icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

elllla
25. feb 2011

@jania023 stava sa, ze ovu testy su pozitivne este pred uvolnenim vajicka... reaguju na LH hormon - jeho hladina naraz stupne, co sposobi, ze nasledne folik praskne a uvolni sa vajicko.. na ovu teste mozes zachytit prave narast LH, maximum LH alebo aj ten chvost, kedy klesa hladina LH.. su zeny, ktorym ovu testy tmavnu postupne, ale su zeny, ktorym ovu testy tmavnu skokom, cize maximum zachytia len na par hodin..

elllla
25. feb 2011

@sevzuz som rada, ze dobre reagujes na soju. ak sa chcete naplno snazit az v lete, tak teraz by som asi este jeden cyklus zopakovala toto iste davkovanie a potom mozes pokracovat len takou udrziavacou davkou 2-4 den 50mg a 5-6den 75mg a uvidis, ako telo bude reagovat, je super, ze sa vajecniky pekne nastartovali
11dc folik 11.2mm -> cize ovu by mohla byt okolo 17-20dc

grepovy dzus, rovnako ako soja aj bromelain - vsetko som to vycitala na fertilityfriend diskusnych forach, ked som uz povedala, ze vyskusam to, ked na to aj ine zeny tak dobre reaguju... (na sebe som skusala aj dalsie veci, co som nasla, ale nie vsetko sa tak osvedcilo ako by clovek chcel, tak toto su naozaj najlepsie vychytavky 🙂)) )

@si31si hmmmmmmm, tento mesiac to zase nevyzera ruzovo, stale mi to vychadza na riadne problemy so stitnou zlazou, cize rozlietane hormony... zacala si brat aj ten duphaston spolu s bromelainom?
a este by ma zaujimalo, ake davky soje si ktore dni cyklu brala tento mesiac, lebo to neviem nikde najst...

elllla
25. feb 2011

@soldi pod kuknut a dat nazor aj ty pls 🙂

petula22
25. feb 2011

@yasminne Ahoj, já taky koukala, že už je tak veliké, když jsem 11 DC. Když jsem byla na měření minule, tak jsem měla ve 13DC teprve 16 mm. Ukazovala mi ho na obrazovce, to normálně zabralo celý monitor 😀 . Já myslím, že za to může ta kašička. I jsem to doktorce říkala, že jí beru plus čaj, tak mi řekla, že taky na bylinky věří 😅 . Budeme jistit asi jen dnes, páč chtějí 3 denní půst...

si31si
25. feb 2011

@elllla dufaston som nedala iba bromalain a stále čakám na ovulku a brala som od 2dc 150mg,3dc 150mg,4dc 150mg 5dc 200mg, 6dc 200 mg. A ďalsí cyklus mám nechať takéto dávkovanie? /ked sa dočkám dalšieho cyklu ☹ /

soldi
autor
25. feb 2011

@elllla elka, ahoj, priebezne to tu citam, ale kym stihnem odpovedat, Ty uz dievcatam radis 🙂

inak, vsetky kocky, som rada, ze sa to tu tak rozbehlo a dufam, ze aj s tehulkovanim to tu pojde jedna radost 😵

@si31si elka Ti dobre radi nechat skontrolovat stitku, tak byva velmi casto problem, je to len jeden odber. ak sa zisti problem, nasadia sa lieky a je pravdepodobne, ze cyklus sa Ti krasne upravi. lebo branim soje riesis dosledky, nie pricinu.

@petula22 gratulujem ku krasnemu velkemu folikulu a tiez k sliznici, ta je velmi dolezita pre vajko 😵 a suhlasim s elou, ze istit a istit, lebo folik praska od velkosti 18 mm, takze kludne sa moze stat, ze praskne uz dnes. IUI v pondelok je velmi neskoro.

@jania023 ahoj, ako Ti pisala elka, ovulacia nastava 12-48 hodin po poslednom pozitivnom ovulacnom teste. cize ak si mala napr. pozitivny test v stredu a vo stvrtok uz negativny, tak ovulka mohla byt v stredu, stvrtok alebo piatok. ale spermie vydrzia v plodnom hlieniku celkom dlho, kludne dva tri dni 🙂

petula22
25. feb 2011

@soldi Dík za gratulaci, taky jsem na to zvědavá, páč mi to přišlo, že je pondělí pozdě. A začíná mě už pobolívat břicho 😒 . Asi jsme nikdo nečekal, že bude tak veliké už v 11DC.

soldi
autor
25. feb 2011

@petula22 ak mas dost plodneho hlieniku, tak percentualny rozdiel medzi uspesnostou IUI a priamym stykom nie je az taky velky 🙂 mozno 3% 🙂

inak, ak budes v pondelok po ovulke, tak sa Ti neoplati na to IUI ist, zbytocne vyhodene peniaze. ci mas to hradene poistovnou?

folikul prekvapil, ale super, ze tak dobre reagujes na soju, urcite uz coskoro pride zlate vajco, ak tam uz teraz necaka 😵

petula22
25. feb 2011

@soldi My to máme hrazené pojištovnou. Ještě mi tam i ukazovala nějaký důlek, tak říkala, že to vypada, že tam i vajičko opravdu je. Já se na IUI moc neupínám, jsme oba v pořádku, vajíčka se mi dělají. Jen jsem ted měsíc po laparce, tak by to třeba mohlo pomoci, že mě profoukli 🙂.

berunka1975
25. feb 2011

@elllla ahooj mam jednu otazku, ako dlho dokazu prezit spermie vo vnutri? totiz moj drahy bude doma teraz v sobotu a v nedelu uz odchadza, no a ak by ovu bola ako zvykne tak by mala byt v stredu, co ty na to??? je sanca zeby ssi pockali? 🙂

soldi
autor
25. feb 2011

@petula22 kopa kociek otehotnela po laparke do troch mesiacov, takze moc moc drzim palce 😵

@berunka1975 ak mas vela plodneho hlienu, tak kludne aj tri dni, vynimocne 5. 😉

berunka1975
25. feb 2011

@soldi jeej takze je sanca, na hlienik mam grepy a mam aj preseed, tak dufam sa podari...diky

soldi
autor
25. feb 2011

@berunka1975 ano, je sanca, drzim palce 😵

elllla
25. feb 2011

@berunka1975 s dobrym hlienikom je sanca, ze preziju... a preseed tomu este viac pomoze

16katka16
25. feb 2011

Ahojte Ella a Soldi, asi si na mna pamatate, vsak? 🙂 Opat som k vam zavitala a chcem sa na vas obratit s prosbou, poradite mi ako a kedy brat fytosoju? Idem si ju v pondelok kupit, to budem 7DC. Dnes som 4DC a este mam taky krvavy hlien, minuly cyklus bol az 43dnovy a ovulacia prebehla az na 31DC. Cyklus pred tym som mala ovulku na 16DCa cyklus bol 30dnovy ostatne cykly mam v albume. tu je odkaz na predchadzajuci cyklus:
http://www.fertilityfriend.com/home/3330eb
poradite kedy a ako brat soju? a co doporucujete este kupit? grepy si kupim tie tusim pred ovulkou na hlien, vsak? mozem sa spytat co a naco je ten preseed? a este jedna otazocka, mam od lekara duphaston. mozem aj ten brat popri soje? dakujem vam moc za odpovede a prajem krasny dnik

elllla
25. feb 2011

@16katka16 ahoj Katka, ano, pamatam si na teba 🙂
podla mna by si mala so sojou zacat uz vcera 🙂))))))))
preco ti doky predpisal duphaston? uz ti konecne urobil hormonalny profil?
ja by som ti naordinovala nasledovnu 3-mesacnu kuru:
- soja CD 2-3 75mg/den, CD4-5 100mg/den, CD6 125mg (odporucam tuto, kupis ju v lekarni: http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...) - kazda 1 kapsula obsahuje 25 mg sojovych isoflavonooidov...
- grepovy dzus (100% z ruzoveho/cerveneho grepu) od CD 14 cca 3 deci denne
- ked budes mat po ovulke - od 2 do 6DPO uzivaj 2xdenne tento bromelain: http://www.medpharma.sk/prirodne-vytazky/bromel...

petula22
25. feb 2011

@soldi
@elllla Tak si myslím, že v pondělí na IUI nedojde, ovulka se už hlásí, bolí mě příšerně břicho. Neím, proč mi to tak blbě spočítali...

soldi
autor
25. feb 2011

@16katka16 ahoj, Katka, vitam Ta medzi nami 🙂 duphaston mozes kludne brat popri soji, ale az po potvrdeni ovulky 🙂

@petula22 no, to nechapem ani ja, ale bohuzial to nie je vobec ojedinele, ze IUI robia prilis skoro, alebo neskoro a pritom to nacasovanie je najdolezitejsie 😒

petula22
25. feb 2011

@soldi Tak na to zapracujeme doma 😀 . Ted mi jde spíš o to, co s tím Pregnylem, přece si ho nebudu zbytečně píchat... Mě hlava nebere na co chtěli čekat 3 dny, když už bylo vajíčko 20 mm. To je to jejich ovulace ve DC. 😠

soldi
autor
25. feb 2011

@petula22 no, pregnyl je na prasknutie vajicka, kolko jednotiek Ti dali?

petula22
25. feb 2011

@soldi 5000

soldi
autor
25. feb 2011

@petula22 no, ak uz ovulka prebieha, je zbytocne si ho pichat. s praskanim vajicka problem asi nemas 🙂

domenique
25. feb 2011

ahojte, tak ako na potvoru sa mi pokazil teplomer, tak som dnes nemerala teplotu 😠 , a ani zajtra nebudem merat , no nevadi hlavne ze je uz po ovulacii.......ziadna nova tehulka nepribudla ?

domenique
25. feb 2011

@petula22 pekne snazilkujte 🙂

andrejta
25. feb 2011

@petula22 ahoj, ja len k tomu pregnylu a IUI, ja som absolvovala 2x IUI a tretikrat som sa na to vykaslala a skusali sme doma, lebo sa aj tak netrafili - naprv priskoro a potom uz bol zas privelky (ze vraj "cysticka"). cele IUI je podla mna len o biznise - pasova vyroba 😖 . Teraz sa snazim s pomocou soje a grepoveho dzusu a uvidime. Ale urcite na ziadne IUI ma uz nikto nedostane. Pokial mas priechodne vajcovody alebo aspon jeden a tvoria sa ti vajicka, tak je to zbytocne. drzim silno palce

leya
25. feb 2011

@elllla ahoj elllla! beriem teraz soju prvy cyklus (cyklus, ked mal ovulovat lenivejsi vajecnik, z ktoreho mi ani neodporucali otehotniet 🙂 a nejako mi to este posunulo ovulku (pred 2 mesiacmi bola 18.DC a teraz az 20.DC).
co povies, mam si dat dalsi cyklus vyssie davky soje, ci mam skusit davky tak, ako predtym (teraz totiz nasleduje ten aktivnejsi vajecnicek 🙂. brala som 4.-6. DC 75 mg a potom dva dni 100 mg. vdaka! 😉

yasminne
26. feb 2011

@lucka_0906 ahojky ty tiez beries soju?

elllla
26. feb 2011

@leya ak si vpohodke zvladala tu davku soje, tak to trosku upravime...
najblizsi cyklus: CD3 75mg/den, CD4-5 100mg/den CD6-7 125mg/den
potom dalsi cyklus pre lenivejsi vajecnik - CD2 75mg/den, CD3-4 100mg/den CD5-6 125mg/den

lucka_0906
26. feb 2011

@yasminne cauko..ano beriem. Tento mesiac je prvy..v utorok idem na folikulometriu, tam dam vediet 🙂