icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

bublinka11
21. mar 2011

@yasminne dakujem za info 🙂 ja este len chcem zacat so sojou...ovulaciu mavam, len mam problem so sliznicou.
O babo sa zacneme pokusat asi najskôr v maji, takze chcem uz ten mesiac predtym trosku zacat.

yasminne
21. mar 2011

@bublinka11 na sliznicu tu je casto odpuracana alchemylka pit 2x denne horucu, nesladenu ale len do OVU a potom tu spominali matersku kasicku uzivat ty kedze sa chces zacat snazit v maji tak by som ti odporucila dat si 3 tyzdnovu kuru materskej kasicky. ta velmi dobre vyzivuje tkanivo a bunky. 😉 drzim palce!!! nech sa hned zadari, ked s tym zacnete 🙂

bublinka11
21. mar 2011

@yasminne dakujem, pijem alchemilku, zenske caje, uz dost dlho...
Ja som totiz po dvoch MA...takze preto sa chcem dat najprv uplne do poriadku, najlepsie prirodnou formou 🙂

valilienka2
21. mar 2011

@elllla posielam moj grafík 🙂

kikasa
21. mar 2011

@soldi
tu je graf
http://www.fertilityfriend.com/home/kikasa
toho hlienu bolo naozaj málo, mám pocit, že v čase ovu takmer nič 😉
uvidíme ako ďalší cyklus

yasminne
21. mar 2011

@bublinka11 len si pekne oddychni daj telo do poriadku, vyhni clostylu a jemu podobnym! a uvidis tento krat to uz bude na jednotku! 😉

soldi
autor
21. mar 2011

@marrad ahoj, ak mas 25 mg tabletky, tak ano, 125 mg je 5 tabletiek denne 🙂

@bublinka11 na sliznicu je dobry este pyridoxin a B6. a vyssej davky soje sa neboj, Ty ju predsa nebudes bat kazdy den, ale len 5 dni 🙂

@yasminne och, zavidim jazdu na koni 😵 ked som bola v skotsku, tak som pravidelne jazdila na nadhernom obrovskom ciernom zrebcovi 😵

soldi
autor
21. mar 2011

@kikasa vidim, ze ovulujes velmi pekne, ukazkovy rozdiel teplot, hmm, ten plodny hlienik by tomu napomohol, i ked sa da pravdaze otehotniet aj bez neho. ten grepovy dzus si skusala pit?

zuzana36
21. mar 2011

@soldi ahoj, chcem sa spytat: vcera a dnes ma tak velmi pichlo na pravej strane, ze ma ale riadne ohlo. som 10DPO. len ma zaujima ci soja nemoze ,,pomoct"aj vytvorit cystu, neviem co to inac moze byt. ani pripadne zahniezdovanie to uz nemoze byt, uz je na to dost neskoro. inac stale tu pravu stranu citim, len to nie je nic, len take postipkavanie. takze este raz: neda sa so sojou prestimulovat? viem, ze je to prirodny produkt, no neviem.
moc dakujem za odpoved

soldi
autor
21. mar 2011

@zuzana36 ahoj, myslim, ze @elllla pisala, ze je mozne (i ked zriedkave) ze sa zo soje urobi cysta, ale cysta sa moze urobit aj ked soju neberies. klasicka cysta je vlastne neprasknuty folikul. hniezdenie byva od 5 do 11 DPO, ale vacsinou je to len jeden krc, nie popichavanie.

ak je to cysta, mala by prasknut a odist s ms. ak je to hniezdenie, tak ms nepride. a kludne to moze byt aj nieco uplne ine.
ked som raz takto mala cystu, tak ma to vzdy pichlo, ked som si sadala, vstavala, potom mi meskala ms a este ma aj boleli prsia, co u mna nebyvalo zvykom. ale to pichanie bolo stale rovnake, nie ze raz silnejsie a raz slabsie.

zuzana36
21. mar 2011

@soldi dakujem, no inac ked sedim tak, ze noha cez nohu a tak uvolnene a chcem sa potom postavit, tak to ma reze cele podbrusko, ale ked uz stojim tak to hned prejde. ze by zapal? len neviem kde by som ho dostala. no uvidim, ale ked pises, ze by do ms cysta mala prasknut, tak musim iba cakat. ms cakam v piatok a v stredu chcem predbezne testit. to ak by bolo, tak by uz na 12dc mohol testik daco ukazat, no nie?

soldi
autor
21. mar 2011

@zuzana36 tazko povedat, cystu som mala dva krat a nikdy ma nerezala, vzdy ma len pichlo pri urcitych pohyboch. ono ta bolest vobec nemusi suvisiet so zenskymi organmi.
pri zapale by si pravdepodobne mala aj vytok.

ak budes testovat mamatestom, tak na 12dpo uz musi nieco byt.

guginenka
22. mar 2011

ahojte baby, na základe yasminho fotoblogu som sa dozvedela o phyto soyi. Podľa vás nám môže pomocť pri snažení? ja som v poriadku (dúfam), manžel ma zly sperimiogram. neviem presné hodnoty ale podľa posledného. má množstvo v celku v poriadku len má 50% zlú pohyblivosť a 50% patologické. boli sme aj na IVF ICSI a neuspesne. sme sklamany nakolko nam neodporucili ziadnu liecbu, vitaminy. nic. viete nam prosim pomoct?
Ďakujem.

lucka_0906
23. mar 2011

Caute kocky, som dnes 35ty den a MS nic 😒 Robila som si aj test a je negativny. Vy, zbehle a scitane o soji 😉 necitali ste nieco na inych forach, ze moze posunut cyklus? Vdaka Duphastonu som mala krasny 28dnovy, posledne 2 mesiace boli 32 dni (ale to som brala aj Clostil).
Sem-tam citim, ze ma MS prist, trochu ma aj bolia prsia..ale su to skor stavy ako pred mrchou. Nezda sa mi, ze by soja mohla takto posunut cyklus.. co myslite?

yasminne
23. mar 2011

@lucka_0906 cau Lucka mne soja naopak vyrazne skratila cykly mala som ich len 22 dnove a LF po OVU bola velmi kratka takze tazko nieco radit u kazdej sa to prejavuje inak ako tak vidim 😒 . Kolky den po OVU si? a co beries po OVU?

yasminne
23. mar 2011

@guginenka ahojky ja by som rada poradila no naozaj neviem ci vo vasom pripade je soja na nieco dobra hlavne co sa tyka tych spermii.....u teba to moze nabudit cyklus a vajicko/a, ale na spermie to vplyv mat asi nebude. Ake vysetrenia mas za sebou? Sledujes si cykly ake su dlhe? kedy ovulujes , sledujes OVU?
Viem Ti len poradit jednu stranku kde @soldi vytvorila zoznam vitaminov ako zlepsit stav spermii... 😉 http://www.emimino.cz/diskuse/meranie-bt-39823/
a to ci brat soju alebo nie by Ti skor vedeli poradit Soldi alebo @elllla.

leya
23. mar 2011

@yasminne no, u mna je to podobne ako u teba....cykly mi neskratila sice ovela (z 30 na 26 dni), ale posunula sa mi ovulka na neskor a LF mi vychadza cca 8 dni...toto je druhy cyklus so sojou, uz som 20 DC a ovu zatial nikde.... 😒 predtym som mavala ovu 15.-20.DC.

bublinka11
23. mar 2011

Yasminne myslis, ze soja ma vplyv na skratenie LF? Kedze je to estrogen, tak by nemala mat, ci?

yasminne
23. mar 2011

@leya hmm kukam tvoj grafik aj predchadyajuci...pockaj est eden dva uvidis mozno OVU prave bude aj si ju este nejak inak zistujes? napr ovutestom? HP mas ok?

yasminne
23. mar 2011

@soldi @elllla mozete pls pozriet moj graf a skusit mi povedat ci ta ovu nebola moc skoro a IUI neskoro? ja som confused 😨 http://www.fertilityfriend.com/home/yasminne vdaka 🙂

yasminne
23. mar 2011

@bublinka11 ja neviem co si mam mysliet tiez som to so sojou len skusala nemam teraz moc casu ale mrknem vecer na ff forum na grafy kde baby brali soju ci aj im to skratilo LF.... 😉

soldi
autor
23. mar 2011

@yasminne podla grafu, ked ho porovnam s minulym, tak mohla byt ovu kludne o jeden den neskor. tiez som mavala ovu v prvy den zvysenej teploty. ale istotu Ti uz asi neda nikto. pred iui Ti nerobili utz, ze ako je na tom folik?

@guginenka ahoj, tie hodnoty spg nie su az take zle, da sa s nimi normalne tehotniet. pozri ten link, co Ti dala yasminne, ta tabulka je nizsie, tak zroluj stranku. a ako dlho sa snazite? a ake su Tvoje cykly?

@lucka_0906 28 dnovy cyklus pri duphastone je nanic, lebo pri nom nemas ovulaciu. ake dlhe si mala cykly, ked si nebrala nic?

@leya
@bublinka11 tiez neviem nic o tom, ze by soja predlzovala cyklus, alebo skracovala LF. na cyklus ma vplyv velmi vela faktorov, nemozete vsetko davat za vinu soji 🙂
skratenie LF je velmi nezvycajne, kedze ta je vacsinou konstantna a je urcena zltym telieskom, ktore produkuje progesteron.
nemohla si zle urcit den ovu
@leya ?

lucka_0906
23. mar 2011

@soldi caves.. bez Duphastonu ani neviem aky mam cyklus. Vzdy som mala hrozne dlhy..dlhe roky som brala HAK a ked som vysadila, nechcela mrcha prist. Dostala som asi 2 vyvolavacky, az nakoniec prisla. A odvtedy beriem Duphaston..
@yasminne zlatko, ja som zrejme ani ovu nemala tento mesiac. Bola som 13ty a 16ty den na folikulometrii a lekarka vravela, ze tento mesiac ovu nebude

bublinka11
23. mar 2011

@soldi Soldi ja som soju este nebrala, ja som len reagovala na prispevky kociek vyssie, ktore preberali skratenie LF.
Ja ju mam isto dostatocne dlhu 🙂

soldi
autor
23. mar 2011

@lucka_0906 no, vidim, ze si podobny pripad ako ja 🙂 dlzka cyklus zavisi od toho, kedy je ovulacia. od ms po ovu sa to vola folikularna faza, ktora moze byt rozne dlha, od ovu po ms je lutealna faza, ktora byva spravidla konstantna.

ak si mala velmi dlhe cykly, znamena to, ze Tvoja folikularna faza bola dlha, alebo, ze tie cykly boli anovulacne. nasadenim duphastonu sice dok dosiahol ukazkove 28dnove cykly, ale bez ovulacie, cize bez moznosti otehotniet.

s clostilom si mala cykly cez 30 dni, to znamena, ze ovulacia mohla byt okolo 18-20 dc. Tvoje telo asi same neovuluje. soja stimuluje Tvoje vajecniky rovnako ako ich stimuloval clostil, ale kedze je soja prirodna jej ucinok nie je taky markantny, cize ovulacia moze prist o cosi neskor.

ako to bolo u mna:
ovulacia bez stimulantov po vysadeni hak: okolo 40 dc (cize cykly takmer dvojmesacne)
ovulacia s 1tbl clostilu: okolo 18 dc (cyklus dlhy 32 dc)
ovulacia so sojou: 24 dc (cyklus dlhy 39dc)

ak by si mala ovulaciu povedzme toho 24 dc, tak jasne, ze 16 dc dok nemohla na utz nic vidiet, ale sudit podla toho, ze ovulacia neprebehne je unahlene.
lepsie je mat ovulaciu 24 dc a cyklus dlhy 39 dni, nez nemat ovulaciu vobec a mat cyklus 28 dni.

odporucila by som Ti merat BT a budes presne vediet ako a kedy ovulujes 🙂

leya
23. mar 2011

@yasminne no, ovutesty som robievala predtym, ale akurat mi dosli (tento cyklus som ovutesty robila 10-14 DC a boli negativne). okrem toho, mavam taky plodny hlien, ze sa to neda prehliadnut 😉 ja dufam, ze ovu bola 18DC, aj ked ten vzostup teploty je maly. co sa tyka HP, tak sa liecim na endokrinologii, pred dvoma mesiacmi bolo vsetko ok, lebo som akurat bola na "velkej" kontrole u endokrinologicky. v pondelok idem zase, tak budem vediet presne, ako som na tom so stitkou a prolaktinom. ale hodnoty mam v norme uz asi rok.
@soldi ano, jasne, soja nie je zla, to netvrdim 😉 len mozno mne nesadla....kvoli tej stitke. okrem toho, nasla som nejake clanky, ze by sa izoflavonoidy nemali uzivat pri endometrioze, pretoze to zhorsuju. ja som bola na laparke v oktobri a loziska endo mi odstranili, ale nechcem to radsej pokusat. mas pravdu, ze LF suvisi so zltym telieskom, a nedostatocnost zlteho telieska zase suvisi s hormonmi a endometriozou, ale neviem, preco sa to zhorsilo prave teraz, ked beriem soju a mam otehotniet 😉

lucka_0906
23. mar 2011

@soldi wow.. dakujem za dokonaly vyklad 🙂 ked tak pozorne citam, je teda celkom mozne, ze to je presne ako pises. Ja som BT merala, ale bola som len z toho na nervy, kedze ovu nebola ziadna ☹ Teploty mi skakali. Ale tento mesiac by som to veru skusila 🙂

yasminne
23. mar 2011

@soldi na utz som bola v sobotu po dobrati stimulky a bol tam folik 20mm poobede po vysledkoch z krvi mi volali ze v ten vecer si mam pichnut pregnyl a v pondelok o 14h prist na inseminaciu. ja len dufam ze ak aj bola ovu den pred ze snad tam este nejaka sanca na oplodnenie je. v den iui mi uz utz nerobili.. tak ani neviem ci sliznica dorastla bo v sobotu bola len 3,7mm co je malo ale brala som na to ethynil estradiol. no asi neostava nic ine ako si pockat na krv po 15dnoch.. a moc sa nad tym nezanyslat..
baby aj vy pocitujete jarnu unavu ja by som posledne dva dni len spala a spala vobec sa neviem premoct, som unavena ospala... no mozno je to aj utrosom denne beriem 600mg...no nic bezim do skolky po deturence a dnes je nadherne teplucko tak ich beriem do parku na piknik, zelam pekny dnik 🙂

nat28
23. mar 2011

@elllla ahojky, prepac ze ta zase budem otravovat, ale este by som potrebovala poradit 😅 Pisala som ti pred mesiacom ohladom soje. 4.2. som potratila 11tt, otehotnela som pocas 60 d. cyklu po vysadeni HAK. Prvy menzes uz bol a soju idem zacat brat hned ako pride 2.cyklus. Poradila si mi zacat 2-3-4 DC 25mg denne, 5-6DC 50mg denne.) Vcera som si kupila Phytosoju 35mg, ako si ju mam teda davkovat? dakujem vopred za radu 😉