icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

sarafortuna
1. jún 2011

@valilienka2 , jeeej, držím palce 😉

hadassah
2. jún 2011

Ahojte kočky, reagujem na články o škodlivosti sóje. Ak užívate sójové isoflavonoidy len 5 dní, tak ako clostil, určite tým nič nepokazíte. Sója spôsobuje neplodnosť v prípade nadmerného užívania celý mesiac a konkrétne v druhej polovici cyklu, kedy má telo začať produkovať progesterón, ale nadmerná tvorba estrogénu zo sóje tomu zabraňuje a môže spôsobiť nedostatočnú činnosť žltého telieska, nebude držať sliznica a podobne. Takže sójou sa určite nekŕmte každý deň. Je potrebné iba nastimulovať vaječník prvý týždeň cyklu, tak ako sa uvádza v tejto téme. Potom sóju a sójové výrobky treba vynechať. V druhej polovici cyklu vynechajte živočíšne tuky, mäso - vytvára sa prostaglandín, ktorý potláča funkciu žltého telieska !!! A tak isto treba zaradiť veľa vlákniny, tá znižuje v druhej fáze tvorbu estrogénu, ktorý je v tejto fáze nežiaduci. Užívať treba aj vitamín B6 - pyridoxin priamo zvyšuje produkciu progesterónu.

riami78
6. jún 2011

Nejako to tu stíchlo! Čo sa deje? To už všetky dovolenkujete?

jania023
6. jún 2011

nikde nikto?

lienkapp
6. jún 2011

Ahojte baby som tu nova. Potrebovala by som poradiť. Chcela by som skusiť tu fytosoju. Našla som na nete nejaku Forte 500mg. Chcela by som vedieť ako to mam užívať. Brala som clostil 3 mesiace. Prvy mesiac 1x1, druhy 2x1 a treti 3x1. Podla Dr. mi vobec nezabral a že ani ovulka nebola. Nechodila som na folikulometriu, len 1x do mesiaca na odbery a podla toho to zhodnotil. Nemeriam ani BT. Ovu testík bol podla mna pozitívny. Teraz idem na laparoskopiu. Inač ma potom bude čakať umele oplodnenie. Chcela by som to skusiť ešte s tou sojou a potom sa uvidi. Dakujem za radu.

jania023
6. jún 2011

@lienkapp ahoj ja si nemyslim ze by si mala ist na laparku hned ked dovod je ten ze nemas ovulku...Skus tak ako ja som mala od3-7dc prvy den 100mg=4tablety,2den150mg=6tablety,3den175=7tablety a4-5den 200mg=8tablety...ja som ovu mala skor po soji na 13 den namiesto 17..meraj ale BT a aj ovu tetsy aby si mala istotu

lienkapp
6. jún 2011

on mi to hovoril už skor že chce zistiť v čom je problém. Dnes mi povedal že aj vajcovody budu prefukovať. No povedal mi to po tom, čo som mu povedala že nechcem isť na umele oplodnenie. Tak že skusime ešte to. Mysliš že soja zaberie, ked clostil nezabral? Ale dakujem za davkovanie. Inač ta soja forte je 500 čo to znamena? Lebo baby tu pišu niečo o 25mg. 😒

jania023
6. jún 2011

@lienkapp ta soja forte 500 sa vola a ano su 25mg jedna tableta..skus ju ja som nadmieru spokojna ale myslim si ze je to z casi aj psychika ze verim tomu ze mi to pomoze a zrazu po 4 rokoch prvy cyklus zo sojou a mala som hlien ako hrom 😉

lienkapp
7. jún 2011

@jania023 Dakujem, aj ja verim tomu že to pomože 😉 Dnes som si kupila v lekárni fytosoju, ale mali len 35 mg. Ake davkovanie by som si mala podla teba dať?
Ešte som chcela vedieť, či je tu niekto, komu clostil nezabral- teda že ovulka vobec nebola a fytosoja zabrala.

lienkapp
7. jún 2011

ešte som si všimla, že je tu napísane, že len dve tablety denne treba brať. Že sa nemá prekračovať davkovanie. Možem to brať aj tak , že aj 6-7 tbl. denne?

jania023
7. jún 2011

@lienkapp soja je normalne na menopauzu takze to davkovanie si daj podla potreby..kedze mas 35 mg takze 1 den 3 tablety,2den4 tablety,3-4dren 5 tablety a 5den 6tabliet..berie sa to jednorazovo 1x denne najlepsie vecer lebo sa mozu vyslitnut migreny tak ked spis ti to je jedno a kup si aj alchemilku obycajnu a pij iba do ovulky od 1DC

lienkapp
7. jún 2011

@jania023 dakujem. Možem ešte vedieť že načo je ta alchemilka? Už som o tom počula, len si napamätám že načo bola. Viem že aj grepový džus 100% sa ma piť na hlienik, tiež do ovulky.

jania023
7. jún 2011

@lienkapp alchemilka je na hlien a vseobecne na posilnenie maternice a uravu cyklu..ja ju pijem teplu z medom 2x denne do ovu

kathrin17
8. jún 2011

@valilienka2 moja co sa stalo?Divala som tvoj graf....fakt ma ms, alebo len spinenie...hm?Verim, ze sa drobcek udrzi...drzim palce

zuzana36
8. jún 2011

ahojte, davno som tu nebola

ja k soji: neviem ci nieco zavazne so mnou robila, ale zmenila som lekarku a ta vzhladom k mojmu stavu, tiez mam stitku povedala, ze nie je vhodna. vie o nej vsetko to co mi si tu piseme, ale povedala, ze urcite nie a kazda by sa mala poradit s lekarom. niekomu ju odporucia i ked je to pre zeny v prechode, ale ze vacsine nie. pytala som sa na clostil coi sa ozaj za zivot moze brat iba 6 krat. sa zasmiala a povedala, ze urcite nie. on sa moze bratznova po urcitej prestavke.
sa tesim, ze sa to tu rozobera aj inym smerom, kazdopadne nam vsetkym zelam, aby sme tie poklady konecne mali 🙂

tinara23
8. jún 2011

@zuzana36 ahoj, takže tiež ti nakoniec zistili nejaký problém so štítnou žľazou ?

sarafortuna
8. jún 2011

kočky, tak aj ja vám napíšem svoj postreh...
Mne moja dr. odmietla dať Clostil - ja mám každý druhý cyklus anovulák - chcelo by to asi skôr pregnyl, lebo folik rastie ale nepraskne... No moja dr. odmieta clostil, lebo VRAJ v neskoršom období o 10-15 rokov zvyšuje riziko rakoviny ženských vecí - asi čítala nejakú štúdiu 😒 .
Tejto doktorke verím, je moja tretia za 4roky - vzdeláva sa, má super pozitívny prístup k mojej trombofílii, čo niektorí lekári veľmi podceňujú - preto jej vedomostiam dôverujem...
Ale zase na druhej strane, ktoré lieky neškodia, nie? a rakovina je dnes z kadečoho, okolo nás je samí karcinogén...
Clostil by mal byť na úplne lenivé a nefungujúce vaječníky... ani TO že žena ovuluje až okolo 25.DC nie je dôvod na clostil - vraj sa to dá vo väčšine prípadov upraviť Duphastonom - chce to liečbu 3-6mesiacov... A tu je PES ZAKOPANY... že mnohé ženy chcú bábo HNEĎ A TERAZ 😖 a preto aj dr. idú na to tou agresívnejšou a nezdravšou cestou... Toľko k clostilu.
FYTOSOJA - pozor by vraj mali dávať hlavne trombofiličky - bolo mi povedané, že estrogenové prípravky zvyšujú riziko trombózy - preto treba piť veľa tekutín a možno aj preto mne z toho išlo roztrhať hlavu 😀 😀 😀 .

Takže kočky fakt POZOR... aj keď to nie je LIEK v pravomslovazmysle ... môže mať rovnaké účinky ako bežný liek na predpis... Tiež pozor aj na bylinky - mne sa zdá, že som z Alchemilky špinila ... brala som FEMI kvapky a asi ich už nepotrebujem...
Treba sa informovať u doktora že v akom ste stave - či vám rastie správne sliznica, všímať či máte hlien, a prírodné veci "indikovať" tam, kde sú fakt potrebné... 😉
Držím palce!

jania023
12. jún 2011

kde ste vsetke?

strihalka
13. jún 2011

Ahojte holciny, dokazete poradit?
Mavam nepravidelnou mrchu, ovulka byla naposledy 23DC, cykklus 35Denii....dostala jsem od doki duphaston na zkraceni cyklu a, ale mam strach abych nemela bloklou ovulku....co doporucite?je soja?dobra?jak velke je procento se srovnanim s clostikem?a uspesnot?vedlejsi ucinky?jak to pusobi na plod, vajko........ci deti jsou potom ok.....nikde jsem nenasla info takeho razu, bo vsude pisou ze je to na menopauzu..Dekuji za radu

evkapo
14. jún 2011

ahojte,
tak uz som doma z nemocnice. Vajecnik sa podarilo zachranit 🙂 , mam z toho radost,ale soju uz radsej brat nebudem, poucila som sa dostatocne.

tinara23
14. jún 2011

@evkapo chvalabohu 😉 ešte, že to dobre dopadlo 🙂

jankula
14. jún 2011

@valilienka2 @riami78 @leya @kathrin17 Kočky, ja sa liečim tiež na hypothyreosis. Soju som brala minulý cyklus prvý krát. Tento mesiac som bola na kontrolnom odbere a všetko mám v poriadku. Ja si myslím, že je to individuálne, tak ako je každé telo iné, každá z nás a inak stravuje, (ne)dodržuje pitný režim, (ne)športuje a podobne ... takže na každú môže sója inak vplývať. Ja dúfam, že si ňou žiadna z nás neuškodí ... Bodaj by sme boli všetky do konca leta tehuľky, aby sme sa nemuseli uchylovať k všelijakým snahám, experimentom a testovať na sebe všetko od byliniek až po umelé hormóny. Držím Vám/nám všetkým palčeky 😵

leya
15. jún 2011

@jankula drzim palce a verim, ze do konca leta nam to vsetkym vyjde 😉

tiburcia
15. jún 2011

Ahoj holky...po prvním měsíci braní sóji můžu říct, že mi posunula ovu o týden dopředu..a ke štítné žláze, taky se s ní léčím a představte si, že před braním sóji jsem ji měla 4,77 (TSH) a po měsíci braní 2 😀 😀 a to jsem byla bez léků.... podle mě je to strašně indi vindy 😉

strihalka
15. jún 2011

chtela by som zacit brat soju pristi cyklus, jen nevim jakou , kolikagramovou a kd yjak casto.....poradite?

mykaellle
15. jún 2011

@strihalka ahoj , podla hladiny isoflavonov budes brat 5 dni od 2DC do 6 DC tak, aby si dodrzala tento pocet isoflavonov 75-75-100-100-125 v jednej tabl. je buď 25 alebo 35 isoflavonov (budes to tam mat napisane) takze ak bude 25ka tak budes papat od 2 alebo od 4 DC po 3 tabl,dalsi den 3 tabl, potom 4 tabl 4 tabl a 5 tabl. Aspon ja som to tak brala.. ale urcite ma kocky opravia, ak radim zle 😉

mykaellle
15. jún 2011

Kočky tak takto vyzerá moj nadejny graf po 2 mesiaci fytosoje:

strihalka
15. jún 2011

@mykaellle dekuji, avy se jak dlouho snazite s sojou?

mykaellle
15. jún 2011

@strihalka celkovo 2 roky, soju som brala 2 cyklus a posunulo mi to ovulku...😉

jania023
19. jún 2011

@tiburcia AHOJ AJ MNE SA POSUNULA OVU O TYZDEN DOREDU NAMIESTO 17DC BOLA NA 13