icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

elllla
13. feb 2011

@zuzana36 paralenom by si nemala nic pokazit, ak nemerias BT (v tom pripade by ti to asi rozhadzalo teplotky)...
co sa tyka soje - urcite davkovanie nenavysuj... skor to zjemni.. uz minule som ti pisala, aby si skusila taku postupnu kombinaciou 2-3 DC 125mg, 4-5DC 150mg, 6DC 175mg. (pozrela som si, ze minuly cyklus sa ti motala hlava, tak radsej traketo jemnejsie davkovanie)...

miminkad
13. feb 2011

@elllla ja som uz pre istotu dnes dala 100mg. 😨

zuzana36
13. feb 2011

@elllla ty si taka zlata, je fajn, ze je niekto, kto poradi. dakujem. toto davkovanie co tu pises som asi prehliadla, viem len o tom co som spomenula a iba o tom, ze ak mi je tak ako mi bolo -mozem ubrat, ale nevadi. ty to davkovanie urcujes podla cyklu? priznavam, ze som neprisla na to ako je to 😖

elllla
13. feb 2011

@miminkad vpohode, ak si si dnes dala prvu davku, tak skusme dnes, zajtra a pozajtra 100mg/den a potom 2 dni 125 mg/den a daj vediet, ako to znasas... nezabudni na tekutiny, aby ta nebolela hlava 🙂

@zuzana36 ano, kazdej babulke radim individualne podla cyklu, ovulky, hormonov a tak... preto si to velmi neporovnavajte, lebo kazda ma iny cyklus a inu potrebu, ine reakcie a tak..

miminkad
13. feb 2011

@elllla toto znasam v pohode.vtedy ma hlava nebolieva.skor ten parlodel mi robi problemy.dakujem za rady 🙂

zuzana36
13. feb 2011

@elllla jasne, ja ani neporovnavam, len ma to zaujimalo. 😀

yasminne
13. feb 2011

@zuzana36 ja som sa nikde nedozvedela ze materska kasicka sa nesmie brat po OVU, dokonca je tu jedna snazilka ktorej su odporucili v CAR a jej sa po nej pekne zvysovala sliznica maternice. ja som sa len docitala, ze by sa to nemalo brat dlhodobo ale len ako kura. A tu je stranka kde ma to zaujalo..http://natural-fertility-info.com/royal-jelly.html

soldi
autor
14. feb 2011

@yasminne krasny grafik mas 😵 a co to spinenie? zeby implantacne? 🙂

@tinara23 naadherne stupas, poznam par velmi podobnych grafov, ktore skoncili zelene 😵

tinara23
14. feb 2011

@soldi ďakujem, bodaj by si mala pravdu, dnes si dávam poslednú dávku bromelainu a už potom som zvedavá čo sa udeje 🙂 ináč od ovulky mám bolesti vaječníkov a podbruška, ako keby ovu bolesti ani neskončili, tak som sama zvedavá čo to má znamenať 😲

yasminne
14. feb 2011

@soldi graf mesiac co mesiac takmer rovnaky :D, no to spinenie ma vcera trosku vykolajilo...snad je to znak uhniezdovania 😉

kathrin17
14. feb 2011

@yasminne moja silno drzim palceky aby to vyslo 🙂 ved ste sa poriadne snazili, tak to musi vyjst.....moc vam to zelam 🙂

yasminne
14. feb 2011

@kathrin17 dakujem, no uvidime ako to bude do konca tyzdna. Ale ako tak pozeram na ten tvoj graf ...hmmm. to je naaadejne 🙂 tiez drzim palce!

kathrin17
14. feb 2011

@yasminne moja...moj je krasny, len skoda, ze sme ho nevyuzili 😀 mojko nebolo doma, takze z toho urcite nic nebude....tyzden pred ovu mojkanie ozaj nestaci 🙂 jedine, ze by to boli superbojovnici 😀

domenique
14. feb 2011

@yasminne to spinnenie uz skoncilo?
no, vypada to na 2 ciarocky, uz len , aby sa to udrzalo

domenique
14. feb 2011

@marikac ako pokracujete? silneju ti ciarocky na tehu testiku?

nat28
14. feb 2011

Kocky, mozno sa to tu niekde spominalo ale som leniva citat celu diskusiu 😝 . Predtym nez ste zacali uzivat soju, poradili ste sa so svojim gynekologom? Lebo dnes od rana surfujem po nete a vsade citam, ze vseobecne sa soja neodporuca pri snazeni. Viem, ze sa ma brat len na zaciatku cyklu, ze len vtedy ma ucinok, to je mi jasne. Ono ako sa vlastne prislo na to, ze soja sa moze pouzit ako nahrada clostylbegytu? Lebo vsade narazam len na fora, ziadne vyskumy ani nic podobne som nenasla. Nechapte ma zle, ja to rozhodne idem skusit, len som bola zvedava, ako na to reaguju vasi lekari - ak ste im to teda vobec povedali 🤐 Hm?

tiburcia
14. feb 2011

Ahoj holky....

potřebuju poradit...s clostilem se mi podařilo otěhotnět, ale nevyšlo to 😔 takže bych chtěla od příštího cyklu začít se sójou... tak bych s tím potřebovala poradit 🙂

yasminne
14. feb 2011

@nat28 ahojky soja je siroky pojem v nasom pripade v tejto teme sa jedna o sojove isoflavony=prirodny estrogen. Berie sa v prvych dnoch cyklu pre stimulaciu vajicok/cka. Na presne davkovanie je tu Ellla 😉 len jej musis popisat tvoj cyklus, bo kazda sme ina...
Tu su dve stranky kde si mozes o sojovych isoflavonoch precitat:
http://www.justmommies.com/getting-pregnant/fer...
a
http://www.ehow.com/how_4998044_pregnant-using-...
a na prvej stranke tejto temy najdes dalsi odkaz...
ano a na forach ako je fertility friend.com najdes zeny, ktore vdaka sojovym isoflavonom otehotneli. A v tejto teme su uz tri ktorym sa to podarilo v priebehu 2-3cyklov a mame tu tento mesiac dalsiu snazilku ktorej to tiez vyslo... 🙂

lucka_0906
14. feb 2011

@elllla ahoj..potrebovala by som malu radu 🙂 Prvy krat si mi poradila skvele - grepovy dzus, ktory zabral 😎
Mavam nepravidelny cyklus, ale asi rok beriem Duphaston, takze je to ok. Beriem ho od 15 do 25 dna. Posledne 3 mesiace som brala aj Clostil. Prvy mesiac 5-9 (ziadny folik), druhy mesiac 5-9 (jeden dominantny, pichnuty Pregnil), treti mesiac 3-5 (jeden dominantny, pichnuty Pregnil).
Co vsak dalej? Lekarka mi odporuca zase 3 mesiace Clostil..ale to mi pride prilis. Kedze sa teraz posledne 2 mesiace nezadarilo, nemoze byt problem inde? Rozmyslame nad laparkou a CAR. Ci ma zmysel skusit aj soju...
Dakujem velmi pekne za odpoved 🙂

yasminne
14. feb 2011

@tiburcia napis Elle ale popis je tvoje cykly, BT, OVU, ake davky clostylu si mala a pod. 😉

yasminne
14. feb 2011

@domenique veru neskoncilo i dnes mam je to velmi slabucke take naruzovele...

marikac
14. feb 2011
yasminne
14. feb 2011

@marikac naaadhera!!! 🙂 krasne sa to rysuje len tak dalej!

marikac
14. feb 2011

@yasminne uz mam aj z krvi potvrdene tehu. na 12 dpo 297 jednotiek HCG,uvidime ake budu vysledky zajta (z dneska) 😵 😵
cakam na tvoje // 😵

yasminne
14. feb 2011

@marikac tak to uz si dovolim TI srdecne pogratulovat!!!!! Nech sa ti to v brusku pekne drzi az do sameho konca. 🙂

tinara23
14. feb 2011

@marikac ahoj, tak teda aj ja gratulujem 🙂 a ozaj bola si na tej endokrin.?

nat28
14. feb 2011

@tiburcia ahojky, ja som shangrila.82 z e-mimina. Vidim, ze aj tu sa stretame 😉

nat28
14. feb 2011

@yasminne a ty si to svojmu dr. povedala, ze beries sojove isoflanovoidy? Ak ano, co on na to?

marikac
14. feb 2011

@tinara23 joj, take je to milene, ako sa tesite,len ja sa bojim ☹ rastie mi zub mudrosti prave teraz a musi von 😕 bezpodmienecne. vybral si zly cas. Na endo som bola , vzali mi krv, v stredu mam termin u lekarky, a uvidime,co na to TSH. 😕