icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

miminkad
30. apr 2011

@ladybirds skus ak to bude potrebne ovsem,buduci mesiac.aj ja som to tak spravila,aby som bola si stopercentne ista

ladybirds
30. apr 2011

@miminkad dufam, ze buduci mesiac uz ovu cakat nebudem 😉 ale asi by to bolo zrazu velmi jednoduche....

miminkad
30. apr 2011

@ladybirds no dufam,ze nebudes musiet ju cakat 😉 ak nemas v zivote take stastie ako ja,tak to bude jednoduche.u mna je vsetko max zlozite

yasminne
1. máj 2011

@ladybirds ahojky no podla grafu to este nie je take jednoznacne, a pomohli by ti tie ovu testy,lebo podla bt zistis ovu az po. no mas este dalsi ukazovatel a to hlien z krcka ak je ten bielkovy natahujuci taktreba snazilkovat 😉

mykaellle
1. máj 2011

@yasminne ahoj, ja som brala soju, som zvedava, kedy pride ovulka, pls mozes kuknut na moj graf?
http://www.fertilityfriend.com/home/mykaellle

b.e.r.u.s.k.a
1. máj 2011

Holky chtěla jsem se zeptat,náhodou jsem narazila na tuto diskuzi a moc mě zaujala.Máme za sebou několik nezdárných pokusů a tak jsme si řekli konec s hormonama.Ale toto zní zajímavě.
Pokud můžu poprosit o bližší informace jako,zda jsou tabletky na předpis a je na nich popis,jak správně je brát?A musím to konzultovat s doktorem?
Moc vám děkuji za rady.

yasminne
2. máj 2011

@mykaellle ahojky no podla BT to este na ovulku nevyzera ale je mozne ze teraz je ten pokles pred teplotnym vzostupom, skus si spravit OVU testy dnes ak by sa objavili slabe ciarky tak testuj kazdy den az budu obe rovnako silne 😉 ak by si mala ovu test negativny tak pockaj den dva...a urob znovu.

yasminne
2. máj 2011

@b.e.r.u.s.k.a vitaj, informacie o soji najdes hned v uvode tejto diskusie su tam linky poklikaj, precitaj....a potom napis nieco o sebe: ake dlhe cykly mavas, ci sledujes, BT, ovulacia ci je a kolky dc, pripadne ci beries nejake lieky, ci si bola na vysetreniach a pod....cim viac info mame tym sa lespie radi s davkovanim 😉

mykaellle
2. máj 2011

@yasminne ahoj, vdaka, tak to dnes vecer skusim. Kazdopadne mam pocit, ze ovulka tento mesiac pride skor, prvy sledovany cyklus prisla na 31 DC, potom na 21 DC, a teraz mam 13 DC, a mam pocit, ze sa to uz blizi 😉

b.e.r.u.s.k.a
3. máj 2011

@yasminne děkuji,tak jsem se na první stránce dozvěděla,že se bere jako clostil 3-7 den cyklu,jen nevím kolikrát denně,podle čeho se to určuje.Jináč já mívám krátké cykly 24-26dní,BT si neměřím a ovulku mám,ale přesně ji nerozeznám.Léky teď žádné neberu,vše jsme vysadila a snažím se nějak vyčistit.Na vyšetřeních jem byla a byla mi zjištěna endometrioza a protilátky proti spermiím a vajíčku,to je ale už přeléčené a je to OK.
Já jsem se koukala u nás a FYTOSOJA FORTE 500MG 60CPS u nás není k sehnání jen FYTOSOJA OSTEO cps.60.U vás je běžně v lékárnách?Děkuji za další informace a rady.

yasminne
3. máj 2011

@b.e.r.u.s.k.a ahoj takzer kupit ju mozes aj tu http://www.lekarna.cz/phyto-soya-35mg-cps-60-17... ja som mala tiez presne toto balenie. Kedze mas pravidelne cykly tak davkovanie staci takto: 3-4DC 70mg, 5-7DC 105mg. Soju uzivaj rano po jedle. Boli tu aj rady na plodny hlien ked doberies soju zacni denne pit stavu z cerveneho grepu 0,3-0,6 dcl. Poradim kupi si OVU testy a na 10 DC zacni testovat takto si budes ista ze OVU je a kedy 😉

b.e.r.u.s.k.a
3. máj 2011

@yasminne jé děkuji,ale to je na menopauzu,to nevadí?

yasminne
3. máj 2011

@b.e.r.u.s.k.a to nech Ta nepletie na menopauzu sa beriu mensie davky tu bolo zistene ze sojove izoflavony povzbudzuju rast folikul na prvy krat si vsak nedavaj velke davky ako tu niektore kocky barli, pretoze treba skusit ako to budes znasat aco to urobi s cyklom mne soja dost skratila cykly...takze skus davkovanie ake som ti tu uviedla a pi vela tekutin viac ako bezne pijes, bo vedlajsi ucinok je bolest hlavy ale pitnym rezimom tomu predides 😉

b.e.r.u.s.k.a
3. máj 2011

@yasminne aha,tak já to tedy zkusím,jen se chci dát po posledním pokusu dokupy a pak bych to prubla.Ještě jednou moc děkuji za informace

petula22
3. máj 2011

@yasminne Ahoj Lucy, tak jak to s tebou vypadá? Nám se 2.IUI nezadařilo, takže jdeme do IVF.

jankula
3. máj 2011

@soldi v prvom rade gratulujem k Leuškovi 😉 @elllla aj Vám sa to už kráti, tak želám čo najpohodovejší pôrod a krásny začiatok maminkovsko-bábatkovských radostí Vám obom. Ja by som mala iba jednu otázočku. Neskoro som sa spamätala, som dnes 5DC a chcela by som začať so sójoou 5-9 DC. Mávam nepravidelné cykly, niekedy aj viac ako 50-60 dňové. Dlho som brala HAK, v máji 2010 som vysadila a odvtedy žiadne zlepšenie. Chystám sa k novému lekárovi koncom týždňa, no chcela by som skúsiť sóju, keď som sa konečne dočkala nového cyklu. Môžem ju brať 5-9 DC (5-7 DC po 100mg a 8-9 po 125mg)? Ďakujem za usmernenie. Viem, že musím zvýšiť pitný režim a že môžem očakávať bolesti hlavy, na všetko som pripravená. Ešte snáď, že sa liečim na zníženú funkciu štítnej žľazy (bežne užívam 75 mg Euhtyroxu, no od januára mi endokrinologička zvýšila dávku na 100mg - práve kvôli tomu, že som ju informovala, že by sme radi bábätko). Ešte by som sa chcela spýtať, či mám užiť naraz 4 kapsuly alebo si mám dávku rozdeliť na 2 kapsule ráno, 2 večer ... to som sa doposiaľ nedočítala. Ďakujem za akúkoľvek odpoveď a želám Vám zo srdca len to najlepšie. Nech nezištné rady a dobro, ktoré rozdávate - sa Vám dvojnásobne vráti späť 😵

soldi
autor
3. máj 2011

@jankula dakujem 😵

co sa tyka stitnej zlazy, to vie lepsie @elllla, co sa tyka davkovania, jasne, ze mozes brat 5-9 dc, ale ak mas take dlhe cykly, tak by som asi dala vyssiu davku aspon o tych 25 mg. a kludne mozes jest vsetko naraz, ale mozes aj rozdelit. ono ta soja bude aj tak ucinnejsia az ten druhy cyklus 🙂

jankula
3. máj 2011

@soldi Ďakujem, nečakala som, že budeš mať čas tak rýchlo mi odpovedať. Si jednoducho úžasná 🙂 Leo si lepšiu maminku ani vybrať nemohol 😵 Takže skúsim 5-7 DC po 125 mg (t.j. 5 kps) a 8-9 DC po 150 mg (t.j. 6 kps) ... Ja som taká mušia váha (52kg), tak snáď ma tá dávka nezlomí 😀 Počkám ešte, či bude mať čas @elllla ... ak by nemohla, tak to skúsim takto. A dúfam, že na ten druhý cyklus nebudem čakať dlhšie ako 40 dní 😉 Idem si uvariť alechemilku a študovať o sóji ďalej 😉 Ešte raz veľmi pekne ďakujem a želám krásny večer ... a harmóniu u Vás doma 🙂

steffany
3. máj 2011

@soldi jeeeeeeeeej srdecne blahozelam....nech ste vsetci zdravucki a stastnucki 🙂

elllla
3. máj 2011

@jankula ahoj, myslim, ze vsetko uz bolo napisane, baby maju pravdu a ja len suhlasim 🙂 a drzim palce.. inak na dalsi cyklus odporucam zacat uz od CD2 a davku mozes zvysit o tych 25mg/den..

jankula
3. máj 2011

@elllla Ďakujem za radu, za Tvoj čas a ochotu - si veľmi zlatá 🙂 Tak aj spravím, ako si mi poradila ... 😉 A ako sa cítite 2v1? Už to môže prísť každú chvíšku, však? Poslíčkovia zaklopú a beriete tašku a bude radosti 🙂

yasminne
3. máj 2011

@petula22 Cauko Peti, hmmm ☹ a proc to zase nevyslo? ach jo...takze IVF? si na to pripravena? lebo ja sa hrozim tych davok hormonov...ale ak nebude inej moznosti idem do toho. Kedy zacinas stimulaciu? Ja idem zajtra na hcg, pocity...hm nic moc... pokusali ma tehu testy co mi mama doniesla zo SR ale nemala som dnes odvahu ich pouzit tak si pekne u zpockam co z toho zajtra bude 🙂 od zajtra mame dalsiu navstevu tak akosi nemam na nic cas... tento mesiac mi strasne rychlo ubehol a to je fajn lebo to cakanie je vzdy nekonecne....

yasminne
3. máj 2011

@soldi jeee a babo je uz na svete 🙂 Srdecna gratulacia, nech je maly zdravucky a nech sa ma k svetu 😵

si31si
4. máj 2011

@yasminne ahoj čítala som že si bola na IUI ako to prebieha? lebo možno to aj mna čaká 😉

evkapo
4. máj 2011

@yasminne
ahoj, potesila si ma s tou sliznicou maternice 🙂 moje receptiky zabrali,uz mam len take dozvuky po mrche, takze sa z toho tesim 🙂 okrem soje mam svoje bylinky, ktore uzivam denne a este vitamin E 100 a zinok. tiez denne, okrem menzesu, vtedy si davam od vsetkeho pokoj, aj od byliniek. Teda az na poslednu mrchu, teraz som pila posledne tri dni caj na zastavenie krvacania, ale pomohlo a o par dni mozme snazilkovat 😀

tinara23
4. máj 2011

@soldi juuj čo to vidím, ty už máš bábo, veľmi gratulujem, je to krásny chlapček 🙂 strašne rýchlo to ubehlo, až som ostala prekvapená, že maličky je už na svete 🙂
@elllla ahoj, ty to už máš tiež za pár, držím palce, nech všetko dobre dopadne 😉

leya
4. máj 2011

@soldi blahozelam k syncekovi 😵

petula22
4. máj 2011

@yasminne Ahoj, nevím proč to nevyšlo. Na IVF psychicky připravená jsem, taky nejsem odvázaná z těch hormonů, ale jinak to asi nepůjde. Tak držím place at se krev povede 🙂

kathrin17
4. máj 2011

@yasminne moja daj vediet, ako dopadla krvicka....moc moc drzim palceky, nech vam to konecne vyjde 🙂