Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@soldi to si ma celkom potesila, ze ti dorastol.. Tie moje foliky mali tusim 9mm. Nepouzivam ovu testy, skusala som ich, ale nezdali sa mi velmi spolahlive. Skusime obden, za to nic nedame 🙂 A ty si ako zistila, ze dorastol? BT, ovu testami alebo folikulometriou?
@lucka_0906 oni bezne dorastu, lenze doktor ma vacsinou mylnu predstavu, ze to proste musi byt za kazdu cenu 14 dc 🙄
heh, aby si nakoniec neskoncila s dvojcatami 😀 😵
ovulaciu mi potvrdila BT aj ovu testy (kombinacia tychto dvoch metod je spolahlivejsia nez folikulometria). a v tom konkretnom cykle mi to potvrdila aj ms, ktora prisla presne 14 dni po ovulacii 🙂
@yasminne mala som ovu minuly mesiac urcite a zrejme aj mesiac pred tym. Nemeriam BT, lebo mi to sialene skace a nervujem sa kvoli tomu ☹
Akurat som telefonovala s kamoskou, ktora bola uz na umelom. kedze ma viac skusenosti, tak sme rozoberali, ake moznosti mam.. nejaka kocka tu pisala, ze IUI je vraj len o 3% vacsia sanca ako domace skusenie. To sa mi zda maaalo ☹
Ty si mala ovu? Priechodnost vajcovodov mas? Ja este rozmyslam nad tou variantou..pred tym ako sa rozhodneme pre CAR..
@soldi 😀 bola by som najstastnejsi clovek na svete, keby to boli dvojicky.
Volala som s kamoskou, ktora uz skusa tehu niekolko rokov, ta sa tiez vyjadrila, ze moja lekarka ide prilis podla ucebnic...
Inak kto vymyslel MK si zasluzi nobelovku 🙂 Od lekarky som odchadzala znizena, uplakana, vynervovana a vy viete dodat taku energiu a povzbudit ako nikto na svete 🙂
@lucka_0906 no, dvojcatka by som brala aj ja 😵
heh, preferujem ine fora nez toto, maju tu prilis vela hlupych pravidiel.
🙄
o tom IUI som pisala ja, je super, ked mate problem so spg, alebo s vajcovodmi, ci protilatkami, ale pomer cena a zvysenie uspechu, ked tieto problem nemate, sa podla mna neoplatia.
pozri sem, tu ´je vela uzitocnych informacii, ak sa Ti bude chciet, preroluj az dole, kde je tabulka s vychytvkami a tipy na zlepsenie spg 🙂
http://www.emimino.cz/diskuse/meranie-bt-39823/
@soldi dakujem 🙂 uz som si link dala medzi "oblubene".. je tam toho vela na citanie
To si vsetko ty uverejnila? Si lekarka, alebo len sa ti tiez nedarilo tehu, tak si citala a studovala sama?
@lucka_0906 presne tak ako pise Soldi, podla mna foliky dorastu a OVU este len bude. Pripadne sa objednaj a chod este k lekarke o dva dni nech opat urobi folikulometriu. A na sone by mala vidiet ci folik praskol alebo este nie.
Ano IUI nema percentualne vyssie sance hlavne ak su obaja OK, ovulacia prebieha a vajicko dorasta. My sme to brali ze skusime to ...mozno je u nas problem, ze sa spermie nedostanu cez hlien alebo krcok...nevieme no ale aj tak to jedno IUi co sme absolvovali bolo negativne...tak si stale lameme hlavu nad tym kde sa ten nas problem skryva,.Ja mam priechodnost OK robili mi laparku...ale je pravda, ze kazdy mesiac sa vajko uvolnuje stale z toho isteho u mna praveho vajecnika.... neviem to na 100% ale podla pichania na tejto strane v case OVU, tak usudzujem.
Premyslas, ze este skusis soju pred CAR?
@yasminne vazne nad tym uvazujem, ze v piatok pojdem este raz na folikulometriu..
Luci, sranda.. moj lavy vajecnik je tiez lenivy 🙂 Za tie 3 mesiace, co mi lekarka sleduje ovu, tak vzdy boli foliky na pravej strane.. ked na lavom, tak male.
Soju na 100% skusim aj dalsi mesiac. A ty? Co tebe (vam) vlastne zistili za problem?
@lucka_0906 minuly rok koncom marca som bola na laparke pretoze sme sli do CAR po roku aj nieco snazenia...tam porobili vsetky vysetrenia a laparkou mi nasli male povrchove loziska endometriozy..tu odstranili a povedali ze mozeme pokracovat v snazeni ze mame vyssie sance...no ale rok je v cudu a stale nic 😒 ja si dva roky meriam BT sledujem OVU vsetko je v norme, manzel ma skvely spermiogram a tak v CAR povedali ze skusime IUI a ked nic tak ostava len IVF ale ja stale dufam ked sme obaja ok ze to IVF neni treba...neviem... no po prvom kole IUI co bolo v decembri som objavila tuto temu a skusam to so sojou 🙂
Urcite chod na tu folikulometriu ak mas moznost ja by som sla zozvedavosti a hlavne nec lekarka vidi ze nie sme vsetky naprogramovane rovnako 😀 a drzim palce so sojou!
@yasminne ty si tiez toho dost preskakala ☹ Nerozumiem tomu, ked su obaja v poriadku a predsa sa to nedari. Cize ty ovulku mas a soju beries preventivne. Psychicky si na tom ok?
V piatok za nou urcite zajdem a popytam sa aj na dalsie moznosti..laparka a ine
@lucka_0906 no tak su tu babeny co toho maju za sebou ovela viac a navyse k tomu rozhadzany cyklus, hormony, zly spmg....takze si vravim vdaka bohu ze sa len nedari... 😉 no ale o tri mesiace mam 34 a nechem mat deti az v ☹ no beriem soju v domienke ze to povzbudi vajicka ze viac podrastu. Psychika je OK , zatial 😀 Pracujem s detmi, tak ale su chvile kedy by som to vsetko najradsej prezivala s vlastnymi...
V piatok sa nedaj! drzim palec!! uvidis aky pekny velky folik Ti zmeria 😉
@lucka_0906 jeej, som rada, ze sa Ti paci stranka 😵 som len zozbierala a skompletizovala volne dostupne informacie 🙂 lekarka nie som, ale vsetky zalezitosti okolo ludskeho tela ma odmala fascinuju 🙂
a urcite chod este raz na flm (folikulometriu) ak mas tu moznost 🙂
@yasminne Ahoj, co ovulka, byla?Doufám, že si to zase nemotám s někým jiným 😵 . My máme za sebou první IUI, sice jsme jim říkala, že ovulka byla asi už v pátek, ale prý když už tam jsme at to zkusíme, takže moc nepočítám s tím, že by to vyšlo. Dostala jsem Utrogestan, tak dlabu a budeme čekat.
@lucka_0906 Když budeš na UZ at ti řeknou jak máš vysokou děložní sliznici. Je to dobré taky vědět, aby se mělo vajko, kde uhnízdit.
@yasminne Dakujem 🙂 Priebezne sa budeme informovat nazvajom.. tebe tiez velmi drzim palec. Urcite je lepsie, ked su obaja v poriadku, ako ked by sa mal liecit nejaky problem.
Ja som mala v januari 32. Keby som vedela, ako tazko to pojde, necakala by som tak dlho..
@soldi klobuk dolu 🙂 Urcite to vela kockam velmi pomoze..
@petula22 veru..spytam sa, vdaka. Nikdy nehovorila lekarka o sliznici..
@lucka_0906 Mě bude 33 a nejde nám to skoro už 4 roky, jsme oba v pořádku. Právě, že se o tom moc nemluví, psala jsem si s holkama, které byly na IUI a nikdo neřešil děl. sliznici, když jí máš nízkou, tak ti může být celé IUI k ničemu, samozřejmě, že se může stát, že se vajco uchytí i na nízké, ale moc časté to nebude.
@soldi 🙂 som rada, ze si to upresnila
ja som vcera dobrala soju a tentokrat-je to druhy cyklus som vobec nic necitila a dokonca ma nebolele hlava. tak sa tesim, ze bez vedlajsich ucinkov. uvidim co to porobi so mnou tento cyklus, ale uz by daco mohlo 😀 alchemilku som prestala pit, nemozem je mi normalne zle len co ju zavonam, ale kedze mam herpes tak beriem B-komplex forte, c vitamin, listovku a matersku kasicku. objednala som si ovu testiky a od soboty zacnem testovat. tak drzte palce 🙂
ina uplne z ineho sudka: ide na mna jarna unava, chce sa mi stale spat-hrozne a premoct sa na vecerne radovanky momentalne chce veeeela sil 😀
@petula22 dievcence ani nevravte ☹ 4 roky? Yasminne 2 roky. To je celkom dost. Co ta tvoja stitna zlaza? Nemoze ta robit sarapatu?
Inak som velmi vdacna za moju lekarku, pretoze my sa snazime rok a to so mnou zacala intenzvne pracovat po pol roku snazenia. Vsetky mozne vysetrenia, clostil.. mam kamosku co ju zacala lekarka liecit asi az po 3 rokoch! To je sialene
@lucka_0906 štítnou máme pod kontrolou, ta by v tom hrát roli neměla, hlavně mám pravidelnou MS a ovulaci taky, takže to je v pohodě. Já jsem měla Clostyl jeden měsíc a vůbec mi nesedl.
@petula22 ahoj no a nerobili ti kontrolne sono? ze ako to vypada? Len urobili IUI? Sliznicu si mala ok? Takze budes teraz cakat na krvne testy po 14 dnoch hej? ked vam to vyjde tak ani nebudes vediet ci to bolo spontanne albo cez IUI 😀 ale to uz nech je jedno hlavne aby to vyslo!!! 😉
No ja som robila OVU test predvcerom bol pozitivny, vcera este pozitivnejsi a dnes uz len slabucky...BT mi stupa pomaly tak uvidime zajtra ...navyse manzel mi tu nechal rano bojovnikov a povedal ze s tym musim vystacit 😀 bo pride az v sobotu. Divne je ze necitim ziadne bolesti v podbrusku ako to byvavalo pred tym a hlienu som mala tento mesiac velmi malo ani som ho nevedela nejak odpozorovat kedy je bielkovy 😒 no som zvedava 🙂
@petula22 hm neviem ako je to po pregnyle ale ak praskne folikul da sa to vidiet na UZ, ale unechajme tak...teraz sa snaz nebehat moc do schodov, a nedvihat nic velmi tazke a zamestant si mysel 🙂
Ja som 12DC tak jeto akurat na rozhrani podla mna ta ovulka bola bud v noci alebo dnes a zajtra mi vybehne teplota zase vyssie. tak sme skoro na stejno budeme cakat 😉
vsetkym pekne dobre ranko 🙂
@soldi alebo @elllla neviete mi poradit? Minuly aj tento cyklus mi vychadza ovulka na uz na 10DC (prvy sojovy cyklus 12DC ) soja mi podstatne skratila cykly, chcela by som vediet, ci stihne za tak kratku dobu folikul dorast do dobrej velkosti, moje davky boli tento raz vyssie 3-4dc 150mg, 4-5dc 175mg a 6dc 200mg. Otazka druha kolko cyklov za sebou je bezpecne/dobre uzivat soju? Totiz ak sa nam nezadari po tomto tretom cykle tak pojdeme spat do CAR a uvazujem pokracovat so sojou namiesto Clostylu...

@janula123 na stitku by soja nemala mat vplyv 🙂
@lucka_0906 ahoj, na lekarku sa vykasli, vychadza z predpokladu, ze zena musi ovulovat na 14 dc, co je hlupost. oba folikuly mozu este dorast, takze pekne sa obden snazte, nepouzivas ovu testy?
ja som mala na 14 dc jeden folikul 8mm a krasne dorastol a praskol, sice o tyzden neskor, ale to je jedno, nie? hlavne, ze som tehotna 😵
a sona nie su velmi kvalitne, na inom fore mame asi tri kocky, ktorym dok povedal, ze tento cyklus ziadna ovulacia nebude a presne v ten cyklus aj otehotneli 🙂 doktor nie je vseved, nevzdavaj to, kazdy folikul moze dorast 🙂
@berunka1975 ahoj, najlepsie stranky ohladom merania BT su tieto: http://merenibt.xf.cz/index2.html prestuduj si ich a ked budes mat nejake otazky, kludne sa pytaj 🙂