Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@elllla chcela by som sa opýtať ktorý deň sa začina uživať fytosoja ak som clostil brala 5-9 DC ?
@kvietok1605 skus 3DC.. aku davku clostilu si brala a ako si na neho reagovala??
2x1 5-9 DC reagovala som dobre mala som 1 dominantný folikul a aj sliznicu dobrú tak okolo 7,5 mm na 13DC neberie sa fytosoja ráno nalačno? ja som totiž dnes 3DC
@kvietok1605 a ako chces tu soju brat (davkovanie)?
kludne mozes naraz rano alebo naraz vecer.. len treba vela vela pit vody, lebo by ta mohla boliet hlava.. hlavne v tomto teple treba prisun tekutin este viac zvysit.. a ked si bola cvera 3dc a nedala si si soju, mozes od 4dc rano 🙂
@elllla ahoj je mozne prosim ta ze ked uzivam soju budem mat skor ovulaciu ?....beriem ju len od stredy a dnes som 7 Dc a uz citim ako ma bolia vajecniky... (vcera ma to na par minut tak bolelo ze som si pomyslela ze ci tam nebudem mat cystu) .... soja nesposobuje cysty tak ako clostil?
@milacik3 ano, ovulka moze byt aj skor.. odporucam sledovat ovu ci uz meranim BT, ovu testikmi a pod.. ak beries soju prvy cyklus, tak sa mi nezda pravdepodobne, ze by si hned citila jej ucinok, vacsinou sa to prejavi citelnejsiou ovu az pocas druheho cyklu uzivania.. aj ked posobi, ale uz po 2 dnoch sa mi to zda prilis skoro..
Caute baby, tak dnes 1dc, idem poslednykrat treti skusit soju, potom Reprofit Brno. Tak som zvedava na tento cyklus po laparke, ahhhh jajj.
ahojte baby, prisla som sa poradit.. minuly cyklus som brala clostil prvy krat nebol z neho ziadny dominantny folikul.. dr. mi z 2 tbl zvysila davku na 3 tbl a vravela ze ak nic odporucila by ivf.. zajtra idem na folikulometriu tak uvidime, ale citim ze tam nic nebude..
skusila by som este soju a ked do pol roka nic asi fakt to centrum.. ake davkovanie soje si mam nasadit? diky
@elllla ahoj, chcem sa ťa opýtať, objednávam si fytosóju forte 500mg 60cps- v akých dávkach ju mám brať? Brala som clostil 2cykly 1-0-1 na 5 dc, mala som síce 2x po sebe dominantné folikuly a brala som aj pregnyl a duphaston, ale nič sa nepodarilo. Veľmi ma zaujala táto téma a čítam ju už 2mesiac. Pijem alchemilkový čaj, grepový džús, objednala som si aj Bromelain a od budúceho cyklu chcem začať aj s fytosójou a Bromelainom tak preto ťa prosím o skorú odpoveď. Spermiogram je výborný, mám dve deti ale už veľké a túžime po dieťatku už 2 rok. Som po missed abort a chemickom tehotenstve.
Poraď ďakujem. 🙂
ahojte dievcata,precitala som si par stran,priznam sa nie uplne do konca 😅 a bola by som velmi povdacna za radu : poslala som môjho draheho do lekárne a nemali fytosoju a kupil mi sojove izoflavonoidy-prírodný rastlinný estroge za 13€,môžem to použiť miesto fytosoje alebo radšej nie? pisu,ze kazda kapsula obsahuje sojovy izoflavonoid 50mg,standardizovane na 40% izoflavonoidov z toho 12,5mg izoflavonoidov a 5,5 mg genisteinu.ovulku mavam (ak teda je) az okolo 20-22 dna,kedy by som podla vas mala zacat brat teda soju? citala som na zaciatku rozdelenie podla dni a ze podla toho je viac folikov alebo jeden dominantny,ale ked mam tak neskoro ovu,tak neviem ☹ snazime sa teraz 8 mesiac,u lekarky som zatial nebola,len pred pol rokom na beznej kontrole a vsetko bolo ok. vopred vam velmi dakujem za rady ako na to so sojou 🙂
@sweethope ahoj ellla by ti poradila jej napis prosim ta ohladom tej nahrady soje...ale myslim ze by to nevadilo ale pre istotu jej sa opytaj ma viac skusenosti. Ja tu soju beriem len tento cyklus a citim ze mi rastu vajicka...lebo mam obcas bolesti...ale to este som len 10 DC...tak si este pockam na ovulku...som zvedava co to zaberie.
My sa tiez snazime 8 mes. ale ja mam problemy s MS a aj s ovulkou tak preto som skusila tuto soju, snad mi pomoze
@milacik3 dakujem ti 🙂 ja mavam MS ako sa jej chce,posledny krat prisla na 30ty den a pred tym 3 mesiace po sebe, snad presne na minutu, 35ty den 😖 (rozdiel bol,ze tie 3 mesiace som brala vitaminy na otehu a ten posledny som sa na to vykaslala,boli sme na dovolenke atd,tak neviem ci to kvoli tomu(?), ovu mam celkom neskoro 20-22 den ☹ myslis,ze je najvyssi cas navstivit lekarku ci ma posle prec,ze je este skoro? 😖
@sweethope ja si myslim ze neposle ta to nie je az tak skoro, vazne. JA teda mam problemy od 16 r. a preto sa liecim...ale ked som povedala ze chcem babetko tak mi dala dufaston na MS...a potom zistili ze nemam ovulku a tak som mala 3 cykly clostilbegyt. A potom som mala pauzu mesiac a teraz beriem soju...a uvidime. Manzel si kupil vitaminky na lepsie spermie...a uvidime ci sa podari ak do konca roka sa nepodari tak sa spytam doktora aky bude dalsi postup. Je lepsie ak by si isla na vysetrenie mozno by ti nieco dal alebo poradil...
@milacik3 a ake su to tie vitaminy na lepsie potvorky? 🙂 chcem si este odsledovat jeden cyklus,aby som mala uplne aspon 2 grafy s BT,lebo tie predosle mam neuplne,neskoro som zacala merat, a potom pojdem k dr.,snad mi poradi a zisti ak nieco nie je ok,ale asi nebude,ked to tak dlho trva ☹ no ale drzim palce,aby sa aj vam podarilo 😉
@sweethope je mi luto nepametam si nazov pozriem doma a zajtra ti napisem ! On ich teraz zacal len uzivat a su drahe okolo 40 eur. na 1 mesiac. ma sa to uzivat min. 3 mes. aby to ucinkovalo....tak snad to pomoze...Povedal ze ked to nepomoze bojte do otrepat o hlavu lekarnicke 😀
chod doktovori a uvidis co ti povie pripadne potom skus tu soju ze je dobra tak....aj ja som sa dala na nu nahovorit..tak uvidime 🙂 a dakujem aj ja vam prajem nech tento rok je pre nas ten stastny a podari sa.
Niekde som citala neviem ci je to pravda ze ak zdravy par sa kazdy mesiac snazi cely 1 rok...ma sancu tak 20-25% ze zena otehotnie...a co potom tie pary co su chore :-/ to percento ma sokovalo...ale tka to mozno nie je pravda
@milacik3 no nieco podobne som citala aj ja,len tam sa pisalo,ze v prvy mesiac to je tusim 15% a kazdy mesiac sa to zvysuje,ale kto ma tomu verit,ked aj tu po konikovi behaju zienky,co sa im podarilo po 2 rokoch,ked to uz chceli vzdat..obcas si proste priroda robi co sa jej zachce 😖 aj moja znama cakala na mimi 8 rokov,kym isla nakoniec na umele opl. a podarilo sa na druhy krat az.teraz uz ma 8rocneho zdraveho, nadprimerne inteligentneho chlapca.takze netreba sa vzdavat ale bojovat,verim,ze sa nam ten sen splni.obcas ma chytaju depky,hlavne ked pride mrcha,ale potom si o 2 dni poviem,ze mna nebude nikto stvat a nenecham to len tak 😀 takze este skusim dalsi mesiac s vitaminmi a potom hor sa do kolotoca vysetreni,aj ked sa mi nechce,stoji to za to 🙂
baby mam otazku, beriete niekto soju aj ked mate v poriadku cyklus? teda dochadza k ovulke?
@elllla ahojky..tak soju uz mam za sebou,som zvedava,ci bude dajaka zmena...vcera som si kupila aj B6,na tu kratku LF...mam ju zacat brat az po ovulke?a staci 1 denne,ci ako?jedna kocka mi pisala az o 4 denne a vraj treba min.60mg denne (co su 3 tabletky)..a vraj to brala cely cyklus...som z toho madar 😅
@soldi ahoj a soja sa ma teda pouzivat tak ako clostil? cize len 5 dni v mesiaci?
@franzziska ano 🙂
@soldi ahoj,prosim mohla by si mi poradit?chcela som sa opytat,ci ma soja pre mna nejaky vyznam,ci by mi pomohla...mavam cca32-35 dnove cykli,posledny cyklus som mala ovulku na 22DC,vypadalo to nadejne,ale nakoniec nic z toho,tu je aj moj posledny graf ak by pomohol http://www.fertilityfriend.com/home/sweethope . ak mam ovulku,ma soja pre mna nejaky vyznam,pomohla by mi otehu?vopred velmi pekne dakujem za kazdu radu
🙂

@mata_ba 3dc