icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

janula123
28. feb 2011

@elllla
Ellli, prosím Ťa, ak by mi robili krvné testy, a ja by som vtedy brala sóju, ovplyvní to nejak hladinu hormónu ŠŽ?
Či ako je to s tým.
Dík. 😉

andrejta
28. feb 2011

@janula123 ahoj, tiez rozmyslam, ze si to zaobstaram. toto som nasla http://preseed.szm.com/kontakt.htm . ale asi si prerataj ci to fakt nebude lacnejsie cez e-bay. drzim palce

sarafortuna
28. feb 2011

@hadassah , ahoj ak môžem poradiť, tak na špinenie berú kočky pyridoxin t.j. B6... vitex beriem - mám agnucaston... predlžuje LF, a upravuje cyklus... v minulosti mi Agnucaston veľmi pomohol, teraz to už nezvláda ani Agnucaston 😉 😉 😉 B6 si mnohé kočky pochvaľujú... berú ho každý deň od ovulky 😉

kathrin17
28. feb 2011

@yasminne pocuj moja mam otazocku....kedy si budes davat ten pyridoxin?Az po ovulke?Ja som prisla na to, ze asi aj mne to chyba, mam stale suchu kozu a popraskane pery, moze to byt nedostatkom tohto vitaminu?A ked si pery natriem napr labelom, je to este horsie....najlepsie mi pomaha obycajna hrozienkova masticka...ta co sa vyrabala este za komusov 😀

yasminne
28. feb 2011

@kathrin17 hej doporucila mi to Ella brat po OVU, kvoli predlzeniu LF, bo som dlho a vela spinila. No a tiez to pomaha aj proti vysuseniu koze, Ale vraj to vysusenie moze byt sposobene aj ked je nadbytok B6 prejavuje as to rovnako...B6 sa ma uzivat len ako kratkodoba liecba inak je to navykove a sposobuje nervove problemy...pozor na davkovaniea dlzku liecby.

kathrin17
28. feb 2011

@yasminne aha no teda, ja s LF ziadny problem nemam, spinim az posledny den pred MS a LF mam dlhu 15 dni a nerada by som ju teda predlzovala, tak teraz neviem, ci si ho obcas dat, alebo nie...

zuzana36
28. feb 2011

@andrejta
@janula123 ahojte, ja som si to tiez objednala na tej stranke co uviedla andrejka aj s tym cajikom, nemozem uz alchemilku ani citit, tak snad to konecne zaberie a v druhom cykle sa zadari. DUFAM

sunday1
28. feb 2011

@elllla Tak si predsa idem kúpiť fytosóju 😔

marrad
28. feb 2011

Díevcata a co keby som uzivala aj soju ak clostylbegyt sucasne?

zuzana36
28. feb 2011

@marrad ahoj, to urcite ne. clostik su umele izoflavonoidy a soja prirodne. spolu sa nedavaju. clostik vystelku maternice znizuje-je to jeho vedlajsi ucinok a soja naopak. viac k tomu neviem napisat, ale dievcata co sem prispievaju, ti mozno viac poradia.
ako dlho sa snazite? my uz cez dva roky aj sa zadarilo, ale v 11tt bola revizia maternice. mam za sebou MA a tiez som uzivala aj clostil a vlastne hned po nom som otehotnele, ale vidis ako to skoncilo. inac ja som brala aj duphaston, ale asi kratko. nevie sa preco sa to stalo. jednoducho stalo. ale uz ozaj by sa mohlo podarit

hadassah
1. mar 2011

@sarafortuna vďaka za odpoveď, pyridoxin užívam aj ja, dokonca si dávam 100 mg každý deň, čítala som že do 100 mg denne je bezpečný a popri tom beriem aj Ascorutin, tiež som čítala, že ho zvyknú brať aj tehotné keď špinia. No ani toto veľmi nepomáha. Nepomohol ani Duphaston, keď som ho užívala. Ešte vyskúšam ten vitex. No uvidím.

sarafortuna
1. mar 2011

@hadassah , a ako dlho si na tej B6-tke.. trochu to trvá kym prestane špinenie... ale keď ani duphaston nezabral. 😨 . tak asi len nejaké bylinky treba vyskúšať... 😖 😖

hadassah
1. mar 2011

@sarafortuna B6 beriem len druhý mesiac viac menej poctivo. Predtým som užila, len keď som nezabudla. Možno ozaj treba užívať dlhšie a neočakávať výsledky hneď. Pyridoxin sa má užívať len po ovulácii, alebo môžem celý cyklus? Ako je to s užívaním vitexu?

sarafortuna
1. mar 2011

@hadassah , vitex som brala celý cyklus - spočiatku som brala pravidelne... potom keď som už bola spokojná s výsledkom som už len tak občas a postupne som ho vysadila...
B6 sa môže celý cyklus, ale po ovulke ho ber radšej pravidelne každý deń...
ono treba skúšať, že čo zaberie na koho... vieš ako to chodí, niekomu zaberie toto inému niečo iné.

a alchemilku do ovulky nepiješ?... tiež by mohla pomôcť aby bola sliznica silnejšia - keď ani ascorutin ani duphaston nepomohol

hadassah
1. mar 2011

@sarafortuna alchemilku pijem pravidelne po ovuláciu 0,5 l denne. Okrem toho beriem ešte Ečko - celý cyklus a listovku tiež každý deň. Už mám pocit, že sa z tých vitamínov otrávim, zdá sa mi to už veľa.

sarafortuna
1. mar 2011

@hadassah , B vitamíny neuškodia lebo sa vyplavia... Ečko môže veľa škodiť a ani alchemilka neuškodí...
neboj, mnohé takto "fičíme" ... ja už ale nepravidelne... ja nemám rada pravidelnosť 😀 😀 😀 a keď viem, že som mala zeleninu - brokolicu, kel a podobne, tak si B-čka nedávam.. to isté oriešky - nedám si Ečko...
Takže stačí sa len zamyslieť, či bolo v strave dostatok vitamínov a doplnkami iba doháňať vynechaný príjem.
tak držím palce...
sú ženy, ktoré aj tehotenstvo "prešpinia" - asi niektorým telám sa nedá rozkázať... 😉

soldi
autor
1. mar 2011

@zuzana36 ja len poopravim, ze clostil je anabolicke steroidum a soja je prirodny estrogen 😉

@hadassah sledujem Tvoje spinenie v tomto cykle a sa mi to tiez nepacilo a by som povedala, ze za to moze prave alchemilka. ona by sa mala pit len tri cykly po sebe a potom minimalne jeden cyklus pauza. mozes to mat spinenie z presakovania.

soldi
autor
1. mar 2011

@foryou25 cervena ciara oznacuje den ovulacie 😉

urobi sa tam vtedy, ked po siestich nizkych teplotach nasleduju tri vysoke- zovseobecnene.

a neporovnavaj si graf s inymi kockami, kazda mame ine teploty, zalezi aj na tom, kedy merias, ked niekto meria o piatej, urcite bude mat nizsie teploty ako ked niekto meria o osmej 😉

hadassah
1. mar 2011

@soldi ďakujem za odpoveď. Alchemilku teda nasledujúci cyklus vynechám.

soldi
autor
1. mar 2011

@hadassah skus, mozno to pomoze, lebo viem, ze vela bab, co ju bralo dlhsie ako tie tri mesiace, zacalo potom spinit, vystelka uz bola moc velka.
kludne aj dva cykly daj pauzu a potom pi dva krat denne po dva deci, to staci. nesladit, nezohrievat 🙂

yasminne
1. mar 2011

@kathrin17 neviem asi ti moc neporadim v tomto ☹ ale radsej kremikuj pery 😉 ak mas moznost zozen si cez Oriflame - hojivy zazrak je to z vcelieho vosku a mne to teda velmi pomaha na pery ja uz to mam ako drogu 😀

domenique
1. mar 2011

@kathrin17 ahoj na popraskane pery by som ti doporucila B-complex forte - z vlastnej skusenosti, mala som strasne popraskane pery, ani balzam nepomahal, palili ma velmi.

lucka_0906
1. mar 2011

Ahojte dievcence, dnes som 13ty den, bola som na folikulometrii a nic nedorastlo ☹ som velmi smutna.
Teraz som prvy mesiac brala soja, pred tym som skoncila s uzivanim Clostilu (ten posledne 2 mesiace zabral) a bol pichnuty Pregnyl.

yasminne
1. mar 2011

@lucka_0906 to mi je luto a vobec si nemala folik alebo aky bol velky na ten 13dc? a pred tym si mala nejake problemy? Nevzdavaj to vies tu sa vravi ze az druhy-treti cyklus so sojou zabera 😉

yasminne
1. mar 2011

@domenique ahojky co tvoj FF grafik? nejak nam zaostavas v doplnani 😉

lucka_0906
1. mar 2011

@yasminne boli tam 2 mensie. Lekarka povedala, ze "asi" nedorastie ziadny 😖 Problemy? O ziadnom zatial neviem. HP aj stitna zlaza ok, na nic mi lekarka zatial neprisla. 2 mesiace sledovala ci ovulujem, ale nic sa nedialo. Potom nasadila Clostil, ten zabral na druhy a treti mesiac. Do kelu, tak som sa tesila ☹
Vieim, ze sa rovnako volame 🙂

berunka1975
1. mar 2011

@soldi elllla diky za rady, uvidime ako im to pomohlo... rada by som sa pridala k ostatnym babam co vyplnaju grafy, no priznam sa ze tomu vobec nerozumiem... ak by sa dalo o tom nieco viac? comu porozumiem 😕

yasminne
1. mar 2011

@lucka_0906 jj volame 🙂 tak ja uz som na soji treti cyklus tiez sme obaja ok a cykly mavam ukazkove tiez som od soji ocakavala uspech skor ale stale verim ze mi to pomaha viac nastartovat vajecniky. Takze urcite skus este tie 2 cykly uvidis 😉 . Nam ak to teraz opat nevyjde tak ideme zase na IUI a ak by som mala brat clostil tak asi to odmietnem a radsej pofrcim este na sojovych isoflav. pretoze sa bpjim ze mi clostyl znizi vystelku maternice...a to mi bude dobre a oplodnene vajko na nic, ked sa nebude mat ako uhniezdit 😒
Tak sa msuis rozhodnut 😉 uz si mala OVU?

yasminne
1. mar 2011

@berunka1975 ahojcek ja uz znacim na FF dva roky tak skusim poradit 😉
http://www.fertilityfriend.com/ treba sa zaregistrovat a mas moznost zdarma si znacit a vytvarat graf alebo si mozes predplatit VIP clenstvo kde mas vela inych moznosti...ja to nemam tak neviem co presne to obnasa.
ked sa zaregistrujes budes mat ponukovu hornu listu: Chart/ Calendar/atd...
klikni na Chart zobrazi sa ti kalendar dni, klikni si na dnesny datum Thue 1 a zobrazi sa Ti tabulka s mnozstvom koloniek, ktrore si mozes vyplnit:
Teplota bazalna, merana vzdy rano pred vstanim z postele najlepsie v tu istu hodinu, mozesi si znacit dalsie ukazatele ako je cervikalny hlien, spinenie-menzes, a styk. dalej moznost znaci si OPK - ovulacny test, Medications - lieky, ktore beries my si znacimenapr. soju ako Estrogen, potom das len SAVE a vsetko sa Ti uklada do grafu. Mozes si vyplnat aj spatne ak mas niekde znacene teploty, ak si si teplotu nemerala ale chces poznacit ine info tak aj to sa da...ale ta teplota je smerodajna...ja si napr.. teplotu nemeriam ked mam ms znacim si len to aka bola ms silna,slaba, spinenie... ak mas aspon zakladnu znalost anglictiny nie je to nic komplikovane. 😉 casom zistis aj dalsie vychytavky...ked budes mat graf mozes si pozriet statistiky ake mas dlhe cykly, ktore dni je OVU, aku mas dlhu LF v ktorom cykle...
keby Ti nebolo nieco jasne kludne sa pytaj 🙂