icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

andrea76
20. jan 2012

@soldi
To je najhoršie, že nemám ešte deti. :(( Som v Anglicku, takže nemám výsledky tu. Neviem, ktorý hormón bol zlý. AMH mi nebrali to určite viem. A ako dlho trvajú výsledky v centre asistovanej reprodukcie? Žijem v Anglicku dlhší čas, na Slovensko chodím na dovolenku. Mám aj cystu hypofýzy, robila mi endokrinologička, či náhodou kvôli tomu som mala problém s menštruáciou, ale že vraj to nebude z toho, ale že z gynkelogického hľadiska. Menštruácia mi naskočila spontánne v auguste a mávam ju pravidelne, každý mesiac. Keď som bola u gynekologa, tak mi meral veľkosť vaječníkov, jeden má 20mm a druhý 22mm. Čiže môže byť, že sú malé vaječníky

soldi
autor
20. jan 2012

@andrea76 nemeral Ti skor folikuly? lebo vajecniky sa meraju vzdy nieco krat nieco, nie je to len jeden rozmer a byva to cez 3 cm.

po spravnosti by sa mala brat krv na zaciatku cykly, pred ovulaciou a po ovulacii. ale ak mas pravidelny cyklus, tak pravdepodobne ovulujes. neskusis merat BT jeden cyklus? ta ukaze vela veci.

andrea76
20. jan 2012

Neviem ti povedať, len mám napísané, že na 11DC nebol žiaden dominatný folikul a bolo to ešte pred ovuláciou. Minulý mesiac som mala ovuláciu asi na 17. deň, pretože som mala bolesti v pravom podbrušku a mi meškala menštruácia len deň. Len ja mám tak rozhádzané cykly. 1 mesiac dostanem na 33. deň, iný zase na 34.deň a teraz naposledy som dostala na 29. čiže ovulácia bude asi každý mesiac iný deň si myslím. Tiež bolo zvláštne, mala som hlien, myslela som, že to bola ovulácia, keď som bola na gynekologii a povedal, že zatiaľ neprebiehala ovulácia.
Gynekolog mi meral vaječníky, lebo ho o to požiadala endokrinologička aj vravela, že môže byť problém aj v tom, keď sú malé vaječníky. FHS som mala 17,2. Práve si píšem so sestrou, tak mi to napísala

andrea76
20. jan 2012

@soldi
Od gynekologa lekárska správa je ovarium vpravo 22mm, vľavo 20 mm, uterus bpn endometrium 5mm/2. Prolaktín som mala 5,8. Nevieš náhodou aká by mala byť hodnota?

soldi
autor
20. jan 2012

@andrea76 fuuu, tak problem bude v tom fsh. to je prave hormon, ktory ukazuje na stav vajecnikov a AMH je nieco podobne, len podrobnejsie. fsh vacsinou byva tak okolo 5.
a ak je to tak, ako pises, tak ovulaciu mozno nemas vobec. neskusila by si to meranie BT? lebo ms mozes mat aj vtedy ked ovulacia nie je. bohuzial. mam kamaratku s podobnym problemom. ☹

prolaktin neviem referencnu hodnotu, kazdy labak ma inu, ale tam problem nevidim, ten sa riesit da. na FSH lieky nie su. 😒

andrea76
20. jan 2012

@soldi
ďakujem za odpoveď. Môžem skúsiť si merať BT, aby som videla ako prebieha to. Je to možné, že som nemala ovuláciu, pretože som nemávala vôbec hlien. Uvidím, mám ísť o polroka na kontrolu. Alebo by som mohla skúsiť požiadať lekárku tu v Londýne, či by mi neurobila kontrolné krvné testy na FSF, pritom aj tu mi robili hormonálny profil a nikdy mi nič nepovedali k tomu, že boli dobre výsledky

andrea76
21. jan 2012

@soldi Dnes som sa zaregistrovala na fertilityfriend, som začala si merať BT, uvidím aký cyklus bude

kemonka
30. jan 2012

@soldi ahojky, chválim, že si zaviedla túto tému, mňa osobne velmi zaujala 😉

janusa_
30. jan 2012

pripajam sa k nazoru @kemonka 😉

janusa_
30. jan 2012

Asi to tu bolo vela krat preberane ale vsetko sa precitat neda. Ak mozem tak mam otazocku: Suhlasia s takouto nahradou clostilu aj gynekologovia? Ci su skor proti takymto nahradam. dakujem za odpoved

beju
30. jan 2012

Ja by som sa chcela opýtať na vaše názory na alternatívu fytosoye - sójového lecitínu (Jamieson).

deni73
11. feb 2012

Ahojte, zostalo mi 27 kapsúl Fytosoje forte, ak to užívate, ozvite sa, je mi to ľúto vyhodiť, exp. 2014.

andreaspilova
22. feb 2012

Ahojte, myslíte si, že sa môže naraz užívať clostilbegit aj fytosoja? Nedošlo by k nejakému predávkovaniu?

mijadave
22. feb 2012

@andreaspilova ahoj, tak do tejto kombinacie by som urcite nesla, bud jedno alebo druhe... 😉 fytosoja je prirodna nahrada clostilbegytu a tak by som to nejedla spolu 😉 k predavkovaniu by mohlo dojst a tiez k narastu cyst...

luga
23. feb 2012

@soldi , ahoj 🙂 ....mam par otazok: moze soja stimulovat vajecniky tak, ze bude viacej dominantnych folikov a teda aj uvolnenych vajicok? je vhodne, aby ju uzivala aj zena, ktora nema problemy s cyklom a ovulkou a hormonami?
pravdepodobne to tu uz bolo rozoberane, ale naozaj sa neda vsetko precitat 😅 ...tak vopred dakujem za reakciu 😉

janielik87
23. feb 2012

ahoj baby,
kedze som minuly mesiac vysadila clostil, po ktorom mi sice nabehla ovulka, ale len pocas jeho brania :/ :/ Teraz som vdaka meraniu BT zistila, ze ovu asi neplanuje dorazit v cykle bez liekov :( Takze som sa rozhodla vyskusat soju, ako alternativne riesenie. 🙂 Dufam, ze uspesne.

soldi
autor
23. feb 2012

@luga ahoj, ano, moze sa stat, ze sa vytvori viac dominantnych folikulov, ale nie je to moc pravdepodobne, i ked v pripade, ze ovulujes bezproblemovo, tak ta pravdepodobnost stupa.
pokial nemas ziadne problemy s cyklom, je soja zbytocna a pricina neuspechu bude inde.

janielik87
23. feb 2012

@soldi ako vidim, tak ty sa dost vyznas ;)
chcem sa opytat, ci to ma nejake vedlajsie ucinky... ja som zistila, ze bez clostilu zrejme ovulacia neprebieha ... http://www.fertilityfriend.com/home/39cd75
preto chcem skusit v buducom cykle soju, ale bojim sa vedlajsich ucinkov, ak nahodou su
citala som ale a aj pocula od kamosiek, ze je to cisto prirodne, preto ma to láka...hormony uz moc nechcem

soldi
autor
23. feb 2012

@janielik87 podla mna mozes ovulku cakat kazdym dnom, ustalili sa Ti teploty a mas hojne plodneho vytoku.
soja su vlastne prirodne estrogeny, najbeznejsim vedlajsim ucinkom byva bolest hlavy, ked sa berie soja a telo sucasne dostava malo tekutin.
ovulaciu mozes mat aj neskor, ja som otehotnela 24dc 🙂
takze by som tento cyklus urcite nehadzala za hlavu a odporucila aj pouzivanie ovulacnych testov. cez ebay 100 ks vyjde okolo 20 eur.

janielik87
23. feb 2012

@soldi no ved ja som pouzivala ovu testiky, ale uz mi dosli..maju mi dojst az v pondelok alebo este v piatok dalsie :/
No neviem...zda sa mi, ze hlienik ustupuje..nachadzam ho vzdy viac rano a potom k veceru...posledne dva dni...tak neviem 🙂 Uvidime. Ale vdaka za povzbudenie. Tiez som dufala, ze clostil este bude ucinkovat aspon jeden az dva cykly.

soldi
autor
23. feb 2012

@janielik87 ak sa to nepodari tento cyklus, tak kludne mozes zacat ten dalsi so sojou. skus najprv mensiu davku, 2-4dc si daj 125mg, 5-6 dc 150mg a uvidime ako zeragujes 🙂

janielik87
23. feb 2012

@soldi 🙂 ved ja sa ise pridem poradit 🙂
inak na mna aj clostil nezaberl hned prva davka - teda ked som brala 2x denne po polke tablety...
zaucinkovalo az davkovanie 2x denne 1cela tableta :/

soldi
autor
23. feb 2012

@janielik87 aj soja vacsinou zacne lepsie ucinkovat az v druhom cykle, to je normalne 🙂
robil Ti dok hormonalny profil?

janielik87
23. feb 2012

@soldi robila mi na zaciatku snazenia, nasadila mi duphaston a neskor clostilbegyt

luga
23. feb 2012

@soldi , dakujem 🙂 .... my vieme nas problem - je nim OAT - som myslela, ze keby sa vytvori viac vajok, tak by mohla stupnut sanca na oplodnenie - ale tak asi to je len moje zelanie 😒 - uz sa chytam slamky 😔

soldi
autor
23. feb 2012

@luga co je OAT?

@janielik87 a ktore hormony si mala mimo normy?

luga
23. feb 2012

@soldi , oligoastenoteratozoospermia

janielik87
24. feb 2012

@soldi no vlastne len prolaktin som mala kusok zvyseny, ale to mohlo byt ze vraj aj stresom sposobene, na to som nic nebrala ...

janielik87
24. feb 2012

dosla mi soja - http://biocare.sk/eshop/produkt/fytosoya tato, je ok? @soldi