icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

nienna
12. máj 2011

ahojte, mám na vás takú trošku primitívnu otázočku 😅 mávam MS len párkrát do roka, tým pádom ani ovulka nieje, tak som chcela len skúsiť túto sóju že čo to spraví....lenže my sa ešte o bábo nesnažíme tak neviem teraz či je to dobrý nápad, že či sa mi zbytočne neminie vajíčko 😀 teda neviem ako to je, ale dakde som počula že žena má určitý počet vajíčok, či čoho, a že ked sa minú tak proste už niesú......prosím nemyslite si že mám IQ húpacieho koníka 😀 samej sa mi to zdá smiešne čo som napísala, len proste nechcem dačo podceniť

kathrin17
12. máj 2011

@nienna ahojcek to, ze sa ti v takom mladom veku minie jedno vajko vobec nevadi 🙂 vacsinou sa zenam minaju vajicka okolo 45-50 roku veku, niekedy skor, niekedy neskor, ale urcite nie v tvojom veku...neboj sa a skus, ci ti ta soja pomoze, ja by som do toho sla...ty mavas menstruaciu par krat do roka a co maju potom hovorit baby, co ju maju 12 krat roka....skutocne sa nemas coho bat...moze ti to len pomoct nakopnut cyklus ako by mal byt....drzim palceky 🙂

slasima
13. máj 2011

@nienna suhlasim s kathrin...niet co dodat

alenka600
13. máj 2011

@nienna Ahoj, ja som uplne nadsena z tejto temy a soje a tak, takze to prosim nikto neberte tak akoze teraz chcem odradit niekoho. V ziadnom pripade!!!! Len mozno drobna info pre niennu - ja som mala tie iste problemy a este v casoch, kedy mi neslo nejako primarne o otehotnenie, tak som brala asi 5 mesiacov PREFEMIN, to je homeopatikum a upravilo mi to trosku cyklus. Ja som to mala este horsie ako ty, menstruaciu som nemala takmer vobec a po prefemine som mala dlhy cyklus, ale aspon sa to upravilo

alenka600
13. máj 2011

takze nie je to, ze neber soju, to je len doplnujuca info, ze aj ten prefemin mi pomohol. ale podla mna ma mensi zaber, resp. spektrum ako soja.

nienna
13. máj 2011

@kathrin17
@slasima
@alenka600 jeej baby, ste super, ďakujem 🙂 Idem pozrieť ten Prefemin, že čo to je, možno skúsim.....a asi si teda pôjdem aj tú sóju kúpiť 🙂

steffany
15. máj 2011

@ella srdecne blahozelam k dievcatku 🙂

steffany
16. máj 2011

ahojte dievcata, nechce sa mi verit ale su tam // ...ani neviem, co mam robit 🙂

sweat
16. máj 2011

@steffany takze dalsia sojova tehulka? 🙂 supeeer, blahozelam. A akoze nevies, co mas robit? Nsledujucich 9 mesiacov davaj na seba velky pozor a tes sa na fazulku 😀

riana12
16. máj 2011

ahojte, len sa vtierknem 😅 prefemin NIE je homeopatikum, tam sa radia trosku ine lieky 😉
@alenka600 kupovala si ho normalne v lekarni? zohnala si ho lahko alebo ti dalo trosku prace obehat lekarne? dakujem 😉

steffany
16. máj 2011

@sweat dakujem aj ked sa tomu tazko veri...🙂 ach jaaaaaaaj...neuverim pokial to nebudem mat potvrdene ....🙂

sweat
16. máj 2011

@steffany jasné, chápem, ale ja sa tesiiiim 😀 😀 😀

alenka600
16. máj 2011

@riana12 ok bolo to davnejsie, pustila som to z hlavy, takze teraz sa opravujem, teda FYTOFARMAKUM🙂 kupil mi ho priatel v zahranici, neriesila som ako je to na SR, ale viem, ze sa predava aj u nas, len neviem, ci tazko/ lahko.

riana12
16. máj 2011

@alenka600 nevadi, tak ked budem mat cas, poobieham lekarne... 😉

kathrin17
16. máj 2011

@steffany srdecna gratulacia 😀 takze sa nam to tu krasne rozbieha 🙂 bodaj by sa nam vsetkym zadarilo co najskor 😀

kathrin17
16. máj 2011

@yasminne ahojcek moja...ako sa mi mas?Oddychujes od konika?

steffany
16. máj 2011

@kathrin17 dakujem pekne....aj ked ja som zatial taky skeptik 🙂 verim vsak, ze sa tu budeme rozrastat....ak to tak bude, tak nieco na tej soji fakt je 🙂

yasminne
17. máj 2011

@kathrin17 Ahojky sem tam nakuknem no niet o com...mam pauzu ziadne merania a testy tento mesiac. dnes som bola prave v poistovni zaniest papiere z car na schvalenie stimulky menopurom -injekcie a a bude potom dalsi cyklus iui. uz nikdy ziaden clostil fuj znizil mi sliznicu endometria :( no ale mam vcul dilemu potrebujem posunut resp. oddialit ms a to ani netusim aky dlhy bude tento moj cyklus bez liekov... no veci sa maju tak ze moj drahy ma priam sokoval na moje narodky mi dal predlzeny vikend v Portugalsku...len to prave pada na termin kedy by som mala ist na kontrolne sono a tak to musim nejako vyspekulovat aby som to posunula 🙂))) no citala som dnes na nete a nasla liek norethisteron ktorym sa da ms oddialit o pozadove dni. tak uvazujem ze to skusim uz som si to dala odobrit aj lekarom... nemas s tym nahodou nejaku skusenost? a ty co mas nove??? manzel je stale mimo? dufam ze vam to aspon vychadza byt spolu ked mate plodit 😉.

yasminne
17. máj 2011

@steffany Jeee to je tu uzasna novinkaaa. drzim moc moc palce aby sa to coskoro potvrdilo!! super babulky len tak dalej. je to pre nas ostatne velmi povzbudzujuce 😉

steffany
17. máj 2011

@yasminne dakuejm pekne...dam potom vediet a dufam, ze coskoro sa pridate 🙂

kathrin17
17. máj 2011

babulky co si myslite...mozem skombinovat matersku kasicku so sojou?Prosim ak mate niektora skusenost, dajte mi vediet a aj aku ste brali...nieco sa mi mari @yasminne ze ty si ju brala...ale nie som si ista, hm?Inak ja mam muza stale prec, ale uz sa tesim tento tyzden je to posledny krat a uz bude domka, tak nabiehame na normalny rezim naseho plodenia 😀 a inak co sa tyka merania aj ja som prestala a uz ani nebudem zacinat 🙂 len obcas skusim, tak raz za 10 dni, ci ovu bola, alebo nie 🙂 Ani minuly mesiac som nemerala a je mi po psychickej stranke urcite lepsie 😀

yasminne
17. máj 2011

@kathrin17 ahojky tak ano kasicku uzivam a to od zaciatku cyklu vzdy do ovu ale tento mesiac ako mam pauzu od vsetkych liekov ju budem brat nonstop cely mesiac. Dnes som bola u akupunkturistky a spravila na mna dost dojem takze si ma vezme na paskal hned od nasledujuceho cyklu 😀 (venuje sa hlavne parom ktore sa snazia o mimi)

nadja23
18. máj 2011

@yasminne ahoj, ja mam velmi dobre skusenosti s norethisteron-om - staci ho zacat brat tak 2-3 dni pred ocakavanym menzesom rano a vecer a brat ho dovtedy, kym chces... ked ho potom vysadis , tak do 2 dni Ti pride menzes - ja som zvykla mat trosku silnejsi, ale bolo to ok, kedze liek splnil svoju ulohu 🙂

nikusik
20. máj 2011

@elllla Ahojte, akurát dnes my prišla Fytosoja, a ja mám 8DC mám ju začať brať? ak ano tak koľko tabletiek?
Moje "super dni" nie sú pravidelné. Na folykulometrii mi vždy lekár zistí, že mám vytvorených veľa malých folikulov ale ani jeden nepraskne. Boli sme aj na vyšetreniach (ja aj môj mužíček) a všetko ok. tak tomu fakt nerozumiem. Clostyl ani Duphastol mi nechce predpísať ani jeden doktor vraj načo. Tak to skúšam s tou sojou. ĎAKUJEM za odpoveď

andrejta
22. máj 2011

ahojte, zacala som si merat BT a zapisovat do na fertilityfriend. mozete mi vysvetlit ako mi to pomoze, ked mi dnes oznamilo, ze som 18 den cyklu a ovulacia bola podla tabulky 15 den cyklu? som z toho nejaka popletena. myslela som ze budem dopredu vediet o ovulacii a nie to ze uz prebehla... dakujem za vysvetlenie 🙂

yasminne
22. máj 2011

@nikusik no ja si myslim ze 8DC cyklu je uz neskoro zacinat aj ked neviem kedy mavas ovu a ake dlhe cykly. Tak sa ozvi az ti pride ms. ono sa so sojou zacina od 2 -3dna cyklu a berie sa 5 dni. 😉

yasminne
22. máj 2011

@andrejta hmm a to si si spatne zapisala tie hodnoty BT na FF, aspon tak mi to vyznieva. Ako mavas dlhe cykly? len podla merania BT zisti samotnu ovu az ked uz bola, preto je lepsie pouzit ovu testy, tie ti ukazu vzostup hladiny hormonu LH a ked si najdes rovnako silne obe ciarky tak ovu prebehne do 36h, vtedy je spravny cas na snazilkovanie 😉