Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@steffany ahojcek....folikul rastie v priemere o jeden az dva milimetre za den a praska pri velkost 20-25mm takze mohol kludne prasknut aj hned na druhy den po folikulometrii.....a pokial viem, tak ked folik praskne, vypudi zo seba iba vajicko, ktore je take malinke, ze nie je vidiet ani ultrazvukom....a ohladne toho snazenia po ovu...mne moj dr povedal, ze snazenicko den po ovu este ma zmysel.....potom uz je to len suchy nacvyk 😀 cize vacsinou uz dalsie dni by nemali ziadny efekt, okrem prijemneho spestrenia dna, alebo vecera 🙂
@steffany ahojky ak ste sa od posednej folikulometrie pekne snazili tak je to super. tak ako pisem kathryn len doplnim ze po uvolneni vajicka cize orasknuti folikulu je mozne na sone vidiet tekutinu, ktora indikuje prebehnutu ovulku. potom ma vajicko zhruba 24h zivotnost takze ak na neho cihali spermie den po ovu k oplodneniu mohlo dojst. hovori sa ze dva dni pred a den po ovu je najlepsia pravdepodobnost oplodnenia. ale nelam si hlavu ze kedy presne bola ovulka ak ste posnazilkovali tak uz tam mas niekde embryko ktore sa pekne uhniezdilo lebo vystelku maternice si mala krasne velku!! az ti ju zavidim 🙂 tak uz moc nepremyslaj nechaj na prirodu 😉 este jedna rada ak chces zistit presny den ovu na to je dobre merat bt sice pomocou nej to zistis az po funuse ale vies ci bola a kedy presne 😉. verim ze to tam uz mas! daj vediet.
@yasminne @kathrin17 dakujem vam dievcence, mne len nejde do hlavy Fertiltz friend...teplotu meriam pravidelne asi 3 mesiac...Podla lekara mohla ovu prebehnut 22,23,24,25 april. FF to vsak vyznacil inak....hmm? Tu je graf: http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
Inak 26.4 v utorok po velkej noci mi brali krv, na zaklade ktorej hodnoty boli POOVULACNEHO charakteru....
nuz tak...jedna teplota mi na FF chyba a preto si kladiem tuto otazku 🙂
@si31si no iui je bud s hormonalnou stimulaciou folikul alebo bez nej. zvykne sa stimulovat tabketkami na sr clostylbegyt tusim sa tak pise v skratke clostyl. ten ma ale vedlajsi nepriaznivy ucinok na sliznicu maternice a to ze ju znizuje ☹ a je aj injekcna forma ktora je ucinejsia a bez vedlajsich ucinkov len musi byt podane spravne mnozstvo aby nevzniklo viac ako 2 foliky. ja som podstupila oboje a vcul cakam ako dopadol treti pokus. stimulka sa berie od 3dc po dobu 5 dni potom sa ide na folikulometriu a lekar podka velkksti predpovie kedy pichnut pregnyl na vyvolanie ovu a nasledne do 36h sa vykona inseminacia. manzel rano odovzda vzorku spermii tie sa precistia a zahustia roztokim a tebe ich lekar vstrekne pomocou dlheho katetru cez krcok priamo do maternice. nic hrozne nebolibto je to ako bezne gyn vysetrenie. trva to par minut a potom sa zvykne este 20min lezat a ides domov o 14 dni vysetrenie hcg. dostanes utrogestan co progesteron ten ti povedia po hcg ci uzivat dalej ak budes tehu alebo vysadit
@yasminne @kathrin17......asi takto je to lepsie:
graf: http://www.fertilityfriend.com/home/3337a1
ahojte tak som opat negativ... o mesiac konzultacia do vtedy asi dam pauzu...
Ahojte kocky, tak som si objednala soju. Dnes mi prisla, ale o dva az tri dni ocakavam ovulku. Beriem aj Femi kvapky, teraz prvy mesiac a na podporu uhniezdenia duphik. Kocky, neviete ako dlho po soje otehotnelo vacsina zien z temy?Viem, ze zakladatelky hned novy mesiac po uziti soje, preto ma to nastartovalo a verim, ze sa coskoro podari kazdej z nas. 😉
Ahojte.. tak sa chcem pochvalit..takto krasne mi soja pomohla k ovulke http://www.fertilityfriend.com/home/mykaellle
vzdy pred tym som mala ovu ovela neskorsie 😉)
@dicinka1 ahoj, tak skusim este raz 😉 http://www.fertilityfriend.com/home/mykaellle
Ahoj holky.... přidávám se do klubu v braní sóji 😉 chtěla jsem se zeptat, beru ji dneska 4 den a dost mě bolí hlava, tak zkusím víc pít... a taky mě dost bolí břicho, myslíte, že to může být tou sójou??? 😕
@tiburcia ahojcek bolenie hlavy poznam, ani nie tak bolenie ako brutus tocenie, to mam kazdy mesiac zo soje a este aj par dni po jej dobrati, kym sa trocha nevypudi z tela a mozem pit kolko chcem 😀 a co sa tyka bolenia brucha, tak presne toto som mala v prvy mesiac, hrozne krce v zaludku, ale ozaj len ten prvy mesiac, teraz uz ju beriem stvrty mesiac a je to v pohode, no teda az na tu hlavu....to akosi neviem ovplyvnit...ale sak hadam to dako vydrzim
ahojte dievcata,
dlho som tu nebola, co mate nove? je niektora nova tehulka? 😀
ahojte babenky, co tu mame nove? ja som tu dajaky cas nebola, mam teraz toho vela v praci aj v skole skuskove a mimino ma teraz dost vycerpava, stale som unavena a spala by som. Ale su to take krasne starosti a vsetkym vam prajem nech ich uz coskoro vsetky pocitite... ozaj uz mame aj prvu fotecku, kde malo mimco 6,41mm 🙂 , to bolo minuly tyzden, na prvu poradnu idem az o mesiac, dovtedy musim vydrzat... nezabudla som na vas a budem vas stale sledovat a ocakavat medzi tehu maminami...
@tinara23 ahoooj, strasne ti drzim palce, graf mas peknucky...
@berunka1975 ahoj, berunka ďakujem, sama som zvedavá, majú mi prísť testíky tak čakám a potom testnem. Tretí deň mám teplotu zvýšenú aj cez deň cca okolo 37,1 a nič mi nie je, tak uvidím 🙂 Držím ti palce a užívaj si tej krásny pocit 🙂
Ahojte kocky, prvy mesiac som brala soju, vyzera to nadejne, len na testovanie si musim pockat 😉 Drzte palce
Ahojky,,,tak 3mesiac na soji...tak uvidime co sa udeje neudeje 🙂 😵

ahojte dievcatka, ako sa mate ? mala by som otazocku na vas, lebo ste dobre poradkyne 🙂 Bola som 4 krat na folikulometrii-treti krat pred Velkou nocou vo stvrtok a mala som uz folikul 19 mm(sme ho predtym sledovali s Dr.), a vystelku 11 mm. Nasledne v utorok po velkej noci uz tam dany folikul nebol a Dr. vravel, ze praskol a ze pravdepodobne prebehla ovulacia. nevieme vsak kedy presne, lebo boli tam 4 dni volna. Chcem sa spytat, ci prasknutie folikulu nie je nikde vidiet na ultrazvuku???? On jednoducho zmizne ? A dalej Dr. vravel, ze oplati sa snazilkovat aj po OVU, lebo vajicko putuje a cerstve spermie ho mozu dobehnut ...Co si o tom myslite ??? dakujem vam...