Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
Ahojte, mozete mi prosim poradit? je tu velmi vela stran na to, aby som ich stihla vsetky precitat 🙂 , ak si kupim tento preparat, tak uzivam jednu alebo dve tabletky denne? minuly mesiac som mala 1x clostil a brala som od 3 dna 2x denne, folikul bol krasny, ale nezadarilo sa ani tak. ovulaciu obcas mam a obcas nie a moj doktor to hned riesil clostilom, tiez by som sa mu radsej vyhla ☹ .
tak co mam vsetko spravit, aby bolo brusko? 😀 uz sa snazime rok a pol a nic a v septembri nas cakaju testy ak dovtedy nic ☹
ahojte kocky, dnes som vas nasla a uz si to tu citam dobre 4 hodky🙂 DAKUJEM ZAKLADATELKAM aj vsetkym prispievatelkam za squelle rady a hlavne motivaciu, kedze nie vsetky sme doma vo "fertility " veciach.
Idem sa pridat k vam - sojovym snazilkam, no BT som si zatial nemerala, si zacnem merat teda az od dnes D 😀oktorka mi o 2 tyzdne dokonci seriu hormonalnych profilov pocas celeho mesiaca, tak budem vediet azda lepsie.. ako na tom som. Mam 32, s muzickom sa snazime 6 mesiacov a inak som zdrava.. raz som bola na folik- metrii, ale kedze mam 31 - 32 dnovy cyklus, nic nebolo vidiet, lebo bola robena skoro 12 DC..(teda nic dominantne)
Chcela by som sa vas opytat, ako zacat so sojou, bez toho aby som vedela, ako reagujem na lieky typu clostyl.. kedze som zatial nic nebrala. Dakujem vopred a este aj za zaujimave citanie 🙂)
Ahojte baby, prepáčte, že Vam sem lezem, ale ponukam SARAPIS SOJU, čo je niečo ako clostil, ale na prírodnej báze.Obsahuje: kvetový peľ, fermentovaný peľ, včelia materská kašička (želé Royal), vitamín C + extrakt zo sójových bobúľ a extrakt z červenej ďateliny v jednej kapsli.Sice píšu na nete, že je to pre ženy v období klimakteria, ale odporúčaju ho ženám ktore maju problem s otehu. 🙂 ak by niektora mala záujem, napíšte IP.
@valentina10 , ahoj... mnohé kočky tú skúšali soju bez toho, žeby mali predtým clostil...
takže kľudne nasaď štandardne:
od 3.dc 5 dní.... začni 4 tbl, pomaly pridávaj... (napr. 4,5,6,6,7 alebo 4,5,5,6,6)
nič sa nestane ak to bude iba 4tbl 5 dní... uvidíš ako zareaguješ, či sa ovu posunie... ja si myslím, že aj to už je "riadna" dávka a niečo v tele musí spraviť... uvidíš čo... 😉
hlavne veľmi veľa pi tekutín - resp. stačí dodržiavať pitný režim - cca 2-3 litre denne... 🙂
@sarafortuna dakujem veeelmi za radu (aj ty si skusala? niekde som Ta sice citala, ale neviem, ci prave v tejto teme) budem sa snazit, uz som si ju kupila v lekarni za nejakych 10 eur, takze pohodka.. ide skor o to, ze ako vegetarianka musim zrejme obmedzit beznu soju (jogurty, natierky, mlieko) v ostatnych dnoch, aby ma to celkom nerozhadzalo, lebo aj ked tieto veci maju len male mnozstva soje, nechcem nic pokazit🙂 uvidime po ostatnych vysetreniach...
azda @soldi a @elllka budu mat vela uspesnych nasledovnicok.. kocky drzme si palce 😀 😀 😀
@valentina10 , ja som ju skúšala už skôr ale nikdy som to "nepotiahla" 3 mesiace za sebou... nejaký efekt som nezaznamenala, ale ja mám problém v prasknutí foliku, takže uvidíme..
teraz som 4.dc a nasadila som si ju... 😉
@sarafortuna ...juj drz sa! ... ja zacinam tak o 3 - 4 dnicky🙂 uvidime, co bude a ako to bude fungovat..
ahojte babenky, prosim vas, a do ktoreho dna cyklu sa ma soja papat? Som dnes 2 DC, takze pomaly by som aj mohla zacat. Ovulku mam v priemere 12-13den a cyklus 26-28 dni.
Dakujem pekne za radu 🙂
@sweetlemon ahoj ako chces bud 3-7 alebo 5-9dc podla toho bude aj ovu bud skor alebo neskor...aku mas soju?
Baby, mám otázku - môže užívanie sóje prispieť k tvorbe folikulárnych cýst, tak ako keď užívate Clostil? Mám na cysty totiž nábeh, ale bez hormónov nemenštruujem vôbec. Mám totiž problém s prasnutím folikulu. Sója by bol menší zásah do organizmu ako umelé hormóny...
Dievčatá, prosím Vás, môže mi niekto polopatisticky vysvetliť užívanie? Čítam tu vyššie nejaké info, ale trochu nerozumiem, berie sa to viackrát denne, alebo naraz po 5 tabliet, alebo ako to je? Ďakujem za rady...
A ešte sa chcem spýtať, ktorý prípravok je najlepší, ktorý teda kúpiť, dnes som dostala červenú, tak aby som stihla od toho 3 DC, prípadne, od 5 DC.
Ešte raz dík... 🙂
@jania023 jej, dakujem za skoru odpoved 🙂 prave som si kupila fytosoju forte. Takze vlastne iba 5 dni cyklu, co? Esteeze sa pytam, inak by som ju brala asi kazdy den 🙂 okrem toho mam femibion, snad sa to moze...
@sweetlemon ta je super budes spokojna je po nej super hlien ale az dalsi cyklus..mala si uz niekedy clostil?poznas davkovanie soji?kolko mg?
jania, dakujem pekne za odpoved...a ake mi odporucas to davkovanie? to, ktore spominas vyssie?
dievcata, neviete, ci to upravi aj cyklus? posledne dva mesiace taham vysoko, 46 - 50 dni...ovulka sa dostavila teraz niekedy 34 DC, no a plus 14 dni lutealna faza, ak akurat na 48 den...len ma to takto nebavi...
dakujem 😉
@jania023 no uvidime, co to so mnou narobi, ja dufam, ze uz pride len jedna ovulka, ideme na dovcu zajtra na 15 dni, takze mozno to vajkam prospeje a zadari sa 🙂 a ak nie, tak ten dalsi mesiac by som pekne mala pripraveny hlienik zo soje 🙂
clostil som nemala, my sa teraz ideme snazit len 4 mesiac, ale soju som si chcela dat kvoli tomu, ze sice podla teplotky asi ovulku mam, ale nemam moc hlieniku a tiez ovu testik mi nejak nezachytil ovu. mozno som len netrafila den, ale testovala som od 10DC a nic. akurat 10DC bola vyraznejsia ciarka, potom uz len duch alebo bielo, tak mozno uz 9DC bola ovu, tazko povedat. a mesiac predtym sa mi tiez nepodarilo ju zachytit. tak tomu chcem trochu pomoct 🙂
davkovanie som sa akurat tu docitala. zacala som dnes, teda 3DC a dala som si 4kapsule. teda 100mg. asi si dam 4,4,4,5,5 alebo tak nejak. viac zrejme nepotrebujem. ci myslis, ze uz toto je vela?
@sweetlemon skus radsej od 5dc brat kebo ovu je dost skoro aby sa hlienik stihol vytvorit..skus na prvy mesiac 5-5-6-6-7- tableit lebo sa mi zda iba 100mg malo ...ovu dojde od prveho dna za 10-11dni tak aby si s tym ratala lebo ja som ju skoro raz prepasla 😀
ahaa, no jasne, to som nevedela, ze cca za 10-11 dni. a od prveho dna cyklu, ci od prveho dna brania soje? teraz som nejak mimo 🙂 ja som si dnes uz rano dala davku, takze teraz to uz potiahnem. a testovat budem od 9DC radsej, aby som ju uz konecne zachytila 🙂 kedze dnes som si dala 4, tak budem pokracovat 5-5-6-6. neviem, ci by som zvladla viac. dnes som to tak nasilu hltala, az ma napinalo pri tom. aspon keby boli krajsej farby 😀 no a uvidim, ako to pride a podla toho sa zariadim buduci cyklus. velmi ti dakujem za radu 🙂
Ahojte, čoskoro začínam stimuláciu na ivf, dlhý protokol. Odporúča sa brať soju pre kvalitnejšie vajíčka, alebo t už nemá význam? Díky za odpovede.
@sweetlemon skus testovat aj skor mne uz raz na 6dc ukazalo krasne // tak aby si to neprepasla 😉
Ahojte dievcata,
Vstupujem do tejto vasej temy, pretoze by som chcela vyskusat tu soju co uzivate... Snazime sa o babo uz 2 roky a bezuspesne. Mam 27, manzel 34. Bola by som velmi rada, keby ste mi poradili ako to uzivat, resp. ci vobec mozem. Preto by som vas chcela oboznamit v skratke s namim zdravotnym stavom.
Boli sme uz aj v centre na vstupne vysetrenia. Manzelovi zistili zly spermiogram, zla morfologia (len 12% dobrych) + 34% fragmentacia DNA spermii (norma pre IVF je 30%) a tiez znizena pohyblivost ale nie az nejak dramaticky. Mne vyhodnotil anovulacne cykly resp. oneskorenu ovulaciu, trosicku zvyseny testosterom (ale fakt minimalne) a proste ze mam „nekvalitnu ovulaciu“.
Isla som na endorkinologiu, vsetko OK. Ale predpisala mi meformin, ktory uzivam 1600 mg denne, uz 3 mesiace. U endokrinologicky mi vysiel testosteron v norme. Problem bude urcite aj v mojej 10 kg nadvahe, ktoru som nabrala pocas uzivania antikoncepcie a hoci ju neuzivam uz cca 4 roky, vaha dole neide (a fakt sa neprejedam, akurat hresim sladkym)....
Manzel bol na vyter, nasli mu nejaky skryty zapal, dobral na to prave lieky a mal by ist na kontrolny odber, lenze od dnes az do novembra chodi na tyzdnovky. Domov pride len na vikendy, cize nema kedy ist odber, ci sa spermiogram zlepsil. Z toho vyplyva teda, ze snazit sa mozme len cez vikendy, ale co ked mi plodne dni vyjdu presne na vikend??? Ved raz musime mat aj my stastie, len zatial nas obchadza.
Toto je moj aktualny graf: http://www.fertilityfriend.com/home/33a533
Je to zaroven 1.cyklus, kedy si meriam aj ovulku pomocou testov. Zatial negativne......
Takze chcela by som vas poprosit o radu, ci vobec ma zmysel trapit telo fytosojou tie 3 mesiace, ked manzela mam doma len cez vikendy. A ak ju podla vas mam uzivat, tak ako, kolko... Pijem aj grepovu stavu 1.cyklus (ale hlien zatial nic) a kupila som si aj bromelain ... Poradte mi prosim, ako dalej by som sa mala pohnut. A ci vobec mozem uzivat tu soju s metforminom. a + este femi kvapky beriem....
Budem vdacna za kazdu odpoved. Dakujem velmi pekne.
baby musim vam prispiet aj ja......tento cyklus som skusila tuto metodu a bohuzial absolutne ziaden vysledok. ovulacia nebola (potvrdene ovulacnymi testami), ani hlien,,,takze viac ako iste. u mna je to take, ze obcas ovulka nebyva, cize nemam s tym az taky obrovsky problem. tak som v to dufala,,,snazime sa rok a pol ☹ cize zazracne to nie je
@anksunamonka ahoj ja som natom rovnako mne tiez drahy chodi na tyzdnovky ale presto som brala fytosoju no zial sa zatial nezadarilo ale hlien som snim mala az az teraz tento mesiac som soju vynechala a dala clostik zatial ovu tiez meska tak uvidime ako dopadnem 😉
@denda29 no moj hlien ... mam ho ale ja som citala na nete ze ma sa natahovat 2 az 20 cm a moj sa natahuje maximalne do tych 2 cm, alebo aj menej..... tak skusam pit 1.cyklus grepovy dzus ci to pomoze a uvidim ako mi tu baby poradia, ci brat soju alebo radsej pockat do novembra ked drahy nebude chodit na tyzdnovky 😖
a moj gynekolog mi povedal, ze mam proste nekvalitnu ovulaciu ze mam schudnut tych 10 kg aby sa mi nastartovala a tomu ze nech verim, ze chudnutie robi zazraky. Tak ja neviem, ci vobec lieky ako clostil a jemu podobne, alebo potom tie injekcie na prasknutie folikulu ci su u mna na mieste..... Ale od dalsieho cyklu chcem ist aspon na folikulometriu, aj ked drahy nie je doma ale aspon nech viem, ako mi po 4 mesiacoch sa zmenil cyklus, aku ovulku mi doki vyhodnoti. Nikdy mi nijaky clostil nespominal, zeby mi mohol dat.
dufam ze mi este niekto odpise, poradi 🙂

ahojte... fiha, nikde nikto?