icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

oknosmas
10. feb 2011

@elllla vdaka

petula22
10. feb 2011

Ahojte, tak jsem po kontrole v Pronatalu, dostala jsem pigáro na vyvolání MS a pak začneme přípravu na IUI. Odmítla jsem clostík, budu stimulovat sojou 😀 .

nat28
10. feb 2011

Ahojte. Chcela by som sa s vami poradit co by bolo dobre v mojom pripade. Som par dni po kyrete v 11tt a mam zakaz az do maja sa snazit. Pred otehotnenim som mala cykly 60-85 dni a prave ked mi chceli nasadit clostyl, otehotnela som. Teraz nikto nevie odhadnut ake budem mat cykly. Ak by som chcela zacat uzivat tuto soju, mam pockat do toho maja, alebo mozem zacat hned po prvej ms co mi pride? Viete poradit? Dakujem...

kathrin17
10. feb 2011

@marikac srdecna gratulacia....jupiiiiiiiiiiiiii tesim sa s tebou 🙂

marikac
10. feb 2011

@kathrin17 😵 😵
@nat28 tiez som po kyrete, ale zakaz som nedostala..iba odporucanie,...a to prestavka 2-3 mes.,vyckala som iba 2 😉

nat28
10. feb 2011

@marikac a si tehotna, dobre som to pochopila?

marikac
10. feb 2011

😵 @nat28 😵 😵 ano.Dufam,ze teraz uz to bude OK.Az do konca.

nat28
10. feb 2011

@marikac jej, tak to sa tesim s tebou a gratulujem 😵 Nic tak nepovzbudi ako to, ked pocujem o niekom komu sa tak skoro podarilo. Musis byt strasne stastna, viem si predstavit. Strasne moc ti drzim palce a zelam ti to, ved len my vieme plne pochopit ake to je prist o malicke. Tak sa drz 😉

marikac
10. feb 2011

@nat28 dakujem, ale strasne velmi sa bojim, neviem to ani opisat. Radost strieda strach a dokola to iste. Snazim sa mysliet pozitivne,ale ani si nic nenahovarat. 😒

steffany
10. feb 2011

@marikac jeeeeeej aj ja sa velmi tesim....gratulujem....cize soja zabera ?

nat28
10. feb 2011

@marikac viem presne ako sa citis, ja som sa tiez bala pocas tehotenstva az do toho 11tt kedy sa to stalo. Tiez sa mi striedali euforicke pocity so strachom a hlavne sa mi velmi vliekol cas do dalsieho sona. Nuz ale asi kazda zena ktora prekonala to co my sa bude bat najma cely prvy trimester. To uz nezmenis. Ostava len verit ze to zle si si uz vybrala. Ja sice nie som nejak extra veriaca, ale snazim sa vo svojom zivote riadit tymto - ver a tvoja viera ta uzdravi. Budem ti velmi velmi drzat palce, ale urcite to dopadne dobre. Preco by nemalo? Stale je to ze donosis ovela vacsia sanca ako to druhe. Vela stastia 😉

soldi
autor
10. feb 2011

@nat28 ahoj, na Tvoju otazku Ti asi lepsie poradi @elllla nez ja, ale myslim, ze so sojou by si mohla zacat hned od prvej ms, aby sa cykly trosku upravili este pred snazenim. po kyrete je dolezite aby sa zregenerovala sliznica maternice, mozno by bolo dobre pit aj alchemilku.

je mi luto, co Ta stretlo, mne sa nic take nastastie nestalo, ale tie obavy o maleho mam doteraz, uz nech je medzi nami.
urcite sa coskoro znova podari otehotniet a bude vsetko dobre az do stastneho konca 😵
nechces potom skusit aj merat bazalnu teplotu, aby sme videli ako Tvoje telo reaguje na soju?

@steffany ahoj, ano, soja zabera, aj na prvej stranke je par bab, ktorym pomohla, medzi nimi ja aj ela 🙂

nat28
10. feb 2011

@soldi tu alchemilku si chcem kupit a zacat pit hned ako mi pride menzes. Snad pride coskoro a neskoncim zas na vyvolavackach. Napisem teda neskor elle, ked hovoris ze ona je odbornik na tuto temu 😉 Nad tou sojou intenzivne uvazujem, len sa neviem rozhodnut ci pri prvom alebo druhom cykle. No ved sa poradim. Musim verit ze nabuduce, co bude dufam skoro, to uz dopadne lepsie. Lebo ak by sa mi malo znova zlomit srdce, tak to uz by z neho nic neostalo...

yasminne
10. feb 2011

@petula22 ahojky, tak super spravicka 😉 tak nech Ti to rychlo ubehne do toho IUI! ja by som tiez asi zvolila radsej soyu ako clostil takze good luck, potom nas budes informovat ako rastu foliky urcite Ta budu pekne sledovat. 😉

petula22
10. feb 2011

@yasminne Ahoj, dík, už se nemůžeme dočkat, takhle jsem se na mrchu ještě netěšila 😀 .
Jinak holky, všem můžu jen a jen doporučit mateří kašičku na děložní sliznici, já měla vždy nížší kolem 6 až 7 mm a dnes mi naměřil 10 mm 😀

elllla
10. feb 2011

babulky, ved sa uz zacinam cervenat, hahaha...

@nat28 myslim, ze sojou nic nepokazis... pockaj na prvu MS, aby sa telo dalo trosku hormonalne doporiadku a potom nasad taku jemnu sojovu kuru...
prvy cyklus CD2-3-4 25mg/den, CD5-6 50mg/den
druhy cyklus CD2-3-4 50mg/den, CD5-6 75mg/den
treti cyklus CD2-3-4 75mg/den, CD5-6 100mg/den
k tomu pridaj tu alchemilku - pije sa od MS do ovu.. a po ovu kludne daj na par dni ananas alebo bromelain...
vsetko su to veci, ktore by som ti odporucila aj v case, ked sa o babo nesnazite, ale chces telo pripravit...

bublinka11
10. feb 2011

@elllla Ahoj Elllla, mozem sa aj ja spytat? Snazit sa zacneme najskôr v maji, ale ja riesim slabu vystelku maternice...
Mozem soju zacat brat skôr? Ak ano, v podobnom mnozstve, ako si Nat radila?
Resp. citala som, ze soja najlepsie zabera az 2 - 3 cyklus, cize asi by som trosku skôr mala zacat, nie vsak hned, hej?

elllla
11. feb 2011

@bublinka11 ahoj bublinka, jasne, ze je vhodne zacat skor, mozes mi napisat nieco o tvojjich cykloch? mavas dlhe cykly? mavas ovulku? ak ano, vies asi ktory den? merias BT alebo sledujes nejako ovulku? predpokladam, ze si este nikdy nebrala clostil. trosku chcem najprv vediet o tvojich cykloch a potom odporucim davkovanie 🙂

bublinka11
11. feb 2011

@elllla Ahoj Elllla, clostil som brala minuly rok 2 cykly, nakolko som podstupila IUI. Merala som BT, ale momentalne nemeriam, ovulku mavam pravidelne...zhruba za 2 roky "pozorovania" a folikometrie som myslim raz mala anovulacny cyklus. Cykly mam pravidelne, teraz som par mesiacov brala duphaston, cize sa mi trosku natiahla LF, ale ovulka je vzdy v rozpati 17-20 DC, najcastejsie 18-19 DC. Cize cyklus cca 34 - 35 dnovy...
Dakujem zatial 😉

elllla
11. feb 2011

@bublinka11 a aku davku clostilu si brala a ako si naneho reagovala?
zatial myslim, ze by si mohla so sojou zacat CD 3-4-5 75mg/den, CD6-7 100mg/den

bublinka11
11. feb 2011

@elllla brala som 3-7 DC 1 tbl denne, polovicu rano, polovicu vecer a mala som vzdy 1 folik, na ten 14 DC vychadzala vtedy ovu...len pichali mi aj pregnyl, cize neviem, ci to nebude tym skreslene. Kedy by som asi orientacne mala zacat?
Urcite skôr ako v maji sa do toho nepustime, ja tu v aprili dlhsie nebudem, tak dovtedy isto nie...

elllla
11. feb 2011

@bublinka11 kludne mozes v tom aprili 🙂 to davkovanie celkom sedi ako som napisala 🙂 drzim potom palce 🙂

bublinka11
11. feb 2011

@elllla dakujem Ellllla...este musim nastudovat to mnozstvo, kolko tabletiek obsahuje kolko mg...ale to uz snad zvladnem 😎
A urcite sa ozvem, ako sme dopadli... 🙂

nat28
11. feb 2011

@elllla ahojky, tak dakujem za info, pockam si na tu prvu ms a skusim to. 😉

zuzana36
11. feb 2011

@marikac moooooc mooooc gratulujeeeeeem 😀
mna takato sprava vie taaaaak povzbudit, no ja nic podobne necitim, iba ak jemnucke postipkanie v pravom vajecniku, ten isty ma dost bolel pri ovu a dost vyrazne ma boli prsna zlaza, ale ta bolieva pred ms. najskor testnem na buduci vikend, zak dam vediet

ostatne dievcata srdecne zdravim 🙂

marikac
11. feb 2011

@zuzana36 😵 😵

steffany
12. feb 2011

ahojte kocky, zistila som, ze to fytosoyou je tazko zohnat v lekarnach. Myslite, ze to ma rovnaky ucinok ako soya sarapis, ktoru naproti tomu maju ? Dik.

labus
12. feb 2011

@steffany steffany skus estrovone je to to iste ako fytosoya... ESTROVONE je od FY SWISS a v lekárnach ho maju tiež bežne...

yasminne
12. feb 2011

ahojte snazilky vcera som trosku surfovala a nasla som celkom zaujimavu plodnu stranku je to sice v angline ale kto nema problema najde si tam uzitocne rady ako sa postarat o zdrave vajka, ferility masaz, ...tak sherujem s vami 😉
www.natural-fertility-info.com