icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

yasminne
29. mar 2011

@kathrin17 nuz tak nech sa s ovu dnikmi trafite, ked budete s drahym spolu 😉 ja sa citim uplne bezne, ale dnes som zacala mat zase tu pazravu dobu slane sladke vsetkoooo to je jeden z mojich priznakov pre ms 😖 a inac zavinac 😀 cakaaaaam

yasminne
29. mar 2011

@sweat no vidis ake sme vsetky roznorode 😀 jednej klesne a ms nechodi a nechodi, dalsej neklesne a ms zase pride... a my s tym nic nenarobime, len sa musime snaziti a snazit dalej 😀
... a tom som sa ja nedocitala o anovulaku zo soje...ja som mala tiez pravidelny cyklus aj OVU, no mne soja priznam sa dost zbytocne skracovala cyklus... je to tazko radit...aj tak tu vsetky len skusame, co sa da v nadeji, ze na nas konecne nejaky zazrak zaberie a my budeme konecne v tom!!! ...tak hor sa do hokusov pokusov aspon, ze ich mame ...nie je nuda 😀
....o tej pauze som sa snazila docitat aj ja, a nik mi na to nedal odpoved 😒 ale myslim si, ze ked das aj 4 cykly za sebou, ze Ta to "nezabije" 😀 no ale po pol roku by som asi dala telu vydychnut 😉 ja nemat manzela, ktory je sem tam skeptik aj ked to nechce priznat a navyse sa o mna boji a je to vedec, tak frcim uz stvrty cyklus za sebou na soji a mala som v plane konsku davku!... ze ked uz, tak uz 😀
sweaty sweaty ja Ti fakt neviem ale mrkni na toto forum: http://www.emimino.cz/diskuse/meranie-bt-39823/ a ked tak spytaj sa bo tu su sojovky dlhodobe snazilky a medzi nimi aj @soldi 😉

yasminne
29. mar 2011

@lucka_0906 pozri Lulu na testy sa vykasli a ked ms nechodi tak nech ani nepride nik ju predsa necka 😀 uvidis ako to dopadne 😉 a ked by naaaahodou prisla, tak skus este raz taku istu davku, ak sa na to citis 😉

jika80
30. mar 2011

ahojte babky
poradili by ste mi prosim s davkovanim soje? minuly mesiac som ju brala prvy krat a to davkovanie CD 2-3 50 mg/den, CD4-5 75mg/den a CD6 100mg/den. ovu mi to posunulo este o tri dni neskor, normalne mavam 18-19.dc, so sojou som ju mala v 22.dc. co by ste mi odporucili na tento mesiac? dakujem 😉

lucka_0906
30. mar 2011

@yasminne cau moja..tak si predstav, ze vcera MS prisla 🙂 (41 dni). Dnes som zacala brat soju ako minuly mesiac, budem dufat, ze pomoze 😎
Ty mas muza vedca? wow 🙂
Maj krasny den 🙂 aj ostatne sojovky, samozrejme 😉

yasminne
30. mar 2011

@lucka_0906 tak neva ide sa dalej 😉 Uvidis dalsi mesiac ci to nebude s tym cyklom aj lepsie zeby sa skratil.

yasminne
30. mar 2011

@jika80 Ahojky ak si soju v pohode znasala tak skludom zvys davku o 50mg pripadne aj o 75mg podla toho ake mas balenie ci po 25 alebo 35mg v tablete. Kolky cyklus uz beries soju? teplotky neznacis?

jika80
30. mar 2011

@yasminne ahoj, dakujem za odpoved. brala som ju teraz prvy cyklus a znasala som ju v pohodicke, nemala som ziadne problemy. tu je moj posledny grafik - so sojou http://www.fertilityfriend.com/home/2dd9df

mykaellle
30. mar 2011

Ahojte, kupila som si fytosoju, a chcem sa spytat, ci ju mozem brat aj "preventivne" , ked nie som liecena clost. O babo sa snazime 19. mesiac..

yasminne
30. mar 2011

@mykaellle vitaj medzi nami. nemusis byt liecena clostilom ani ja som nikdy clostil pred sojou nebrala. ten nazov temy vychadza z toho ze soja je nahrada clostilu ako prirodny ''estrogen''. takze skus prezradit daco viac o sebe ake mavas dlhe cykly kedy byva ovulka, co uzivas pripadne aky mate problem. soja by mala nabudit vajecniky mal by narast pekny folikul ale uspesnost ti tu nik nezaruci no je lepsie brat ju 2-3cykly za sebou. ved napis a uvidime 😉

yasminne
30. mar 2011

@jika80 Pekny mas graf aj ked prva polovicka cyklu trusku zdlhava ale to neva 😉Hlavne ze je ovulacia. tvoj grafik potom pridam k ostatnym teraz pisem z mobilu a zle sa mi kopiruje 😝 preipadne skopiruj linky a pridaj sa aj sama 😉...takze skus teda tu soju o tie 2tablety navysit a uvidime ako sa to vyvinie snad sa to trosku skrati. no a po soji nasad grepovy dzus a ak mas tak 1-2 dni po ovu bromelain. drzim palce do dalsieho cyklu!

jika80
30. mar 2011

@yasminne dakujem 😉 to u mna je folikularna faza vzdy hrooozne dlha 😠 grepovy dzus na mna nema zial ziadny efekt a bromelain som skusala tento cyklus prvy krat 😉 ja uz mam toho poskusaneho za ten rok a pol vela, len so sojou som este len novacik 🙂 aj tebe drzim palceky 😉

mykaellle
30. mar 2011

@yasminne Dakujem za privitanie 😉 Tak ako som uz spominala o mimi sa pokusame 19 mesiacov, prvy gynekolog rok a 3 mesiace nic neriesil. Od januara som zacala chodit na folikulometriu, ovulaciu som mala v 28 DC, potom v 31 DC a dnes mam 13 DC, a podla doktora o 2 - 3 dni by mohla byt ovulka. Od tohto cyklu (od 16 DC) mam brat duphaston na upravu cyklu. mm mal horsi spermiogram, pocet spermii cca 14 mil. na mirol a pohyblivost mal 50 percentnu. Takze to je nasa tortura 😉

Fytosoju som si kupila, preztoze som o nej vela citala, od 8 DC si davam 1 tabletku

zuzana36
30. mar 2011

ahojte sojovky 🙂

dlhsie som tu nebola: dnes som sla k endoske na vlastnu past a ona mi zistila, ze mam poruchu stitky presne autoimunnu tyreoditidu- pre tuto poruchu som mala MA a pre tuto poruchu mam problem otehotniet pokial sa nelieci. takze zacinam brat lieky a chcem vas povzbudit u mna soja sice nezabrala , ale jej chyba to nebola. ja som uz pisala, ze som aj mala pocit, ze som oteho- hned prve dni po ovulke, ale som si sama sebe povedala, ze je to asi moje zbozne prianie a pokazde ked uz som mala mat tak do 3 dni ms, tak vsetko ustalo. tato porucha vraj nedovoli, aby sa oplod vajko ujalo. len mi je smutno, ze som na to musela prist sama a bezi treti rok co sa snazime a nikto ma na stitku neposlal. uz mohlo vedla mna behat.

yasminne
30. mar 2011

@mykaellle ahoj pisem az teraz mala som busy den 😒 no ale k veci... takze moja rada soju uz neber aspon nateraz...minie sa ucinku. 1 tableta je aj tak malo a to neviem kolko mg izoflavonoidov obsahuje ta 1tabl. ci 25 alebo 35mg. Davkovanie ktroe je popisane v pribalovom letaku je urcene zenam s menopoauzou my co chceme otehotniet potrebujeme ine davkovanie ovela vyssie a hned na zaciatku cyklu od 2-3dc a to len po dobu 5 dni! Takze ak nahodou tento cyklus nic a budes chciet zacat so sojou ozvi sa nam a poradime davky 😉

yasminne
30. mar 2011

@zuzana36 cauko no tak hlavne, ze sa nasla pricina a ze sa da odstranit, tak uz len tomu dat cas a pojde to 😉

acko
30. mar 2011

@mykaellle urcite neodporucam brat duphaston bez toho aby si mala potvrdenu ovulaciu. pokial totiz ovu u teba dovtedy neprebehne (ze napriklad foliky budu este len dorastat), tak moze sa stat, ze si ju dufikom zablokujes. merias BT? ak ano, tak duphik si nasad az po jej potvrdeni teplotou. idealne je ocikavat ovulacne testy, to potom vies, ze v rozmedzi 12-48 hod by mala ovu nastat a staci 1-2 vyssie teploty a mozes dufik nasadit.
robil ti doky hormonalny profil, ktory ukazal, ze mas nedostatok progesteronu? alebo ti ten duphaston skor predpisal na upravu cyklu? lebo v tom druhom pripade, to nie je prave najstastnejsi postup...

tinara23
31. mar 2011

@zuzana36 ahoj Zuzi, tak to si na tom tak ako ja, autoimunitná tyreoditidu, nevieš aké sí mala hodnoty? Ja som mala TSH 3,88 to je ok, ale protilátky 81,52 a tie boli zvýšené. Minulý týždeň som bola na kontrole a na protilátky mi už krv nebrala, ale dosť mi kleslo TSH pod normu, tak mi zmenila znížila dávkovanie. Keď čítam tvoj príspevok, tak mne vôbec nič také nepovedala, že toto ochorenie je problém pri otehu, skôr ja som ju dotlačila nech mi dá lieky a aj tak mi ich dala iba na zníženie toho TSH, aby bolo okolo hodnoty 2. Povedala mi, že toto ochorenie sa vôbec nelieči, iba sleduje. Aké ti dala lieky? ja mám euthyrox 25.

zuzana36
31. mar 2011

@yasminne jasne, len skoda, ze az teraz. ale aspon viem co sa deje a preco sa to deje. uz si testila? neviem, zda sa mi, ze uz by si mala vediet, ci este nie? 🙂 drzim palce

zuzana36
31. mar 2011

@tinara23 ahoj, ja som mala nizsie hodnoty TSH 1.10 a protilatky 78:9 a sama povedala, ze tam uz porucha je a je to na nizucke davkovanie a ak by som otehotnela mam zvysit davku z 25 na 50. ja beriem L-Thyroxin
aj ja som bola min. tyzden u jednej lekarky a ta mi povedala, ze to na lieky nie je, lenze u nej som platila a ked povedala, ze na kontrolu uz budem chodit, tak som chcela ist k niekomu inemu. pisem si z jednou dievcinkou na inom fore a ona mi dala kontakt na tu svoju, lebo tiez nemohla otehotniet a tusim aj potracala a po nasadeni liekov otehotnela do 2 tyzdnov. ma presne to co ja. tak som rada, ze som bola a nedalo mi, aby som jej neukazala spravu od predoslej doc. precitala a povedala, ze suhlasi s diagn., akurat zabudla, ze to ,,NEUZAVRELA" ze akonahle je porucha, tak je to iny stav ako zdravy a teda chce to liecbu.

yasminne
31. mar 2011

@zuzana36 ja netestujem idem na krv v utorok tak sa ako vzdy necham prekvapit. 🙂

zuzana36
31. mar 2011

@yasminne tak drzim palce a uprimne zavidim Ti Tvoju pevnu volu 😀

mykaellle
31. mar 2011

@yasminne Dakujem za info, tak si pockam do buduceho cyklu, ak pride a ozvem sa 😉

mykaellle
31. mar 2011

@acko Ahoj, HP mi doktor nechcel robit, vraj je to zbytocne, a duphaston mi dal na upravu cyklu. Prave idem zo sona a som trosku sklamana, na 11DC mi pekne rastli folikuly, a dnes 14 DC tam nebolo absolutne nic..

lucka_0906
31. mar 2011

Ahojte sojovky a @yasminne 🙂 Tak som sa vratila od gynekologicky.. Moje meskanie MS (41 dnovy cyklus) mohla sposobit aj pripadna cysticka, ale nemusela. Tvarila sa trochu zacudovane, ze mi tak dlho vdaka Duphastonu meskala..ale ze mozne to je (brala som pred tym 3 mesiace Clostil).
Kedze aj moj priatel nemal dobry spermio, tak odporuca ist rovno na IVF. Inseminacia sa jej zda v nasom pripade zbytocna. Tak neviem ci sa mam tesit, ci byt smutna
Tento mesiac douzivam soju a uvidime co povedia v CAR..

yasminne
31. mar 2011

@mykaellle Hm niektori lekari maju fakt divne postupy a nazory. HP bolo u mna prve co vzdy vysetrili a to mam ok cykly ale vzdy mi ho skontrolovali. pretoze ak nieje stitna zlaza ok mozes sa snazit kolko chces bude to stazene. tym nechcem strasit no nemal by to zanedbavat. hp sa kontroluje dokonca 3x za cyklus! Hm kedze pises o folikulach ake velke boli ten 11Dc? mohlo sa stat ze prestali rast tym padom nedsiahnu dostatocnu velkost na prasknutie a na toto by ti mohla pomoct soja 😉 este pojdes na folikulometriu tento cyklus? A mozno len sono blblo a dr. tak nic nevidel 😀.

mykaellle
31. mar 2011

@yasminne Folikulometria ma caka este v pondelok na 19 DC, ale uz si zacinam zufat.. snad sa znova trosku rozhybem..

acko
31. mar 2011

@mykaellle trvaj na HP. platis si cely zivot zdravotne poistenie, mas na to narok! mne ho doktorka tiez nerobila, a
nakoniec sa ukazalo, ze ak by mi ho bola spravila pred 2 rokmi, boli by odhalili ze sa u mna crta velmi vazny problem na ktoreho riesenie je mozno u mna uz neskoro. teraz sa moja liecba splna uz na tazke desattisice korun, samozrejme, z mojho vrecka. nechcem to tu rozoberat, lebo moj problem je specificky, ale jednoznacne, bez HP sa neda zistit, ci je vsetko v poriadku. moze byt, ale aj nemusi. doktorovi, ktory odmietne HP spravit s tym, ze je to zbytocne, by som najradsej zobrala licenciu. ja som na UZV tiez mavala rastuce foliky, doktorka ma vzdy poslala domov s tym, ze sa mame snazit... takto slo vyse roka...keby som nebola zacala merat teplotu, dodnes som u nej v domneni, ze som zdrava. az dalsi doktor ma zacal poriadne riesit (UZV+HP). a tiez odporucam dat si spravit vysetrenie na stitnu zlazu na endokrynologii. tieto veci su alfa a omega ked sa nedari viac ako rok/rok a pol.

mykaellle
31. mar 2011

@acko Dakujem za info, ten HP mi odmietla spravit doktorka, ktora mojho gynekologa zastupuje kazdy pondelok (je to uz dochodkyna). Hovorila mi, ze to nie je presne, ze pre nu je dolezitejsi UZV. Ked pojdem za mojim gyn tak sa zasa popytam, nech viem, na com som. Zatial co mi zistili je posunuta ovulka (minule som mala az na 31 DC) a manzel mal horsi spermiogram.. ale je to boj, ked vidim sestra tehotna, suseda porodila, dalsie 3 kamosky cakaju..

bublinka11
31. mar 2011

Ahojte kocky, ja len doplnujucu otazku. Ked zacinam brat soju, 4 tabletky denne, mam si ich nejako rozdelit, ze 2 rano a 2 vecer alebo po 6 hodinach? Ako to beriete vy?