni, cesta do maternice mu trva 4 dni, potom tam dalsich 2-4 dni plava a az potom sa implantuje 😵

marikac
10. feb 2011

hlásim,ze nam to vyslo so sojou na prvy pokus! dnes som 11 DC a mam dusika. 😵

elllla
10. feb 2011

@marikac 11DPO? chcem vidiet fotoooo!!

marikac
10. feb 2011
elllla
10. feb 2011

@marikac krasny, drzim palce, nech sa fazulka pekne drzi celych 9 mesiacov!!!!!!!!!!!

marikac
10. feb 2011

@elllla dakujem, stale tomu akosi nemozem uverit. 😨 😨 😨 😨 myslis,ze duphaston staci? a ten bromelain pripravil vystelku ukazkovo? nemam ho uzivat?teraz?

janula123
10. feb 2011

@marikac
Jééééj. Gratulujem. Ako sa teším. 🙂 🙂 🙂 Vidíš, ja som Ti to hovorila. 😉

elllla
10. feb 2011

@marikac hej, bromelain bol OK a teraz pekne papaj duphaston aspon do 12tt... mas ho dost? ak nie, tak skoc k dokymu pre dalsi, pripadne sa ho opytaj na davkovanie, ci netreba viac...

leya
10. feb 2011

@marikac blahozelam! 🙂
@elllla pomoc! zacala som s tou sojou a zacali ma svrbiet dlane, takmer neustale 😅 , tak som si zacala hladat infosky o vedlajsich ucinkoch a kontraindikaciach a zistila som, ze pri hypotyreoze sa nesmie. ja mam subklinicku hypotyreozu, je stabilizovana uz cca 2 roky. myslis, ze mozem tu soju brat aj dalej, alebo nie?

marikac
10. feb 2011

@leya zlatko, tiez mam subkl.hypotyreozu, diagnostikovanu 10.1. a predsa som po soji otehu-neboj sa
zabudla som podakovat.

marikac
10. feb 2011

@elllla mam este skatulku a pol, ale idem zajtra na krv (hcg)tak mi da dalsie lieky do zasoby,lebo 22.2. letim do UK

yasminne
10. feb 2011

@marikac ahojky tak drzim palceky nech sa to pekne uhnizdi a drzi! 😉 vzdy testujes takto skoro? mna by to ani nenapadlo 😀. Asi si velmi nedockava 😝 ale bodaj by to vyslo velmi Ti to prajem, prajem to vsetkym rovnako nech sa uz kazda dockame 🙂

leya
10. feb 2011

@marikac no tak som rada, ked je to takto 🙂 vdaka 😉

marikac
10. feb 2011

@yasminne testovala som preto,ze som mala rovnake priznaky ako pri prvom tehu. A nechcela som si priznat,ze si to nahovaram.
aj bazalka sa udrzala dnes hore. Graf je na predch.stranke.

janula123
10. feb 2011

@marikac
Teraz by si mohla nakaziť aj nás ostatné čakateľky. 🙂

marikac
10. feb 2011

@janula123 len neviem,ako sa to robi 😀
@soldi dakujem! aj ked som opatrna 😖 ☹