icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

tinara23
14. feb 2011

@marikac nebojkaj sa, všetko je už podchytené u lekárov a ja viem, že tentokrát to dotiahneš pekne dokonca 🙂 Jooj zuby, tolko som ja už s nimi mala starosti, rezanie ďasna a ták, brr, ale keď musí ísť von, tak radšej teraz...som zvedavá na tvoje výsledky z endo, ale euthrox25 berieš? tak asi zvýši dávku pre istotu.

elllla
14. feb 2011

@lucka niekedy je to o stasti a o psychike... tiez som pocas snazenia brala 3 mesiace clostil, dokyna ma sledovala, mala som foliky, pichala mi pregnyl a nepodarilo sa mi otehotniet... a ziadna pricina neuspechu sa nenasla... potom som si povedala, ze chcem trochu pauzu, aspon 2-3 mesiace a potom skusim laparku... ale medzitym som nasla soju, tak som si povedala, ze dam soji 3 mesiace sancu a potom teda skusim tu laparku... a posledny mesiac brania soje (spolu s grepovym dzusom, bromelainom a preseedov) sa zadarilo..
kolko clostilu si brala? 1 tbl denne? podla toho by som ti potom odporucila, kolko soje asi by si mohla brat...
na tvojom mieste by som dala 3 mesiace sanci prirodnym veciam...
cize pekne soju, potom grepovy dzus, ak chces, mozte skusit preseed a po ovulke bromelain...

@marikac krasne testiky, len tak dalej, velmi velmi drzim vsetky palce, co momentalne mam 🙂

@nat28 inak, skus pozriet tuto nasu diskusiu na emimine, na prvej stranke ked pri grafe uvidis soja, tak to su nase sojove snazilky... u vitaznych grafov - kde uvidis SOY, tak tie kocky brali soju a podarilo sa im otehotniet... od leta mame cca 7 sojovych tehuliek..
mojej lekarke som o soji povedala, zobrala to normalne, dokonca som jej povedala aj o maci, co som davala mm, dokonca mam lekarku, ktora si pozrela moje grafy a nenuti zeny ovulovat na 14.den cyklu...

marikac
14. feb 2011

@tinara23 beriem , ano, tu 25. Som sama zvedava na to TSH.

yasminne
14. feb 2011

@nat28 nie ja som bola v decembri v CAR na jednom IUI, neuspesne...potom som citala o tychto isoflavonoch a rozhodla som sa ze skusim dalsie cykly stimulovat prirodne ak nam to nevyjde pojdeme spat do CAR na dalsie IUI...ale mozno odmietnem clostil ak by som musela stimulovat nim a budem dalej skusat prirodnu stimulku....Inak nechodim k Dr.

lucka_0906
14. feb 2011

@elllla brala som 2 x 1 tabletu. Ten bromelain je vlastne co? Beriem Duphaston, ten nechcem vysadit..Nie je to nieco obdobne? Grepovy dzus povazujem za zazrak, pretoze som prvy krat v mojom zivote videla ukazkovy plodny hlien 🙂
Tiez som rozhodnuta, ze to chce trochu pauzu. Ked som citala pribalovy letak Clostilu..uff.. az som sa zhrozila. Ale co by sme my baby neurobili pre tehu? 😒 🙂
Ja si tiez myslim, ze u mna je to o psychickej nepohode. Mam za sebou vysetrenia HP, stitnej zlazy, homeopata a jeden milej pani liecitelky. Vsetky vysetrenia (aj tieto "alternativne") neukazali nic, ze by bolo nieco v neporiadku.. Len to cakanie a ta bezmocnost kazdy mesiac, ked pride MS je zlaaaa a neviem sa velmi tomu branit 😠
Dakujem za rady

elllla
14. feb 2011

@lucka_0906 bromelain je prirodny enzym, nachadza sa v ananase... posobi protizapalovo a vlastne priaznivo posobi na vystelku maternice, akoby urobil perinku pre oplodnene vajko.. 🙂
co sa tyka soje - skus CD 2-3 150 mg/den CD 4-5 175mg/den a potom CD6 200mg/den.. daj si to naraz rano, soja sa nerozdeluje do rannej a vecernej davky na rozdiel od clostilu..

zuzana36
14. feb 2011

@marikac jeej, tak to pekne silnie, verim, ze toto babo ta-vas neopusti. gratulujem.
idem vygoooglit co ellla pise, co je preseed
@yasminne toto by sa mohlo podarit 🙂 , drzim palce. kedy testnes?

yasminne
14. feb 2011

@zuzana36 ja netestujem bud ms pride albo nie 😉 minuly mesiac som musela testovat kvoli utrogestanu...teraz ho uz neberiem. pre-seed je lubrigacny gel na podporu pocatie mozes skusit aj tento ja ho tiez pouzivam 😉 http://www.otehotnenie.sk/product/conceive-plus...

elllla
14. feb 2011

@zuzana36 @yasminne
ja som kupovala tento preseed, nejako som sa nevedela stotoznit s tym concieve plus, aj ked viem, ze by to malo byt to iste, ale predsalen.. original je original..
http://cgi.ebay.co.uk/2-x-PRE-SEED-PRESEED-SPER...

yasminne
14. feb 2011

@elllla no ja som ten pre-seed este nepoznala, ked som si objednavala cez amazon.uk ten concieve 😀 myslis ze je v nich nejaky vyrazny rozdiel?

marikac
14. feb 2011

@yasminne aj my sme pouzivali pre seed,oba razy,ked som otehotnela.

soldi
autor
14. feb 2011

@nat28 nat, par lekarov o sojovych isoflavonov vie a odporucaju ich 🙂 ale vacsina beznych gyn nema paru o lieceni neplodnosti, takze ani o soji. aj tu modrom konovi je jedna kocka 16katka16, ktorej dok odporucil fytosoju 🙂

soldi
autor
14. feb 2011

@zuzana36 tiez som brala clostil 3 cykly, vajko sa aj oplodnilo (podla mojho vnutorneho pocitu) ale neudrzalo, kedze clostil ma okrem stimulacneho ucinku aj kontraproduktivny efekt- vyschnutie plodneho hlienu a znizenie sliznice maternice, co su dve velmi dolezite veci pri plodeni.

uz by som sa na Tvojom mieste na clostil vykasla, soja je ovela lepsia, je to estrogen, takze naopak podporuje tvorbu plodneho hlienu (ktoreho funkcia je podla mna dost podcenovana) spolocne s grepovym dzusom. 🙂

tortelinka
14. feb 2011

@soldi necitala som cele, takze ak ste to tu rozoberali, prepacte, ale ako sa ma davkovat ten dzus, kedy ho pit a aky dzus to musi byt?

soldi
autor
14. feb 2011

@tortelinka grepovy dzus, 100% z ruzoveho/cerveneho grepu 3-5 dcl cca 5 dni pred ovulkou, je vyborny na plodny hlien 🙂

tortelinka
14. feb 2011

@soldi vdaka

soldi
autor
14. feb 2011

@tortelinka niet zac 🙂 keby si mala este hocijake otazky, tak sa kludne pytaj, na to bola tato tema zalozena 🙂

tortelinka
14. feb 2011

dik, pojdem kupit dzus a soju
🙂

steffany
14. feb 2011

ahojte, neviete nahodou, kde dostat v KE tu fytosoyu? chcela by som to skusit aj ked lekar mi predpisal clostil, duphaston a agnucaston...uvidime. Uz len pockat na mrchu, ktora bola naposledy 2.1....nuz, cakam a pozom hor sa do soyi 🙂

tortelinka
14. feb 2011

@steffany predpokladam ze to zozeniem v lekarni nie?

tinara23
14. feb 2011

@tortelinka
@steffany normálne v lekárni, pýtajte si fytosoja 🙂

steffany
14. feb 2011

aaaaale ved jasne ze v lekarni 🙂...uz som ich presla niekolko a nemaju...neviete o konkretnej lekarni ? dik

nat28
14. feb 2011

@soldi tak som si aj myslela, takze necakam ze ked to poviem svojej dr tak mi povie ze smelo do toho. Ale sak za pokus nic nedam, urcite do toho idem, teda ak mi moja dr nebude chciet nasadit clostyl - lebo predsa len, ak budem mat znova min 60 d.cykly, len soja by mi asi nepomohla 😖

soldi
autor
14. feb 2011

@steffany niektore lekarne maju a niektore nie. objednaj cez internet 🙂 napr. tu http://www.najlekaren.eu/klimakterium/1043-fyto...

@nat28 no, niektori dok ju uznavaju, niektori nevedia co to je, aly nepamatam si nikoho, kto by pisal o negativnej reakcie zo strany lekara, skor bol postoj, vsak skuste.
pozri sem: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/soldi/album/...
to su moje cykly, prvy je bez stimulantov, dalsie tri s clostilom a posledne dva so sojou 🙂 (125mg)

takze soja mi v malej davke skratila cyklus zo 60 dni na 35 🙂

berunka1975
14. feb 2011

@elllla ahoj, chcela by som sa spytat ci mozem zacat s tou sojou, snazime sa o babo sice len par mesiacov, no chcela by som tomu dajak dopomoct. teplotu si nemeriam, cyklus mam pravidelny 28 dnovy a podla ovu testov ju mam 14DC. co by si mi poradila, ake davkovanie soje? dakujem

nat28
14. feb 2011

@soldi teda, tak to je skvela ak ti ho tak skratila. To by som aj ja potrebovala. Inak, ja sa v tychto grafoch vobec nevyznam, takze akokolvek dlho na to pozeram, nechapem o co ide 😕 . Nikdy som si totiz nemerala BT, lebo kazdy den vstavam v inom case, raz o 7, inokedy pred 9.00, takze tazko by sa mi meralo v rovnakom case. Ozaj, a moze sa soja aj v pripade ze mas problemy so stitnou? Ja si idem dat robit testy na stitnu, kvoli tomu potartu co som teraz mala. Ked som bola este mala, chodievala som na pravidelne kontroly, ale nikdy mi nic nezistili, no to bolo naposledy pred 15 rokmi...

soldi
autor
14. feb 2011

@nat28 bt sa da merat, aj ked vstavas nepravidelne, vsak odmerias a spis dalej 😉 je to super vec,lebo presne vidis ako Ti funguje telo a kedy mas ovulaciu a casto ukaze aj problemy so stitkou.

ovulaciu som mala 42 dc v tom prvom grafe, s clostilom na 20 dc a so sojou na 24 dc 🙂

soja je estrogen, takze by nemala prekazat pri problemoch so stitkou.

elllla
14. feb 2011

@berunka1975 ano, kludne mozes zacat so sojou, kedze mas pekne cykly, staci jemne davkovanie na podporu folikov/hlieniku/sliznice... skus CD4-5-6 50mg/den a CD7-8 75mg/den...

berunka1975
15. feb 2011

@elllla dakujem velmi pekne a baby obdivujem vas, netusila som ze existuje tento druh fora a som velmi milo prekvapena a vdaka hlavne vam, co tu ste ochotne takto zenam poradit...

leya
15. feb 2011

@steffany dala som ti tip na lekarne v IP 😉